Şimdi Ara

Samsung 40D6000 LED TV (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.373
Cevap
13
Favori
283.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • televizyonu dün teknosada 1400 liraya satın alıcaktım tam ama malesef teşhir ürünüymüş vazgeçtim o yüzden. görüntü kalitesi çok iyiydi bence.
  • http://www.ebay.com/itm/180959477673?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

bu elemandan 40 dolara 2 adet ssg 3050 aldım bakalım kaç günde gelecek? yurtdışından bu tür ürün alıp eline ulaşmayan oldu mu? yani gümrüğe felan takılan?
  • Bu tvyi alalı 1 yıl oluyor hiç güncelleme falan yapmadım. Sd uydu var görüntü pek iyi değil. Bu normal mi? Dsmart hd falan mi almam lazım normal kanalları kaliteli izlemek için.

Görüntü böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubyyyy -- 11 Eylül 2012; 22:33:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: DARKBLUE82

quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Merhaba.

Ben Samsung 40C6000 serisi kullanıcısıyım. C serisi TV'den şikayetçiyim neden diyecek olursanız hangi modda olursam olayım (Dinamik, Canlı vs...) ekrandaki ortam karanlıksa (mesela bir zindan sahnesi) TV sanki kendini enerji tasarrufuna alırmışcasına daha da karartıyor. Bunu nereden anlıyorum, o sahnede iken mesela ekranı durdursam ve gidip kumandadan ekranı aydınlatacak bir tuşa bassam (mesela uydu alıcımın ses butonuna basarsam ekranda ses seviyesini gösteren ikonlar çıkıyor ya) işte o zaman ekran aydınlanıyor ve siz de "ulen normalde bu sahne karanlık ama bu kadar da karanlık değilmiş, benim TV bu kadar karartıyor" diyorsunuz. Bu özellik haliyle en bariz Dinamik modda ortaya çıkıyor, resmen ekran karanlığa dönüyor neredeyse.

Böyle anlatması çok zor ama aldığım zaman çok canımı sıkmış ve servise kadar götürmüştüm, serviste hatta birlikte inceledik bu sorunu, ancak servisteki eleman bana C ve D serisi TV'lerde bu özelliğin servis menüsünden dahi kapatılamadığını gösterdi. C ve D serisi LED TV'lerin servis menüsündeki Advanced Settings kısmına girilmiyor. Bu nedenle bu TV'leri alıyorsak ve Dİnamilk modda seyredeceksek o karanlık sahnelerdeki korumaya mahkûmuz demek oluyor ne yazık ki

Size de sormak istedim, siz böyle bir şey tespit ettiniz mi hiç? Yani karanlık sahnelerde TV daha da karartıyor mu kendini?

Dediğin şey bariz bir şekilde var. İlk izlediğim anda farkettim. Bunu en bariz altyazılı filmlerde farkediyoruz. Işıklı bir ortamdaki altyazı beyazın en açık tonu iken çok karanlık bir ortamdaki altyazı adeta koyu gri ye dönüyor. Bildiğim kadarıyla samsung ışık ve renk zıtlıklarının daha bariz olması için tvlerini bu şekilde üretiyor. Modlar arasında normal mod diğerlerine göre daha az vurgu içeriyor. Sana rahatsızlık veriyorsa bence normal modda izlemen diğer modlara göre daha iyi olur.

Demek doğruymuş o zaman, bence bu tamamen aptalca bir durum, yazıklar olsun diyorum sadece Samsung'a çünkü Normal modda bile izleseniz seyir zevki denen bir şey kalmıyor Nasıl oluyorda biz bu kadar para verdigmiz bir TV de saf orjinallikte film izleyemiyoruz, gerçekten hayret dogrusu

hocam bu bahsettiğin şey led tv lerin birçoğunda var sanırım çünkü benim tv de aynı şeyi yapıyor.. panasonic 42et5e kullanıyorum yalnız gerçek sinema moduna alınca yapmıyor.. senin tv de ne modları var bilmiyorum ama sen de diğer modlara bir bak istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

hocam bu bahsettiğin şey led tv lerin birçoğunda var sanırım çünkü benim tv de aynı şeyi yapıyor.. panasonic 42et5e kullanıyorum yalnız gerçek sinema moduna alınca yapmıyor.. senin tv de ne modları var bilmiyorum ama sen de diğer modlara bir bak istersen

Selamlar. Evet servise gelen arkadaş da öyle söyledi ama ben kabul etmiyorum, böyle saçma bir
    şey olamaz, ben diğer modları denemedim mi sanıyorsun dostum, şu an DOĞAL modda izliyorum,
    o kararma etkisi en az bu modda oluyor, ben de mecburen bu modda kullanıyorum, yani öyle
    saçma bir şey ki, resmen diğer modları boşa yapmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubyyyy

Bu tvyi alalı 1 yıl oluyor hiç güncelleme falan yapmadım. Sd uydu var görüntü pek iyi değil. Bu normal mi? Dsmart hd falan mi almam lazım normal kanalları kaliteli izlemek için.

Görüntü böyle

bu model için değil söylediğim sadece. yüklü para verip full hd lcd/led tv alıyorsanız digiturk hd ya da d smart hd gibi platformlara geçmenizi öneriyorum.
    ben digiturk hd kullanıyorum ve çok memnunum. kanal paketlerini sevmiyorsanız bir şey diyemem ama görüntü kalitesi için öneririm.
  • quote:

Bu tvyi alalı 1 yıl oluyor hiç güncelleme falan yapmadım. Sd uydu var görüntü pek iyi değil. Bu normal mi? Dsmart hd falan mi almam lazım normal kanalları kaliteli izlemek için.

Görüntü böyle

SD uydu alıcısı ile HD uydu alıcısı arasında çok fark var. Hatta HD uydu alıcısındaki normal yayın ile HD yayın arasında da çok fark var. Digiturk HD deki HD maçları izleyince ya da Digiturk3D de 3D maçları izlemeye alışınca Star'ın yaptığı maç yayınları adama sövermiş gibi geliyor. Elime kumandayı alınca HD yayını olmayan kanallara gelince canım sıkılıyor. Fark bu kadar bariz. Önceki alıcım SD idi iyiki HD alıcıya geçmişim.

• quote:

quote:

Görüntü böyle

SD uydu alıcısı ile HD uydu alıcısı arasında çok fark var. Hatta HD uydu alıcısındaki normal yayın ile HD yayın arasında da çok fark var. Digiturk HD deki HD maçları izleyince ya da Digiturk3D de 3D maçları izlemeye alışınca Star'ın yaptığı maç yayınları adama sövermiş gibi geliyor. Elime kumandayı alınca HD yayını olmayan kanallara gelince canım sıkılıyor. Fark bu kadar bariz. Önceki alıcım SD idi iyiki HD alıcıya geçmişim.

Yapma yaw,hd uydu alıcısına geçmeye değer mi sahiden, pek müsriflik yapmayım diye hd almadım şu an next 175500 sd receiver var bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Caesar76

quote:

quote:

Görüntü böyle

Yapma yaw,hd uydu alıcısına geçmeye değer mi sahiden, pek müsriflik yapmayım diye hd almadım şu an next 175500 sd receiver var bende.

Ben başta farkı analayamamıştım 1 hafta izledikten sonra çok bariz fark olduğunu anlamaya başlıyorsun. Eskiden severek izlediğim cnbc-e ve e2 kanalları HD olmadıkları için eski seyir zevkimi alamıyorum. Evde ben gelmeden önce Lig TV açılmışsa görür görmez "yanlış kanalı açmışsınız bu HD olan değil" diyorum. Tavsiyem ister Digiturk ister D-smart ister eutelsat üzerinden HD yayın alabilen herhangi bir receiver olsun kesin almanız. Yoksa o tv ye yazık olur. Bir de altın uçlu HDMI kablo alın tabii ki :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Görüntü böyle

Ben başta farkı analayamamıştım 1 hafta izledikten sonra çok bariz fark olduğunu anlamaya başlıyorsun. Eskiden severek izlediğim cnbc-e ve e2 kanalları HD olmadıkları için eski seyir zevkimi alamıyorum. Evde ben gelmeden önce Lig TV açılmışsa görür görmez "yanlış kanalı açmışsınız bu HD olan değil" diyorum. Tavsiyem ister Digiturk ister D-smart ister eutelsat üzerinden HD yayın alabilen herhangi bir receiver olsun kesin almanız. Yoksa o tv ye yazık olur. Bir de altın uçlu HDMI kablo alın tabii ki :D

Ama sen paralı kanallardan bahsediyosun benim dediğim normal hd receiverlarda bariz fark olup olmadığı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Görüntü böyle

Ama sen paralı kanallardan bahsediyosun benim dediğim normal hd receiverlarda bariz fark olup olmadığı ?

SD Receiver ile HD receiver arasında fark var. HD yayınla normal yayın arasında daha büyük fark var :D Yani demek istediğim şu an HD yayın yapmayan kanallar eskisine göre daha net. Ancak HD yayınlıı kanalları gördükten sonra çok yetersizmiş hissi veriyor insana. Eutelsat'ın işleme mantığı nasıl bilmiyorum ama ATV HD ShowHD NTV-NTV Spor HD kanalları gibi HD yayın yapan kanallar var. Normalde bunlar şifresiz sanırım. Bir uydu alıcısı bayisine sormak lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Görüntü böyle

SD Receiver ile HD receiver arasında fark var. HD yayınla normal yayın arasında daha büyük fark var :D Yani demek istediğim şu an HD yayın yapmayan kanallar eskisine göre daha net. Ancak HD yayınlıı kanalları gördükten sonra çok yetersizmiş hissi veriyor insana. Eutelsat'ın işleme mantığı nasıl bilmiyorum ama ATV HD ShowHD NTV-NTV Spor HD kanalları gibi HD yayın yapan kanallar var. Normalde bunlar şifresiz sanırım. Bir uydu alıcısı bayisine sormak lazım.

Normal görüntüyle HD görüntü arasındaki farkı evde geçen tesadüfen anladım. Aklıma esti geçen biraz Smart tv'yle uğraşiim dedim modemi tv ye bağladım.

Youtube'dan kuzey-güney fragmanı açtım bi tane, baktım görüntü çok değişik fragman bitince baktım ki hd yazıyo çoğu fragmanın üzerinde, ilk o şekil görmüş oldum Hd yayını, gerçekten görüntü çok değişik oluyo ama, ben 5-6 ay önce next servisine sordum next hd alsam görüntü çok değişir mi diye yalnızca hd kanallarda değişir diğerlerinde fark çok az olur dedi. Öyle deyince ben de daha fazla araştırmamıştım.

• @caesar76 illaki fark oluyor. Nihayetinde birinde HDMI ile bağlıyorsun diğerinde SCART ile. Ancak senin de dediğin gibi HD yayın ile normal yayın arasındaki fark daha bariz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burzumvarg

http://www.ebay.com/itm/180959477673?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

bu elemandan 40 dolara 2 adet ssg 3050 aldım bakalım kaç günde gelecek? yurtdışından bu tür ürün alıp eline ulaşmayan oldu mu? yani gümrüğe felan takılan?

cevplayabilecek olan ark. var mı?
  • ayrıca ben jameson marka full hd uydu alıcısı almıştım şu tvnin arkasına takılanlardan küçük...geçen gün (hdmı ile bağlanıyor cihaz sadece) tvden cihazı çıkarmam gerekti ama hdmı bölgesi ana gövdeden ayrıldı elimde kaldı..bunu garantiden yaparlar mı başına gelen veya fikri olan var mı? yani ben bişey yapmadım yukarı aşağı oynatarak hdmıden bağlantıyı çıkarayım dedim elimde kaldı alet...çok basit yapmışlar hdmi ile bağlanan bölgeyi...
  • Jameson fullhd uydu cihazının Hdmi girişin olduğu yeri, komple değişecek, 40 tl. ücret istedi servis...kullananlar çok nazik kullansınlar yoksa benm gibi olur...
  • quote:

@caesar76 illaki fark oluyor. Nihayetinde birinde HDMI ile bağlıyorsun diğerinde SCART ile. Ancak senin de dediğin gibi HD yayın ile normal yayın arasındaki fark daha bariz.

Dün rastgele teknosaya girdim, aklıma gelince hd uydu alıcıları inceleyim dedim, next hd uydu alıcıya bi göz attım. Kutusunu elime alıp şöyle bir yokladım, oyuncaktan farkı yok, kutunun 3/2'si boş, tüm görevi yapan içindeki küçüçük bir kart.

Demek istediğim, şu an elimde bulunan next 17500 fta'yı 2009'da aldım, daha tık yok, çok memnunum,yarın birgün başına bir iş gelse yeni almam gerekse yine next alırım ama, hd konusuna gelince dediğim gibi küçücük bir kart, bir yazılım için 300 lirayı bayılmak enayilik gibi geliyor, bunu ucuza çıkarmanın bir yolunu bilen varsa söylesin ki hepimiz faydalanalım.

Hani alet komplike, karmaşık bir sistem olur dersin ki adamlar o kadar uğraşıp yapmış, bu alet buna değer, 300 tl az bile,helali hoş olsun ama öyle değil ne yazık ki.

Daha kaliteli görüntü alma imkanı varsa bundan mahrum olmak istemiyorum,Hd' ye terfi etmek isterim.

Elimizdeki uydu alıcının uydu kurulumu yapan herhangi bir servis tarafından kartı falan değiştirilip hd uydu alıcıya çevrilme imkanı var mı ?

Varsa, hem 300 lira verip yenisini alıp hem de elimdeki alet atıl kalacağına bu yolu tercih etmek isterim açıkcası.

• Topik ölmek üzere, kimse kalmamış burda anlaşılan.
  • Her canlı ölümü tadacaktır :))) tvler eskidi demekki :)) daha 1 yılolmadı alalı ama kahrolası kapitalist ekonomi
  • Televizyonumdan memnunum fakat şöyle bisey oluyor. Harici hard diskimi takip film dizi izleyeceğim sırada eskiden haricideki olan ama sildiğim dosyalarıda görebiliyorum. Mesela house m.d. Dizisini izledikten sonra sildim ama tv bunu klasor olarak goruyor. Bunun bi cozumu varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.