Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar, İstanbul'daki Media Marktt larda bu ürün yok.
    Anadolu yakasında bu monitörü alabileceğim bir yer bulamıyorum.

yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Bu ürünü İstanbul Anadolu yakasında nerelerden satın alabilirim?

ürünün olduğu mağazayı ve telefonunu yazabilirseniz, gitmeden önce kontrol ederim.
    Şimdiden teşekkürler

Cumartesi günü Kozyatağı Carrefour'da bir kaç tane görmüştüm. Kutu üzerinde sadece 2333 yazıyordu. Ben de yana döne bu ürünü aradığım halde, bunları analog model (2333tn) sanarak almamıştım. Fiyatı ise 350TL civarındaydı.
    İki gün sonra (pazartesi) benim jeton düştü ama tekrar Carrefour'a gitme imkanı bulamadım. Pazar günü itibariyle Pendik Metro'da üç tane 2333 vardı, çünkü telefon açıp sormuştum fakat bunları analog sandığım için gidip de almamıştım. halbuki 2333 ile 2333t arasında bir fark olmadığı bu forumda bir kaç sayfa önce anlatılmıştı, baştan sona okuduğum halde unutmuşum.

Ben Pazartesi günü akşam, Kadıköy'deki Gold Bilgisayar'dan bir tane 2333 aldım. Fiyatı 375TL - 10 taksit. Kutunun üzerinde sadece 2333 yazıyor fakat kutunun yan tarafındaki beyaz etikette 2333t yazıyor. Mağaza kapanmak üzereydi, ölü piksel testini yaptırıp dışarı çıktığımda elemanlar da yavaş yavaş dışarı çıkıyorlardı.

Monitör güzel ama stand-by konumundayken alttaki mavi ışığın sürekli yanıp sönmesine alışmam gerekecek. Aslında çevrecilik açısından en doğrusu, monitörü hiç stand-by konumunda bırakmamak tabii ki. Bir de düğmelerin önde değil de yanda olması pek kullanışlı olmamış. Düğmeleri görmeden, el yordamıyla kullanmak ilk başta zor gelebilir. Gerçi bir kere ayarladıktan sonra uzun bir süre bu düğmelerle işimiz olmaz. En alttaki düğme açma - kapatma düğmesi zaten.

Şimdilik VGA kablosu ile kullanıyorum. Her ne hikmetse, DVI kablosu bir çok yerde bulunmuyor.

Herkese selamlar.

• Gerçekten monitörün herhalde en sevmediğim yönü stand-by ışığı, hayır madem menüye kapatma seçeneği koymadınız neden iki adet led koyarsınız ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Gerçekten monitörün herhalde en sevmediğim yönü stand-by ışığı, hayır madem menüye kapatma seçeneği koymadınız neden iki adet led koyarsınız ki.

sevmediğin o olsun o kadar kusur kadı kızında da olur ayrıca zevk meselesi olmakla beraber bana hiç rahatsız edici gelmiyor loş bir şekilde yandığı için göze batmıyor
  • PX2370 ile bu monitör arasında git gel yaşadım vehttp://forum.donanimhaber.com/m_46217265/tm.htm bu başlıkta yazılanlardan sonra tercihimi yarı fiyatına satılan 2333T'de kullandım.

Şuanda 1.500tl'lik Profesyonel H-IPS HP 2475W ve 340tl'lik 2333T yanyana ve aynı bilgisayara bağlı. 2sinede aynı görüntüyü verip birbirinden canlı renklere sahip profesyonel fotoğrafları 2 monitörde karşılaştırdım. Aynı zamanda siyah, beyaz, kontrast, keskinlik testlerinide karşılaştırdım. Renkler neredeyse aynı (%80) çok şaşırdım ve hayran kaldım bu fiyata bu performansı vermesine. Siyahlarda ise 2475w'den çok daha başarılı, hem daha siyah hemde 1 ve 2 numara hariç hepsini görebiliyorum. (kontrastı düşürünce 1 ve 2 de gözüküyor ama kontrast düşürmekten yana değilim) Beyazlarda ise 2475w son 2 kareyi gösteremezken 2333t son 8 kareyi gösteremedi. Yani beyaz performansı çok kötü 2475w'e göre. (Yine kontrast düşürerek bu sorun 4 kareye falan düşüyor) Beyaz performansının düşüklüğünden dolayı grafik tasarımcılara tavsiye etmesemde fotoğrafçılar için kesinlikle tavsiye ediyorum bu monitörü. Hatta ben 1 adet daha almayı düşünmüyor değilim :) Ama Dvı çıkışının 1 adet olması ise diğer bir kötü özelliği.

2475w'e en yakın renkleri aldığım ayarlar;

ParlaklıK 45
    konrast 59
    keskinlik 64

Red 65
    Green 64
    Blue 56

Gama mod2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 31 Ocak 2011; 5:42:42 >

• oldukça bilinçli ve faydalı bir bilgilendirme olmuş.
    teşekkürler.

Bu arada, beyaz gösterim kapasitesi hakkında diğer kullanıcıların yorumu nedir? ayarlarla daha iyi bir seviyeye çıkabilen var mı? Siyahtan ödün vermeden tabiii

(ben de mağazalara gelmesini bekliyorum artık, gelir gelmez alacağım)

quote:

Orijinalden alıntı: RealGangsta

PX2370 ile bu monitör arasında git gel yaşadım vehttp://forum.donanimhaber.com/m_46217265/tm.htm bu başlıkta yazılanlardan sonra tercihimi yarı fiyatına satılan 2333T'de kullandım.

Şuanda 1.500tl'lik Profesyonel H-IPS HP 2475W ve 340tl'lik 2333T yanyana ve aynı bilgisayara bağlı. 2sinede aynı görüntüyü verip birbirinden canlı renklere sahip profesyonel fotoğrafları 2 monitörde karşılaştırdım. Aynı zamanda siyah, beyaz, kontrast, keskinlik testlerinide karşılaştırdım. Renkler neredeyse aynı (%80) çok şaşırdım ve hayran kaldım bu fiyata bu performansı vermesine. Siyahlarda ise 2475w'den çok daha başarılı, hem daha siyah hemde 1 ve 2 numara hariç hepsini görebiliyorum. (kontrastı düşürünce 1 ve 2 de gözüküyor ama kontrast düşürmekten yana değilim) Beyazlarda ise 2475w son 2 kareyi gösteremezken 2333t son 8 kareyi gösteremedi. Yani beyaz performansı çok kötü 2475w'e göre. (Yine kontrast düşürerek bu sorun 4 kareye falan düşüyor) Beyaz performansının düşüklüğünden dolayı grafik tasarımcılara tavsiye etmesemde fotoğrafçılar için kesinlikle tavsiye ediyorum bu monitörü. Hatta ben 1 adet daha almayı düşünmüyor değilim :) Ama Dvı çıkışının 1 adet olması ise diğer bir kötü özelliği.

2475w'e en yakın renkleri aldığım ayarlar;

ParlaklıK 45
    konrast 59
    keskinlik 64

Red 65
    Green 64
    Blue 56

Gama mod2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 31 Ocak 2011; 10:21:06 >

• Bugün Vatan Bilgisayarda 333-TL gözüküyor... Daha önce 400-TL diyorlardı
  • Yenileri gelmiş olmalı,
    ben geçen hafta iki kez gittim, kalmadı gelecek diyorlardı...
  • quote:

Yenileri gelmiş olmalı,

Hayır yenileri gelmemiş. 444 5656 numaralı vatan müşteri hizmetlerinden bilgi aldım. Sadece İstanbul Avcılar Şubesinde kalmış oda 1 adetmiş. son bir adet kaldıysa teşhir ürünüdür düşüncesiyle şubeyi arayıp bilgi aldım. Bir müşteri kutusunu açtırıp denetmiş sadece. Avcılara yakın ikamet ettiğim için ürünü ayırttım birazdan gidip bakacağım deneyeceğim.

Bende ağırlıklı olarak grafik tasarım işleriyle uğraşıyorum monitörün TN panel olmaması nedeniyle bu monitörde karar kıldım. Buradaki kullanıcı deneyim ve yorumlarıda bunda çok etkili oldu.
    Sadece 8 ms tazeleme oranı kafamı kurcalıyor. 4 yıldır philips 190X6 19'' düz kare lcd kullanıyorum. Tazeleme oranı 8 ms.
    Bu monitörü değiştirmek isteme sebebim HD uydu kartımın olması ve 1920 x 1088 görüntü çıktısını tam olarak izleyebilmek ve şuanda monitörümde beğenmediğim ve beni bariz olarak rahatsız eden yenileme hızından kurtulmak.
    Ama diğer özelliklerinin üstün olması nedeniyle 8 ms tazeleme hızının daha altında bir performans gösterdiği yönünde bir yorum var. Sadece bu yoruma sığınarak bile bu monitörü alabilirim.

• test ettikten sonra satın alsanız da almasanız da yorumlarınızı alabilir miyim?
    tşk, hayırlı olsun alırsanız...

quote:

Orijinalden alıntı: southpaw

quote:

Yenileri gelmiş olmalı,

Hayır yenileri gelmemiş. 444 5656 numaralı vatan müşteri hizmetlerinden bilgi aldım. Sadece İstanbul Avcılar Şubesinde kalmış oda 1 adetmiş. son bir adet kaldıysa teşhir ürünüdür düşüncesiyle şubeyi arayıp bilgi aldım. Bir müşteri kutusunu açtırıp denetmiş sadece. Avcılara yakın ikamet ettiğim için ürünü ayırttım birazdan gidip bakacağım deneyeceğim.

Bende ağırlıklı olarak grafik tasarım işleriyle uğraşıyorum monitörün TN panel olmaması nedeniyle bu monitörde karar kıldım. Buradaki kullanıcı deneyim ve yorumlarıda bunda çok etkili oldu.
    Sadece 8 ms tazeleme oranı kafamı kurcalıyor. 4 yıldır philips 190X6 19'' düz kare lcd kullanıyorum. Tazeleme oranı 8 ms.
    Bu monitörü değiştirmek isteme sebebim HD uydu kartımın olması ve 1920 x 1088 görüntü çıktısını tam olarak izleyebilmek ve şuanda monitörümde beğenmediğim ve beni bariz olarak rahatsız eden yenileme hızından kurtulmak.
    Ama diğer özelliklerinin üstün olması nedeniyle 8 ms tazeleme hızının daha altında bir performans gösterdiği yönünde bir yorum var. Sadece bu yoruma sığınarak bile bu monitörü alabilirim.

• Yahu şimdi farkettim de full hd monitörler bu monitör de dahil 1920 x 1080 çıktı veriyor. Uydu kartımda ki HD kanalların tümü 1920 x 1088 çıktıya sahip. Ekstradan 8 pixel ihtiyacı görüntüyü bozmaz mı?

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
  • quote:

test ettikten sonra satın alsanız da almasanız da yorumlarınızı alabilir miyim?
    tşk, hayırlı olsun alırsanız...

alırsam tabiki de yazarım.
  • Monitörü uygun fiyata bulamıyorum. Metro yu aradım, eleman 2333t yok 2333 var dedi. Acaba kutuya bakıp mı söyledi bunu? Aynı monitör mü bu ikisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaSSS

Monitörü uygun fiyata bulamıyorum. Metro yu aradım, eleman 2333t yok 2333 var dedi. Acaba kutuya bakıp mı söyledi bunu? Aynı monitör mü bu ikisi?

evet kutuda 2333 yazıyor ayrıca bir 2333 yoktu.
  • Tahminlerim doğruymuş. Sınırlı sayıda üretildiği en başından belliydi. Firmaların çoğunda stokta yok.
    Aşağıda ki linki değerlendirebilirsiniz. Güvenilir bir Bursa firmasıdır. Ben daha önce alışveriş yapmıştım.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=2333T&ref=akakce&v=1.52.2
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Tahminlerim doğruymuş. Sınırlı sayıda üretildiği en başından belliydi. Firmaların çoğunda stokta yok.
    Aşağıda ki linki değerlendirebilirsiniz. Güvenilir bir Bursa firmasıdır. Ben daha önce alışveriş yapmıştım.

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=2333T&ref=akakce&v=1.52.2

Aradım orayı ellerinde 1 tane varmış. Ölü piksel testi için bile kutuyu açmadan yolluyorlarmış. 5 adete kadar ölü piksel değişimi yapmıyorlar. Netten alışverişte geri verme şansımız var dedim, eleman da iade şartlarımıza uygunsa olabilir dedi. Sitedeki iade şartlarına baktım, iade için kutu açılmamalı şeklinde bir ifade var. Kutuyu açmadan ölü piksel olup olmadığını anlayacak psişik güçlere sahip olmadığım için sipariş vermekten vazgeçtim.

• quote:

quote:

Monitörü uygun fiyata bulamıyorum. Metro yu aradım, eleman 2333t yok 2333 var dedi. Acaba kutuya bakıp mı söyledi bunu? Aynı monitör mü bu ikisi?

2333 adlı başka bir model yoksa, ordaki bizim aradığımız model olmalı. Yarın gidip bir bakayım. Bu arada siz nerden kaça aldınız?
  • quote:

quote:

quote:

2333 adlı başka bir model yoksa, ordaki bizim aradığımız model olmalı. Yarın gidip bir bakayım. Bu arada siz nerden kaça aldınız?

ben metro dan 340 tl ye aldım büyük ihtimalle 2333t dir ellerindeki ben sorduğumda da 2333 var demişlerdi fazla monitör çeşitleri yok zaten ben aldığımda 23 bir tek bu model vardı ve bu işlerden hiç anlamıyorlar ağırlık olarak gıda marketi olduğu için bilgisayar bölümüne bile kırtasiye bölümündeki elemanlar bakıyor

• Bugün media markt beylikdüzü'nden 390 liraya satın aldım. 1 adet teşhir 1 adet kutulu kalmıştı çünkü. Paraya kıydık biraz.

Grafikerim ve 4 yıldır 19 inch philips 190X6 model düz kare bir lcd kullanıyordum. tasarım için lcd lerin uygun olmadığı görüşüne hiçbir zaman katılmadım. Doğru renk ayarları yapıldığı takdir de bu mümkündür. Açıkçası eski lcd monitörümde bu ayarları yakalayabilmek için çok uğraşmıştım. 2333T beni fazla uğraştırmadı. Basılı olan işlerimi ekranda açtığım grafik çalışmaları ile karşılaştırdığımda her hangibir renk farklığı ile karşılaşmadım. Sadece açık grilerimin %3-5 oranında biraz kırmızıya doğru kaydığını gördüm bunu da halledeceğim.

Oyun bakımından değerlendirme yapamayacağım. Çünkü pc de oyun oynamıyorum. vakit bulamıyorum.

Gelelim media performansına ve şu 8 ms olayına.

Açıkça söylemek gerekirse tatmin olamadım bir türlü. Full HD bluray rip filmlerde hareketli sahnelerdeki geçiş izleri bariz belli oluyor. Ama çok rahatsız etmiyor. Beni asıl rahatsız eden ise HD uydu kartımdan elde ettiğim görüntü oldu. Renk ayarları olsun, kontrast değerleri olsun mükemmel diyebilirim. ama hd kanallarda hele hele canlı yayın varsa eğer görüntü kalitesi 45 fps ye çıkıyor ve tazeleme hızı bu fps değerlerinde çok yetersiz kalıyor. Bazı hd kanallarda ise 25 fps değeri filmlerde her hangibir sıkıntı yok. Tazeleme hızı doyurucu diyebilirim. Fakat uydu kartı üzerinden net bir değerlenidrme yapmak doğru değil. Çünkü kartın performansı ve codec başarısı çok önemli.

Genel olarak monitörden memnun kaldım diyebilirim ama dahası bir yorum için biraz zaman gerekiyor. Kullandıkça ve alıştıkça değerlendirmek gerekiyor.

• ben de dün metrodan aldım 360 liraya

media markt olayına bir açıklık getireyim ankara etlik media markt'da ucuz monitör ve 2 gün önce ellerinde 23 tane vardı 324 lira olması lazım ama aynı ürün izmirde 360 lira ve orada çalışana sorduğumda hepsinin birbirinden farklı olduklarını ve bu farklılıklarının fiyatları bile değiştirebileceğini söyledi. ve türkiyeye baktık nerede var ve ne kadar diye sanırım en ucuz yer orası.

Monitörü çok fazla inceleyemedim gözü rahatsız eden bir ghosting söz konusu değil ama bu bilgisayarımda oyun bile yok doğru düzgün esas diğer pc'me taktığımda incelememi yazacağım ama ilk izlenim gayet memnun kaldım diyebilirim
  • Bu monitörü buradaki konuyu okuyarak almaya karar vermiştim. Arkadaşların yazdıkları kesinlikle yanıltıcı değil. Bahsediliği gibi grafik ve foto uygulamalarına göre süper bir monitör. alırken kafamdaki tek soru işareti 8 ms tazeleme oranıydı. ama 4 yıldır kullandığım 19 inch philips monitörümde 8 ms olduğu için bunu pek önemsemedim.

Keşke önemseseymişim.
    8 ms'nin çok daha üstüne kötü bir performansı var. Defalarca test ettim. Eski monitörümle yan yana koyup aynı filmi inceledim ve eski monitörüm çok daha iyi bir performans ortaya koydu.
    4 yaşında bir kızım var. Ve kızım için 200 gb civarına bluray animasyon arşivim var. Kızımda göz sağlığını düşünmek zorundayım.

Benim gözümde artı ve eksileri (kişiseldir)

+ Grafik programları ile renk sorunu yok. CorelDraw ile renk kalibrasyon ayarı harika.
    + Düşük DPI aralığı (0,26) ve muhteşem kontrastı sayesinde fotoğraflarda doğal renk ve keskinlik ön plana çıkıyor.
    + Ergonomik ve kullanışlı yapı.
    + 178° görüntüleme açısı hakkını veriyor. monitöre bakarken tam karşısında olmanıza gerek kalmıyor. Her yerden görüntü süper.

- Çalışırken küçük bir vınlama sesi çıkarıyor
    - 8 ms refresh süresi ile full hd performansını hiç beğenmedim. 8 ms'nin üstünde.
    - Helvetia nickli arkaaşımızın özellikle üstünde durduğu, bu mönitörün TN panel monitörlere karşın C-PVA panel artısının hiçbir sitede belirtilmemesi (yada ben bulamadım), ürün kitapçığında dahi bahsedilmemesi (refresh süresi de belirtilmemiş bu arada)
    - Çabuk göz yorması. (bu kişiden kişiye değişir elbette ama 4 yıl günde ortalama 7-8 saat ekranına baktığım ve hiç bir zaman beni yormamış bir lcd kullandığım düşünülürse bu monitörde birşey var yada alışmak gerekiyor)

Kişisel izlenim ve yorumlarım bu kadar.
    Yarın monitörü iade edeceğim.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.