Ben Samsung 2504c 250 GB SATA II sabit disk aldım. İlk kez üstüne sistem kurarken de üçe böldüm. Ama biçimlendirmeyi HIZLI biçimlendirme yaptım.
Son 2-3 gündür. Çalışırken bilgisayar arasıra kilitleniyor ve mavi ekran veriyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir? HDD yi ilk kez hızlı biçimlendirdiğim için mi acaba?
Bu arada XP nin kurulum sırasındaki bölümlendirme işlevi dışında hangi programı önerirsiniz.
Teşekkürler
HIZLI, YAVAŞ SONUÇTA SATA DİSKLER İÇİN HIZ FARK ETMİYOR ..YAVAŞ BİÇİMLENDİRME DESENDE O (2,3 SANİYEDE) YİNE BİÇİMLENDİRME YAPIYOR İDE HDD GİBİ 5,10 DAKİKA BEKLEMİYORSUN . SORUN BAŞKA BİR YERDEN KAYNAKLANIYOR OLMALI .. AMA BU ŞEKİŞLDEDE TESPİT ETMEK ZOR..
aynı fikirdeyim harddiskle ilgili bir problemde böyle bir hata vermez diye düşünüyorum.Aygıt yöneticisinden bir bak istersen XP de eksik yüklenen bir driver olabilir.Benim ilk aklıma gelen ekran kartı ama bakmak lazım tabii...
Arkadaşlar sisteme format atıyorum. Bakalım aynı problem çıkacak mı?
Bu arada formatın sonuna doğru hdd ile ilgili bir sorun verdi. HDD okunamıyor, görünmüyor tarzı. Sonra bölümleri silip ntfs olarak formatladım. Uzun sürdü ama formatladı. Dolayısı ile hdd ile bir sorunum olduğunu düşünüyorum. Bakalım formattan sonra değişecek mi?