Şimdi Ara

Samsung 2333t ve ucuz IPS Panel önerisi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
1
Favori
39.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gözden kaçırdığın bir şey olabilir mi çünkü bu monitörün oyunlarda ghosting yapıyor desen hadi neyse oda sınırlı birkaç oyunda ama film performansı çok konuşuldu bu başlıkta herkes başarılı olduğunu söyledi ben ağırlıklı olarak oyun oynuyorum pes hariç onuda hiç oynamam zaten rahatsız edici bir durum kesinlikle yok ben crt monitörden geçtiğim için çok afalladım onla kıyasladığım için geri vermeyi bile düşündüm ama 5 ve 2 ms olan monitörlerle kıyasladım sonra pes hariç abartı bir fark görmedim ve dediğim monitörler neredeyse 2333t nin iki katı fiyatıydı siyah başarısı, renk doygunluğu,görüş açısı ise süper göz yorgunluğu 19 dan geçtiğin için olabilir ben herhangi bir şey hissetmedim vınlama ise kesinlikle yok bu yazıyı yazarken kulağımı monitöre dayadım hiç bir şey duymadım monitörü nereden bağlıyorsun bilmiyorum ama dvi bağla analog bağlantıda netlikte kayıp oluyor denenmiştir ama tabi seçim senin ama 2 katı fiyatına alacağın monitör tepki süresi dışında bundan iyi olmayacak onunda renk,siyah başarımı ve görüş açısı bunun kadar başarılı olmayacak

• Burdaki arkadaşların olumlu görüşlerine dayanamayıp Pendik metro marketteki son 2333 ü 360 tl ye satın aldım.Monitörden bimeksde ve hemen karşısındaki metromarkette de var.Philips 109p(100 hz) den geçtiğimden midir nedir, gözlerimde hafif rahatsızlık hissetmeye başladım. Parlaklığı az düşürüp birde öyle deneyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: southpaw

Bu monitörü buradaki konuyu okuyarak almaya karar vermiştim. Arkadaşların yazdıkları kesinlikle yanıltıcı değil. Bahsediliği gibi grafik ve foto uygulamalarına göre süper bir monitör. alırken kafamdaki tek soru işareti 8 ms tazeleme oranıydı. ama 4 yıldır kullandığım 19 inch philips monitörümde 8 ms olduğu için bunu pek önemsemedim.

Keşke önemseseymişim.
    8 ms'nin çok daha üstüne kötü bir performansı var. Defalarca test ettim. Eski monitörümle yan yana koyup aynı filmi inceledim ve eski monitörüm çok daha iyi bir performans ortaya koydu.
    4 yaşında bir kızım var. Ve kızım için 200 gb civarına bluray animasyon arşivim var. Kızımda göz sağlığını düşünmek zorundayım.

Benim gözümde artı ve eksileri (kişiseldir)

+ Grafik programları ile renk sorunu yok. CorelDraw ile renk kalibrasyon ayarı harika.
    + Düşük DPI aralığı (0,26) ve muhteşem kontrastı sayesinde fotoğraflarda doğal renk ve keskinlik ön plana çıkıyor.
    + Ergonomik ve kullanışlı yapı.
    + 178° görüntüleme açısı hakkını veriyor. monitöre bakarken tam karşısında olmanıza gerek kalmıyor. Her yerden görüntü süper.

- Çalışırken küçük bir vınlama sesi çıkarıyor
    - 8 ms refresh süresi ile full hd performansını hiç beğenmedim. 8 ms'nin üstünde.
    - Helvetia nickli arkaaşımızın özellikle üstünde durduğu, bu mönitörün TN panel monitörlere karşın C-PVA panel artısının hiçbir sitede belirtilmemesi (yada ben bulamadım), ürün kitapçığında dahi bahsedilmemesi (refresh süresi de belirtilmemiş bu arada)
    - Çabuk göz yorması. (bu kişiden kişiye değişir elbette ama 4 yıl günde ortalama 7-8 saat ekranına baktığım ve hiç bir zaman beni yormamış bir lcd kullandığım düşünülürse bu monitörde birşey var yada alışmak gerekiyor)

Kişisel izlenim ve yorumlarım bu kadar.
    Yarın monitörü iade edeceğim.

Aşağıda ki yazıya benzer bir metni en az 1000 tane sayfada bulabilirim. Ancak kusuruma bakmayın işim gücüm var, değerli vaktimi sizler için kaynak arayışlarına ayıramayacağım.
    Google' a sadece "PVA", "Panel Çeşitleri" ve "Dithering" vs. gibi terimlerden herhangi birini yazmanız ve "Türkiyeden Sayfaları" işaretlemeniz durumunda bile karşınıza onlarca sayfa çıkacaktır.
    Yabancı dökümanların sayısı ise türkçe dökümanları rahat rahat 50'ye katlar. Burada da yabancı dil veya çeviri programları pekala devreye girebilir.
    Böyle bir durumda nasıl yeterli bilgiye ulaşamadığınızı merak ettim doğrusu.

Ayrıca 2. sayfada eklediğim fotoğrafların aşağıda ki yazıyı doğrular nitelikte olduğuda aşikar.

Not: Yazının kaynağını vermek istemiyorum. Lütfen biraz araştırmacı olalım. Yok deyip geçmek en basit yol. Ama inanın bana binlerce hatta onbinlerce sayfa yazı var bu konuyla ilgili

quote:

TN panellerin düşük tepki süreleri olmasına rağmen dar bakış açılarına sahiptirler TN paneller, her renk kanalı için (RGB) sadece 6-bit renk tayfası sunabildiğinden, sadece 262144 renk gösterebiliyor; 162 milyon rengi (18-bit) "dithering", yani renkleri birbirine geçirme yöntemi, ile göstermeye çabalıyor Bu tip monitörlerin testlerine bakarsanız, editörler ekseri filmlerde problemden bahseder Hızlı sahnelerde problemler, çok koyu ya da gri tonların olduğu sahnelerin tam gösterilememesi vs (gri tonların gösteremediği için o bölgelerin tamamen siyah görüntülendiğini düşünün), ve son olarak bakış açıları çok düşük olduğundan hafif açılı ekrana baktığınızda renklerin-görüntünün farklılaşması bunlara örnekler

• Nihayet yenileme ayarını "daha hızlı" moduna alınca tatmin oldum. Gözden kaçırdığım nokta burasıymış.
    Peki kitapçığında teknik özelliklerin de hiçbir şekilde C-PVA panel özelliği niye belirtilmiyor? Sonuçta ben reklam işleriyle uğraşıyorum. Bu konuyu okumasaydım eğer muhtemelen 2 yada 5 ms TN Panel özellikli bir monitör alacaktım ve bu monitörde hiç uğraşmadan yakaladığım renk uyumu için taklalar atıyor olacaktım. En azından benim nazarımda diğer monitörlerden ayırt edici en önemli bu özelliktir. Yani siz PVA iyidir dediğiniz için demiyorum, kendim gördüm ve gerçekten çok memnun kaldım renk başarısından. Ama bundan bahsedilmemesinden de çok rahatsız oldum.
    Yorumlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaSSS

Burdaki arkadaşların olumlu görüşlerine dayanamayıp Pendik metro marketteki son 2333 ü 360 tl ye satın aldım.Monitörden bimeksde ve hemen karşısındaki metromarkette de var.Philips 109p(100 hz) den geçtiğimden midir nedir, gözlerimde hafif rahatsızlık hissetmeye başladım. Parlaklığı az düşürüp birde öyle deneyelim.

Dert ortağımı buldum. :) bende 19 philipsten geçtim. hiç gözlerimin zerren kadar kızardığını kaşındığını bilmem ama bu monitör bir kaç saat içinde gözlerimi mahvetti. Alışacağım diye umuyorum. Çünkü 17 inch crt monitörden 19 philips lcd ye geçtiğim zamanda olmuştu böyle.
  • quote:

Nihayet yenileme ayarını "daha hızlı" moduna alınca tatmin oldum. Gözden kaçırdığım nokta burasıymış.
    Peki kitapçığında teknik özelliklerin de hiçbir şekilde C-PVA panel özelliği niye belirtilmiyor? Sonuçta ben reklam işleriyle uğraşıyorum. Bu konuyu okumasaydım eğer muhtemelen 2 yada 5 ms TN Panel özellikli bir monitör alacaktım ve bu monitörde hiç uğraşmadan yakaladığım renk uyumu için taklalar atıyor olacaktım. En azından benim nazarımda diğer monitörlerden ayırt edici en önemli bu özelliktir. Yani siz PVA iyidir dediğiniz için demiyorum, kendim gördüm ve gerçekten çok memnun kaldım renk başarısından. Ama bundan bahsedilmemesinden de çok rahatsız oldum.

Bo monitör Samsungun elindeki bazı parçaları satabilmesi adına hazırlamış olduğu karma bir model. Kutusunun ve monitör kasasının üzerinde 2333T yerine 2333 yazması,
    monitörün en sağında 2-3mm lik bir siyah şerit olmaması yani panelin kasaya tam olarak oturmaması, kutu içerisinde ki broşür ve malzemelerin diğer modellere göre daha özensizce toplanması,
    3-4 ay gibi bir sürede stokların sadece birkaç yer ile sınırlı kalması, fiyatının sürekli olarak artması bu monitörün sınırlı sayıda üretildiğinin bir göstergesi bence.

19" Philipsten bu monitöre geçtiğinizde yaşadığınız sorunların geçici olduğunu düşünüyorum.
    Asıl bu monitörü 1 ay kadar kullandıktan sonra karşınıza bir TN panel konulduğunda düşünceleriniz ne olur onu çok merak ediyorum.

• quote:

Nihayet yenileme ayarını "daha hızlı" moduna alınca tatmin oldum. Gözden kaçırdığım nokta burasıymış.

Önceki sayfaların tamamını okumadınız herhalde veya gözden kaçırdınız samsung un bu monitörü neden çıkardığı konusunda ben özet geçeyim samsung daha önce f2380 adında bir monitör çıkarıyor yüksek fiyatlı bir monitör ama monitörlerde balack crush problemine rastlanıyor ve bütün incelemelerde eleştiriliyor samsung bu yüzden monitörleri topluyor problemli olanları eleyip elden geçiriyor (f2380 de statik kontrast 1:3000 2333t de 1:4000 )sonra elindeki eski 2333 kasalarına f2380 den söktüğü CPVA panelleri takıyor(monitörün kasasına dikkat ederseniz 2333 yazıyor 2333t yazmıyor) ve bu şekilde piyasaya ucuz fiyattan sürüyor hiç bir reklam tanıtım ve duyuru yapmadan kutulular da ve içeriğinde bir özensizlik satalım gitsin havası var yani bu monitörler arkası gelmeyecek monitörler bir daha bu özellikte bu fiyata monitör bulamazsınız ha dersiniz ki 350 liralık monitördür diye hata ararsanız bulursunuz o zaman en ucuzu 500 lira olan tn panel monitörlerden alırsınız ooo ne güzel monitör dersiniz çok para verdiğiniz için egonuzu tatmin edersiniz bu monitörün tek eksiği tepki süresi ama ne yazık ki ikisi bir arada olmuyor hem renk kalitesi hem hızlı dikkat edin milyarlık profesyonel monitörlerde bile tepki süresi 6-7 den aşağı değil ben çok fazla oyun oynayan birisi olarak bile öyle çok rahatsız edecek bir ghosting görmüyorum günde 4-5 saat oyun oynanıyor bilgisayarda ben ve çocuklarım tarafından test ettiğim çok sayıda oyunda sadece futbol oyunlarında bariz bir ghosting var onuda ben oynamıyorum flimler de hiç bir sorun yok istediği kadar hızlı sahne olsun tabi 2.3 milyarlık televizyonlarla karşılaştırmazsanız tadını çıkarın bu fiyata uyduruk analog tn panel veriyorlar

• Bugün Neomarin Bimeks'i de araştırdım. Oradaki son ürün 14 Ocak'ta satılmış. Bu forumda "1 Şubat itibariyle vardı" yazılmış ama doğru değil.

Neyse, başka hiç bir yerde bulamıyorum, sanırım bitti.

Alıp da oyun performansından memnun kalmayan varsa (ghosting, hız felan...) ve iade etmeyi düşünüyorsa ben talibim. Benim amacım fotoğraf ve 8ms olması beni pek ilgilendirmiyor. Ama ölçü piksel veya gölgelenme, siyah şeritler vs... gibi başka hiç bir sorunu olmaması laızm.

Elden çıkarmak düşüncesinde olan arkadaşlar bana veya bu konuya yazabilirler.

Herkese iyi akşamlar.

Not: Şu anda İsyanbul'da bir yerde halen satışta olduğunu biliyorsanız bu bilgi de işime çok yarayabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

Bugün Neomarin Bimeks'i de araştırdım. Oradaki son ürün 14 Ocak'ta satılmış. Bu forumda "1 Şubat itibariyle vardı" yazılmış ama doğru değil.

Neyse, başka hiç bir yerde bulamıyorum, sanırım bitti.

Alıp da oyun performansından memnun kalmayan varsa (ghosting, hız felan...) ve iade etmeyi düşünüyorsa ben talibim. Benim amacım fotoğraf ve 8ms olması beni pek ilgilendirmiyor. Ama ölçü piksel veya gölgelenme, siyah şeritler vs... gibi başka hiç bir sorunu olmaması laızm.

Elden çıkarmak düşüncesinde olan arkadaşlar bana veya bu konuya yazabilirler.

Herkese iyi akşamlar.

Not: Şu anda İsyanbul'da bir yerde halen satışta olduğunu biliyorsanız bu bilgi de işime çok yarayabilir...

Bende bu konuyu yaklasık 2 aydır takıp etmekteyım ve genelde hergun bu konuyu takıp edıyorum.Ben de tam olarak butcemı sımdı deklestırdım ama bu sefer pıyasadan kalktı.Ancak gelır dıe umıt edıyorum.

Herneyse ben hızlıal.com dan almanı onerırım.Benım sımdılık fazla acelem yok ama sen alabılıyorsan al.Buyur buda lınkı;
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/lcd-monitorler/samsung-23-lcd-1920-x-1080-8ms-50-000-1-2333t-lcd-dvi-full-hd-lcd-monitor_30.056.1271.0169.htm

• Şu an en uygun yer ankara forumdaki media markt yanlız diğer media marktlar değil onlarda da değişken fiyatlar etlikte 324 lira best buyda bulabilirseniz 339 lira metroda 359 lira fiyatları
  • Merhaba,
    Dün İstanbul Pendorya Media Marktt'tan son 2333T yi satın aldım. Teşhir ürünü idi ve etiket fiyatı 419TL olan ürünü 389TL ye verdiler. Tabii almadan önce iyice test ettik, hatta teşhir ürünü olması biraz işime de geldi, uzun uzun inceledim. Yardımcı da oldular, son olarak tek başına bir PC ye DVI ile bağlama talebimi de olumlu karşıladılar. Zaten teşhire koyalı 1-2 hafta olmuş, incelemelerim sonunda hiç düşünmeden aldım. Son bir-buçuk haftadır hem bu mağaza ve hem de diğerleri ellerinde kalmadığını ama geleceğini söyleyip duruyırlar ama ben distribütörü Koyuncu yu da aramıştım dün, anladığım kadarıyla bu malın arkası yok. Bu yüzden bulabildiğim tek ürünü kaçırmayayım dedim.

Dün akşam evde kurdum. İlgi alanım fotoğraf olduğu için hemen fotoğraf testlerine hızlıca göz attım. (DVI ile bağladım)
    Açıkçası parlaklığı, renklerin canlılığı ilk planda gözüme çarptı hemen. Hatta parlaklığı "default" değerlerinden biraz kıstım ilk etapta.
    Renkler de fazla çarpıcı ama henüz onu kısmadım, ilerde...

Bu arada beyaz dengesini çok başarılı buldum. Testlerim devam ediyor ama RGB değerleriyle pek oynamaya ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Bu forumdaki arkadaşlar niye ihtiyaç duydular onu da anlamadım. Grafik kartınden olabilir mi?

Bir kaç fullHD film de denedim, renk derinliği gerçekten çok iyi. Oyun denemedim (şu anda oyunum da yok açıkçası, belki ilerde)

Benim dezavantaj olarak gördüğüm tek konu, @Iorfa'nın da ilk başlarda söylediği "black crush" konusu. Monitöre tam dik bakıyor olsanız da sağa sola veya yukarı aşağı hafifçe kaymanız durumunda, derin siyahlarda farklılaşma söz konusu. Bu hiç bir zaman TN panelden bildiğimiz seviye de değil ama var. Üstelik Iorfa'nın "kısmen çözüm sağladı" dediği ayarlarla ben bir iyileşme oluşmadığını düşünüyorum. Black crush konusunu irdeleyen ve iyileştirebilen olursa lütfen buradan paylaşşın. Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Bu arada bu özel monitörden haberdar olmamızı sağlayan başta @Iorfa olmak üzere @Mageji ve @Helvetia ya ve diğer forumdaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Merhaba,
    Dün İstanbul Pendorya Media Marktt'tan son 2333T yi satın aldım. Teşhir ürünü idi ve etiket fiyatı 419TL olan ürünü 389TL ye verdiler. Tabii almadan önce iyice test ettik, hatta teşhir ürünü olması biraz işime de geldi, uzun uzun inceledim. Yardımcı da oldular, son olarak tek başına bir PC ye DVI ile bağlama talebimi de olumlu karşıladılar. Zaten teşhire koyalı 1-2 hafta olmuş, incelemelerim sonunda hiç düşünmeden aldım. Son bir-buçuk haftadır hem bu mağaza ve hem de diğerleri ellerinde kalmadığını ama geleceğini söyleyip duruyırlar ama ben distribütörü Koyuncu yu da aramıştım dün, anladığım kadarıyla bu malın arkası yok. Bu yüzden bulabildiğim tek ürünü kaçırmayayım dedim.

Dün akşam evde kurdum. İlgi alanım fotoğraf olduğu için hemen fotoğraf testlerine hızlıca göz attım. (DVI ile bağladım)
    Açıkçası parlaklığı, renklerin canlılığı ilk planda gözüme çarptı hemen. Hatta parlaklığı "default" değerlerinden biraz kıstım ilk etapta.

Bu arada beyaz dengesini çok başarılı buldum. Testlerim devam ediyor ama RGB değerleriyle pek oynamaya ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Bu forumdaki arkadaşlar niye ihtiyaç duydular onu da anlamadım. Grafik kartınden olabilir mi?

Bir kaç fullHD film de denedim, renk derinliği gerçekten çok iyi. Oyun denemedim (şu anda oyunum da yok açıkçası, belki ilerde)

Benim dezavantaj olarak gördüğüm tek konu, @Iorfa'nın da ilk başlarda söylediği "black crush" konusu. Monitöre tam dik bakıyor olsanız da sağa sola veya yukarı aşağı hafifçe kaymanız durumunda, derin siyahlarda farklılaşma söz konusu. Bu hiç bir zaman TN panelden bildiğimiz seviye de değil ama var. Üstelik Iorfa'nın "kısmen çözüm sağladı" dediği ayarlarla ben bir iyileşme oluşmadığını düşünüyorum. Black crush konusunu irdeleyen ve iyileştirebilen olursa lütfen buradan paylaşşın. Yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Bu arada bu özel monitörden haberdar olmamızı sağlayan başta @Iorfa olmak üzere @Mageji ve @Helvetia ya ve diğer forumdaşlara teşekkür ederim.

hayırlı olsun sonunda kavuştun monitörüne güle güle kullan denemelerinden ve denediğin ayarlardan kaliteyi dahada yükselttiğin veya böyle daha iyi oldu dediğin ayar olursa paylaş herkes faydalansın aldım diye kaybolup gitme
    bu arada bu media mark ilginç bir firma ben salı günü 212 media markta monitörü 378 lira civarında bir fiyata gördüm yanlış hatırlamıyorsam teşhir ürünü olup olmadığı kunusun da bir fikrim yok ama sanmıyorum mağazalar arsında böyle fiyat farkı olması tuhaf bir durum mağazanın bulunduğu yere göre fiyatları alçaltıp yükseltiyorlar 212 avm genelde indirim mağazalarının olduğu bir avm

• 2333T monitör ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben de kullanıyorum fakat mesela bir pencereyi taşırken üzerindeki yazılar gölgeleniyor sanki. Bu hızıyla mı ilgili sizde de aynı mı? Yoksa benim ekran kartı veya ayarlarla mı ilgilidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fcikse

2333T monitör ile ilgili bir sorum olacaktı. Ben de kullanıyorum fakat mesela bir pencereyi taşırken üzerindeki yazılar gölgeleniyor sanki. Bu hızıyla mı ilgili sizde de aynı mı? Yoksa benim ekran kartı veya ayarlarla mı ilgilidir?

monitörle ilgili
  • lcd tv lerin uygun fiyatlı olanlarında yaygın olarak tn panel mi kullanılıyor yoksa lcd monitörlerden farklı bir teknolojisi var mı??? örneğin benim kullandığım lg nin hd ready modelinin tn harici bir panel kullanma olasılığı var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsinema -- 5 Şubat 2011; 5:00:15 >
  • teşekkür ederim

final ayarlarımı bulmam bir iki haftamı alacaktır (bugüne kadar hep öyle oldu)
    buradan paylaşırım tabii...

selamlar

quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

quote:

Merhaba,

hayırlı olsun sonunda kavuştun monitörüne güle güle kullan denemelerinden ve denediğin ayarlardan kaliteyi dahada yükselttiğin veya böyle daha iyi oldu dediğin ayar olursa paylaş herkes faydalansın aldım diye kaybolup gitme
    bu arada bu media mark ilginç bir firma ben salı günü 212 media markta monitörü 378 lira civarında bir fiyata gördüm yanlış hatırlamıyorsam teşhir ürünü olup olmadığı kunusun da bir fikrim yok ama sanmıyorum mağazalar arsında böyle fiyat farkı olması tuhaf bir durum mağazanın bulunduğu yere göre fiyatları alçaltıp yükseltiyorlar 212 avm genelde indirim mağazalarının olduğu bir avm

• bende bugün forum ankaradaki media markt tan 349 tl ye aldım
    en az 25-30 tane daha var, almak isteyenlere duyurulur..
    4 yıldır kullandığım samsung 19" 940BW den sonra ilaç gibi geldi cidden
    ki 940 bw DVI girişli ve bir zamanların efsane monitorü, görüntü kalitesi ve netliğini beğenmişimdir fakat 2333t nin yanında cidden çamur gibi kaldı,
    2333t de renklerin canlılığı-skalası-doygunluğu artık ne halt deniyosa mükemmel
    varsayılan olarak brightness 100 de ama bana çok geldi, 85 e düşürdüm yine fazla biraz daha düşürecem sanırım,
    siyahlar 940 bw ye göre çok daha iyi fakat çok siyah olan bölgelerde sınırlar belirsizleşiyor, örnek olarak yakalı siyah bir tişörtle çektirdiğim bi foto da tişörtün yakası ile gövdesi sanki bütünleşik sınırlar belirsiz
    beyaz doygunluğuna gelince şunu anladım ki 940 bw de beyaz renk falan yokmuş

• Tekrar merhaba,
    hafta sonu monitörün renk ayarlarını kalibre etmekle uğraştım biraz. Eski fotoğrafları inceledikçe renk doygunluğunun fazla olduğuna kanaat getirdim.
    Monitrö üzerindeki ayarlar ile (her ne yaptıysam yapayım) renk doygunluğunu azaltmanın bir yolunu bulamadım. Nvidia ayarlarına baktığımda ise vibrant seçeneğinin zaten dipte olduğu gördüm. Yani daha azaltılamıyor.

Renk doygunluğunu azaltmanın bir yolunu bulabilen var mı?

quote:

Merhaba,

• @Alehar

hocam banada renk doygunluğu fazla geldi, renk tonu ayarlarından "normal" den "soğuk" ayarına getirdim, biraz düzeldi
    ati sürücü ayarlarından da gammayı yükselttim, bu şekilde normal seviyeye geldi, yalnız yinede tam olarak istedğim renkleri yakalamak için uğraşmam gerekecek,
    bir de parlaklığı istediğiniz kadar azaltın monitor yinede fazlaca parlak özellikle beyazlar göz yoruyo, gerçi bunda eski monitorum 940 bw de beyaz sanarak diye yıllardır sarı bir tona bakıyor oluşumun etkiside büyük.
  • Oyuna uygun olsa ne güzel alacaktım. En ufak ghostingi bile farkeden bir gözüm var.

250tl daha fazla verip PX2370 alacağım şimdi.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.