Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu monitörü aldıktan sonra pes 2011 oynayana kadar hiç bir sorun yoktu oynadıktan sonra malesef sattım, samsun px2370 aldım attan eşşeğe binmiş gibi oldum ve bunu da geri iade ettim, şimdi tekrar eski monitörüm samsung 2333t alacağım galiba çünkü 4000:1 statik kontrasttı başka bir monitörde görmedim, ve hareketli sahnelerdede sorun olmuyordu tek sorun pes 2011 deydi, oynamaz olaydım...
  • daha önceki sayfalarda da yazmıştım futbol oyunlarında dikkat çekici derecede ghosting oluyor başka oyunlarda böyle bir problem yok tepki süresi dezavantajını monitörün diğer güzel özellikleri kapatıyor
  • tepki süresi dışında en iyi monitor. tepki süresinin kötü oluşunun sebebi panelinin yüksek kalitesi... renk contrast brightness vs.

bu arada şu ghosting olayı beni çok rahatsız etmedi nedense zaten philips 5ms idi bu 8ms. gözüm alışmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: iorfa

quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

@iorfa
    Emeğine sağlık dostum. Ancak ben kafa takılan soruları sürekli soruyorum diye umarım kızmıyorsundur bana.
    1.sayfada @ozdilek isimli arkadaş, tepkime süresinin monitörün menüsünden ayarlanabildiğini söylemişti. Acaba standart ayarları en hızlıda mı?
    En hızlıda değilse rica etsem tekrar ghosting olayına bakabilir misin? Çok teşekkürler.

Yok dostum o ayarı fastesta getirdim açıkçası bir fark gormedim. Benim gozume batan ghosting kimseye batmaz büyük ihtimalle. Zamanında 50hz tv ler forumda tartısılırken herkes 100hz ne kadar gereksiz diyordu bende 50hz bir tv alip 2 gunde iade etmistim sırf bu bulanıklık için. Filmlerde ve diger oyunlarda ghosting rahatsız etmedi , demin resistance 2 yi açtim gayet akiciydi. Benim gozume batan ghosting futbol oyunlarında yatay geçislerde tahamul edemiyorum.

Kullanıcı klavuzunda okumuştum, bu ayar analog bağlantılarda işlevsizdir yazıyordu, 2333T de...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: southpaw

Nihayet yenileme ayarını "daha hızlı" moduna alınca tatmin oldum. Gözden kaçırdığım nokta burasıymış.
    Peki kitapçığında teknik özelliklerin de hiçbir şekilde C-PVA panel özelliği niye belirtilmiyor? Sonuçta ben reklam işleriyle uğraşıyorum. Bu konuyu okumasaydım eğer muhtemelen 2 yada 5 ms TN Panel özellikli bir monitör alacaktım ve bu monitörde hiç uğraşmadan yakaladığım renk uyumu için taklalar atıyor olacaktım. En azından benim nazarımda diğer monitörlerden ayırt edici en önemli bu özelliktir. Yani siz PVA iyidir dediğiniz için demiyorum, kendim gördüm ve gerçekten çok memnun kaldım renk başarısından. Ama bundan bahsedilmemesinden de çok rahatsız oldum.
    Yorumlarınız için teşekkürler.

Bo monitör Samsungun elindeki bazı parçaları satabilmesi adına hazırlamış olduğu karma bir model. Kutusunun ve monitör kasasının üzerinde 2333T yerine 2333 yazması,
    monitörün en sağında 2-3mm lik bir siyah şerit olmaması yani panelin kasaya tam olarak oturmaması, kutu içerisinde ki broşür ve malzemelerin diğer modellere göre daha özensizce toplanması,
    3-4 ay gibi bir sürede stokların sadece birkaç yer ile sınırlı kalması, fiyatının sürekli olarak artması bu monitörün sınırlı sayıda üretildiğinin bir göstergesi bence.

19" Philipsten bu monitöre geçtiğinizde yaşadığınız sorunların geçici olduğunu düşünüyorum.
    Asıl bu monitörü 1 ay kadar kullandıktan sonra karşınıza bir TN panel konulduğunda düşünceleriniz ne olur onu çok merak ediyorum.

Bizzat denedim Attan inip eşşeğe binmek gibi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VOLVO_06_05

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: southpaw

Nihayet yenileme ayarını "daha hızlı" moduna alınca tatmin oldum. Gözden kaçırdığım nokta burasıymış.
    Peki kitapçığında teknik özelliklerin de hiçbir şekilde C-PVA panel özelliği niye belirtilmiyor? Sonuçta ben reklam işleriyle uğraşıyorum. Bu konuyu okumasaydım eğer muhtemelen 2 yada 5 ms TN Panel özellikli bir monitör alacaktım ve bu monitörde hiç uğraşmadan yakaladığım renk uyumu için taklalar atıyor olacaktım. En azından benim nazarımda diğer monitörlerden ayırt edici en önemli bu özelliktir. Yani siz PVA iyidir dediğiniz için demiyorum, kendim gördüm ve gerçekten çok memnun kaldım renk başarısından. Ama bundan bahsedilmemesinden de çok rahatsız oldum.
    Yorumlarınız için teşekkürler.

Bo monitör Samsungun elindeki bazı parçaları satabilmesi adına hazırlamış olduğu karma bir model. Kutusunun ve monitör kasasının üzerinde 2333T yerine 2333 yazması,
    monitörün en sağında 2-3mm lik bir siyah şerit olmaması yani panelin kasaya tam olarak oturmaması, kutu içerisinde ki broşür ve malzemelerin diğer modellere göre daha özensizce toplanması,
    3-4 ay gibi bir sürede stokların sadece birkaç yer ile sınırlı kalması, fiyatının sürekli olarak artması bu monitörün sınırlı sayıda üretildiğinin bir göstergesi bence.

19" Philipsten bu monitöre geçtiğinizde yaşadığınız sorunların geçici olduğunu düşünüyorum.
    Asıl bu monitörü 1 ay kadar kullandıktan sonra karşınıza bir TN panel konulduğunda düşünceleriniz ne olur onu çok merak ediyorum.

Bizzat denedim Attan inip eşşeğe binmek gibi oluyor.

+1 deneyimim var.

• Öncelikle bu monitörü kullanan arkadaşlar güle güle kullansınlar.Bende bu monitörden aldım ghosting+ghosting olunca gıcık aldım ve SAMSUNG BX2250N aldım 2msGTG mega dynamic contrast ve çOk memnunum alacak arkadaşlara tavsiyem cs-pointblank gibi oyunlarda benim eski kullandıgım SONY sdm s75a 12 ms lik monitörümden bile daha fazla ghosting yaptı.İnş bu deneyimim alacak olan arkadaşların işine yarar.Yalnız internet film fotoğrafçılık vs..konularda iyidir bx2250n de geri kalmıyor bu konularda.Saygılarımla..
  • BX2250N bu monitörden çok farklı ama. sadece ghostingi yok okadar tek artısı bu çünkü 2ms..
  • +LED olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemophoN

+LED olması.

ben bunu artı olarak kabul etmiyorum tammamen göz boyama şu LED teknoloji TVler ve monitörler... fakat bunun 2 güzel yanı var sadece oda GREEN (çok az elektrik çekiyor) bide az yer kaplamaları (daha ince), bunun yanı sıra kaliteden biraz ödün veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

+LED olması.

ben bunu artı olarak kabul etmiyorum tammamen göz boyama şu LED teknoloji TVler ve monitörler... fakat bunun 2 güzel yanı var sadece oda GREEN (çok az elektrik çekiyor) bide az yer kaplamaları (daha ince), bunun yanı sıra kaliteden biraz ödün veriyor.

Arkadaşım sen ilk önce bu bx2450n i bi incele sonra bu yorumlarını yaz incelemeden kullanmadan yazdığın çok belli oluyor ben kullandım.Ayrı bir konuda (lcd de ölü pixel çıkar ama ledde ölü pixel olayıda yoktur.)bide bu zevk meselesi ben tasarıma yanıt süresine renk canlılığa vs önem veriyorum olay bu

• ölü pixel şans işidir garanti si varsa değiştiilier problem olmaz ama led de hiç ölü pixel olamayacağını bilmiyordum şimdi öğrendim..

madem renk canlılığı istiyorsun PVA IPS panelli static kontrastı yüksek panellere yönelmeliydin

söyledğin monitor ise paneli TN ve static kontsrtı 1000:1.

edit: bak şunun hepsini 720p olarak izle

http://www.youtube.com/watch?v=VyKE1Q7R0gU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 30 Nisan 2011; 23:21:21 >

• quote:

quote:

+LED olması.

LG 22" W2286L-PF almıştım.
    tek kelimeyle rezaletti.
    bununla değiştirdim.mutluyum
    700 800 liralık ledler kalitelidir belki bilemem ama
    orta seviye ledlerde renkler çok rezil.
    tvler için de aynı şey geçerliymiş
    3000 liraya da led var 1800 liraya da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haien

quote:

quote:

+LED olması.

LG 22" W2286L-PF almıştım.
    tek kelimeyle rezaletti.
    bununla değiştirdim.mutluyum
    700 800 liralık ledler kalitelidir belki bilemem ama
    orta seviye ledlerde renkler çok rezil.
    tvler için de aynı şey geçerliymiş
    3000 liraya da led var 1800 liraya da.

TABİKİDE LG Nin o modeli iğrenç ötesi beyazı pembe gösteriyor renklerin hepsini saçmalıyor,fakat led konusunda SAmSUNG baya iyi monitörünüzüde iyiki değişmişsiniz adınıza sevindim 2333t güzel monitör bende 2333 aldım herşeyini beğendim ama ghostingi rahatsız etti bx2250n aldım mutluyum

• quote:

Arkadaşım sen ilk önce bu bx2450n i bi incele sonra bu yorumlarını yaz incelemeden kullanmadan yazdığın çok belli oluyor ben kullandım.Ayrı bir konuda (lcd de ölü pixel çıkar ama ledde ölü pixel olayıda yoktur.)bide bu zevk meselesi ben tasarıma yanıt süresine renk canlılığa vs önem veriyorum olay bu

led yerine plazma demek istedin herhalde.

led monitordede çıkar ölü piksel.lcd ile tek farkı arka aydınlatması led olmasıdır.birde led olmasından dolayı düşük enerji sarfiyatı.

bu bir şans meselesidir.hiçbir firma ölü piksel çıkmayacak garantisini veremez.ama üretim teknikleri şu an bayağı bir gelişti eskisi gibi değil.çok ender ölü pikselli monitor çıkıyor.

• 2333T Bu monitörü alan arkadaşlara bir sorum olacak. monitör üzerinden GAMMA ayarları sıfıra , eksi değerlere indirebiliyormu.

LG deki gibi AUTO BRIGHT özelliği varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcekmez

quote:

led yerine plazma demek istedin herhalde.

led monitordede çıkar ölü piksel.lcd ile tek farkı arka aydınlatması led olmasıdır.birde led olmasından dolayı düşük enerji sarfiyatı.

bu bir şans meselesidir.hiçbir firma ölü piksel çıkmayacak garantisini veremez.ama üretim teknikleri şu an bayağı bir gelişti eskisi gibi değil.çok ender ölü pikselli monitor çıkıyor.

Led monitördede çıkar demişsin ya ben zaten çıktığını biliyorum plazmada demek istemedim ayrıca ledlerde ölü pixel çıkabiliyor ama led aydınlatmaları birbirine yakın olduğundan hiç bir fark olmuyor YANİ şöyle açıklayayım ölü pixel çıksa bile ölü pixel belli olmuyor.

• Bütün led monitör deneyimlerimde siyah kalitesizliğini gördüm ve hep diyorum 2333t den sonra Samsung PX2370 bile beni tatmin etmedi.

4000:1 Statik kontrast hangi monitörde var?
    2333T den başka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLVO_06_05 -- 5 Mayıs 2011; 19:49:23 >
  • Arkadaşlar PVA panel monitör almayı düşünüyorum, acaba samsung 2333T yi aratmayacak, PVA panel monitör öneriniz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.