Şimdi Ara

samsung 40C650 ile LG 42LE5300 arasında tercih?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu iki model arasında takılı kaldım.İlk bakışta Biri LED biri LCD denebilir OK.
    Fakat mağazaları gezdiğimde yan yana ikisinin arasında görüntü olarak çok fark göremedim.Mağazalardaki görüntünün çok net bilgi vermemesi önemli bir ayrıntı ama özellikle HD yayında yada mkvlerdeki görüntü kalitesi arasındaki farkları tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşmanızı rica ederim.
    İyi günler...

• samsung 40C650 kesinlikle.
  • Kardeş ben 40a656 kullanıcısıydım 1.5 yıl kullandıktan sonra ekranın ortasında çizgi oldu garanti kapsamında 40c653 ile değiştirdiler. Dün gelip kurdular mkv filmlerin görüntü kalitesine inanamdım.

1tb seagate hdd'yi usb den bağladım mükemmel sonuç aldım. Daha önce bilgisayarı hdmı üzerinden bağlayıp izliyordum ve usb den o kadar kaliteli olmaz diye tahmin ederken dün Avatar ve Batman Kara Şövalye'yi izledim 720p formatındaydı ikiside gözlerimi alamadım hdmı üzerinden izlediğimde bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum.

Tv yayın kalitesine gelirsek dt var altın uçlu scart ile bağlı a656 dan daha iyi görüntü verdi. Ses ise çok iyi ben z5500 ile kullanıyorum gerci tv nin kendi sesini kullanmıyorum. Dün denedim TV nin kendi seside oldukça başarılı gayet başarılı.

kesinlikle c650 serisini tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demiray68 -- 11 Ekim 2010; 13:40:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demiray68

Kardeş ben 40a656 kullanıcısıydım 1.5 yıl kullandıktan sonra ekranın ortasında çizgi oldu garanti kapsamında 40c653 ile değiştirdiler. Dün gelip kurdular mkv filmlerin görüntü kalitesine inanamdım.

1tb seagate hdd'yi usb den bağladım mükemmel sonuç aldım. Daha önce bilgisayarı hdmı üzerinden bağlayıp izliyordum ve usb den o kadar kaliteli olmaz diye tahmin ederken dün Avatar ve Batman Kara Şövalye'yi izledim 720p formatındaydı ikiside gözlerimi alamadım hdmı üzerinden izlediğimde bu kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum.

Tv yayın kalitesine gelirsek dt var altın uçlu scart ile bağlı a656 dan daha iyi görüntü verdi. Ses ise çok iyi ben z5500 ile kullanıyorum gerci tv nin kendi sesini kullanmıyorum. Dün denedim TV nin kendi seside oldukça başarılı gayet başarılı.

kesinlikle c650 serisini tavsiye ederim...

Öncelikle yorumlarıız için teşekkürler.
    Benim merak ettiği biri LCD diğeri LED.
    baktığınızda LED daha ileri bir teknoloji diye bililyorum.Ama LED'ten LED'e fark var anladığım kadarıyla.

• 42LE5300
  • LG 42LE5300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan3406 -- 13 Ekim 2010; 1:34:32 >
  • Normal olarak tabiki Samsung C650.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5300 özellikle sd yayınlarda çok iyi 1tb disk bendede var mkv lerde bazen seçicilik yapıyor ama goldpcde 1950tl fiayatıda iyi..
  • LED TV olması önemli bir avantaj değil mi?

lg 42le5300 neden ağır basmıyor?

Bunu kullanan arkadaşlar ne diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerg

LED TV olması önemli bir avantaj değil mi?

lg 42le5300 neden ağır basmıyor?

Bunu kullanan arkadaşlar ne diyor?

Arkadaşım Led TV lafları kandırmaca. Bu TV'ler LED TV falan değil. Sadece bildiğiniz standart LCD TV'lerin arka aydınlatmasının Led ışıklarla yapılması hepsi bu. Yani Samsung 40C650 'nin arka aydınlatması floresan tüpler ile yapılırken, 42LE5300'de ise arka aydınlatma led diyotlarının ışık vermesi ile oluşur. Bunu dışında temel prensip olarak bütün işlevler aynıdır. Burada kaliteyi arka aydınlatmadan ziyade ekrana görüntü veren paneller belirler. Bu konuda da Samsung S PVA panel kullanması nedeniyle biraz daha avantajlıdır (LG S-IPS panel kullanır). S PVA panellerin artısı açılı izlemede ve siyah derinliğinde daha iyi sonuç vermesidir. LG'nin kullandığı S-IPS paneller ise açılı izlemede görüntüde bozulmaları daha çabuk belli eder. Bu karşılaştırmada LG'nin avantajına olabilecek tek durum ise Led aydınlatma nedeniyle enerji harcama miktarının düşük olmasıdır. Gerçi bu yıllık fiyata vurduğunda arada oluşan elektirk ücreti çok çıkmıyor ama yinede artı olarak sayılabilir. Ayrıca Led aydınlatma nedeniyle görüntüler normal LG lere göre biraz daha parlaktır.

Sonuca gelirsek eğer alacağınız iki üründen LG daha pahalıya satılıyorsa samsung almanız daha iyi oacaktır. Çünkü aradaki farkı vermenize (150 tl ve üzeri) neden olacak bir artısı bulunmamakla birlikte panel kalitesi olarakta S PVA panelli Samsung daha iyidir. Ayrıca usb üzerinden film izlemede de dts ses codec'ini samsungların çözmesi nedeniyle daha az sorun yaşanmaktadır.Ancak fiyatlar birbirine eşit veya samsung daha pahalı ise LG'nin incelik (edge led aydınlatma olması sebebi ile) ve hafiflik avantajıyla daha şık duracağı ve insanlara "led TV sahibiyim bende" deme artısını yaşatacağı için LG tercih edebilirsiniz. Sonuçta hangisini alırsanız alın sizi pişman etmezler. Yeterki üstte bir arkadaşın yazdığı gibi düşey çizgi hatası veya backlight bleeding (arka ışık kaçırması) gibi can sıkan sorunlar çıkmasın. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 13 Ekim 2010; 22:49:34 >

• ekorender,
    haklısın. Zaten gerçek led olanlar aşırı pahallıdır. Oled olanlar falan inanılmaz pahallıdır.

Aydınlatma olarak florasan olarak led kullanmanın tek avantajı enerji olmayabilir. Görüntü kalitesi gerçek led gibi olmasa bile sanırım lcd'den daha iyi olabilir.
    Ben gözle öyle gözlemlemiştim.

Kontrast olayı led diye satılan bu ürünlerde gayet yüksek oluyor. 3milyon, 5milyon vs. Bu gerçek mi bilemiyorum ama kagit üzerinde avantaj gibi.

S-IPS paneller açılı izlerken ciddi rahatsız ediyor mu? Yani sıkıntılı mı? Bu aslında ciddi bir negatif nokta. Gidip bir yerde bu aleti bulum açılı birşeyler izlemek lazım. Özellikle ne tür şeyler izlerken daha belirgin olur? (çok renkli, hızlı (maç falan), araba yarışı gibi...vs)

Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerg

ekorender,
    haklısın. Zaten gerçek led olanlar aşırı pahallıdır. Oled olanlar falan inanılmaz pahallıdır.

Aydınlatma olarak florasan olarak led kullanmanın tek avantajı enerji olmayabilir. Görüntü kalitesi gerçek led gibi olmasa bile sanırım lcd'den daha iyi olabilir.
    Ben gözle öyle gözlemlemiştim.

Kontrast olayı led diye satılan bu ürünlerde gayet yüksek oluyor. 3milyon, 5milyon vs. Bu gerçek mi bilemiyorum ama kagit üzerinde avantaj gibi.

S-IPS paneller açılı izlerken ciddi rahatsız ediyor mu? Yani sıkıntılı mı? Bu aslında ciddi bir negatif nokta. Gidip bir yerde bu aleti bulum açılı birşeyler izlemek lazım. Özellikle ne tür şeyler izlerken daha belirgin olur? (çok renkli, hızlı (maç falan), araba yarışı gibi...vs)

Selamlar

Gerçek led panel şuanda zaten piyasada seri üretim olarak çok çok az ve genelde de küçük boyutlu ekranlarda bulunmakta. (Bkz. Samsung dokunmatik cep telefonlarında kullanılan Amoled ekranlar.) Yani gerçek led diye bir panel türü şuanda piyasada satılmamakta (En azından bizim alacağımız ebattaki tvlerde. Varsa da çok çok pahalı.)

Görüntü kalitesini de led aydınlatma olması arttırmaz. Görüntü kalitesini processor dediğimiz sistem arttırır. Led aydınlatma ise kontrast miktarı ile parlak bir görüntü alınmasında etkin olur. (Bkz. 1500 TL'ye alınmış bir Toshiba LCD ile 4000 TL'lik LG veya samsung led LCD arasındaki farka. Elbette motionhandling (hareketli görüntü oynatımı) dediğimiz olayda 1500 TL lik Tosh 3000-4000 TL'lik diğer markalardan daha iyi olabiliyor.) Ancak eğer siz, parlak ve canlı görüntü sever birisi iseniz elbette sizi led aydınlatmalı bir lcd tv fazlası ile memnun edecektir. Ama motionhandling konusu eğer dikkatli birisiyseniz sizi de bir süre sonra rahatsız edecektir. Özellikle maçlarda bu çok belirgin hale gelmektedir. Bunu deneyip görmeniz ve bu tür konulara takan birisi olursanız sizinde dikkatinizi çekecektir.

3 milyon, 5 milyon kontrast olayına gelirsek; Bu veriler, genelde sallamasyon olarak verilen, neye ve hangi test koşuluna göre oluşturulduğu belli olmayan verilerdir. Gerçek değerler ise ANSI olarak panle kalitesine göre verilir. Mesela S-IPS paneller (LG) yapıları gereği şuanki tekniğe göre 1:3000 native kontrast üretmekte olup, S-PVA paneller ise 1:8000 native kontrast üretebilmektedir. Bunun dışındaki kontrast değerleri dinamik kontrast dediğimiz değerler olup, hesaplaması çok karmaşık ve birazda atmasyon olan değerlerdir. Zaten dikkat ederseniz 1:50.000 kontrast değerine sahip olduğunu idda eden bir TV ile 1:5.000.000 olduğunu idda eden bir TV arasında 100 katlık bir görüntü parlaklık farkı göremezsiniz. Çünkü native değerleri birbiri ile aynı veya çok çok az olabilir (1:2000 lik panel ile 1:2500 lük panel farkı gibi). Bu nedenle bu dinamik değerlere çok fazla takılmayın. Görüntü hoşunuza gitti ise gerisi çokta önemli değil.

Açılı izleme olayı ise tamamen sizin algılamadaki hassaslığınızla ilgili bir durum. Yani bazıları 40 derecelik bir açılı izlemede rahatsız olurken, kimileride 90 derecelik bir açılı izlemede bile herhangi bir rahatsızlık hissetmeyebilir. Ama eğer bağımsız test kuruluşlarının aletli ölçümle yaptığı testlere gelirsek o zaman S-IPS panellerin diğer panellere göre açılı izlemeye daha hassas olduğunu söyleyebiliriz. (Bu konuda en iyi panel ise IPS-Japan (Hitachi) panellerdir. Onuda türkiyede 32 ve 37' olarak panasonic LCD'lerde görmekteyiz. Gerçi pahalı bir panel türü olduğu için pek getirilmiyor ama yinede bu sınıftaki en iyi panellerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 14 Ekim 2010; 15:32:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.