ben bir süre önce (2-3 ay oluyor) hızlıaldaki bir indirimden samsung 46c6000 televizyonunu aldım. incelememi paylaşmadan önce biraz kullanıp iyice alışmayı tercih ettim umarım yardımcı olur.
ilk önce ürünün led tv olması dolayısıyla inceliği muhteşem. kişiye göre değişir ama ben görünüme önem verdiğimden bu özelliği ve ekran kenarlarının şeffaf kristal görünümlü sert plastikten yapılmış olması çok güzel bir görünüm katıyor.
tv üzerindeki ses program vesaire butonları tamamen dokunmatik fakat siyah zemin üzerinde belirgin olmuyor kolayca. yani görmek için hangi butonun nerde olduğunu biraz dikkat etmek gerekiyor.
görüntü kalitesine gelinde HD knallar gerçekten çok güzel. ben teledünya kullanıyorum ve hd olmayanlar için iyi bir görüntü kalitesi var diyebilirim. zaman zaman yayında takılmalar pixelleşmeler olabiliyor ama zannedersem bu yayından yada modülden kaynaklanıyor olabilir o yüzden tv yi suçlayamam.
güç tasarrufu olarak ciddi bir fark göremedim hatta eeletrik faturam daha yüklü geldi diyebilirim ama 46 inch bir tv aldığımı düşünürsek bu kabul edilebilir bir durum.
menüsü çok karmaşık olmamakla birlikte daha kullanışlı olabilirmiş bazen can sıkabiliyor. mesela bir süre menü açıkken birşey yapmazsanız ki bu kısa bir süre bana göre menü kayboluyor ve o 2. 3. seviye menüye tekrar geçmeniz için başa dönmeniz gerekiyor.
wireless yok. soranlar var biliyorum forumda bende araştırırken çok çelişkili bilgiler gördüm ama yok. sadece wireless modül uyumlu. yani ayrıca bir usb adaptör almanız lazım buda 150-200 civarı gibi bir meblağ. uyumlu olan başka ucuz modüller olduğunu okudum forumlarda ama kesin bir bilgisi olan varsa benimle paylaşmasını rica ederim :) ayrıca lan den bağlantı akışıda çok kötü dizayn edilmiş tv yi bir ağa bağlamak için resmen bütün ip. submet gateaway bilgilerini elle giriyorsunuz. otomatik opsiyonu var ama hiçbir işe yaramıyor ben bi IT uzmanı olarak yapamadım yapan varsa söylesin el elden üstündür :)
tv nin kötü noktalarından biri ses ile ilgili. normalde ses düzeyi ve kalitesi iyi. ama sistemsel dizayndan gelen bazı sorunlar var. bir kere kanallar arasında gezinirken ses düzeyini ayarlama opsiyonunun şimdiye kadadr çalıştığını görmedim. bu konuda bilgisi olan varsa dinlemeye hazırım. ayrıca, tv açılıp kapanırkenki selamlama müziği hernekadar kısa sürsede hep aynı seviyede olması gece yarısı tv yi açıp kapatırken beni 2 defa düşündürüyor. bir benzer sorunda media player da var. media player yani hariciden müzik fil vesaire izlerken ki ayarladığınız ses seviyesini media player ana görünümüne dönünce değiştiremiyorsunuz. yanı bir fil bitti stopladınız ve otomatikman media player menüsüne döndünüz, tv yayınına geçmeden sesi kısamazsınız. buda tv ye bastıktan sonra komuşularınızın sizin tv yayınınızı 4-5 saniye sizinle beraber dinlemesi demektir (tabii benim gibi sesi açıp film izlemekten hoşlanıyorsanız). sesi açıp film izliyorsan ne farkı var demeyin filmdeki sesten yayındaki ses kat be kat yüksek çıkıyor genelde. (filmerde 5-75 arası açarken normal yayında 20-25 arasın açıyorum)
media player ın hemen hemen her video uzantısı ile çalışması gerçekten süper. mkv avi gibi uzantılarda sorun yok. fakat mpg wmv çalışmıyor. videolar arasında geçişte biraz yavaş ama çok rahatsız etmiyor.
clouding var baya ama beni rahatsız etmiyor zira siyah ekranda sadece oluyor ki bu zaten o anda birşey izlemiyorsunuz demektir :)
kumandasi tam bir fiyasko. böyle bir tv nin kumandasının bu kadar kötü olması beni çok şaşırttı. bir kere botonların hepsi beyaz ve bu bence çok kötü duruyor. karanlıkta kullanım için butonların altına ışıklandırma yapmışlar ama bu ışıklandırma hem çok kötü bir turuncu renk veriyor (aynı 1980 lerin araba teyplerindeki gibi) hemde çok faza enerji harcıyor. kapatabiliyorsunuz ama tv nin açma/kapama tuşu sol üstte bu tuşta sağ üste iken benim gibi biriyseniz yanlış düğmeye basıp fark etmemeniz çok kolay. birde kumanda pili olmasına rağmen tv tarafından algılanmıyor bazen ki bu adamı sinir ediyor. basıp basıp hadi algıla diyorsunuz.
canımı en çok sıkan durum ise firmware bulamamam. bu modelin farklı milyon adet model uzantısı var ve hepsinini firmware i ayrı. ben benimkine bulamadım başla uzantıyı denedim ama tv görmedi güncellemeyi. eğer firmware leri bulabileceğim biryer varsa paylaşın lütfen !
sounç itibariyle eksisiyle artısıyla son model güzel bir tv aldığımı düşünüyorum. 40 inch mi 46 inch mi diyenlere tek cevabım kesinlikle 46 inch! arkadaşım yan apartmanda oturuyor 40 inch tv si var yeni aldı o da ama gelip bende izler en seviği programı. boyutta önemli yani :)