Şimdi Ara

Samsung 23'' S23A550H Kullanıcı İncelemesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
20.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altayayhan

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo666

quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

2 ms (GTG) aklımı karıştırıyor hep, ne farkı var normal 2 ms ile?

Normal olarak gördüğün 2ms lerin büyük bir oranı gtg dir zaten.Firmaların yapmış olduğu kelime oyunlarından ibarettir durum.

normal dediğin siyahtan beyaza yada beyazdan siyaha geçişteki panelin siyahı veya beyazı tam renk olarak verebilme yeteneğidir(hızıdır). Bilindiği gibi gri renk siyah ve beyazın karışımıdır. dolayısıyla da gri nin tonları arasında geçiş yapma paneldeki pixelllerde renk oluşumunu ve renk temizlemesini daha hızlı bi şekilde göstermektedir.. ancak (GTG) griden griye geçişlerde de bazı panellerin tepkime süreleri daha fazla olabiiyor. elbette bu panel kalitesinden kaynaklandığı kadar yazılımsal olarak da karşımıza çıkabiliyor..

Bu durumu biliyorum fakat normal olarak piyasada firmaların kullanıcılara aksettirdikleri kısım sizin anlattığınız nokta değildir.Bir önceki cevapta bunu belirtmek istemiştim.

• Arkadaşlar ürünü kullanıyorum tek sıkıntım ışık sızması siyah ekranda dikkat çekici ve can sıkıcı acaba vatan ışık sızması için bir garanti veriyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tharkaho

evet haklısınız çok zor bir şey değil dün akşam biraz ugraştıktan sonra sorunu çözdüm ekran kartı ayarıyla ilgili ufak bir degişiklik yapınca HDMI siyhlık düzeyi aktif hale geldi,nasıl geldiğini belirteyim belki başkalarına yardımcı olur benim ekran kartım AMD ATI radeon
    6790,yani AMD vısıon engine control center-Dijital Flat Panellerim- Piksel seçimi ve RGB 4.4.4 Piksel seçimi sınırlı RGB veya tam RGB seçince düzeliyor.

arkadaşımızın dediği gibi yaptım ve ayarlarım düzeldi çook tesekkur ederım hepınıze arkadaşlar muhtesem bir monitör hakikaten bende vatan dan tavsiye ile almıştım 462 tl 10 taksit ile gerçekten hakkını veriyor alacaklara şiddetle tavsiyemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysteriousneco

Arkadaşlar ürünü kullanıyorum tek sıkıntım ışık sızması siyah ekranda dikkat çekici ve can sıkıcı acaba vatan ışık sızması için bir garanti veriyormu ?

Kullanmış olduğum monitörde böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım . Resim size yardımcı olur sanırım >http://imageshack.us/photo/my-images/11/29889551.jpg/ ürünü değiştirme imkanınız varsa değiştirebilirsiniz sorunlu bir ürün olabilir. Ürünü yeni aldıysanız 1 ay içerisinde değişim yapabilirsiniz.İlk 7 gün içerisinde ise koşulsuz geri alım var diye biliyorum kanuni olarak.

• Ürünün tam karşısından bakıldığında sıkıntı yok sıkıntı sadece ekrana yukarıdan yada yandan bakıldığında ışık sızması gözükmektedir.
  • Hdmi reciver la tv olarak deneyen arkadaşlar var mı? Acaba performansından memnunlar mı?
    Teşekkürler.
  • arkadaşlar aynı monitörden bende aldım geçenlerde win 7 yükledim pc ye ancak ekran gömrüntüsünü monitöre yayamıyorum samsung un sitesinede girdim çözemedim 1920 1080 çözünürlükte kullanıyorum düşürsemde 1600 e sadece yanlar birleşiyo yukarı ve alt taraf tam ekran olmuyor
    ne yapmam lazım bş çözüm bulamadım
  • Kullandığın ekran kartı büyük ihtimal Ati . Ati ekran kartı ayarlarından girip çözünürlüğü ayarlıyorsun oluyor cevaplarda bunun nasıl yapıldığını yazan arkadaşlar var.
  • Alabileceğimiz bir yer tavsiye edebilecek var mı?

Vatandan 462 TL ye alma fırsatını kaçırdık...

http://www.incehesap.com/samsung_s23a550h_23_led-888-20662.html?ref=akakce&v=1.90.9

Burada var ama daha önce alışverişim olmadı ve yeni duydum...

Yardımcı olursanız sevinirim...
  • Tüm yorumları tek tek okudum ve bende almaya karar verdim. Bu monitörü internette gerçekten çok araştırdım ve bu seviye için en iyi monitör olduğuna karar verdim. Burda okuduğum yorumlardan yola çıkarak 10 yorumun sadece 1 tanesinin kötü olduğu ve bazın çıkan kurulum sorunları yada ekranla ilgili sorunların ayarlarla oynanarak düzeleceğini sizlere tekrar hatırlatmak istedim. Yani hersorunun bir çözümü var.
  • arkadaşlar 2. yorum için özürdilerim bi soru takıldı aklıma.

Şimdi ben bu monitörü alınca 1080p oynamak zorundamıyım ?
    Yani 1280 x 720 oynuyabilirmiyim ?
    1280 x 720 yaparsam ekran yanlardan kısalır mı yani yan taraflar siyah olur mu 2. Sorum ise kalite bozulur mu ? Oyun GTA San Andreas ve Counter-Strike..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kacak_250

arkadaşlar 2. yorum için özürdilerim bi soru takıldı aklıma.

Şimdi ben bu monitörü alınca 1080p oynamak zorundamıyım ?
    Yani 1280 x 720 oynuyabilirmiyim ?
    1280 x 720 yaparsam ekran yanlardan kısalır mı yani yan taraflar siyah olur mu 2. Sorum ise kalite bozulur mu ? Oyun GTA San Andreas ve Counter-Strike..

Oyunları illa 1080p çözünürlükte oynama gibi bir zorunluluğunuz yok fakat çözünürlüğü düşürdükçe 1920*1080 çözünürlüğüne göre görüntü kalite bozulucaktır. Yanlardan kısalma olacağı zannetmiyorum piksel görüntüleme büyüyeceğinden dolayı kalite bozulucağından emin olabilirsiniz.
  • Monitör güzel.
    Bana göre eksileri şunlar

-DVI girişi olmaması
    -HDMI girişinden bağlantı kurulduğunda menüdeki bazı fonksiyonların devredışı kalması
    -Monitörün sağ çerveve kısmı ve ekran sağ tarafının ısınması
    -Dokunmatik tuşların kullanım zorluğu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

Monitör güzel.

-DVI girişi olmaması
    -HDMI girişinden bağlantı kurulduğunda menüdeki bazı fonksiyonların devredışı kalması

-HDMI girişinden bağlantı kurulduğunda menüdeki bazı fonksiyonların devredışı kalması > Hangi menüler ? Bu tarz bir durumla karşılaşmadım.
    -Monitörün sağ çerveve kısmı ve ekran sağ tarafının ısınması > Bunu başka bir kullanıcının belirtmesinden sonra bende fark ettim. Sağ üst köşenin çerceve kısmında.
    -Dokunmatik tuşların kullanım zorluğu > İlk etapta bu tarz bir zorluk söz konusu menülerle haşır neşir olduktan sonra bu tarz bir sıkıntı yaşanmıyor alışınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo666 -- 28 Nisan 2012; 14:42:20 >

• quote:

quote:

Monitör güzel.

-DVI girişi olmaması

-HDMI girişinden bağlantı kurulduğunda menüdeki bazı fonksiyonların devredışı kalması > Hangi menüler ? Bu tarz bir durumla karşılaşmadım.
    -Monitörün sağ çerveve kısmı ve ekran sağ tarafının ısınması > Bunu başka bir kullanıcının belirtmesinden sonra bende fark ettim. Sağ üst köşenin çerceve kısmında.
    -Dokunmatik tuşların kullanım zorluğu > İlk etapta bu tarz bir zorluk söz konusu menülerle haşır neşir olduktan sonra bu tarz bir sıkıntı yaşanmıyor alışınca.

HDMI siyahlık dzy
    Boyut ve konum da ; Yatay poziyson - Dikey pozisyon
    AUTO düğmesi

• quote:

quote:

quote:

Monitör güzel.

-DVI girişi olmaması

HDMI siyahlık dzy
    Boyut ve konum da ; Yatay poziyson - Dikey pozisyon
    AUTO düğmesi

HDMI siyahlık dzy > Ekran kartı driverı ile alakalı yazılımsal bir durumdur.Kablo ile bir ilgisi yok.
    AUTO düğmesi > Sadece analog bağlantıda çalışmaktadır.Analog bağlantıdaki adjusment i hdmi kablo kendiliğinden algılamaktadır.
    Boyut ve konum da ; Yatay poziyson - Dikey pozisyon > Bu durumu denemedim fakat hdmi siyahlık düzeyindeki durum ile aynı olabileceği kanısındayım.

• bilgiler için dostum fiyatına bir bakayım bunun
  • Ben de bu monitörden aldım yaklaşık 2 ay önce,
    ancak yazıların tam net görünmediğinden şikayetçiyim.
    Ayarları burda söylenen şekilde yaptım.Çözünürlük 1920*1080 75hz

Mesela şu linkteki turuncu renkli başlıklardaki harflerden bazıları sönük bazılarının kesikli kesikli idi.
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ee418798(v=vs.85).aspx#ID4EJAAC

Bu sayfayı diğer bilgisayardaki CRT monitörde de açtım CRT'nin çok net olduğunu görünce
    bendeki s23a550h'da(LED) ile aşağıdaki testleri yaptım :

1-http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php
    CRT de soldan sağa giderken renkler yavaş yavaş belirirken LED'de renk geçişi daha keskin.
    LED'de 3. resimdekine benzer bir sonuç alıyorum. (altında "Contrast setting to high (top/left) or too low (bottom/right)" yazan resim)

2-http://www.lagom.nl/lcd-test/sharpness.php
    Burdaki gri ızgaralı alana şaşı bakınca tamamen gri görünmesi gerekiyormuş.CRT ve LED'de başarılı olamadık.

3-http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php
    CRT'de ve LED'de 8-9-10-11-12-13-14-15-20-25-30-40-255 yazan kutucuklar görünüyor

4-http://www.lagom.nl/lcd-test/white.php
    CRT'de bütün kutucuklar ayırdedilebilirken LED'de 252 ve 253 ayrıdedilemiyor.

5-http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php
    Bu sayfadaki ilk testi başlattığımda en soldaki kutucuklar CRT'de çok zorlarsan farkedilebilen bir titreme yaparken
    LED'de hepsi resmen yanıp sönüyor. Sharpness i 0'layınca azalıyor ama görüntü bozuluyor.Ben 56'da bıraktım.

6-http://www.lagom.nl/lcd-test/viewing_angle.php
    Bakış açısı testi tam bir felaket LED'de.CRT bunda çok başarılı.
    (gerçi sayfada test edilecek monitörün "native resolution"da olması istenmiş ne demek bilmiyorum.)

Sonuç olarak kurcalarken HDMI black level'ı normal yaptım.Sharpness'ı biraz düşürdüm.Gamma'yı mod3 yaptım.
    Daha iyi oldu sanki.

Amacım CRT LED karşılaştırması yapmak değil tabiki. Demek istediğim s23a550H'ın ayarlarıyla epey oynamak gerekiyor.

• Günümüz lcd ve led panelleri daha henüz crt kalitesini yakalamış değillerdir.Günümüzde dahi crt nin sunduğu görüntü performansı lcd ve led teknolojilerinde yok. Bahsetmiş olduğunuz durumları şu anda iş yerindeki bir pc de bakıyorum (farklı bir monitör) aynı durumlarla bu monitörde de karşılaşılıyor.Hatta 4.madde de verdiğiniz linkte 254. kutucukta görünmüyor.

Evet monitör iyi bir kalibrasyon istiyor bu da onun en büyük dezavantajı. Crt den sonra bir lcd-led tarzı bir monitör kullanıyorsanız yazılardaki netlik durumuna alışmanız biraz zor olucaktır ki bu monitörde ayrıca yazılardaki netliği tutturabilmek için netlik ayarınında iyi yapılması gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo666 -- 12 Mayıs 2012; 14:53:04 >
  • burasıda takipte ne zormuş arkadaş bi monitor almak
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.