Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nisan 2012'de aldığım bilgisayarın menteşesi bozulmuştu. Servise verdim, 620 TL'lik masraf çıktı. Ram ve ssd ile yükseltip biraz daha kullanmayı deneyeceğim umarım bir iki yıl daha gider...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

Nisan 2012'de aldığım bilgisayarın menteşesi bozulmuştu. Servise verdim, 620 TL'lik masraf çıktı. Ram ve ssd ile yükseltip biraz daha kullanmayı deneyeceğim umarım bir iki yıl daha gider...

valla ben buna 4gb ram ve samsung evo 850 SSD taktım makine çehre değiştirdi resmen, ssd desteklemesi büyük şans fakat BIOS 'dan baya ugrasmam gerekti ayarları yapabilmem için.
    su anda ferrari gibi makine şaka yapmıyorum ha oyun felan oynamıyorum tabi ama photoshop ve premier felan gayet güzel takılıyorum, yeni bilgisayar derdinden kurtardı, uzun süre kullanmaya devam ederim ben bu aleti.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Bios'ta ne yaptınız hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohan kullanıcısına yanıt
    içinde normal hdd oldugu için bios SATA olarak geliyor, SSD taktıktan sonra AHCI moduna çevirmen ve birkaç ayar daha yapıp öyle windows kurman gerekiyor.
    İçindeki hdd'yi çıkarıp ssd taksak yeterli olmaz mı?

Yaptığınız işlemleri anlatırsanız çok sevinirim hocam zira berde birkaç güne bu işleri yapacağım

direk değiştirme yaparsanız SSD'nizi tam hızda çalıştıramazsınız, BIOS'da değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu laptoplar SATA III destekliyorlar bu yüzden SSD takıyoruz, yani tam hızda çalışabilirler.
    internette nasıl yapıldıgı anlatılıyor, tam hatırlamıyorum neler yaptıgımı ama bizim laptoplar için verilmiş bir örnek yok, ben baya ugrastıktan sonra yapabildim, benim BIOS'un ekran görüntülerini yüklüyorum sana yardımı dokunacaktır.

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ

Çok sağolun

sayın hocam,

siz windows kurulumunu dvd üzerinden mi yüklediniz?

ben usb üzerinden kurduğumda bios ekranını geçmedi yeni ssdye yükleme yapıp yeniden başlattıktan sonra. bazı yerlerde dvd ile kurun diyorlar.

fikirleriniz beni oldukça aydınlatır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

sayın hocam,

siz windows kurulumunu dvd üzerinden mi yüklediniz?

ben usb üzerinden kurduğumda bios ekranını geçmedi yeni ssdye yükleme yapıp yeniden başlattıktan sonra. bazı yerlerde dvd ile kurun diyorlar.

fikirleriniz beni oldukça aydınlatır...

evet dvd üzerinden kurdum diye hatırlıyorum windows 7'yi. sanki bende de işte bios ekranını geçmiyordu öyle problemler yaşıyordum sonra işte bios'da bazı degisiklikler yapınca açılmıştı, inan çok iyi hatırlıyamıyorum ama windows kurma ekranını gördün mü yani windowsu nereye kuracağını felan sordu mu? orada ssd'yi gördü mü? bende mesela ssd'yi de görmemişti başlarda.. herşey bios'da dogru ayarları yapmak, onu yapınca düzeliyor sonra sorunsuz kurmuştum ben. ardından windows 10'a yükseltmiştim.

Hocam merhaba ben de windows 10 kurdum. Biri samsungun diğeri de başka bir program olmak üzere iki sentetik testte vaad edilen değerleri yakaladım. İnanılmaz hızlı 5-6 saniyede açılıyor bilgisayar.

Yalnız şimdi iyi mi kötü mü diyeceğimi anlayamadığım bir olay başladı. Cihaz kapalı bile olsa kapağını kaldırdığımda kendini tuşa basmış gibi açıyor 5 saniyede masaüstünde oluyorum. Ama bazen unutkanlığa gelip unutursam tuşa bassam sorun olabilir belki.

Size w10 öneririm, çok başarılı.

Bu arada donanım sıcaklık değerleriniz nedir? İşlemci 60 civarlarında yüksüzken. İlk zamanlarında 40-45 idi.

evet bende Windows 10 kullanıyorum gerçekten çok iyi.
    güç ayarlarını değiştirirsen sorun düzelir, kapağı açınca yada kapatınca birşey yapma diye komutlar vardı sanırım o ayara alırsan düzelir heralde bende öyle bir durum yok çünkü.
    yük olmadıgı durumlarda işlemci sıcaklıgı 55 - 58 arası gidip geliyor, 60'ı hiç geçmemiş bende.

SSD ise 42 derecede sabitlemiş sıcaklık olarak.
    Eğer yapabilirsem işlemci macununu yenileyeceğim zorluk çıkmaz ise. Çünkü siz de hatırlarsınız ilk zamanlarda bu kadar yüksek boşta sıcaklığı yoktu aygıtların. Ama zamanla macunun ısı dağıtımı zayıflıyor, taş kıvamna geliyor. Böyle olunca bilgisayar istenen işlemci frekansına gelemeyebiliyorlar. Bakalım deneyeceğim

Güzel yöntem, yaparsan sonuçları paylaşırsın bize de yol gösterir.

Gün geçmiyor ki yeni sürprizlerle karşılaşmayalım. Şimdi de içindeki hd3000 sürücüsünden dolayı windows logo ekranından sonra 1 dk boyunca siyah ekranda bekletip ancak öyle masaüstüne giriş yapabiliyorum. Sürücülü silip yükleyince halloldu ancak yine baş gösterdi. Olaydan dem yanan insan da çok. Bir bilginiz var mıdır?

evet aynı sorundan bende şikayetçiyim ve maalesef bugüne kadar problemi çözemedim..
    umarım bir yol bulursun, ben bir süre önce araştırmayı bıraktım.
    hocam merhaba, naptın ekran kartı bekleme problemini giderebildin mi windows açılırken?
    Yok hocam bulamadım. İntelin, samsungun, atinin forumlarında aradım. Sorun intelin sürücü çıkarmamasından dolayı. Bazı manuel manipülasyon yöntemleri denedim işe yaramıyor... sizde gelişme var mı?

yok ya maalesef bende de durum aynı hala pc açılma süresi yüzünden başlangıçta bekliyorum.
  • arkadaşlar bu laptopı 3.5 sene kullandıktan sonra sinirli bi anımda yere fırlatım ekran perte çıktı türkiyede de bunun ekranı yokmuş özel boyutta olduğu için vs , harddiskini de ben söktüm kalan kısımdan ihtiyacınız olan bi parça varsa mesaj atabilirsiniz özelden
    hocam merhaba,

bilgisayar başlangıç ekranında kararma sorununun çözümünü buldum. aslında değiştirilebilir grafik ayarıyla ilgili bir sorun yaşarken bulduğum bir sürücü ile bu sorun yok şu an. birkaç kere yeniden başlattım, kapatıp açtım muntazam bir şekilde bilgisayar açılıyor artık.

Hocam çözüm Leshcat topluluğunun UnifL sürücülerini yüklemek.

http://leshcatlabs.net/forums/showthread.php?tid=1176/

linkteki sayfadan indiriyorsun hocam. 30 mayıs tarihli sürücü.

http://leshcatlabs.net/manual_chm/

bu da yükleme kılavuzu, her şeyi detaylıca anlatıyor. kısaca bahsetmek gerekirse otomaik Windows update kapatıp intel ve amd sürücülerini silip bu unifl'yi kuruyoruz. kılavuzda her noktaya değinmiş.

açıkçası ben kendi adıma çok sevindim, bekleme işi rahatsız ediyordu. takıldığınız noktalar olursa belirtin hocam, yardım ederim.

ayrıca temmuzdaki işlemci olayını (konuyu ikimiz döndürdüğümüz için :D ) çözdüm. düşük hızda çalışmasının sebebi samsung ayarlarında (samsung settings diye geçiyor ya, fn+f1) uyku modu otomatikteymiş. kapatınca işlemci hızı direk 2 ghz seviyelerinde seyretmeye başladı ve haliyle inanılmaz performans artışı oldu, şu an bilgisayar gayet iyi yani. siz de bir kontrol edin. umarım düzgünce çalışır artık makineler. selamlar...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.