Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle uzun süre bilgisayar başında oturan 2333t kullanıcısı arkadaşlar; düşük tazeleme hızı ile aranız nasıl, gözleri çok yoruyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

Oyuna uygun olsa ne güzel alacaktım. En ufak ghostingi bile farkeden bir gözüm var.

250tl daha fazla verip PX2370 alacağım şimdi.

bende de var o gözlerden
    alıştım artık hissetmiyorum ghostingleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: faust13

quote:

Orijinalden alıntı: fcikse

2333T monitör ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben de kullanıyorum fakat mesela bir pencereyi taşırken üzerindeki yazılar gölgeleniyor sanki. Bu hızıyla mı ilgili sizde de aynı mı? Yoksa benim ekran kartı veya ayarlarla mı ilgilidir?

monitörle ilgili

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu durum 8ms süresiyle mi ilgili yoksa 5ms ve 2ms olanlarda da aynı durum yaşanıyor mu? Tek denediğim lcd bu olduğu için soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdsng

Tazeleme hızı düşük, 60 herz olmalı.

Özellikle uzun süre bilgisayar başında oturan 2333t kullanıcısı arkadaşlar; düşük tazeleme hızı ile aranız nasıl, gözleri çok yoruyor mu ?

tazeleme hızının 60 hertz den aşağı olduğunu nereden çıkardınız 60hertz monitörün tazeleme hızı ve hiç bir rahatsızlık vermiyor
  • ne ilginç yorumlar yapılmış ya. monitör güzel kusursuz, bulabildiğim en ucuz DVI girişli 23 ekran monitör buydu. paneli tn değil pva imiş. sonradan öğrendim ve renkleri daha canlı daha gerçekçiymiş. aynen de öyle. oyunda oynuyorum. neymiş bu ghosting. ghosting falan yok. nasıl bir oyun bu şu devirde ghosting yapıyormuş. nasıl ekran kartları var millette, ghosting olacak kadar hızlı çeviriyor sahneyi. bende oyun oynuyorum. CRT neyse bu monitörde o benim için. ghosting falan görmüyorum. yazılar videolar canlı, güzel. bir yerlerden bir kelime duyupta abartıyor insanlar.
    ben 329 tl ye aldım mediamarkttan ve bu fiyata aldığınız alabileceğiniz en iyi monitör bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdsng

Tazeleme hızı düşük, 60 herz olmalı.

komiksin, kaç olmalı 200 mü lcd monitörlerin hızları 60hz dir bilgin olsun crt le gibi 85-75 de çalışmaz...... biraz araştırma yap ve öğren. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
  • çözünürlükle alakalı olsa da hor39 ver55 - 75hz / fullhdde 60hz takılan lcd monitör kullanıyorum,
    normal kullanımda 120hz 3d lcd de denedim,

bu hız lcdlerde çok önemli bir etken olmayabilir hatta ayırt edilemeyebilir bile fakat 120hz lcd monitör sanki gözleri daha az yoruyor gibiydi.
    Neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdsng -- 9 Şubat 2011; 12:37:03 >
  • CRT de frekans farkının görüntüye, kullanıcı konforuna yansıması çok fazlaydı. LCD de frekans kullanıcı göz sağlığı, konforundan ziyade görüntü kalitesi anlamına geliyor. bilgisayar monitörlerinde ciddi bir yararı olsa türlü frekansta monitör görürdük ama yok. hepsi 60-75 hz.
  • Geçen gün MM'da inceledim ürünü, gerçekten sağındaki solundaki ürünler arasında canlı renkleriyle kendini fark ettiriyor yalnız ghosting yok diyemeyiz.
    Bazı gözlerin dikkatini çekmiyor olabilir belki ama bunu görmenin çok kolay bir yolu var, siyah fonlu ekran üzerinde beyaz renkli bir objeyi hareket ettirin, tabii bu sırada sağındaki solundaki ekranlara da bakın.

Tek başınayken fark edemeyebilirsiniz belki ama diğer ekranlarla yanayken direk fark ediyorsunuz ms'i farkını. Bu arada MM 5 ms yazmış.
  • bu monitör Mat ekranmı Parlak ekranmı ?
  • mat, ve oldukça siyah. koyu gri görünmüyor ekran.
  • bu kadar ışık sızması normalmidir

resimler telefonla çektiğim için kalitesizdir

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi
  • Bu ışık sızması ile ilgili durum tamamen şans işi. Benim monitörde yok denecek kadar az. Ancak seninkide çok fazla gibi görünmüyor.
    Bulutlanmalar ve gri çizgilerin yanında köşelerin hafif parlak olmasını bence kafaya fazla takmamak gerek
  • helvetia cevap için teşekkürler bazı durumlarda çok rahatsız edici oluyor film başlarken veya karanlık bir sahnede film oynarken bu 4 köşe o kadar çok kötü duruyor ki
    quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

Mükemmel değil ancak gayet kabul edilebilir seviyede. o projector olayı ekranın ortasına kadar 4 koseden gidiyor bazı ekranlarda.Ustelik zamanla azalacak bu bu bleed 50 100 saat arası.

Sorun yok

50 100 saat arası azalacak demişsiniz gerçekten azalırmı çünkü bu kadar ışık sızması bana biraz fazla geldi

sizdeki ışık sızması durumları nasıl mageji arkadaşınki evet fazla yok gibi kabul edilebilir Eski TN panel monitörümdede bu kadar çok yoktu altta çok az vardı ama bu monitörde gerçekten çok fazla ışık sızması var sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picasso2 -- 24 Şubat 2011; 12:13:57 >

• bx2450 almayı düşünüyordum ama TN panelden TN panele geçmeye değmez bari arada fark olsun dedim kararımı 2333t'ye çevirdim.. şuan ki ekranım 2005'de aldığım 17''lik 172X ve 12ms(LINK).. bu ekranla bile ghosting'den pek şikayetçi değilim.. fiyatı da çook makul öyle ki şuanki ekranıma 2005'te daha çok vermiştim .. en kısa zamanda almayı düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 24 Şubat 2011; 21:18:31 >
  • valla pek bişey anlamdım ama madem bu daha iyi (samsung bulması kolay marka hemde) ilk fırsatta alacağım 2333t.
  • Arkadaşlar herkese selamlar,

Bugün best buy da gördüm bu monitör ü denk geldi tamamen hiç varlığından haberim yoktu :) Yeni bilg topluyorum ve monitör en önemli parçası olacak doğal olarak. Ben oyun oynamak içinde topluyorum ancak filmleri 720p 1080p izlemek te apayrı bir keyif ve bu monitörün filmlerdeki görüntü kalitesini gördükten sonra hayran kaldım fakat, bazı arkadaşlar oyun için ideal değil TN monitörlere kayın şeklinde yazmışlar 8ms nekadar farkeder arkadaşlar oyunlarda black ops, starcraft, wow, ilerde diablo3 :), grid, test drive gibi oyunları oynamayı planlıyorum. PES te kaymanın çok olduğu yazılmış ps kafelere gittiğimizde de o kaymaları görürdük az çokta olsa. Benim için önemli olan oyunlardaki genel performansı nedir renk kalitesi olarak daha kaliteli olduğu paylaştığınız resimlerden belli bu oyunlarda da diğer monitörler ile kıyaslayınca bu açıdanda oyunlarda bir artısı olmaz mı acaba bu monitörün? Şu ghosting olayı için dediğim oyunlarda farkedilebilir bir durum yoksa bu monitörü alacağım yoksa INCA 23" DVI girişli monitörü almayı planlıyorum. Yardımcı olursanı çok sevinirim arkadaşlar, teşekkürler şimdiden...

• merhaba 2333t alacağım ankarada stok ve fiyat bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim
  • Açıkçası ben best buy a baktım bugün ellerinde yokmuş maalesef fakat geleceğini teşhir ürünleri satmayacaklarını çünkü sipariş verildiğini söyledi yakın bir zamanda orada bulabiliriz çünkü bende bekliyorum ve alacağım oradan :) fiyatıda sanırım 340 civarı fakat okuduğum kadarıyla DVI kablosu çıkmıyormuş içinden sormayı unuttum iligili arkadaşa bir de ona para vereceğiz.

INCA 23" mi yoksa Samsungun bu modelinden birini alacam ama bakalım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

Açıkçası ben best buy a baktım bugün ellerinde yokmuş maalesef fakat geleceğini teşhir ürünleri satmayacaklarını çünkü sipariş verildiğini söyledi yakın bir zamanda orada bulabiliriz çünkü bende bekliyorum ve alacağım oradan :) fiyatıda sanırım 340 civarı fakat okuduğum kadarıyla DVI kablosu çıkmıyormuş içinden sormayı unuttum iligili arkadaşa bir de ona para vereceğiz.

INCA 23" mi yoksa Samsungun bu modelinden birini alacam ama bakalım :)

340 fazla ucuz değil mi bi sorun olmasın bir de sipariş verilmiş ama zaman verilmemiş best buy'ın kapatılacağını da göz önünde bulundurursak gelmesi biraz yalan gözükmüyor mu sence de?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.