Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Best buy a gittim tekrar bugün belki ellerine kapanmadan önce gelmiştir diye fakat maalesef gelmemiş ve teşhiri de satamayacaklarını söylediler, devamı olan bir ürünmüş fakat biz kapanıyoruz getirtemeyiz dediler :) sağlık olsun dedim vatanda en son 410 lira idi 70 tl fark koyup vatandan en azından ölü piksel testi ışık sızması gibi testleri yaptırarak alacağım başka bir yerde bulan bir arkadaş varsa yazarsa da sevinirim iyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

Best buy a gittim tekrar bugün belki ellerine kapanmadan önce gelmiştir diye fakat maalesef gelmemiş ve teşhiri de satamayacaklarını söylediler, devamı olan bir ürünmüş fakat biz kapanıyoruz getirtemeyiz dediler :) sağlık olsun dedim vatanda en son 410 lira idi 70 tl fark koyup vatandan en azından ölü piksel testi ışık sızması gibi testleri yaptırarak alacağım başka bir yerde bulan bir arkadaş varsa yazarsa da sevinirim iyi günler...

arkdşalar vatan pahalıcı almayın ordan bişey hem forumda bisürü vatanzede mevcut sizde onlardan biri olmayın... netsipariş var eksen pc var. onlarda daha ucuz ben mesela 360 TL gibi alıyorum.....

• Aldım bile :) artık vatan pahalı ama yapacak bir şey yok en azından sağolsunlar bu monitör işinde ölü piksel testi yaptık ilkinde bir tane çıktı yenisni açtılar onu aldık geldik eve kurdum şimdi yeni bilgisayarım ile ama daha alışamadım laptoptan geçince :) ve ayarl yapmadım pek renklerinde
  • quote:

Aldım bile :) artık vatan pahalı ama yapacak bir şey yok en azından sağolsunlar bu monitör işinde ölü piksel testi yaptık ilkinde bir tane çıktı yenisni açtılar onu aldık geldik eve kurdum şimdi yeni bilgisayarım ile ama daha alışamadım laptoptan geçince :) ve ayarl yapmadım pek renklerinde

dakika 1 gol 1.. sende vatanzedelerdensin artık geçmiş olsun güle güle kullan benimde bu hafta gelir umarım... ölü piksle çıkarsa vay halime

bu arada nasıl anlaşılıyor bu ölü piksel ve hangi sıklıkla çıkıyor ? ben hiç rastlamdım...

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Aldım bile :) artık vatan pahalı ama yapacak bir şey yok en azından sağolsunlar bu monitör işinde ölü piksel testi yaptık ilkinde bir tane çıktı yenisni açtılar onu aldık geldik eve kurdum şimdi yeni bilgisayarım ile ama daha alışamadım laptoptan geçince :) ve ayarl yapmadım pek renklerinde

dakika 1 gol 1.. sende vatanzedelerdensin artık geçmiş olsun güle güle kullan benimde bu hafta gelir umarım... ölü piksle çıkarsa vay halime

bu arada nasıl anlaşılıyor bu ölü piksel ve hangi sıklıkla çıkıyor ? ben hiç rastlamdım...

hocam benim monitörün en alt kısımdaki piksellerin bi kısmı bazı renkleri mavi gösteriyordu.
    standby ışığı monitörün bi kısmından sızıyo gibiydi.
    gittim anlattım derdimi.kutuyu açıp sorunu kontrol etmeden yenisini verdiler
    zaten bu monitörü değiştirerek almıştım.lg 22 pfwl bilmem ne vardı.led in renkler sarmadı bununla değiştirdim
    bunu da yine yenisiyle değiştirdim.
    baya ucuza almıştım zaten kampanyadan.
    test ederekten.
    ters bi görevliye denk gelmediğin sürece vatan iyidir.
    şu durumda pahalı vatanda ama indirim olmadığı zaman vatandan alışveriş yapılmaz zaten
    en az %20 olacak o zaman alınır

• Hocam monitör geldiğinde internetten ölü piksel testi diye aratın en üstte bu forumdan bir sayfa geliyor şimdi linkini bulamadım ama bulursam yine eklerim orada bi program var tek dosyalık onu indirerek orada base color testler var tüm renklerde dikkatlice monitörü incelediğinizde görüllebiliyor bende 1 tane siyahta çıkmıştı sağolsunlar değiştirdiler. Arkadaş nazarıdır dursun demişti ama ilgilenen arkadaş hemen değiştiririz dedi :) yenisini getirdiler bu sağlam çıktı :)

linkide buldum :))

http://forum.donanimhaber.com/m_10610390/tm.htm

ikinci mesajda linki var prgoramın iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanbozkurt -- 4 Mart 2011; 10:29:52 >
  • Programı aşağıda ki linkten indirebilirsiniz

http://udpix.free.fr/setup/UDPixel22_installer.exe

Programın kullanımı ile ilgili ufak ipuçlarıda vereyim;
    Program açıldığında sol tarafta bazı renkler belirecek. Bu renklerin altında "Run Cycle" ı tıkladığınızda bu renkler sırayla tüm ekranı kaplayacak şekilde değişecek.
    Bu sırada monitörde ölü yada parlak piksel mevcut ise görebilirsiniz. Işık sızmasını ise arka planı yine bu program ile siyah yaparak tespit edebilirsiniz.

Programın ayrıca ölü pikselleri düzelttiğine dair birkaç yorum var. Sağ tarafta "undead piksel" bölümünden 5tane ölü piksele kadar seçim yapıyorsunuz.
    Ekranda beliren yanıp sönen noktayı ölü pikselin üzerin tutup taşıyarak onarım yapmasını sağlıyabiliyorsunuz.
    İyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: helvetia
    Programı aşağıda ki linkten indirebilirsiniz
    http://udpix.free.fr/setup/UDPixel22_installer.exe
    Programın ayrıca ölü pikselleri düzelttiğine dair birkaç yorum var. Sağ tarafta "undead piksel" bölümünden 5tane ölü piksele kadar seçim yapıyorsunuz.
    Ekranda beliren yanıp sönen noktayı ölü pikselin üzerin tutup taşıyarak onarım yapmasını sağlıyabiliyorsunuz.
    İyi forumlar...

ahaha süpermiş program.. acaba telefonlar için de var mı böyle bişey.. eski 7610'umda parlak piksel vardı bi tane, belki düzelir :P

• düzeltebilirmi gerçketen pek inandırcı değil...
  • gençler ben de bu monitöre sardım şimdi.

8 ay önce aldığım 21.5" B2230 vga monitörümü sattım, bilgisayarımı yenilediğim için şimdi DVI veya HDMI çıkışa geçmek istiyorum. şimdi yeni monitöre girecekken biraz da büyük alayım istedim. 24" filan baktım ama şu anda beni biraz aşıyor. bir de ben aşırı büyük monitöre pek meraklı değilim. 21.5 büyüklük açısından iyi gibiydi. bundan sonra 23" büyüklük açısından gözle görülür bir fark yaratmaz diye düşünüyorum, ancak benim için asıl önemli konu HDMI bağlantıya geçmek. asıl kalite farkını burada göreceğim diye düşünüyorum. ben genelde dosyalarla ve grafiklerle çalışırken kullanıyorum monitörü, bir de HD film izlerim.

bir de diğer bir konu; forumda 1080p videoları en doğru görüntüleyen monitör boyutu 21.5 gibi bir şey okuyorum. ne açıdan bir doğruluk bu, ratio bakımından mı? 23" monitörlerin 1080p kare oranları tam doğru değil mi mesela? nedir bu konu?

• Ben de bu konu sayesinde bumonitörü tanıyıp, inceleyip alanlardanım. Oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim (oyun oynamıyorum, fotoğraf ve film için kullanıyorum çoğunlukla)
    monitörde HDMI yok, DVI var.
    film için en iyi 21.5 gibi bir şey duymadım, saçma geldi.
    panel büyüklüğü izleme mesafeniz ile alakalıdır. 50" olur, yeterince uzaktan bakarsanız aynı etkiyi alırsınız. Önemli olan çözünürlük ki fullHD olunca zaten 1920x1080 oluyor. Bu çözünürlüğün de oranı 16:9 zaten ve her ekran boyutunda aynı.
    16/10 olanlar var nadiren artık ama onlar da 1920x1200 çözünürlükte oluyor. Keşke böyle olsaydı bu monitör de, fazladan pikselin zararı olmaz. 16:9 bir film izlerken alttan ve üstten boşluklar oluşur o kadar...

Şu olabilir, "desktop ta çalışmak için şu ebat iyidir" diye çünkü masada oturunca sonuçta ekrana belli bir mesafeniz oluyor, çok uzaklaşamıyorsunuz. Bu durumda 26" bir monitör gözleri ve boynu biraz yorar, o kadar...

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

gençler ben de bu monitöre sardım şimdi.

8 ay önce aldığım 21.5" B2230 vga monitörümü sattım, bilgisayarımı yenilediğim için şimdi DVI veya HDMI çıkışa geçmek istiyorum. şimdi yeni monitöre girecekken biraz da büyük alayım istedim. 24" filan baktım ama şu anda beni biraz aşıyor. bir de ben aşırı büyük monitöre pek meraklı değilim. 21.5 büyüklük açısından iyi gibiydi. bundan sonra 23" büyüklük açısından gözle görülür bir fark yaratmaz diye düşünüyorum, ancak benim için asıl önemli konu HDMI bağlantıya geçmek. asıl kalite farkını burada göreceğim diye düşünüyorum. ben genelde dosyalarla ve grafiklerle çalışırken kullanıyorum monitörü, bir de HD film izlerim.

bir de diğer bir konu; forumda 1080p videoları en doğru görüntüleyen monitör boyutu 21.5 gibi bir şey okuyorum. ne açıdan bir doğruluk bu, ratio bakımından mı? 23" monitörlerin 1080p kare oranları tam doğru değil mi mesela? nedir bu konu?

• merhaba arkadaşlar ben de bugün 2333t aldım. Oyun oynamayan, genellikle film izleyen biri olduğum için yorumlarınızı okuyarak bu monitörü aldım. ancak ghosting olayı konusunda biraz sıkıntılıyım. film izlerken ghosting'i rahatlıkla hissediyorum. oynadığım bazı minik flash oyunlarda da çok bariz ghosting var. herhangi bi klasörü sürüklerken de ghosting rahatlıkla belli oluyor. ben bu monitörden önce crt monitör kullanıyordum ve bu benim ilk lcd monitörüm. acaba crt den geçiş yaptığım için mi bu şeiklde rahatsız oluyorum.. 2333t değil de herhangi bir 5ms lcd alsaydım crt den geçiş yaptığım için aynı şekilde ghosting hissedecekmiydim? yoksa 5ms bi lcd monitör crt ile aynı hızda mıdır ??

ya da bu ghosting olayını azaltmak için bir ayar var da ben mi bilmiyorum.. eğer öyle bişey varsa paylaşırsanız çok sevinirim. (monitör menüsünden yanıt süresini en hızlıya getirdim. tek yaptığım bu )

• Bu arada, renk ayarlarını yapınca paylaşacağımı yazmıştım. Sanırım artık paylaşabilirim.

Ben bu monitörün fazla renk ve kontrasını üzerindeki ayarlardan kısmayı ve renkleri olması gerektiği gibi göstrebilmeyi bir türlü beceremedim. (normal ayarlarının çok kontrastlı ve canlı olduğunu söyleyebilirim. Satış gimiği... :)

Araştırmalarım sonucu;

(1) CD si ile gelen orjinal driver'ını yükledim.

(2) kendi yazılımı olan "Natural Color Pro" yu indirip kurdum.

Bu yazılımı çalıştırınca, solda kalibrasyon profili yaratmak için tool (Mon. Calib. and Profiling), sağda ise doğrudan color gamma yı ayarladığınız veya sol tarafta yarattığınız profili seçtiğiniz kısım (Color Proference) var. Ben doğrudan sağ tarafta uğraşarak, color gamma değerlerini 2 haftalık uğraşlarım sonucu kalibre etmeyi başardım (kendi fotoğraflarıma göre)

Şu anda kullandığım değerler: (Color Prefenerence içinde)
    R - G - B : 1.75 - 1.50 - 1.30 şeklinde. Doğrudan bu değerleri girip yeni bir isimle ICC file olarak save ediyorsunuz ve aktive oluyor her daim. İstediğiniz gibi sonra değiştirebilirsiniz.

Bu değerleri de

http://www.lagom.nl/lcd-test/

sitesindeki online imkanlarla test ettim (bu site monitör kalibrasyonu için bulabildiğim en profosyonel ve user friend site)

Şunlara baktım:
    üstte gama calibration testi var, onu yaptım (hemen hemen olması gereken yerlerde çıkıyor)
    sonra gri tonlamaları kontrol ettim (nötr mü? yoksa kırmızıya, yeşile veya maviye çalıyor mu?)
    sonra black level ve white saturation kontrollerini yaptım. (bu açıdan en iyi değeri 1.90 - 1.65 - 1.45 veriyor ama bana biraz fazla kontrastlı ve canlı geldi)
    Bunların haricinde yüzlerce fotoğraf ile kıyasladım (Plasma ve LCD ler ile de)

SONUÇ: Beyaz dengesi, renk derinliği ve doğruluğu, shadow ve highlight başarımı açısından çok çok iyi.

NOT: Monitör üzerindeki bütün ayarlar FABRİKA DEĞERLERİNDE! hem burdan hem de ICC den ayarlamak çok mantıklı değil. Ayrıca ekran kartı değerleri de fabrika ayarlarında!

Sizler de bu şekilde deneyebilirsiniz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız yararlı olur.
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 5 Mart 2011; 3:28:35 >

• beyler ekran az evvel geldi ve tek kelimeyle mükemmel.. şu an henüz dvi kablom yok, en yakın zamanda alcam buna rağmen şahane görünüyor ve 0 ölü/parlak piksel .. açıkcası beklediğimden büyükmüş 23'' epey zaman alcak alışmam sanırım.. görüş açısı, renkler şahane, ghosting olarak eski ekranımdan daha iyi ama var sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 5 Mart 2011; 13:44:32 >
  • @Man From Atlantis

sana tavsiyem ozaman DVI takana kadar bekle olacak :) ben ilk gün gittim bi HDMI to DVI alıp kullandım çook fark var yaa :)) bukadar olacağını tahmin etmemiştim :)

quote:

Şu anda kullandığım değerler: (Color Prefenerence içinde)
    R - G - B : 1.75 - 1.50 - 1.30 şeklinde. Doğrudan bu değerleri girip yeni bir isimle ICC file olarak save ediyorsunuz ve aktive oluyor her daim. İstediğiniz gibi sonra değiştirebilirsiniz.

Bu değerleri de

http://www.lagom.nl/lcd-test/

sitesindeki online imkanlarla test ettim (bu site monitör kalibrasyonu için bulabildiğim en profosyonel ve user friend site)

Şunlara baktım:
    üstte gama calibration testi var, onu yaptım (hemen hemen olması gereken yerlerde çıkıyor)
    sonra gri tonlamaları kontrol ettim (nötr mü? yoksa kırmızıya, yeşile veya maviye çalıyor mu?)
    sonra black level ve white saturation kontrollerini yaptım. (bu açıdan en iyi değeri 1.90 - 1.65 - 1.45 veriyor ama bana biraz fazla kontrastlı ve canlı geldi)
    Bunların haricinde yüzlerce fotoğraf ile kıyasladım (Plasma ve LCD ler ile de)

SONUÇ: Beyaz dengesi, renk derinliği ve doğruluğu, shadow ve highlight başarımı açısından çok çok iyi.

NOT: Monitör üzerindeki bütün ayarlar FABRİKA DEĞERLERİNDE! hem burdan hem de ICC den ayarlamak çok mantıklı değil. Ayrıca ekran kartı değerleri de fabrika ayarlarında!

Sizler de bu şekilde deneyebilirsiniz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız yararlı olur.
    kolay gelsin.

Alehar bende aldığım günden bu yana ayarlarıyla uğraşıyorum fakat monitörün kendi menüsünden ve catalyst üzerinden yapıyordum iki tane ayarım var benim önceliğim sarı ve yeşil rengi en iyi şekilde elde etmek neden bilmiyorum :)) ama en iyi görüntüyü ozaman aldığıma inanıyorum fakat sarı için nekadr uğraştıysam maviden ödün verdim bazen kırmızıya çok kaçtı bir türlü onun ayarını tutturamadım. monitörün kendi menüsünden Akıllı ya ayarladım :)) catalyst üzerinden de

gama 0,90
    parlaklık +20
    kontrast 70

olacak şekilde ayarladım daha iyisi kesinlikle var eminim ama sen 2 hafta uğraşmışsın daha benim 4. gün :)

Bir Alehar sana bir sorum bende o kalibrasyon sitesinde ayarlar ile uğraşıyordum orada Display Setting dediğimde şöyle bir not alıyorum
    "your resolution does not have a common 5:4 (1.25), 4:3 (1.33), or 16:10 (1.6) aspect ratio, which means that images can be distorted. Your aspect ratio is: 1.78.
    Color depth: 32 bits (Truecolor, Millions of colors)"

neyle alakalıdır bunu çözemedim 1920*1080 de çalışırken bunu söylüyor gerçi başka bir çözünürlükte denemedim ama.

Arkadaşlar ekstra olarak oyun oynayan birisi olmama rağmen bu monitörü aldım oyunlarda kendi objenize çok yoğunlaştığınızda benim şahsi fikrim ghsoting olayı aman aman bir ghosting farkedemiyorsunuz. GRID vardı bende onu yükledim oynarken kenardaki tabelalara baktığımda aaaa ghosting buymuş diyebiliyorum ama yola bakmak varken kenardaki tabelaya bakmadığımdan normalde benim için çok önemi yok renkler sağolsun. Var mı? Evet var :) hayır diyen yalan söyler :) ancak renk kalitesi ile onu gölgede bırakıp yokmuş gibi davranabilirsiniz :))

• MFA : hayırlısı olsun DVI kablo olmadan kullanma sakın ciddi söylüyorum hemen DVI to DVI kablo al
    benimkiside bu cuma geliyor sonunda.

ayar veren arkadşlalra teşekkürler monitor gelince bende kurcalaycam tüm ayarları driverları vs. vs. kendime gçre iyi buldukarımı yazarım buraya..

MFA danda bir ayar listsi bekliyoruz tabiikide
  • Yalnız ayarlar sanırım monitörler arasında çok farklılık gösteriyor olabilir :)) benden demesi
  • quote:

Yalnız ayarlar sanırım monitörler arasında çok farklılık gösteriyor olabilir :)) benden demesi

olabilir ama gözden gözede farklılık gösteriyorda olaiblir yani sonuçta seslerle görüntüleri herkes aynı şekilde duyup göremezler.
  • Evet ayarlar monitörden monitöre değişebileceği gibi, grafik kartı ve ortam ışık koşulları da çok alakalı.

@Furkanbozkurt;
    sitenin o yorumuna takılma, diplay ettiğin çözünürlük 16:9 olduktan sonra (ki bu bizim monitörün native çözünürlüğü) sorun yok.
    Genelde son bir-iki seneye kadar 16:10 4:3 gibi oranlar yaygın olduğu için, ve site monitörün native çözünürlüğünü bilemediği için bu şekilde uyarıyor...
    Yani sorun yok.

Öte yandan, kontrast brightness gibi ayarlar en siyah ve en beyaz bölgeleri de yukarı ve aşağı çeker.
    Oysaki Color Gamma ayarı sadece eğrinin ara kısımları ile oynamanıza izi veriyor. Mesela brightness ı arttırmak için color gamma da, üç rengi de aynı oranda beyaza doğru ötelerseniz bunu çok güzel bir şekilde elde edersiniz.
    Aynı zamanda üç ayar için de hafif farklılıklar yaratarak beyaz dengesini de çok güzel ayarlabilirsiniz.

Bence, ICC profil üzerinden yapılan "color gamma" kalibrasyonu en iyi ayar şekli. Sizlerin de neticelerini ve yorumlarınızı bekliyorum.

selamlar

• sağolun arkadaşlar.. ayar felan yapmadım henüz, iyi görünüyor.. normalde text modunda, oyun ve filmleri de kendi ayarlarında kullanıyorum.. tepki hızını en hızlı yaptım.. gamma mode1 seçili.. nvidia panelden de film ayarlarındaki contrast, brightness ve saturation ayarlarını defaulta aldım..

bir de backlight için fotoğraf çektim, diğer arkadaşlarınkine benzer bir görüntü verdi benimki de.. kenarlardan ışık hüzmeleri fotoda görünüyor ama normal kullanımda farkedemedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 5 Mart 2011; 22:39:15 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.