Şimdi Ara

samsung 46F71B'yi pahalıya mı aldım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DubLanC

quote:

Orjinalden alıntı: esoylemez

yaw benim ne laptop, ne pc, ne de mac 1080p görüntüyü takılmadan oynatamıyor ki.
    artık nası bi işlemci lazımsa..
    bugün teşhirde tv'yi incelerken üzerinde usb port'u gördüm. bu port'tan fotoğraf gösterimi yapmak için falan yararlanabiliriz heralde bir tek dimi?
    yoksa heralde harddisk bağlayıp da hd movie oynatma imkanı falan yoktur?

PC nizin özelliklerini bilmiyorum ama zaman içerisinde belki ufak tefek takviyelerle 1080p hd clipleri oynatabilir duruma getirebilirsiniz. Özellikle yeni nesil ekran kartları, hd medyaların oynatımında işlem yükünün büyük çoğunluğunu kendi üstlerine alıcak şekilde donanım ve yazılım desteği veriyorlar. USb porta baglanabilen cihazlar, kullanıcı kılavuzunda ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir diye düşünüyorum. TV hayırlısı ile kurulsun da, ondan sonrası kolay

evet bi kurulsun da hakkaten. gerçi teknosa'nın da merkezinde oracle sistemi çökmüş ve bugün büyük ihtimal dağıtım yapamayacaklarmış. her yerde bi aksilik çıkıyor :)

ben video oynatım yükü tamamen bilgisayarın CPU'su üzerinde sanıyodum. eğer GPU yükleniyorsa bu yükü hakkaten ekran kartı upgrade'iyle halledilebilir. asus 9600Xt var çünkü PC'de şu an. bayağa eski bi kart yani.

• quote:

evet bi kurulsun da hakkaten. gerçi teknosa'nın da merkezinde oracle sistemi çökmüş ve bugün büyük ihtimal dağıtım yapamayacaklarmış. her yerde bi aksilik çıkıyor :)

ben video oynatım yükü tamamen bilgisayarın CPU'su üzerinde sanıyodum. eğer GPU yükleniyorsa bu yükü hakkaten ekran kartı upgrade'iyle halledilebilir. asus 9600Xt var çünkü PC'de şu an. bayağa eski bi kart yani.

9600 ler zamanının efsane kartlarından biriydi diye hatırlıyorum. Tahminimce sisteminiz agp ekran kartlari ile uyumlu. Ram ve işlemci özelliklerine bakmak lazım. Belki alıcagınız ekran kartı sistemle verimli olmayacaktır, AGP ekran kartları piyasada az olduğu için fiyatlarıda PCIe versiyonlarına göre biraz pahalı olabiliyor. Özellikle 1080p clip oynatırken, arka planda baska bır program acık olmasın. TV alıyoruz ama masraflarımız giderek artıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

9600 ler zamanının efsane kartlarından biriydi diye hatırlıyorum. Tahminimce sisteminiz agp ekran kartlari ile uyumlu. Ram ve işlemci özelliklerine bakmak lazım. Belki alıcagınız ekran kartı sistemle verimli olmayacaktır, AGP ekran kartları piyasada az olduğu için fiyatlarıda PCIe versiyonlarına göre biraz pahalı olabiliyor. Özellikle 1080p clip oynatırken, arka planda baska bır program acık olmasın. TV alıyoruz ama masraflarımız giderek artıyor

evet dediğin gibi hakkaten 9600xt sağlam bi karttı. gerçi o PC'nin ramleri de kingston hyperX 2x512MB @ 500Mhz miydi neydi. işlemci biraz eski kalmış olabilir ama onun da performansı yani kötü diildir. amd 2500+ ama 3200+ olarak overclocklu kullanıyorum.

aslında işte daha önce de dediğim gibi, bu videoları ben ps3 te oynatırım hesabı yapıodum ama fos çıktı o iş şimdilik.

• quote:

evet dediğin gibi hakkaten 9600xt sağlam bi karttı. gerçi o PC'nin ramleri de kingston hyperX 2x512MB @ 500Mhz miydi neydi. işlemci biraz eski kalmış olabilir ama onun da performansı yani kötü diildir. amd 2500+ ama 3200+ olarak overclocklu kullanıyorum.

aslında işte daha önce de dediğim gibi, bu videoları ben ps3 te oynatırım hesabı yapıodum ama fos çıktı o iş şimdilik.

HyperX ram ve oc li amd, size sorun çıkarmaz. Anakartınızın agp uyumlu ve agp8x desteği oldugunu tekrardan bir kontrol edin. Ati x1600, Nvidia 7600 GS yada GT agp bir ekran kartı ile sorunsuz bir şekilde HD medyaları seyredebilirsiniz. Ben Nvidia kullanıcısı oldugum için tercihim 7600 dür. Şahsen 7800GS AGP, P4 2.8 ve 1gb ddr400 kingston ramle, hd medyaları, ripli filmleri sorunsuz bir şekilde seyredebiliyorum

• ya şimdi düşününce ampul yandı :) ben pc'de ve mac'te videoları 5400devirli usb bağlantılı harici smartdisk'ten oynatmayı denedim. herhalde usb port'un ve harddiskin yavaşlığı yüzünden böyle bi sonuç ortaya çıktı. yoksa ekran kartı agp8x çalışıyo yani.
  • quote:

ya şimdi düşününce ampul yandı :) ben pc'de ve mac'te videoları 5400devirli usb bağlantılı harici smartdisk'ten oynatmayı denedim. herhalde usb port'un ve harddiskin yavaşlığı yüzünden böyle bi sonuç ortaya çıktı. yoksa ekran kartı agp8x çalışıyo yani.

agp8x den kastım, bazı eski anakartlar agp4x destekli ve şuan piyasada bulunabilen agp ekran kartları agp4x de calısabılır dendıgı halde, bu değerde bazen sorunlar çıkartabiliyor. Ama tahmince sizin anakartta agp8x desteklidir. Elinizdeki smartdisk usb 2.0 desteklidir diye dusunuyorum, bu yuzden hız konusunda da sıkıntı olmaz. Harici HDTV destekli TV kartlarında da usb 2.0 kullanılmaktır yani hızı konusunda suphenız olmasın. Ekran kartınız donanımsal ve yazılımsal destege sahip olmadıgı icin, tüm yük işlemciye biner ve buda takılmalara, frame droplara sebep olabilir. Kısa vadede PC nizi komple değiştirme niyetiniz yoksa, bahsetmiş oldugum ATİ yada Nvidia kartlardan birini alıp, PC den hd medya seyretme isini cözebilirsiniz. Fakat sisteminizde PSU nun, ekran kartı ıcın yeterlı olup olmayacagını da kontrol etmelisiniz. Biliyorum masraflar artıyor ama hersey sorunsuz kullanım ıcın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 28 Şubat 2007; 18:15:10 >

• Herşeyden önce hayırlı olsun.İstanbul bilişim içinde onların sadece internet sitelerini tv nin özelliklerini görmek için faydalanın.En önemlisi garantili bir ürün aldınız.
  • bu arada tvyi getirdi teknosa
    ama servis duvara asmaya yetişemedi.
    tabi ben bu arada dayanamayıp açtım ve kullanmaya başladım tv'yi :)
    ya siyah ekran anında hafif bi backlight bleeding var mı yok mu tam karar veremiyorum ama sanki ufak bi sorun var gibi. onun dışında güzel TVymiş valla. ps3 bağladım, 1080p trailer'ler izledim falan hakkaten hakkını vermek lazım.
  • TV nize gerekli testleri yapmayı unutmayın. Backlight bleeding ile bir şüpheniz oldugunu belirtmişsiniz. Detaylı bir şekilde inceleyin. Ayrıca ölü piksel testi, gri&mavi&beyaz gibi tonlarda görüntülerde ekranın homojen olup olmadıgını şeritler vs. kontrol edin.
  • bu sizin linkini gönderdiğiniz avforums'u okuyodum da orda büyük ekran tüm tv'lerde az çok mutlaka bi backlight bleeding problemi olduğunu falan yazmış kullanıcılardan biri.
    46X2000 kullanan sizdiniz dimi, yanlış hatırlamıyorum? backlight bleeding fotoğrafları göndermiştiniz. o resimdekilerdeki gibi aşırı bişey yok ama mesela ekranın sağ ve sol kenarı bariz daha açık renk görünüyo siyah görüntüde.
  • quote:

bu sizin linkini gönderdiğiniz avforums'u okuyodum da orda büyük ekran tüm tv'lerde az çok mutlaka bi backlight bleeding problemi olduğunu falan yazmış kullanıcılardan biri.
    46X2000 kullanan sizdiniz dimi, yanlış hatırlamıyorum? backlight bleeding fotoğrafları göndermiştiniz. o resimdekilerdeki gibi aşırı bişey yok ama mesela ekranın sağ ve sol kenarı bariz daha açık renk görünüyo siyah görüntüde.

46x2000 kullanan ve sorunu yasayan arkadasımız "TBB" dir. Kendi TVim de bu sorun yok, (Sharp 42XD1E) resimlerini cektim ama daha foruma ekleyemedim. Bahsetmiş oldugunuz kullanıcı yorumu dogru olabilir ama rahatsızlık verici bir durum söz konusu ise, bu tarz ust sevıye urunlerde kesınlıkle kabul edılmemelı(sahsi gorusumdur). PC yada laptopınızı baglayıp, görüntünün genelini detaylı bir şekilde kontrol etmelisiniz.

• valla bugün servis gelsin bi de onlara göstericem bakalım ne diyecekler. dün pc bağladım gerçi orda rahatsız edici bi durum yoktu. aslında öyle siyah ekran açıp da incelemedim pc'de. bu akşam bi bakarım tam detaylı.
    bu tv'yi kullanan başka kimse var mı bu arada forumda?
    avforums'da firmware update'inden bahsediyolar da. herkes service kablosu peşinde koşuyomuş update'i yapabilmek için. HDMI portu üzerinden 1:1 mapping'le alakalı bi düzeltme içeriyomuş galiba yeni firmware. aslında bu 1:1 mapping'in de ne olduğunu tam ne işe yaradığını daha tam okuyamadım. daha önce bu forumlarda da konuşulmuştu gerçi üstünkörü bişeyler biliyorum ama.. ben mesela vga portundan pc'yi bağladım dün, herhangi bi ayar gerektirecek bi sorunla karşılaşmadım. 1:1 mapping tam olarak neyi düzeltir? bide over/underscan olayından bahsediyolar. buna da yabancıyım.
  • quote:

valla bugün servis gelsin bi de onlara göstericem bakalım ne diyecekler. dün pc bağladım gerçi orda rahatsız edici bi durum yoktu. aslında öyle siyah ekran açıp da incelemedim pc'de. bu akşam bi bakarım tam detaylı.
    bu tv'yi kullanan başka kimse var mı bu arada forumda?
    avforums'da firmware update'inden bahsediyolar da. herkes service kablosu peşinde koşuyomuş update'i yapabilmek için. HDMI portu üzerinden 1:1 mapping'le alakalı bi düzeltme içeriyomuş galiba yeni firmware. aslında bu 1:1 mapping'in de ne olduğunu tam ne işe yaradığını daha tam okuyamadım. daha önce bu forumlarda da konuşulmuştu gerçi üstünkörü bişeyler biliyorum ama.. ben mesela vga portundan pc'yi bağladım dün, herhangi bi ayar gerektirecek bi sorunla karşılaşmadım. 1:1 mapping tam olarak neyi düzeltir? bide over/underscan olayından bahsediyolar. buna da yabancıyım.

1:1 ile ilgili firmware update hazırlandıgını ve Samsung ile temasa gecilerek, adres bilgileri verildikten sonra gerekli kablo ve CD nin kargo ile Samsung tarafından kullanıcıya gonderildiğine dair bir bilgiyi, yabancı bir kaynaktan bir arkadasım ıcın cevırmıstım forumda. 1:1 olursa ve olmazsa seklindeki resimleri forumda bulabilirsiniz. Overscan de görüntü ekranı dolduruyor, underscan de ise sinyal hicbir isleme tabi tutulmadan, dogal cozunurlugu neyse ekrana nokta nokta yansıtılıyor. Yani siz eger TV niz 1:1 yapıyorsa, 1080p sinyal gönderdiğinde tüm piksellerini olması gerektiği gibi kullanıyorsunuz. Netlik acısından forumdaki resimlere bir göz atın.

• 1:1 mapping sadece HDMI portu üzerinden çalışan bişey mi peki?
    bide tvnin info tuşuna basınca çözünürlüğü ve kaç Hz'de çalıştığını gösteriyor. interlaced mi progressive mi tarama yaptığını görmenin bir yolu var mıdır acaba?
    1920x1080 @ 60Hz yazıyo mesela pc'de yada ps3'te.
  • 46f71 modelinde izmirde nakit 7850 ytl nakit fiyat var...anadolu garantili.
  • quote:

1:1 mapping sadece HDMI portu üzerinden çalışan bişey mi peki?
    bide tvnin info tuşuna basınca çözünürlüğü ve kaç Hz'de çalıştığını gösteriyor. interlaced mi progressive mi tarama yaptığını görmenin bir yolu var mıdır acaba?
    1920x1080 @ 60Hz yazıyo mesela pc'de yada ps3'te.

Component ve VGA girişlerinden cozunurluk ve 1:1 özelliğinin sunulması üreticiye baglıdır. Mesala Bazı TV ler VGA da 1:1 ile dogal cozunurlugunu verebilirken, bazıları interpolasyonla verir vb. Şimdi sizin TVniz 1080p ve PS3 de ayar yapmadıysanız, PS3 otomatik olarak TV nin desteklediği maksimum sinyale göre kendini ayarlıyor diye biliyorum. İsterseniz, PS3 de bu ayarı manual olarak 1080p şeklinde ayarlayın.
  • bende 40f71 var. esoylemez arkadasin bahsettigi "sag ve sol kenarlarda siyahin daha acik olmasi" gibi durumun aynisi bende de var. ancak kullanimda bir rahatsizliga sebep olmadigi icin onemsemiyorum. saygilar..
  • ya bu forumları okuyan çoğu kişi gibi biz de bu bulutlanmanın backlight bleeding denen bilindik bir sorun olduğunu öğrenmeseydik büyük ihtimal aklımıza da takmazdık ama şimdi bunun bilinciyle bakınca TVye ufak bi huzursuzluk yaratıyor.
    şimdi cihazı paketleyip servise göndersem kesin "hiç bişey yok bu görüntüde, bu normaldir" derler. sonra uğraş dur. TV'nin sağını solunu çarpacaklar biyerlere serviste, çizecekler.
  • aynen katılıyorum yazdıklarına söylemez... bendede samsung 40r71b var ve arızalı çıkan cihazın yerine bunu aldım çok hafif şekilde sağ üst köşede beyazlık var ama rahatsız edici boyutta değil... bence bu problem olamaz diye düşünüyorum heralde samsung lcd lerde genel bi sorun bu olay,aynen dediğin gibi servisi arasam kesin bunu problem olarak algılamaz v değişim yapmazlar...
    quote:

ya bu forumları okuyan çoğu kişi gibi biz de bu bulutlanmanın backlight bleeding denen bilindik bir sorun olduğunu öğrenmeseydik büyük ihtimal aklımıza da takmazdık ama şimdi bunun bilinciyle bakınca TVye ufak bi huzursuzluk yaratıyor.
    şimdi cihazı paketleyip servise göndersem kesin "hiç bişey yok bu görüntüde, bu normaldir" derler. sonra uğraş dur. TV'nin sağını solunu çarpacaklar biyerlere serviste, çizecekler.

• bu arada samsung kullanan dostlar,bizde şöyle acaba güzel bir topic açıp samsung lcd veya plazmalar hakkında yorum ve bilgilerimiz ordamı paylaşsak acaba.... toshiba kullananlar bu konuda çok iyiler.. ne dersiniz..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.