Şimdi Ara

Samsung 226BW ekran büyüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde ekrandaki renkleri 32 bit ayarlıyken sanki 16 bit'miş gibi görmeye başladım.Yani renkler piksel piksel görünüyordu.Bu sorun sadece 2-3 resimde oluyor.Dedim acaba analogda bu sorun varmı diye monitörü analog bağladım.Ondada aynı sorun vardı.Sonra resimleri laptop'ta denedim onda bir sorun yoktu ama onun çözünürlüğü 1280x800 olduğu için olabilir.Benim monitör 1680x1050 olduğu için belki resim bozuluyordur bir fikrim yok açıkcası.Neyse olaylar böyle gelişti işte bende analog bağladım sonra tekrar dvi bağladım monitörü ama bu seferde başka bir sorun çıktı.Şimdi monitör çalışmaya başladıktan bir süre sonra ekran büyüyor yani 1680x1050 olan çözünürlük sanki 1700x1100 gibi oluyor ve ekranın bir bölümü gözükmemeye başlıyor.Tabi çözünürlük ayarlarında hala 1680x1050 yazıyor.Ekran sadece monitör üzerindeki auto tuşuna basınca düzeliyor ve bir süre sonra tekrar büyümeye başlıyor.İlk başlarda çok büyük bir sorun gibi gelmiyordu ama bir süre sonra tuşa basmaktan bezdim valla.İnşallah bilen vardırda şu sorunu hallederiz arkadaşlar.Yardımlarınızı bekliyorum.

• anlattığın şey monitör arızasına benziyor. bir başka bilgisayarda denemeni öneriyorum. aynı sorunu yaşarsan servise götür.
  • @mertce İlgin için teşekkürler.Başka bilgisayarda deneme şansım şu anda yok.Bu nedenle aldığım yere götürür sorunu anlatırım.Garanti kapsamında ya değişim olur ya da tamir
  • Arkadaşlar sorunu hallettim.Belki karşılaşanlar olur diye çözümü buraya yazıyorum.Monitörün ekranının büyümesinin sebebi fabrika ayarlarına girdiğimiz zaman karşımıza gelen pixel shift bölümünü on durumuna getirmemmiş.Onu tekrar off yapınca tüm sorun ortadan kalktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.