Şimdi Ara

Samsung 250GB Sata2 ve gürültü?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım modelin adı SP2504C. Kullanalı daha 1 hafta olmadı. İkinci gününden itibaren bu ses beni rahatsız etmeye başladı.
    Resmi sitesinde sessizlikle ilgili bir takım özellikler yazılmış, kullanılmıyorken de ses yok Allah'ı için. Amma velakin program çalıştırdığımda (bu ie, outlook gibi küçük programlar için de geçerli, sanki programlar geç açılıyormuş gibi geliyor bana) ve de dosya kopyalamalarında "dııııırrrrrt dıııırrrrrrttt" diye ses çıkartıyor. Eski Ide disklerimde bile böyle bir ses duymazdım. Bu sesi duyduğum diskler genelde 5-6 ay içinde meftah olurlardı :)

Şimdi bu diski kullanan arkadaşlar aynı problemi yaşıyolar mı, yani bu ses normal mi? Sistem de herhangi bir kilitlenme, çökme sorunu yok. Diğer parçalarım imzamda yazdığı gibidir. Bios ayarlarından bir şeyler yapmam gerekli mi?

Son olarak da diskin sağlıklı/performanslı olup olmadığı için SpeedDisk32, Everest dışında tavsiye edebileceğiniz programlar var mı? Yoksa bunlar yeterli olur mu?

Tşk.

• Vidaları kontrol et bakalim ii sıkılmışlarm. Ki büyük ihtimalle ondan değildir eğer bu seslerin hdd ne zarar verecegini düşünüyorsan aldigin yere götür bakalim garanti kapsamina girip değiştireceklermi.

SiSoft Sandra yı yukle hdd test için
  • Aynı sorun bendede var ki alalı fazla olmadı. Ben harddiski gidici olrak görüyorum. Seninde dediğin gibi eski ide harddisklerde böyle ses çıkıyordu ve fazla sürmeden meftah oluyorlardı.
  • hocam telas yapma samsunglar yapar o sesı ama gıt gıde kesılıo o ses bende anlamadım nedenını bızım cafeye 80-160 satalar var tırr tırr ses cıkarıodu ılk aldıgımızxda system mechanıcle 2-3 kez ıslem yaptırdım dısk bakımı yaptım su an sessızler ha nası sessız oldular onuda anlamıs dıılım ama tık yok masllah
  • cagatay_karaca:
    aslında harddiski geri vermek istemiyorum çünkü uzunca bir süre harddisksiz kalacağım kesin. bi de içine sistem oyun program vs. yükledim. bunlar bi kaç günümü alan şeyler.
    testler sonucunda kötü bir durum ortaya çıkarsa mecburen geri gönderecem ama.

Limware: system mechanıcle 2-3 kez ıslem yaptırdım dısk bakımı yaptım su an sessızler ha nası sessız oldular onuda anlamıs dıılım ama tık yok masllah

abicim araba gibi motor açıldıkça performansı artmasın
    disk bakımı yaptım derken neyi kasettin?
  • ben aynı modelden iki adet kullanıyorum.. sorun yok. ses yok..sessizlik istediğim için almıştım zaten..daha önce seagate vardı o sesliydi.
  • Aynı harddisk bende de var.Gayet sessiz çalışıyor.Dosya kopyalarken biraz ses çıkarıyor tabi ama çıkan sesin bendeki diğer ide harddisklerdekinden farkı yok rahatsız edici değil yani. Bir problem olabilir senin diskte.
  • samsung sata2 ncq 160gb kullanıyorum...sıfır ses...
  • Samsung ta motor sesi yok denecek kadar az ama samsung harddiskler haddinden fazla titreşimli çalışıyor ,büyük ihtimalle titreşim yüzünden ses çıkıyordur diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: agemennon

Aynı harddisk bende de var.Gayet sessiz çalışıyor.Dosya kopyalarken biraz ses çıkarıyor tabi ama çıkan sesin bendeki diğer ide harddisklerdekinden farkı yok rahatsız edici değil yani. Bir problem olabilir senin diskte.

yaptığın herhangi bir test var mı? kendi aldığım sonuçları karşılaştırayım.
    bir de device manager'da hangi tab'ın altında gözüküyor harddisk? ben de disk drives'ın altında Sata ibaresi olmadan Samsung 2504C olarak gözüküyor. Board'un üzerinden GSATA isimli sata girişine taktığımda aynen (yazıldığı gibi) SATA SA MSUNG SP SCSI Disk Drive olarak görüyor. SCSI değil heralde bu disk?

• Ben de 80 GB Samsung SATA-2 NCQ HDD kullanıyorum, sesi hiç duymuyorum.
  • Bende yeni Hdd aldım Samsung 160 Gb SATA2 HD160JJ modeli nedenini bilmiyorum ama sanki uçak motoru gibi çalışıyor ve titreşim yapıyor kasada ama arkadaşın dediğini bir deneyecem eğer vidalarının tam sıkılmamış olmasından kaynaklanıyorsa ne ala yeride biraz gevşektir belki ama bunu deneyeceğim.
  • samsung driverları her zaman olarak gürültülü çalışır hele cdrom süpürge çalışıyomuş gibi oluyo cd okurken.ama hdd olarak seagate ten daha ii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.