Şimdi Ara

samsung 46B653 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen haftasonu sipariş verdiğim 46B653 lcd televizyonum dün geldi. samsung servisi getirip kurulumunu yaptı (bursadan aldım, bandırmada oturuyorum getirip kurdular). forumda yazıldığı gibi açıldığı zaman televizyonun panelini inceledim, herhangi bir çizik, hasar v.s. yoktu, sehpayı da aynı şekilde bir kusuru var mı diye detaylı bir şekilde inceledim. mağazada 40" gözüme küçük gelmişti, eşiminde ısrarlarıyla 46" istemiştik. oturma odasına kurulduğu zaman gayet büyük olduğuna karar verdik. forumun bir yerinde yazdığı gibi panel koduna baktım cn01 yazıyordu. bir arkadaş en iyi panelin sq01 olduğunu yazmıştı. ancak üzerinde fazla durmadım. çünkü oldukça etkilenmiştik. hem illa ki sq01 panel istiyorum desem ne olacak ki? galiba cn01 panel orta avrupa ve türkiye'ye gönderilen panel türleri galiba ama emin değilim. neyse lcd ve sehpayı genel olarak gözden geçirdikten sonra servis kumnda tuşlarını ve fonksiyonları anlattı. kulanım klavuzu e-klavuz olarak memory stick ile geliyor.
    dizüstünü vga to vga kablo ile lcdye bağladım ve dead pixel buddy programı ile ölü pixel testi yaptım.ancak kablo ile bağladıktan sonra bilgisayarı gördü. ilk seferinde bilgisayarı açık vaziyette iken kablo ile bağladım, olmadı. kabloyu bağladıktan sonra bilgisayarı açtım ekranda çıktı.eşim bundan sonra dizüstünü sadece lcdye bağlayıp kullanacağım dedi. sonuç 0 ölü pixel. hayatımda hiç bu kadar büyük bir ekranda windows görmemiştim. impressive!
    2 adet scart, 4 adet hdmi, 2 adet usb girişi bence yeterlidir. scartlara home theatre ve digitürk kutusunu bağladım. sd yayın diğer lcdler gibiydi. home theatre scart kablosu biraz daha kalındı. servisteki arkadaş bunu digitürke takalım dedi değiştirdik kabloları. görüntü kalitesi fark etti. servis scart kabloların altın uçlu olanları olduğunu söyledi. eğer varsa alıp değiştireceğim. şu anda görüntü diğer lcdlerden daha kaliteli gösteriyor, tabii 1080p göstermesini de beklememeliyiz. sd yayın kalitesini daha da arttırabilmek için ayaralarla uğraşıyorum hala. ancak gariptir ki normal kanallar arasında bile fark gösteriyor anlamadım. bazı kanallar daha kaliteli gösteriyor. bazıları daha kumlu. mesela dizimaxte 3d görüntü hissini yaşadım. bazıları rahatsız olabilir ancak benim hoşuma gitti. iyileştirme çalışmaları devam edecek bu arada bugün digitürk plus açtırılacak.
    moviemaxte da vincinin şifresi vardı. eşimle gayet keyifli olarak seyrettik.
    usb(hdd)'den wd 500Gb external hard diski taktım. çeşitli formatlarda filmlerim vardı gayet başarıyla oynattı. bir tek .avi uzantılı olanları desteklemedi. bu arada .mkv elimde olmadığı için deneyemedim. müzikleri gayet kaliteli çaldı. nikon s700 12.1 mp fotoğraf makinemle çektiğim ve hard diskte olan fotoğraflarımı inanılmaz görüntü kalitesinde görüntüledi.
    tabii belki de ençok merakla beklenen konu. ps3'ü ingiltereden baldızıma getirttim. yanında giotek altın uçlu hdmi kablo getirmişti. bununla ps3'ü bağladım. kayan görüntüde hafif bulanıklaşma ve hareket eden nesnelerin etrafında kumlanma görüyordum, hafif bir input lag olayı vardı. sonra oyun moduna aldım ve 100hz. seçeneğini kaldırdım. görüntü inanılmaz. bulanıklaşma yok, kumlanma kayboldu. ben de kendimi gamer olarak adlandırabilirim ve input lag olayı yok ben hiç hissetmedim, etkilenmedim. tüplü tv'de bitirmiş olduğum uncharted oyununu tekrar oynamaya başladım. görüntüleri seyretmekten oyunu oynayamadım.
    belki bu kadar etkilenmemin sebebi daha önce lcd televizyon kullanmamış olmam olabilir. ancak ps3 uyumunu ve görüntü kalitesini görünce doğru kararı vermiş olduğumu gördüm. hdtvtest.co.uk'deki incelemede input lagdan bahsetmiş ama ben o bölüme katılmıyorum, denedim ve gördüm.
    1080p film deneyemedim. elime geçince deneyeceğim ama onunda çok iyi olduğundan eminim, bir de 1080i kayıt yapan sony kameram var onu lcd'ye bağlayamadım. çünkü kameranın hdmi çıkışı biraz ince mini hd cable diye geçiyor onu da temin edince yorumlarımı yazarım. daha önce foruma bununla ilgili olarak bir soru sormuştum kimse cevap vermeye tenezzül etmemişti ama olsun.

sonuç 3400tl ödedim, tahminimden büyük ekran aldım, ilk izlenimlerim çok olumlu, ps3 keyfi had safhada, iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
    foto eklemeye çalışacağım becerebilirsem. aklıma gelenleri tekrar yazarım.

bu arada ilk defa samsung ürünü kullanıyorum. diğer elektronik eşyalarım sony. hd kameram, ps3, psp, ps2 hepsi sony. yani tarafsız olarak görüşlerimi bildiriyorum, yoksa sony antipatiği değilim. alırken 40" sonylerede baktım fiyatları samsungtan daha pahalıydı, üstelik 40". 3400'e 46" almaya karar verdim. b750 nin farkı 200hz olmasıydı. 200hz için yaklaşık 400tl fazla vermeye gerek görmedim. sonuçta bunu aldım. ilk defa samsung kullanıyorum, şimdiye kadar samsung cep tel bile kullanmadım.
    derim ki almaya niyetli arkadaş varsa görsün incelesin. kafasına hangi model kaç inch yatarsa onu alsın çok fazla dallanıp budaklandırmasın. yoksa benim gibi 2.5 ya düşünür onu mu alsam bunu mu alsam diye. ama b653'e de bir bakın derim 40 veya 46"e.
    herkese selam

•  samsung 46B653 incelemesi

samsung 46B653 incelemesi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• elınıze sağlık guzel yorumlamışısınız bende bunun 40 ınch olanını duşunuyorum almayı ... Bir sorum olacak aldığınız tv wireless alıcısı da var dımı internete bağlanabılıyormusunuz ??
  • Hayırlısı olsun, bir sorum olacak tı?

651 ile 653 arasında bir fark mevcut mu biliyor musun? Bir de divx videoları USB'den izleyebiliyor musun? Bir de WiFi ile bir bağlantıdan bağsediliyor, PC'deki fotolara vb ulaşmak için YouTube izleme vs gibi olayları denedin mi?

Fazla soru sordum ancak bende LE40B651 almayı düşünüyordum, 653 modelini bir tanıdıktan buldum ama arasındaki farkları bulamadım:) Yardımcı olursan çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: osbournee

Hayırlısı olsun, bir sorum olacak tı?

651 ile 653 arasında bir fark mevcut mu biliyor musun? Bir de divx videoları USB'den izleyebiliyor musun? Bir de WiFi ile bir bağlantıdan bağsediliyor, PC'deki fotolara vb ulaşmak için YouTube izleme vs gibi olayları denedin mi?

Fazla soru sordum ancak bende LE40B651 almayı düşünüyordum, 653 modelini bir tanıdıktan buldum ama arasındaki farkları bulamadım:) Yardımcı olursan çok sevinirim.

Renk dışında bir fark yok...
  • sl laguns,
    televizyon usb bellek ile birlikte geliyor. içinde e-kılavuz var. inceledim. wireless bağlantı yapabiliyorsun. ancak samsungun bir wireless bağlantı apartı var. onu haricen alıp usb girişine bağlamak gerekiyormuş. bu bilgisayarlara bağlanan wireless bağlantı aparatına benziyor. bunu televizyona bağlayınca wireless bağlantısı sağlayabiliyorsun. ek masraf ama düşünülebilir. kablolu bağlantıyı televizyondaki telefon girişine bağlayınca kullanabiliyorsun. ben daha denemedim.
    ben de ilk başta 40" düşünmüştüm. show roomda görünce küçük olduğuna karar verip 46" aldım. kullanım mesafen ve ekonomik durumun yetiyorsa 46" düşünebilirsin.
    başka sorun olursa cevaplayabilirim.
  • slm osbournee,
    daha önce forumda yazmıştım aşağıdaki gibi;

--------------------------------------------------------------------------------

alınt avs forumdan:

= The first latter on the Internal project name Samsung used. The number after that refers to the case variation.

There's a B650T2, B651T3, B652T4, B653T5, B655T2, B656T3, B657T4, B658T5. I believe the B655-B658 are for Northern Europe, so presumably have cable tuners in.

T2 = Black/ Grey U Shape.
    T3 = Black/ Red U Shape.
    T4 = Black/ Grey V Shape.
    T5 = Black/ Red V Shape.
    link:http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/965150-samsung-b650-owners-thread.html

görüldüğü gibi aralarındaki tek fark panel rengi ve biçimi olarak gözüküyor.

ben de 46 b 653 modelini aldım. teknosada 651 modelleri vardı. panel rengi griydi. media marktta da 651 modeli vardı. 653 bordo kasa. bence 653 daha güzel olmuş. zevke göre değişir tabii.
    sonuç olarak Mixenon'un dediğine ek olarak ekran biçimleri değişik diye biliyorum, çünkü alırken ekran biçimlerine dikkat etmemiştim. ama teknik olarak tüm özellikleri aynıdır.
    usb'den divx konusuna gelince, 500gb external hard diski televizyona bağladım. içinde değişik formatlarda klip ve film vardı. seyrettim ama hangisi hangi formattyadı çok dikkat etmedim. .avi oynatmadı ona dikkat ettim çünkü uyarı yazısı çıktı.
    ben özellikle divx formatta bir film bulup deneyeyim. sonra görüşümü yazarım burada. o.k.?
    evime yeni taşındım. telefonu naklettirdim ama interneti naklettirmem bela oldu 1.5 aydır. kullanamıyorum. hala telekoma gidip geliyorum. bugün tekrar hallettirmeye çalışacağım. interneti televizyona bağlayıp deneyemedim. e-kılavuzda bir wireless aparat yardımıyla wireless olarak internete bağlandığını yazıyor. tabii bu aparat ayrıca satılıyor ve fiyatı hakkında bir bilgim yok, araştırmadım daha.
    bazı sorularına yardımcı olamadım kusura bakma.

• dün akşam geçen yaz aldığım sony hdr sr11 e hd kameramı ps3 üzerinden bağladım ve lcd'de oynattım. 1080i çekim yapmıştım tamamını. kızımı çekmek için almıştım. yaz tatilinde ve aklıma geldikçe çekim yaptım. görüntüler mi? yaklaşık 2 saat çekim vardı hard diskte. muhteşem görüntüleri gözömü kırpmadan seyrettim sonra oturup bir daha seyrettim. çoook memnun kaldım. bunu niye yazdım daha önce forum sakinlerine sormuştum bu konuyu. kimse cevap yazmamıştı. bu cevap belki ilgilenen başkalarına yardımcı olur.
  • ha bu arada digiplus için abone olundu ancak lnb değişmesi gerekiyormuş. bugün yapacaklar. kullanıma başladıktan sonra yorumlarımı yazarım.
  • Cevabın için çok teşekkür ederim. Ben de forumu karıştırıyorum tam birşeye arar verdim derken gene afam karışıyor. B653 derken şimdide acaba sony w5500 mü alsam demeye başladım. Bunun bir sonu yok farkındayım :) samsung mu sony mi, samsung mu sony mi?? :):) en sonunda ya ikisini de alıcam yada hiçbirini:D:D her şeçiz bir vazgeçiştir olayı çok kötü birşey valla:D
  • Merhaba,

Buradaki incelemenizi aşağıdaki konuda yazabilir misiniz ?

Samsung B650-51-52-53 Lcd Tv Serileri # Genel Konu #
    http://forum.donanimhaber.com/m_31761911/tm.htm

B65x serisi ile ilgili bilgilerin bir arada bulunması için bu konuyu kilitliyorum. Anlayışınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.