Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fxmaster

Monitörde gri rengin homojen dağılmaması, sağ tarafın grisine pembe karışması ile ilgili sorun olduğunu yazmıştım.Bugün vatan dan değişim onayı geldi, monitör yenisiyle değişti.Şİmdi renk dağılımı homojen.Gri her yerde aynı gri.Kısacası ilk aldığım ekranda sorun varmış.

hayırlı olsun... bu arada vatanzede ler listesine katıldın tebrikler her kim ne alsa oradan mutlaka bi bozukluk oluyor. 2 sene önce tandığa laptop seçmiştik kıbrısa geldiğimizde 2 hafta sonra CPU su yandı hadi TR ye yolla ordanda vatan computer yurt dışına yollamışdı düzelttirip geri almışlardı ama 1.5 ayda

• Teşekkür ederim.Özellikle intermetten almadım bu tür bir sorunla karşılaşma ihtimali, ayrıca ölü piksel vb sorunların çıkması durumunda sıkıntı olmasın diye.Bir de burada yeni açılan vatanda tüm ürünlerde yüzde 18 indirim olunca hemen aldım.Bir süre sonra da geri verdim.Neyse ki ertesi gün değiştirdiler.
  • quote:

Monitörde gri rengin homojen dağılmaması, sağ tarafın grisine pembe karışması ile ilgili sorun olduğunu yazmıştım.Bugün vatan dan değişim onayı geldi, monitör yenisiyle değişti.Şİmdi renk dağılımı homojen.Gri her yerde aynı gri.Kısacası ilk aldığım ekranda sorun varmış.

Bak şimdi bu enteresan işte!

bahsettiğin probşem tamamen mi düzeldi, yoksa azaldı mı?

Mesela yeni monitröde, gri bir fon rengine bakarken kafanı sola veya sağa kaydırdığında, gri renk pembe ile yeşil tonlara kayıyır mu hiç?

Şayuet bu hiç olmuyorsa ben de değiştirmek isteyeceğim, o yüzden soruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

quote:

Bak şimdi bu enteresan işte!

bahsettiğin probşem tamamen mi düzeldi, yoksa azaldı mı?

Mesela yeni monitröde, gri bir fon rengine bakarken kafanı sola veya sağa kaydırdığında, gri renk pembe ile yeşil tonlara kayıyır mu hiç?

Şayuet bu hiç olmuyorsa ben de değiştirmek isteyeceğim, o yüzden soruyorum...

ilk aldığım ekranda sağda belirli bir bölge,griye pembe karışıyordu.Bu her açıdan bakıldığında belli oluyordu.Geriden belli bir mesaferden bakınca da belli idi, farklı açılardan bakınca da belli idi.Yeni aldığım ekranda belli açıdan belli bölgelere bakarsanız saptanabilecek renk farkları görülebiliyor ama çok dikkatli bakılırsa.Karşıdan, belli bir mesafeden bakarsanız renk dağılımı tamamen homojen.Bölgesel ton farklılıkları yok.
    Size tavsiyem ürünün satıldığı bir yere gidip teşhir ürününü inceleyerek karar vermeniz.

• monitörüne info ayalrıdnan OC yapan var khz mi hz 72 yapıyorlar. ne oluyor böyle olunca yani ?
  • bir şey daha buldum. Magicolor = FULL iken crysis 2 daha canlı ve güzel oldu. yalnız oyun içi parlaklık en az 85 olmalı yoksa karanlıkta kalan yerler detay kaybediyor. paneldeki diğer ayalrda üstte verdiğim gibi olursa problem yok.

• bakış açısı ile ilgili sorularının cevabını bu videoda bulabilirsin çok fazla oyun oynayan birisi olarak söyleyebilirim futbol oyunları hariç rahatsız edecek bir ghosting yok olana da belli bir süre sonra alışıyor farkında bile olmuyorsun renklerin ve görüş açısının güzelliği örtüyor ghosting olayını ama benim gibi crt monitörden geçenler ilk başlarda zorlanabilirler farklı bir teknoloji çünkü

• üstteki videoyu ik defa görüyorum piaysadaki birçok TN panellere hatta LED panellere karşı 2333T nin ne kadar kaliteli siyah beyaz ve RGB sunuğu ortada işte
  • şu RGB ve YCbCr444 olayını aylardır takip ediyordumda. YCbCr444 daha iyiymiş siyahalrda ve renklerde.. MFA ya duyurulur Nvidai panelden açılabiliyormuş bu YCbCr444 renk formatı eve gidicne bir kurcalayım baya farkediyordum anandtech ve guru3d yazıyor.
  • bugün vatandan aldım, her şey yolunda :) internette daha ucuzdu ama mağazadan hemen -test edip- almak içime sindi. //renkler kesinlikle çok iyi. hiç bir ayar yapmadan kullanıyorum, o denli yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubila -- 28 Mart 2011; 19:29:07 >
  • YCbCr444 unutun bu panelde hem desteklemiyor hemde HDMI to HDMI kablo ile bağlanması lazımmış nvidia panelde o seçeneğin gelmesi için.. yalnız üzülmeyin çünkü bişey daha var bazıları şu YCbCr444 ve RGB arasında bi fark göremedi yani bizde göremeyebilirdik çünkü monitör zaten kendisi en iyi ayarları kullanıyor yani şöyle YCbCr444 esprisi siyahalrı ve renkelr daha canlı verebilmesindne gelmekte ama dediğim gibi monitörden monitöre göre değişiyormuş bu ve zaten 2333T ler bunları canlı verebiliyor RGB ile.

ufak bi ayar. LCD nin driverını yükleyince şunu yapın mutlaka.

en yukarıdaki ayar böyle olmalı

• arkadaşlar, kutunun altında "TFT lcd" yazıyor. kutu üstündeki etikette 2333T yazıyor. sizde de kutu altındaki açıklama kısmında tft lcd mi yazıyor? :S şimdi bu monitör TFT mi c-vpa mı?
  • TFT Lcd nin c-vpa tipli panel olanı...
  • Arkadaşlar uzun süredir bu monitörü almayı düşünüyorum. Fiyatların düşmesini bekliyorum ama düşeceği yok, en fazla 20-30 tl indirim yapıyor Vatan. Bu gün Vatan bilgisayardaki indirimde olan INCA monitör ile, bu ikisini karşılaştırdım. Ortaya çıkan tablo şu:

Ne düşünüyorsunuz bu karşılaştırma hakkında, ben detaylarıyla anlamıyorum bu işten, tepkime süresi, kontrast ve parlaklık derecelerinde farklar var, nedir bütün bunların artısı eksisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

TFT Lcd nin c-vpa tipli panel olanı...

teşekkürler.
    ilk izlenimlerim, iyi ki 24" almamışım. masaüstü günlük kullanım için 19"ten terfi eden biri olarak, 23" çok büyük görünüyor.en az 1 metre geriden bakınca sağlıklı bir kullanım oluyor. monitör araştırması yaparken kontrastı en yüksek olan, parlaklığı en yüksek olan boyutu en yüksek olan vs vs özelliklere bakarak her şeyi en yüksek olanı alma hevesi oluyor. ama fazlasının gereksiz olduğu anladım. mesela parlaklığı ve kontrastı kısmak zorunda kaldım, zira çok çok güçlü. gözleri yoruyor. bir de ekran büyük olunca, ne kadar geniş alan, o kadar ışık, o kadar göz yorulması.

vatan'da 2333t'yi kastederek görevliye sordum, satışlar nasıl gidiyor diye... satışı hiç yok dedi :) e normal, 8ms'yi gören direk eliyordur monitörü. bir de led lcd leri görünce insan diğerlerine bakmak istemiyor(tasarım bakımından) şahsen ben de 8ms'yi görünce direk elemiştim monitörü. ama bu sayfada yazılanları okuduktan sonra diğer adayları komple eledim ve 2333t öne çıktı.(önceki monitörüm de 8ms idi ve sorun yaşamamıştım: e o zaman niye eliyorum 8msyi diye düşündüm ve monitörü almaya karar verdim.) incelemeler ve doğru yönlendirmeler için tekrar teşekkürler.

• INCA mı ? geç... 1.000.000 konstrastı olanalr var piaysada dynamic ama 2333t kadar veremiyorlar niye ? panelleri TN de ondan.
  • Piyasada daha düşük inçli PVA panel monitör yok galiba. 23 inç fazla büyük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Locke

Piyasada daha düşük inçli PVA panel monitör yok galiba. 23 inç fazla büyük.

23" fazlka büyü kdeğl. 27" aslında çok büyük pc kullancısı için 23"-24" oyunlarda ideal
  • Grafik-matbaa işleri ile uğraşıyorum. Samsung 2333T yi burdaki yorum ve incelemelere göre yaklaşık 2 ay önce aldım. Şu ana kadar da memnunum. Yalnız bugün monitörün renklerinde değişme olmaya başladı. Beyaz olan zemin kısa süreliğine 1-2sn açık krem-gri tonlamalı oluyor, ardından beyaza dönüyor... Varmı böyle bir sıkıntı yaşayan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

Grafik-matbaa işleri ile uğraşıyorum. Samsung 2333T yi burdaki yorum ve incelemelere göre yaklaşık 2 ay önce aldım. Şu ana kadar da memnunum. Yalnız bugün monitörün renklerinde değişme olmaya başladı. Beyaz olan zemin kısa süreliğine 1-2sn açık krem-gri tonlamalı oluyor, ardından beyaza dönüyor... Varmı böyle bir sıkıntı yaşayan?

nerde oluyor bu ? program oyun vs. ?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.