Şimdi Ara

Samsung 320 Gb. HD ye Vista ultimate kurmada problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Seagate 250 Gb.
    2- Samsung 320 Gb.

Seagate HD ye, Vista Ultimate işletim sistemini, önce 32 bit kurdum. Kurulum sorunsuz gerçekleşti. Sonra 64 bit kurdum, yine sorunsuz kuruldu.
    Aynı işletim sistemini Samsung 320 Gb. HD ye kurmak istedim; Kurulum tamamlanıyor safhasına geldiğinde ilerleme çubuğu duruyor. 25-30 dakika bekledikten sonra makine kendini resetliyor, makine açıldığında BIOS hard diski görmüyor. BIOS'a girdiğimde HD görünmüyor. Makinenin elektrik fişini çekip, yeniden takıyorum, BIOS hard diski görüyor, makine açılıyor, fakat Windows eksik kuruldu, tekrar kurmayı deneyin mesajı veriyor. Tekrar kurmayı deniyorum, yine aynı olay.
    Hard disk garanti kapsamında olduğu için, HD yi aldığım yere götürdüm. Test edildi, arızalı raporu verilerek değiştirildi ve yenisi verildi. Yeni HD yi takıp kurmayı denedim, olay gene aynı.
    250 Gb. Seagate HD de hiç bir sorun yaşamıyorum da, 320 Gb. Samsung da bu sorunu niye yaşıyorum?

Sistemim:

Aba kart: Gigabyte GA 865P-S3
    İşlemci: Intel D-915 2.8 Mhz.
    Ekran kartı: ATI Radeon X1300
    RAM: Kingson 1+1 = 2 Gb. 667 Mhz.

Not: Sadece denemek için elimde boşta bulunan 40 Gb. lık bir Seagate HD ye kurulum yaptım, sorunsuz kuruldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 19 Mayıs 2008; 3:08:22 >

• seagate takılıyken mi yapıyorsun bu işlemi...bir de samsungu seagate in olduğu kabloya bağlayıp denermisin.
  • :)
    sistem kurma işlemlerini yaparken sisteme sadece içine sistemi kurduğum diski takıyorum.
  • Sen alehandro demek istediğini anlamadın. Belki anakarttaki diski taktığın slotta veya kabloda bir sorun vardır demek istiyor.

Mümkünse sgeatenin kablosunu çıkarıp direkt bu diske tak ve tekrar dene. Ayrıca anakartın sata2 yi destekliyormu bilmiyorum. Desteklemiyorsa diskin üzerindeki jumperi kontrol et.

Ayrıca vistayı kurmadan önce bu diskinde vista dvd sini kullanarak bölüm oluştur.

Belkide gerçekten oda arızalıdır... Firmanın bir oyunuda olabilir. Aynı diski sana vermişlerdir mesala..
  • Arkadaşlar ben bilgisayar kullanmaya dün başlamış yada bilgisayarda sadece oyun oynayan gerisine aklı ermeyen birisi değilim. Tavsiyeleriniz için yinede teşekkür ederim.

1- Vistayı kurarken hem Samsung'u hemde Seagate'i aynı kablolara bağlıyorum, :) ama ikisini aynı anda değil tabi :)... Sistemi hangi diske kuruyorsam, o diski takıyorum. Dolayısı ile iki HD de aynı kabloyu kullanıyor.

2- Ana kartım Gigabyte GA 965P-S3 yani SATA2 yi destekliyor.

3- Aynı HD yi bana göndermeleri mümkün değil. Çünki hem disklerin sei numaralarını kaydettim, hemde iade ettiğim diske şeytanın bile bulamıyacağı bir işaret koydum.

Yani kısacası bu işlerde "kuş" değilim.... Windows 3.1 den buyana bilgisayar kullanıyırum. Sanırım çoğunuz Windows 3.1 in adını bile duymamışsınızdır. Bilgisayarı sadece kullanmaktan öte; bilgisayara çift PSU monte edip ikisini senkronize çalıştırmak gibi çeşitli varyasyonlar deneyen biriyim. (Deneme başarılı olmuştur). Türkiye'de Excel 4.0 ı ilk Türkçeye çeviren kişi benim. (Ticari anlamda değil).
    Microsoft Excel 4.0 Türkçe'yi benden bir yıl sonra Türkiyede piyasaya sürdü.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catetik -- 21 Mayıs 2008; 1:47:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.