Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi siz diyince baktım bende :) az da olsa öyle bir durum varmış gerçekten monitörde.

Kullanan arkadaşlar arasında başka sorun yaşayan kimse varsa lütfen paylaşılsın benim monitörde bu ışık sızması mı oluyor kenarlardan ışıkların görünmesi gibi olan bölgeler var ama tabi çok rahatsız edici değil allahtan
  • Vatan ı aradım.Durumu anlattım.Çarşambaya kadar çok yoğunmuş.Çarşambadan sonra gelin teknik servis incelesin onay versin değiştirilir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 20 Mart 2011; 20:11:15 >
  • Peki monitöründe bu sorun olmayan yani grinin beyazın tam homojen dağıldığını gören var mı?
  • Şuan elimde full hd film yok.Ama birkaç hd dizi vardı.Görüntü, renkler çok iyi.Günlük kullanımda, birşeyler okumak için ise parlaklık çok fazla, gözleri yoruyor.Bunun için nette biraz araştırma yaptım.Monitör parlaklığını ayarlamak için programlar var.Biri dimscreen diğeri vistashades.Bunlardan herhangi birisini kurmanızı tavsiye ederim.vitashades kullanıyorum ve şuan süper.Gözlerim hiç yorulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 22 Mart 2011; 21:58:19 >
  • Monitörüm geldi ! ayarlamalrı falan yaptıktan sonra AC:B ye girdim 1920x1080 oyun akıyor resmen böyle görüntü yok crysis 2 de deneyecem bugün key de hazır
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Monitörüm geldi ! ayarlamalrı falan yaptıktan sonra AC:B ye girdim 1920x1080 oyun akıyor resmen böyle görüntü yok crysis 2 de deneyecem bugün key de hazır

Hayırlı olsun.Paint te düz gri bir sayfa açarak tam ekran yapıp ekranın her yerinde görüntü dağılımı homojen mi bakar mısınız?Sizde de aynı durum var mı?Bir de beyaz ile deneyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fxmaster

quote:

Monitörüm geldi ! ayarlamalrı falan yaptıktan sonra AC:B ye girdim 1920x1080 oyun akıyor resmen böyle görüntü yok crysis 2 de deneyecem bugün key de hazır

Hayırlı olsun.Paint te düz gri bir sayfa açarak tam ekran yapıp ekranın her yerinde görüntü dağılımı homojen mi bakar mısınız?Sizde de aynı durum var mı?Bir de beyaz ile deneyebilirsiniz.

hard-forumda detaylı bir 2333T incelemsi var ordan bakabilriisn ama dediğini zaten bugün test edecem özel bir sitede LCD TEST falan yapıyorlar oraya bakcam fakat evde değilim şuan.

• Az önce Vatan a gittim.Görevliyi çağırdım.Teşhir ürünü 2333t vardı.Düz gri açtırdım.Benim monitörümde sağ tarafta bir bölge gri renk sayfalarda griye pembe karışıyor iken vatan daki monitörde böyle bir durum yoktu.Ürünü değiştirmek istediğimi söyledim.Getirmemi istediler.Getirdim bıraktım, 48 swaat içinde haber bekliyorum.İnş sağlam 2333t ile bire bir değişim olur ve yenisinde sorun çıkmaz.Sizlerde de belli bölgelerde renk farkı varsa ve çok belirgin ise götürmenizi tavsiye ederim.
  • forumlardan bulduğum bazı şeyler tüm 2333T kullancıları özlelikle MFA bakarsa ve yanıtlarsa sevinirm..

öneriler:
    Faster ayarı diğer 2 ayardan çok daha iyimiş bende fasterda bıraktım respone timeı
    adamın teki 91 red, 90 blue, and 97 green yapmış RGB yi ve gözleri bayram etmiş çok doğallık yakaldığını idda ediyor (denemedim)
    magictune kurdum ama calibrate etmedim etmelimiyim görüntü zaten kendindne calibreli
    deep black controst levels i lcd testhttp://www.lagom.nl/lcd-test/ ten yaptım tamam çıktı.
    gamma mode 2 ye alıyor çoğunluk fakat ben 1 de tutuyorum zira görüntü karanlıklaşıyor gibi geldi bana.

brighness contrast sharpness gamma mode ayarlarınız ne durumda? buraya yazın.. nerde hangi mode kullandığınızı sevdiğinizi paylaşın bilgi fırtınası yaratalım

ben customda kullanıyorum günlük gamma mode herzaman 1 de. oyun için oyun modeu film için movie modeu açıyorum. eğer sizin ayarlarınız çok daha iyise hem paylaşın hemde tavsiye edin görelim deneyelim

• merhaba,
    ben 2 aydır 2333T kullanıyorum çok memnunum fakat elime bir yerden 2333SW düştü. 2333SW'nin tepkime süresi 5 ms olduğu için multimedia performansı daha iyi gibi geldi bana. şimdi birini satmak zorundayım. çok kararsız kaldım. 2333T'nin kaliteli PVA ekranı bir yanda diğer yanda 233Sw nin tazeleme hızı. çok kararsız kaldım .sizce hangisini elimden çıkarayım?
  • digital vibrance %50de idi benim nvidia panelde
    artırmak iyi dediler %60 a çektim tekrardan aşık oldum renklere daha bi güzelleşti
    kalibrasyon yapmadım şimdiye kadar
    gamma 2 de olsa zaten black crush var iyice karanlık olur
    1 iyidir
    x-fi hocam oyun için iyi bi kalibrasyon tutturup böyle çok daha iyi oldu dersen ayarları paylaşmanı isteriz
  • X-FI ekran kartın ATI ise CCC kullanmanı tavsiye ederim oradan çok rahat 3 renk içinde kontrast ve gama ayarlarını ayrı ayrı yapabiliyorsun monitörü auto ya alıp oradan ayar yapıp kullanıyorum ben biraz abartı oldu ama istediğin gibi kalibrasyon yapabileceğin fotoğraflar ya da kaynakların varsa o şekilde ayarlarını yapabilirsin ben halen değiştiriyorum ayarları her hangi bir yerde bir farklılık gözüme çarpınca oynuyorum hayırlı olsun güle güle kullan bu arada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbozkurt

X-FI ekran kartın ATI ise CCC kullanmanı tavsiye ederim oradan çok rahat 3 renk içinde kontrast ve gama ayarlarını ayrı ayrı yapabiliyorsun monitörü auto ya alıp oradan ayar yapıp kullanıyorum ben biraz abartı oldu ama istediğin gibi kalibrasyon yapabileceğin fotoğraflar ya da kaynakların varsa o şekilde ayarlarını yapabilirsin ben halen değiştiriyorum ayarları her hangi bir yerde bir farklılık gözüme çarpınca oynuyorum hayırlı olsun güle güle kullan bu arada...

kart nvidia nvidianın kendi panelindede var o dediğin ayarlar ama hiç dokunmuyorum ordan yapacaksam monitor panelden yaparım ama default bırakıyom.. arkadaş digital vibrance artırmış beğenmiş ama bilmiyorum yaa pek içime sinmedi
  • arkadaşlar, ben de bu monitörü almaya karar verdim değerli görüşleriniz sayesinde. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. fiyat ne yazık ki şu sıralar 400 lira seviyesinde.

LG'nin şu modelini(e2360) az kalsın satın alacaktım ama lcd ile karşılaştırarak inceleyince renklerini çok soğuk buldum. monitörün özellikleri, tasarımı, çerçevesinin çok ince olması ve tüm bağlantılara sahip olması güzeldi ama ayak üstü kalibre etmeye çalışsam da renklerde istediğim sonucu alamadım.
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1038&uid=116356

LED monitör almakta kararlıydım ama led monitörleri uzun uzun inceledikten sonra renklerin gerçekten çok soğuk(mavimsi) olduğunu gördüm ve led monitör almaktan vazgeçtim. bir led monitöre tek bakınca rahatsızlık olmuyor ama karşılaştırarak bakınca(lcd ile yanyana inceleyince) lcd monitörlerin renkleri bariz biçimde daha canlı görünüyor. henüz satın almış değilim, 5 gün içinde almayı planlıyorum, son dakika tavsiyelerinizi de bekliyorum. saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fubila

arkadaşlar, ben de bu monitörü almaya karar verdim değerli görüşleriniz sayesinde. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. fiyat ne yazık ki şu sıralar 400 lira seviyesinde.

LG'nin şu modelini(e2360) az kalsın satın alacaktım ama lcd ile karşılaştırarak inceleyince renklerini çok soğuk buldum. monitörün özellikleri, tasarımı, çerçevesinin çok ince olması ve tüm bağlantılara sahip olması güzeldi ama ayak üstü kalibre etmeye çalışsam da renklerde istediğim sonucu alamadım.

LED monitör almakta kararlıydım ama led monitörleri uzun uzun inceledikten sonra renklerin gerçekten çok soğuk(mavimsi) olduğunu gördüm ve led monitör almaktan vazgeçtim. bir led monitöre tek bakınca rahatsızlık olmuyor ama karşılaştırarak bakınca(lcd ile yanyana inceleyince) lcd monitörlerin renkleri bariz biçimde daha canlı görünüyor. henüz satın almış değilim, 5 gün içinde almayı planlıyorum, son dakika tavsiyelerinizi de bekliyorum. saygılar.

LED lerin tek esprisi az enerji tüketmesi.. yoksa TN panel ise 5 para etmez kalite açısıdnan. 2333T C-PVA Panel siyahları beyazları çok iyi verebiliyor ve görüntü renk kalitesi diğer lcdlerden daha canlı daha iyi.
    kalibreden bahsettin valla bende yapmadım default kullanıyorum oyunlarda oyun moduna koyuyorum filmlerde film moduna. değiştirmeye gerek görmüyorum çünkü görüntü zatn iyi.. ama arkadaşlar kend iayarlını paylaşırlarsa iyi olur

• quote:

quote:

arkadaşlar, ben de bu monitörü almaya karar verdim değerli görüşleriniz sayesinde. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. fiyat ne yazık ki şu sıralar 400 lira seviyesinde.

LED lerin tek esprisi az enerji tüketmesi.. yoksa TN panel ise 5 para etmez kalite açısıdnan. 2333T C-PVA Panel siyahları beyazları çok iyi verebiliyor ve görüntü renk kalitesi diğer lcdlerden daha canlı daha iyi.
    kalibreden bahsettin valla bende yapmadım default kullanıyorum oyunlarda oyun moduna koyuyorum filmlerde film moduna. değiştirmeye gerek görmüyorum çünkü görüntü zatn iyi.. ama arkadaşlar kend iayarlını paylaşırlarsa iyi olur

evet konudaki bütün mesajları tek tek okudum ve 2333t'nin panelinin daha iyi olduğunu öğrendim. ledin güzel yanı, ince ve hafif olması. bir de az enerji tüketimi. ama masada pek sağlam durmuyor, elim yanlışlıkla çarpsa devrilecek gibi. biraz da o yüzden vazgeçtim ledden. bir de, çoğu ledde vesa montajı yok. vesa sadece duvara montede işe yaramıyor, ben mesela iyi bir monitör alıp, bir de kaliteli stand alarak 4x4lük bir monitöre sahip olmak istiyorum(kendi kullanım amaçlarıma göre...) mesela şu standları kullanabilmek için de monitörde vesa olması gerekiyor:

http://www.hepsiburada.com/Liste/ergotron-neo-flex-lcd-monitor-kolu-erg45174300/ProductDetails.aspx?productId=bs09209&categoryId=98499#Gorseller

yükseklik ayarlı-eğimli stand:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ergotron-neo-flex-yukseklik-ayarli-lcd-monitor-standi-erg33310060/ProductDetails.aspx?productId=bs00671&categoryId=98499
    http://images.hepsiburada.net/assets/Bilgisayar/200/bs00671a1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubila -- 24 Mart 2011; 20:24:39 >

• arkadşalar eğer custom ayarlarda kullanıyorsanız gamma mode 3 e alın. şimdi farkeetim resim açtım gamme mode 1 de parlaklık sayesinde detaylar zor görünüyor ama gamma mode 2 veya 3 te detaylar belirgin.

herneyse ben ayarlarımı yazayım buraya isteyen dener
    kişisel ayar: sırasıyla
    ilk menu
    100
    75
    60
    Fastest
    ----2. menu
    Off
    50
    50
    50
    Normal
    Off
    Gamma Mode 2 veya 3 (ben 3 tercih ettim 2de güzel) ama 1 e korsanız çok parlak oluyor tavsiye etmem.

------
    genellikle oyun için oyun film için film modunu açarım ama o an kendi kişisel ayarlarım gözüme daha hoş gelirse mod değiştirmem

• bu monitörü canlı görüp test etme şansım olmadı, yorumların birinde bir arkadaş çalışma esnasında monitörden hafif şekilde ses geldiğini belirtmiş. bu ses rahatsız edici boyutlarda mı yoksa monitöre iyice yaklaşınca falan mı farkediliyor? pc fanlarının gürültüsü yetiyor bir de monitör sesiyle uğraşmak istemem. monitörün sesli çalışması bile tuhaf geldi bana. aynı problem acerda da var diye okudum forumda.
  • quote:

bu monitörü canlı görüp test etme şansım olmadı, yorumların birinde bir arkadaş çalışma esnasında monitörden hafif şekilde ses geldiğini belirtmiş. bu ses rahatsız edici boyutlarda mı yoksa monitöre iyice yaklaşınca falan mı farkediliyor? pc fanlarının gürültüsü yetiyor bir de monitör sesiyle uğraşmak istemem. monitörün sesli çalışması bile tuhaf geldi bana. aynı problem acerda da var diye okudum forumda.

hard-forumdada bu ses sohbeti dönüyordu... hayatımda ilk defa duyuyorum bu ses şeyisini hiç monitörden ses çıkarma ? ama çıkıyormuş yalnız ben duymuyorum yaklaştığımdada duymuyorum. duymak için ortamın %98 sessiz olması lazım. çıkardığı db çok az belliki.

bu arada bişey sorayım, bu magicolor ı kullanan varmı ben kullanayım dedim filmlerde oyunlarda renkelri mahvetti çok kırmızı oldu bence saçmalıktan öteye gitmiyor bu özellik. bide color tone sizdede Normal de değilmi ? diğer modlar çok kötü cool, warm vs. Normal adı üstünde normal

• Monitörde gri rengin homojen dağılmaması, sağ tarafın grisine pembe karışması ile ilgili sorun olduğunu yazmıştım.Bugün vatan dan değişim onayı geldi, monitör yenisiyle değişti.Şİmdi renk dağılımı homojen.Gri her yerde aynı gri.Kısacası ilk aldığım ekranda sorun varmış.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.