Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bimeks'te 18-20 mayıs arası 333 TL arkadaşlar
  • Sonunda ben de aldım bu canavarı. Her şey mükemmel. Ancak garip bir durum var. Benim pc masası biraz sallanmayı seviyor. Monitör de bundan bayağı etkileniyor. Altındaki lastikli tutturma yerinden olsa gerek. Özellikle sağa sola çok fazla sallanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Locke

Sonunda ben de aldım bu canavarı. Her şey mükemmel. Ancak garip bir durum var. Benim pc masası biraz sallanmayı seviyor. Monitör de bundan bayağı etkileniyor. Altındaki lastikli tutturma yerinden olsa gerek. Özellikle sağa sola çok fazla sallanıyor.

aynı durum bende de var.acaba ayağı tam oturtamadım mı diye baktım herhangi bir problem gözükmüyordu.bu arada benim monitör biraz sağa yatık gibi geliyor gözüme
  • @john locke, ozguradam1: masanızı kesinlikle sabitleyin benimkisi sabit lcd de tek bir sallanma şikayetim yok yalnız lcdyi masanın üzerindne kaldırmadan oynatmaya kalkamyın altındaki kauçuklar çıkabiliyor. bide benimde gözüme çok az sağa doğru yatık gibi göründü ama öyle değil aslında dikkatli bakarsanız şeklinden dolayı öyle oluyor.
  • Bütün konuyu okudum, fazla bilgilendim, bilgilenmez olaydım, fazla bilgi göz çıkarır
  • monitörü alalı 1 aydan fazla oldu. deneyimlerim:

bir arkadaşın da bahsettiği gibi, renkler homojen dağılmıyor. o arkadaş gidip değiştirmiş ve homojen dağılanı almış. ben gidip değiştirme vs ile uğraşmak istemedim, böyle kullanıyorum. ekranda tek renk varsa belli oluyor. mesela masaüstü arkaplanı komple gri ise, bir taraf açık gri bir taraf biraz daha koyu gri gibi görünebiliyor. tabi dikkatli bakınca böyle. abartı biçimde bir fark hissedilmiyor. sırf görmek için dikkatli bakmanız gerek ve monitöre neredeyse yarım metreden baktığınızda böyle.

ışık sızması siyah ekranda bolca mevcut.

parlaklık çok aşırı seviyede. çok güçlü. gözlerim mahvoldu. bu monitörü aldım alalı durmadan gözlerimi kaşıyorum. ışığı parlaklığı kısmama rağmen böyle.

kasa parlak, dolayısıyla çok kolay tozlanıyor.

renkler ise çok güzel...
    panele dokununca bile kalitesi hissediliyor. eski lcd monitörümün panelinin dokusu ile bu monitörün panelinin dokusu çok farklı. eskisi çok plastik hissi verirken, samsung daha kadifemsi bir his veriyor.
    görüş açısı genişliği muhteşem! öyleki, eski 19 inç lcd monitörümü aşağı yukarı eğdiğimde bile kayıp yaşıyordum(çok eski bir monitör olmamasına rağmen) bunda öyle bir dert yok, isterseniz monitöre çaprazdan bakın, karşıdan bakıyormuşsunuz gibi görüntü net.

bu monitörü sağlıklı ve tam performanslı kullanabilmeniz için monitörle aranızda en az! 1 metre olması gerek diye düşünüyorum.(renk dağılımı problemine çözüm için, ışık, gözü rahatsız etmesi vb. problemlere karşı..)

oyun oynamıyorum film izlemiyorum, sadece ofis işleri ve net için kullanıyorum. gözlerimi mahvetmesi dışında güzel monitör. dediğim gibi sırf renkleri doğru göstermesi bile benim için çok önemli bir artıydı.

olumsuz özellikler benim panele has olabilir. değiştirip daha düzgününü alma şansım vardı. umursamadım. fazla takılmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubila -- 29 Mayıs 2011; 20:12:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fubila

monitörü alalı 1 aydan fazla oldu. deneyimlerim:

bir arkadaşın da bahsettiği gibi, renkler homojen dağılmıyor. o arkadaş gidip değiştirmiş ve homojen dağılanı almış. ben gidip değiştirme vs ile uğraşmak istemedim, böyle kullanıyorum. ekranda tek renk varsa belli oluyor. mesela masaüstü arkaplanı komple gri ise, bir taraf açık gri bir taraf biraz daha koyu gri gibi görünebiliyor. tabi dikkatli bakınca böyle. abartı biçimde bir fark hissedilmiyor. sırf görmek için dikkatli bakmanız gerek ve monitöre neredeyse yarım metreden baktığınızda böyle.

parlaklık çok aşırı seviyede. çok güçlü. gözlerim mahvoldu. bu monitörü aldım alalı durmadan gözlerimi kaşıyorum. ışığı parlaklığı kısmama rağmen böyle.

renkler ise çok güzel...
    panele dokununca bile kalitesi hissediliyor. eski lcd monitörümün panelinin dokusu ile bu monitörün panelinin dokusu çok farklı. eskisi çok plastik hissi verirken, samsung daha kadifemsi bir his veriyor.
    görüş açısı genişliği muhteşem! öyleki, eski 19 inç lcd monitörümü aşağı yukarı eğdiğimde bile kayıp yaşıyordum(çok eski bir monitör olmamasına rağmen) bunda öyle bir dert yok, isterseniz monitöre çaprazdan bakın, karşıdan bakıyormuşsunuz gibi görüntü net.

bu monitörü sağlıklı ve tam performanslı kullanabilmeniz için monitörle aranızda en az! 1 metre olması gerek diye düşünüyorum.(renk dağılımı problemine çözüm için, ışık, gözü rahatsız etmesi vb. problemlere karşı..)

oyun oynamıyorum film izlemiyorum, sadece ofis işleri ve net için kullanıyorum. gözlerimi mahvetmesi dışında güzel monitör. dediğim gibi sırf renkleri doğru göstermesi bile benim için çok önemli bir artıydı.

olumsuz özellikler benim panele has olabilir. değiştirip daha düzgününü alma şansım vardı. umursamadım. fazla takılmamak lazım.

"MagicBright" ayarını "Text" yaparsanız çok yumuşak bir görüntü veriyor. Gözü hiç yormuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Locke

quote:

Orijinalden alıntı: fubila

monitörü alalı 1 aydan fazla oldu. deneyimlerim:

renkler ise çok güzel...

"MagicBright" ayarını "Text" yaparsanız çok yumuşak bir görüntü veriyor. Gözü hiç yormuyor.

evet onu da denedim teşekkürler, yalnız text ayarında da parlaklık değeri yüksekti o ayarda sıfır yaptım parlaklığı. gündüz değil de gece gözlerimi yoruyor. belki de benim gözüm hassastır bilmiyorum. ama ekranın genişliği de göz yorulmasında kesinlikle büyük önemli bir etken.

fiyatına göre görüntü kalitesi rakipsiz.

• ASiL35 ilk siyah resimde sağ alt köşede bir adet ölü piksel var sanırım :)
  • konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim gayet kaliteli bir cihaz

Arkadşalar monitörü 1 hafta önce aldım bimeksten görüşlerim ;

+Renkler harika
    Default halde gayet güzel bir ayar yapmadım,renkler el yordamı ile ayarlanmaz
    prof. program yardımcı olabilir ama bir yere kadar donanımı düzltemezsiniz
    +Parlaklık muhteşem
    Fazla parlak diyorsanız gama1--gamma 2 ye alın,gamma 2 de kulanıyorum
    Görüntü kalitesi artıyor, gamma 2 daha dengeli bir mod
    +Beyazlar çok güzel
    Eski panelimde TFT 20'' köşelerde kenarlada beyazdan sarıya geçiş oluyordu
    Renk geçişleri çok sinirimi bozuyordu Led panele geçmeyi düşünüyordum bu yüzden
    +Renk sıcaklığı çok güzel
    Renkler kırmızı,mavi çok güzel kirli siyahımsı değil berrak
    TFT monitorde renk sıcaklığı çok iyiydi ama renkler mavi, kırmızı siyaha çalıyordu renk değişimi oluyordu
    Samsung laptop led monitorde kontrast çok kötü daha önemlisi renkler sıcak değil)
    2333t monitor galaxy gio birbirine çok benziyor ikisindede renk ve parlaklık şöleni var
    +Siyahlar harika
    Siyahlar çok iyi galaxy gio daki gibi simsiyah ipek gibi ama kusurları var
    Siyahlar (kontrast) görüntü kalitesini kesinlikle artıran bir unsur
    +Tasarım
    Tasarım ortlamanın üzerinde mavi ışık çok hoş görünüyor
    Piano black boya parlıyor gayet şık, kasa sağlam bir sıkıntı görünmyor
    Panel ince değil özzellikle üst kısmı kalınlık hissi uyandırıyor
    ama aynı zamanda ergonomik tasarımı ile çevik görünüyor
    +Görüntü Açısı
    çok iyi televizyon gibi bir değişşme olmuyor ama black crush (parlaklaşma) hissediliyor

DVI-VGA Konusu
    HDMI-DVI (Hama 5mt) kullanıyorum esasen dvı-dvı bulamadım
    59 lira bayıldım içime oturdu 1saat düşündüm alsam mı almasam mı :)
    50 liraya taksit yapılmıyormuş yanında bir fare aldım 30 lira bir saatte onu düşündüm :)
    İkisindende memnun kaldım parasını hatırlamıyorum şu an A4 Tech g9-600 fare çok iyi çıktı :)
    Görüntü kalitesi şöyle; esasen görüntü kalitesi değişmiyor yani kaynaktan (kameradan gelen)
    görüntü bozuksa yine görüntü öyle yansıyor ama (bazı arkadaşlar görüntüdeki noktalanmadan
    şikayet etmiş neden böylei işte nedeni bu)

ÖNEMLİ KONU:DVI yada HDMI görüntü aktarımın aslı farkı VGA sinyal gürültü oranı fazla buda
    görüntüyü bozuyor bu durum eski TFT panlede çok fazlaydı masaüstünde bile karıncalanma
    ve yatay bir şeklinde aşağı yukarı parazitlenmeler oluşuyordu prizi değiştirdim akım korumalı aldım yine kurtulamadım
    , DVI bağlantı tamamen sorunsuz sinyal gürültüsü yok görüntü tertemiz geliyor buda görüntü kalitesini söylendiği gibi
    yüzde en az 10-15 artırıyor ama kameranın çekim kalitesini düzeltmiyor tabiki

Galaxy Gio
    2333t ve galaxy gio birbirine çok benziyor arkadaşlar
    bu telefonu fazla düşünmeden aldım ama çok memnunum muhteşem bir ekran kalitesi var
    renkler harika parlaklık ve kontrast çok iyi farklı açılardan görüntü kaybı olmuyor
    ama ikisinin ortak sorunu Black Crush yani görüntü açısı değiştikçe parlaklık artıyor ve ghosting mevzuu

olumsuzluklar
    -Tasarım
    Tasarım bana göre daha iyi olabilirdi bu kaliteye bu tasarım sıradan kalıyor
    -Sıcaklık
    monitörün üst arka kısmı ısınıyor 30-35C olabilir
    -Ergonomi
    tuşlar kullanmak biraz zor
    -Siyahlar
    saiyahlar kusursuz değil black crush var nedir derseniz
    sağa sola - yukarı aşağı baktığınızda parlaklaşma görülüyor
    örneğin forumun turuncusunun renginde açılma oluyor
    galaxy gio benzer sorun
    -sağda 2mm lik boşluk var
    beni rahatsız etmedi pek
    -Işık Sızması
    ışık sızması var köşelerde onboard vga ile kullanıyorum
    alt orta bölümde de var bu mavi ledden de olabilir
    özellikle sol üst köşedeki kendini hissettiryor
    eski tft panelle karşılaştırılmaz tabiki
    +Ghosting
    oyunlarda deneyemedim ekran kartımı yaktığım için
    HD film kanallarında bir sorun görünmüyor
    HD Belgesel kanallarında kamera hareket kanallarında bulanıklaşma belli oluyo bazı programlarda
    bu durum bence kameranın performasından kaynaklınıyor ucuz hd kamera kullanıldığı için
    görüntü kalitesiz ve bulanıklaşma oluyor normal filmlerde bir sorun görülmüyor
    önceke tft monitorde 2ms aynı sorun var
    bunun yanısıra esp HD tenis topunda bir miktar var ama beni rahatsız etmedi
    topun çok yüksek hızda hareket ettiğini göz ününe almak lazım
    galaxy gioda benzer sorun var menüdeki listedeki beyaz çubuklar bu yüzden kayboluyormuş gibi görünüyor
    bu forumda tartışılmıştı çözünürlükle feklan alakası yok

SONUÇ:İki üründe çok iyi bir etki bıraktı bende samsung fanatiği olmama rağmen gözümde büyüdü
    monitor özellikle harika etkisinde kalıyorsunuz özzellikle monitorünüzden memnun değilseniz fiyat performans harika
    gio, diğer özzelikleri bir yana ekranı beni çok memnun etti ve monitörü almama yönlerdirdi.70 ekran tüplü tv ile karşılaştırdım
    70 ekrandan bir eksiği yok fazlası var, renkler full HD gibi, TV de HD kalitesini anlamıyorsunuz bunun yanısıra
    tv de görüntü açısı değiştikçe en uçtaki kenarda siyahlaşma görünüyor tabi bayzlarda kirli bilirsiniz

laf uzadı son bir şey daha monitörün nekadar önemli bir unsur olduğunu anladım pc daha keyifli daha önce pek önem vermezdim
    hepsi aynı derdim led çıkınca kafamı kurcalamaya başlamıştı ama 2333t memnuyet yarattı konuyu açan arkadaşa teşşekkür ederim
    resimde yayınlamaya çalıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackbullet -- 31 Mayıs 2011; 12:07:33 >

• gamma mode 1 i kullanın çünkü gamma seviyesi 2.2 olan tek mod o.
  • ...2333t nin Orjinal driverini yükledim...
    Doğruya yakın renk ayarları için nvidia ve catalyst kullanmadan
    Hangi ayarlar iyi olur..Yok nvidia panelden kontrast 0 parlaklık bilmem ne ,
    r g b ayarları da bazı versiyonlarda tek tek ayarlanmıyor;
    sadece monitörden ayar yapan arkadaşların önerilerini beklerim..
  • Selam Arkadaşlar,
    Bu monitörden bende aldım, bimeksten 350 liraya, mağazada ölü pixel kontrolu yaptık satıcı arkadaşla ve bir sorun göremedim, fakat arka ışık dağılımını mağazada ışıklı ortamda görme imkanım olmadı. Eve getirip kurduğumda arka ışık dağılımının homojen olmadığını farkettim, problem etmeyip birkaç gün kullandım, fakat sorun gözüme batmaya başladı. Ekranın sağ tarafında köşeye doğru belirgin bir renk ısısı farkı var kırmızıya kaçan, fotoğraf çekip yükledim.

Bu fotoğrafta parlaklık ayarı fabrika ayarlarının aşağasında gri rengin köşelere ve kenarlara doğru nasıl kırmızılaştığı görülebilir.
     Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi

Bu fotoğrafta ise parlaklık ayarına dokunulmadan yarı karanlık ortamda çekildi, ışık dağılımı berbat görünüyor, bulutlanma yoğun.

Burda ise parlaklık diğer fotoğraflara göre yüzde elli azaltıldı ve yarı karanlık ortamda çekildi.

Fotoğraflar fazla pozlanmadan iso 80 de çekildiler,monitör dvi kablo ile bağlı, görüldüğü gibi bulutlanma ve buna bağlı kenarlara doğru renk bozulmaları var.
    Servise göndermeyi düşünüyorum, olulu bir sonuç alabilir miyim sizce?

• kaç gün oldu önce bimekse gidip ürün değişimi talebinde bulunun ık mık ederlerse servise gönderirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

kaç gün oldu önce bimekse gidip ürün değişimi talebinde bulunun ık mık ederlerse servise gönderirsiniz.

Bir Hafta oldu alalı, zamanım yok şu sıralar zaten, gitsemde değişim yapmazlar diye tahmin ediyorum.
  • Hem film,hem dizi hem de genel kullanım için kendi ayarlarım.
    (videolar mp classic,gom player ve km playerla karşılaştırıldı-
    lagom daki testler kabul edilebilir).Son beyaz ve siyaha kadar sorun yok..

http://imageshack.us/f/864/2333to.jpg/

nvidia (dvi-d)
    brightness +50
    contrast +45
    gama +1,05
    + Game modu + Brightness 70 (game moduna getirip sadece brightness i en fazla 70 yapıyorum-yakın kullanıyorsanız 60 da yapılabilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati berbatov -- 26 Haziran 2011; 20:53:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackbullet

ASiL35 ilk siyah resimde sağ alt köşede bir adet ölü piksel var sanırım :)

kontrol ettim ölü pixel yok. sanırım fotoğraf makinasından yada arkadan yansıyan ışık olabilir.
  • evet bana öyle geldi sanırım...

görüntü ayarları, ben renklere dokunmadım arkadaşlar

gamma mod 1 aldım,gamma 2 de renk canlılığı kayboluyor
    parlaklık %90 a çektim bu ayarlar ile siyahlarda ilk kareyi göremedim
    beyazlarda son kareyi sondan 2.kare biraz zor görünüyor.

windows 7 ile hd ve diğer videolarda kalite sorunu yaşayan arkaşlara birkaç ipucu
    6850 ekran kartı kurduğumda videolarda kalite son derece bozuktu yani netlik yoktu ve
    bu washed out dedikleri bulanıklık vardı, windowstan şüphelendim
    ama değil esasen ekran kartı ile ilgili catalys panele giriyorsunuz
    -video-all settings-giriyorsunuz burda tüm video ayarları var
    burdan bende
    aplikasyon ayarları
    deri rengi düzeltme
    otomatik deinterlacing
    dynamic contrast ve
    smooth video playback
    ayarları internete uygula
    işaretli diğerleri işaretsiz
    fark gerçekten güzel bu konuda sorun yaşayan
    arkadaşlara tavsiye olunur

• Oyun delisi olmayanlar için başarılı bir monitör. İlk sayfadan itibaren okudum, artık TN panel almak istemiyorum . Fakat bir diğer bir iyi panel IPS olan DELL U2311 modeli de aklımı çeliyor..

http://www.dell.com/tr/p/dell-u2311h/pd?refid=monitor-dell-u2311h

Arada fiyat farkı var ama 150 tl civarında ..İkisi de 8ms tepki süresine sahip. Kontrast oranında samsung daha iyi sanırım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony006 -- 12 Temmuz 2011; 15:11:19 >
  • 2333t aldım ben de.. 150 tl farkı vermenin anlamı yok.. IPS paneller ucuzlasın ilerde değiştiririm.

tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler. Tek sıkıntım ekran kartımın max çözünürlğü 1200 x 800 gibi deger olması :) Yeni bilgisayar toplayınca full hd izlerim inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.