Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam dostum.

Helal olsun, iyi araştırmışsın gerçekten, işin ucunu bırakmamana sevindim :)

yazdıgın gibi adımları izleyip deneyeceğim. Çok teşekkürler.
  • Ohan kullanıcısına yanıt
    hocam bende FN tuşları çalışmıyor, Windows 10 ile beraber yüklememişimi driverları. sende var mı? internetten mi buldun?
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    hocam samsung settings programını yüklersen, benim de yarısı çalışıyordu. onu yükledim düzeldi. onu da samsung update programı (sw update diye geçer) ile indirebilirsin eğer internetten bulamazsan. sw update'i bilgisayara kurunca orda çıkar samsung settings, easy settings gibi bir ismi olacaktır. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ohan

hocam samsung settings programını yüklersen, benim de yarısı çalışıyordu. onu yükledim düzeldi. onu da samsung update programı (sw update diye geçer) ile indirebilirsin eğer internetten bulamazsan. sw update'i bilgisayara kurunca orda çıkar samsung settings, easy settings gibi bir ismi olacaktır. kolay gelsin

Easy settings, Windows 10'da çalışmıyor, herkes bu dertten muzdarip, yeni driver çıkarmamış samsung.
    bende ne yaptıysam çalıştıramadım, easy settings indirdim ama setup çalışmıyor.

neyse böyle kalacak ama ekran kartı olayını söylediğin gibi yaptım 22 saniyede açılıyor artık laptop, süper oldu teşekkürler.
    Hocam merhaba ben şimdi samsung update'den indiriyorum settings yazılımını. Windows 8 için zaten. Onu Google drive'a yükleyip sizle paylaşırım siz bana gmailinizi özel mesajdan gönderin, çözmüşken tam çözelim. ben de bu ekran kartını çözdüğüm zaman ölçtüğümde 13 saniyede açılıyordu. ssd'yi mi söktünüz siz?
  • quote:

Hocam merhaba ben şimdi samsung update'den indiriyorum settings yazılımını. Windows 8 için zaten. Onu Google drive'a yükleyip sizle paylaşırım siz bana gmailinizi özel mesajdan gönderin, çözmüşken tam çözelim. ben de bu ekran kartını çözdüğüm zaman ölçtüğümde 13 saniyede açılıyordu. ssd'yi mi söktünüz siz?

dostum sağol simdi hallettim easy settings olayını, uyumluluk problemiymiş, onu degistirdim sonra yükledim.
    su anda sorunsuz FN tuslarını kullanabiliyorum, uyku modu direk OFF konumuna aldım.

SSD'yi sökmedim ama işte 20-22 saniyede açılıyor, sanıyorum bazı başlangıç programlarını kapatırsam süre düşecektir. yine de desteğin için teşekkürler.

• 5 senedir sorunsuz çalışan benim makina dün gece dondu ve bir daha açılmadı. model 530U4b -S02TR

Bios u geçiyorum hatta orj WIN7 64 CD ile başlatıyorum, dosyalar yükleniyor diyor ve mavi 3-5 yapraklı window ekranında donup kalıyor.

Boot menu de f4 ile giriyorum.

Önerilen windows repair opsiyonu ile başlıyorum, yine mavi 3-5 yapraklı window ekranında donup kalıyor.

Normal windows opsiyonu ile başlatıyorum. Chkdsk istiyor. yap deyince 10 dk. sonra sorun yok diyor ve donuyor, yaptırmayınca yine donuyor.

Hiç böyle bir şey görmedim.

Fikir verecek olanı saygıyla karşılarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi njdt1951 -- 12 Mayıs 2017; 12:31:38 >
  • arkadaşlar elimde bu cihaz var ekranını kırdıktan sonra bulamadım tekrar , hdd sini söktüm öyle duruyor yedek parça lazım olan varsa yazsın cüzzi miktarlara satıcam parçaları
  • Bu modele günümüzde uyan 4gb ram özellikleri nelerdir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyler bu ürünün 13" olanı için yedek parça satmak isteyenler var mı aranızda acaba?

• serbes S kullanıcısına yanıt
    ddr3 1333 mhz ram

• quote:

Orijinalden alıntı: kueens

arkadaşlar elimde bu cihaz var ekranını kırdıktan sonra bulamadım tekrar , hdd sini söktüm öyle duruyor yedek parça lazım olan varsa yazsın cüzzi miktarlara satıcam parçaları

Np530 U4B 01 var bende. Geçen bozuldu. Sanırım işlemci yandı. Bios F2 ye basın ekranı açılıp kapaniyor ve tekrar başlıyor.

Şu an tamirde, duruma göre kasa ve anakarta talip olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ninpo

quote:

Orijinalden alıntı: kueens

arkadaşlar elimde bu cihaz var ekranını kırdıktan sonra bulamadım tekrar , hdd sini söktüm öyle duruyor yedek parça lazım olan varsa yazsın cüzzi miktarlara satıcam parçaları

Np530 U4B 01 var bende. Geçen bozuldu. Sanırım işlemci yandı. Bios F2 ye basın ekranı açılıp kapaniyor ve tekrar başlıyor.

Şu an tamirde, duruma göre kasa ve anakarta talip olabilirim.

Alıntıları Göster
    Bios değişti ve tekrar yazıldı. 170 tl ye sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ninpo -- 7 Temmuz 2018; 15:9:41 >

• ÖZET:BIOS ekran görüntüsü lazım, Birde bunu nasıl formatlıyorsunuz? :D

Arkadaşlar ultrabookta f4 ile recovery çalışmadı. Bende format atmak istedim. 16 gb olan ssdyi de biçimlendirdim. İmajları fln hep sildim. Sonrasında 1 TB HDD yi 2 parça yapıp küçük olan birime windows 7 kurulumunu yapmak istedim. Ancak gördüğüm kadarıyla 350mb gibi bir oranda kendisi bölüm oluşturuyor. İşte onu da gidiyor SSDnin üzerinden açıyor. Hal böyle olunca Format için hazırlanmış olduğum flash disk takılıyken gerekli öncelikleri kontrol edip açıyor ancak flash disk takılı olmadığında SSDye gidip bakmıyor. MBR hatası alıyorum işletim sistemi açılmıyor. SSDye windowsu kursam küçük kalacak. Siz bu sorunu nasıl aşıyorsunuz. Ve BİOS ayarlarını da kurcaladım. Sizden birisi rica etsem çalışır haldeki BIOS ayarlarını gönderebilir mi? Cihaz işletim sistemini açamayacaksa tık diye kapatıyor yeniden başlatıyor. İlginç. Bu zamana kadar çok bilgisayar tamir ettim. Ancak arkadaşımın olan bu bilgisayarı yapamadığım için 2 gündür çıldırıyorum.

• PazPlata P kullanıcısına yanıt
    bir önceki sayfada BIOS fotografları var hocam bakabilirsin.
    Maalesef o ayarların bir faydası olmadı. Windows 10 kurdum o şekilde bilgisayar açıldı ancak ekran kartından dolayı mıdır nedir çok ağır çalışıyor bilgisayar. SSD kısmını devreye alamadım haliyle driverları olmadığı için. Şimdi Windows 8 sürücülerini kurmayı deneyeceğim. Bu bilgisayar bu kadar sorunlu mu herkeste? İmajı silindi diye bu kadar ızdırap olunur mu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: PazPlata

Maalesef o ayarların bir faydası olmadı. Windows 10 kurdum o şekilde bilgisayar açıldı ancak ekran kartından dolayı mıdır nedir çok ağır çalışıyor bilgisayar. SSD kısmını devreye alamadım haliyle driverları olmadığı için. Şimdi Windows 8 sürücülerini kurmayı deneyeceğim. Bu bilgisayar bu kadar sorunlu mu herkeste? İmajı silindi diye bu kadar ızdırap olunur mu :D
    hocam bu PC'de gelen 1TB HDD kadar kötü bir HDD görmedim.
    Ben cihaza Samsung EVO SSD taktım, cihazın çehresi degişti.
    Format atarken falan hiç sorun yaşamadınız değil mi yeni ssdde. Bu sorun bu hard diske özel sanırım :D Açılışta pcyi açamazsa kapatıyor kendisini tak diye yeniden başlıyor çok ilginç bir cihaz:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: PazPlata

Format atarken falan hiç sorun yaşamadınız değil mi yeni ssdde. Bu sorun bu hard diske özel sanırım :D Açılışta pcyi açamazsa kapatıyor kendisini tak diye yeniden başlıyor çok ilginç bir cihaz:D
    sorun yaşamadım sadece BIOS ayarlarını degistirmek gerekiyor HDD söküp, SSD taktıktan sonra.
    size söylediğim BIOS görüntüleri SSD'li versiyon için.
  • quote:

hocam merhaba,

bilgisayar başlangıç ekranında kararma sorununun çözümünü buldum. aslında değiştirilebilir grafik ayarıyla ilgili bir sorun yaşarken bulduğum bir sürücü ile bu sorun yok şu an. birkaç kere yeniden başlattım, kapatıp açtım muntazam bir şekilde bilgisayar açılıyor artık.

Hocam çözüm Leshcat topluluğunun UnifL sürücülerini yüklemek.

http://leshcatlabs.net/forums/showthread.php?tid=1176/

linkteki sayfadan indiriyorsun hocam. 30 mayıs tarihli sürücü.

http://leshcatlabs.net/manual_chm/

bu da yükleme kılavuzu, her şeyi detaylıca anlatıyor. kısaca bahsetmek gerekirse otomaik Windows update kapatıp intel ve amd sürücülerini silip bu unifl'yi kuruyoruz. kılavuzda her noktaya değinmiş.

açıkçası ben kendi adıma çok sevindim, bekleme işi rahatsız ediyordu. takıldığınız noktalar olursa belirtin hocam, yardım ederim.

ayrıca temmuzdaki işlemci olayını (konuyu ikimiz döndürdüğümüz için :D ) çözdüm. düşük hızda çalışmasının sebebi samsung ayarlarında (samsung settings diye geçiyor ya, fn+f1) uyku modu otomatikteymiş. kapatınca işlemci hızı direk 2 ghz seviyelerinde seyretmeye başladı ve haliyle inanılmaz performans artışı oldu, şu an bilgisayar gayet iyi yani. siz de bir kontrol edin. umarım düzgünce çalışır artık makineler. selamlar...
    Merhaba hocam np530u4b s02tr var elimde, öncelikle ram taktim biosta görüyorum, ve ssd taktim. Win 10 kuruyorum, win 10 kurulum flashini cikarinca pc açılmıyor, flash takilirsa açılıyor, bunun sebebi ne olabilir kafayi yemek uzereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So_CLose84 -- 9 Nisan 2019; 16:50:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.