Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kablo alacak arkadaşlar dikkat etsinler monitörün DVİ çıkışı 24+1 piyasada 18+1,24+5,18+5 gibi modeller mevcut alırken ona göre alın.
  • Bugün mediamarkt a giderek bu monitörü inceledim.15.4 1650x1080 laptop ekranı kullanıyorum.2333T gözlerimi rahatsız etmedi, notebook ekranına kıyasla.Sanırım gözleri pek yormaz.Görüş açısı da gayet iyi.İzmir Media markt ta fiyat 379 lira.
    Yukarıdaki mesajda linkini verdiğim AOC yi canlı olarak gören oldu mu?Sizce daha ucuza 5 ms tepki süreli led ekran mı 2333T mi?Niçin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 13 Mart 2011; 20:43:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun ŞAHİN

O ayarları banada yollarsan çok sevinirim kardeşim ya monitörde hiç ayar yapmadım kutudan çıktığı gibi bağladım bide bişey sorcam DVI kablosu alıcamda ben altta 2 çeşit DVI kablosu var giriş ve çıkışı farklı birinin 2si arasındaki görüntü farkı aynı mıdır yoksa farklı mıdır

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

şimdi 2 kabloda olur aslında ama ekran kartına bağlı ,eğer ekran kartında hdmı cıkış varsa alttaki kabloda hdmı tarafı ekran kartına dvı tarafı doğal olarak monitore takarsın.2 taraflı dvı kabloda ise hiç sıkıntı olmaz çünkü tüm ekran kartlarında dvı çıkış oluyor zaten.Görüntü olarak ikiside aynı olur hiç bir fark olmaz...

Kablo konusunda uyaran arkadaşada teşekkürler fakat biraz daha ayrıntılı anlatırsa sevinirim :) 24+1 dedi 2333t için 24+5 olan alınırsa ne olur ya da 18+5 çok farkedermi???soruyorum çünkü dvı kablolar hakkında satıcıların o kadar bilgi sahibi oldugunu sanmıyorum...nasıl ayırt edeceğizki???

quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Yukarıdaki mesajda linkini verdiğim AOC yi canlı olarak gören oldu mu?Sizce daha ucuza 5 ms tepki süreli led ekran mı 2333T mi?Niçin?

üstat ben o monitorü açık söylemek gerekirse görmedim ama panelinin tn olduğunu biliyorum ve tn panellerdeki siyahların grimsi olmasından ekranın alt ve üst kenarlarının ışık sızdırmasından ya da aşağıdan sağdan soldan bakınca görüntünün bozulmasından hiç hazetmiyorum.bu sebeplerden bu monitoru tercih ettim.Ha bu konularda linkini verdiğiniz monitor daha iyidir bu aldığımdan ne yapalım canımız sağolsun deriz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 13 Mart 2011; 21:03:59 >

• @namdar
    Monitörde iki çıkış var dvi ve analog.Analog kabloların çıkışları aynı olduğu için her türlü kablo olur fakat DVİ için 24+1 çıkışlı almalısın zira diğerlerini takamazsın.Alacağın kablonun monitöre takacağın kısmı aşağıdaki şekildeki gibi olmalı.Diğer tarafı artık bilgisayarında ne tür çıkış var bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 13 Mart 2011; 21:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

@namdar
    Monitörde iki çıkış var dvi ve analog.Analog kabloların çıkışları aynı olduğu için her türlü kablo olur fakat DVİ için 24+1 çıkışlı almalısın zira diğerlerini takamazsın.Alacağın kablonun monitöre takacağın kısmı aşağıdaki şekildeki gibi olmalı.Diğer tarafı artık bilgisayarında ne tür çıkış var bilemiyorum.

Tamam teşekkürler dostum bundan alırım

• hop arkadşalar bi dakka durun bir açıklama getireyim bu konuyaa..

bahsettiğniz DVI kablo DVI-D (Dual link) tir. DVI-D (single link) te var ortasında 4 pin yok.

şimdi bu 2sinin arasındaki tek fark dual olanı 2600x1600 gibi yüksek çözünürlükleri iletebiliyor diğeri ise max 1920x1200 ü iletiyor. yani bizim ve sizin için HİÇBİR fark yok kalitede vs. vs.

HDMI to DVI yada DVI to DVI hiiiiç farketmez
    yeterki DVI-D alın olay bukadar basit ... kendinizi çok kasmayın bu konuda yani VGA kullanmayın ve DVI-D alın

---
    bir diğer konuda piyasadki çoğu LED monitörlerin TN panel yani şuan benim kullandığım eski 19" DVI-D li monitörüm gibi siyahlar beyazlar falan iyi durmuyor eski bi panel teknolojisi fakat gecikme süreleri daha iyi oluyor.

LED monitör almamaın sebebi bu çÜNKÜ 2333T c-PVA panel tam kaliteli görüntü verebiliyor FULLHD de muhteşem oluyor oyunlar filmler vs. LED lerden çok daha iyi diyebilirm zaten arkadalrda yorum yapıyorlar... fakat kalitesnin dezavantajı gecikme süresi fazla 8ms buda ghosting yapabiliyor fakat gözden göze değişen bi durum benim gözümün algılaycığını da hiçmi hiç sanmıyorum lol

• Ekran kartım Palit GT240 hem HDMI çıkışı var hemde DVI ben şunu demek istedim ekran akrtının DVI çıkışına yada HDMI çıkışına taksam kabloyu görüntü farkı olur mu onu demek istedim
  • Fark olmaz dostum. İkisinin de görüntü kalitesinde birbirlerinden bir farkı yok.
    DVI ile HDMI arasında ki tek fark HDMI da ses iletimi yapılması.
    Yani DVI+Ses=HDMI. Ancak sen dönüştürücülü kablo kullanacağın için ses iletimi yapamayacaksın.
    Zaten yapsanda 2333t de hoparlör yada hoparlör çıkışı mevcut değil
  • Bugüm aldım DVI kablosunuda monitördeki renklr daha canlı valla gözle görülür bi fark oluştu.
  • quote:

Bugüm aldım DVI kablosunuda monitördeki renklr daha canlı valla gözle görülür bi fark oluştu.

işte bende bunu diyorum yaaa görsel şölen = DVI or HDMI
  • Bu monitörü alığta benden başkası ışık sızması sorunu yaşıyor mu acaba ekranın 3 yerinde ışıkları kapatınca görülen sızmalar mevcut maalesef ver gerçekten zamanla geçiyor mu?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Bugüm aldım DVI kablosunuda monitördeki renklr daha canlı valla gözle görülür bi fark oluştu.

işte bende bunu diyorum yaaa görsel şölen = DVI or HDMI

• az önce ben de vatandan s-link slx-515 dvi kablo aldım ordaki elemanın tavsiyesine göre, eski halinden daha iyi oldu sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

az önce ben de vatandan s-link slx-515 dvi kablo aldım ordaki elemanın tavsiyesine göre, eski halinden daha iyi oldu sanırım..

her türlü hdmi dvi kabloyu alabilirsin hiçbi farkı yok.. altın kapalmaymış bakır kaplamayış fıss zaten piyasada hepsi altın kaplama

farkı olan yerler sadece dvi-d olması lazım şimdi kontrol ettim dvi-d almışın sende tamamdır. yalnız dual link aldın ona gerek yoktu 2560x1600 lü çözünülükelri desteklemiyor nasıl olsa bu monitör. ama problem yok

• philips alıyordum(29tl) eleman bu daha ucuz ve daha iyi dedi aldım gitti sonra.. bir de inca vardı 18 lira bu 17 liraydı.. bundan daha ucuzunu görmedim mağazada.. ayrıca iki üç lira ucuz olmuş pahalı olmuş umrumda değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 15 Mart 2011; 15:38:05 >
  • quote:

philips alıyordum(29tl) eleman bu daha ucuz ve daha iyi dedi aldım gitti sonra.. bir de inca vardı 18 lira bu 17 liraydı.. bundan daha ucuzunu görmedim mağazada.. ayrıca iki üç lira ucuz olmuş pahalı olmuş umrumda değil..

bu dvi hdmi işinde en ucuz ile en pahalı arasında hiçbi fark yok kalite açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

philips alıyordum(29tl) eleman bu daha ucuz ve daha iyi dedi aldım gitti sonra.. bir de inca vardı 18 lira bu 17 liraydı.. bundan daha ucuzunu görmedim mağazada.. ayrıca iki üç lira ucuz olmuş pahalı olmuş umrumda değil..

bu dvi hdmi işinde en ucuz ile en pahalı arasında hiçbi fark yok kalite açısından

+1
  • Bugün 2333T monitörü vatan dan aldım.Birkaç fotoğraf açtım, renkler gerçekten güzel.Yalnız bende bir sıkıntı var.Tam ekran gri renk birşey açtığımda sağ tarafın girisi ile solunki arasında sanki en sağdaki griye biraz kırmızı karışıyor gibi soldaki gri ise düz gri.Dikkat edermisiniz.Sizlerde de böyle bir durum varmı?Sizce ekranı değiştirmeli miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 19 Mart 2011; 20:58:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

Bugün 2333T monitörü vatan dan aldım.Birkaç fotoğraf açtım, renkler gerçekten güzel.Yalnız bende bir sıkıntı var.Tam ekran gri renk birşey açtığımda sağ tarafın girisi ile solunki arasında sanki en sağdaki griye biraz kırmızı karışıyor gibi soldaki gri ise düz gri.Dikkat edermisiniz.Sizlerde de böyle bir durum varmı?Sizce ekranı değiştirmeli miyim.

evet ben de farkettim. bu bir defect değil, panel içindeki polarizer den meydana gelen bir durum. TN panellerde de çok daha fazla sorun var bu tarz... Bu arada ben kendi monitörümde bunu farkettiğimde (kar fotoğraflarına bakarken farketimiştim) büyük plasma da da baktım, benzer bir durum tespit ettim.
  • forumun turuncusunda da oluyor bu durum
    bazen ekranın sol tarafına yaklaşıp okuyorum.
    sağ tarafa bakınca turuncu soldaki kadar net olmuyor.ama geri çekilip ekrana tam ortalayarak bakınca sorun ortadan kalkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.