Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Performans odaklı ASUS, ardından yine aynı güçte MSI, ondan sonra köklü bir fikir değişikliğiyle "benim performansa değil taşınabilirliğe ihtiyacım var" diyerek Sony'nin 13.3" olan i7 işlemcili modeline kaydım, sonra o da pahalı gelince Vatan Computerdan tam Macbook'u kutusunu kontrol edip alıyordum ki son anda bir tanıdığımızın arayıp Samsung'un yeni ultrabooku Media Markt'a gelmiş, bence bunu alın demesi ve sonucunda kafama yatmasıyla bir Samsung 530U4B-S02TR sahibi oldum.

Aldım fakat içimde de bir tereddüt oluşmadı değil. Adını sanını duymadığım, forumda da hiç görmediğim bu model benim tereddütlerimin karşılıksız olduğunu açılma süresiyle ilk dokunuşla kanıtladı. Tamam diyecesiniz ki ultrabookların hemen hepsi kısa sürede açılıyor peki ya 1.7 kg ağırlığa, 14" HD ekrana, CD okuyucusuna, paylaşımsız ekran kartına, uzun süreli pil ömrüne, 1TB HDD ve 16 SSD hard diske sahip kaç model var :) Maksadım diğer ürünleri yermek ya da bunu övmek değil, sadece biraz alaycı olsun diye böyle yazdım, lütfen polemiklere yol açmasın bu yazdıklarım :)

Her neyse gelelim ürünün neleri karşılayabileceğine. Henüz test etme fırsatı bulmadım fakat güçlü bir grafik kartının olmaması sebebiyle tam performans oyun oynayabileceğinizi, grafik odaklı işlem ve işletimleri çok iyi çalıştırabileceğinizi sanmıyorum. Bunu grafik kartının testlerine göre falan söylemiyorum, sadece tahmin yürütüyorum. Bu tahminimde notebookları baz aldığımı belirteyim, diğer ultrabookların hemen hepsi (şuan öyle en azından) paylaşımlı ekran kartına sahip olduklarından bu cihaz karşısında 1-0 mağlup olmuş oluyorlar. Ultrabookların çıkış sebebinin üstün taşınabilirlik olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur. O yüzden hafifliğine ve ekran boyutuna pek değinmek istemiyorum. Devam edelim, diğer ultrabooklardan farklı olarak bünyesinde CD okuyucu barındırması sebebiyle bir fark daha atmış oluyoruz. Benim gibi film alıp izleyenler için işe yarayabilir tabi fakat formattan formata CD kullananlar için pekte artı sayılmayabilir tabiki. Gelelim hard disk olayına.... 1 TB gibi kocaman bir depolama alanına sahibiz. Çok sayıda flac müzik ve HD film demek bu :) buna ilave olarak 16 GB SSD hard disk sayesinde de bilgisayarın işletimine depolama yapmaktan ziyade hız kazandırmayı amaçlamışlar ve de buna ulaşmışlar. Benim cihazımda birinci girişte 4 GB ram var ve 50 liraya ikinci girişine de 4 GB ram alıp keyfime bakmayı planlıyorum. Sadece hoşuma gitmeyen yanı ebat olarak küçük oldukları için cılız bir ses sunan hoparlörü oldu. Fakat zaten 2+1 ses sistemine sahip olduğumdan sol taraftan kabloyu takıp mis gibi ses alıyorum, dahili hoparlör beni rahatsız etmiyor yani. Ha dışarıdayken de yeterli gelecektir, evde biraz fazla müzik dinler ve film izlerim :D Buraya kadar elimden ve aklıma geldiğince yazdım. Konu içerisinde soru sorabilirsiniz, yetişebileceğim ölçüde cevaplarım, başka kullanıcı varsa onların da yorumları olacaktır muhakkak.

"http://www.pcdepo.com/samsung-530u4b-s02tr-notebook-urun7316.html" ürün fotoğraflarına ve bilgilerine şimdilik buradan ulaşabilirsiniz, çok uykum geldi müsait bir zamanımda fotoğrafları ve özellikleri buraya da yüklerim :)

• Ben de bir zamanlar bu seriye ultrabook diyordum ama artık demiyorum. Bence bu ağırlıkla ultrabook olması imkansız. Benim bilgisayar da 1,8 kilogram ve daha az yer kaplıyor.

Ayrıca SSD'siz bir bilgisayara ultrabook demek de bence biraz gereksiz.

Güle güle kullanın.
  • Teşekkür ederim. Bence de ultrabook ruhuna biraz aykırı, CD okuyucu oluşu notebooktan alınma 16 GB SSD hard disk ise ultrabooktan diyebiliriz :) 8 hücreli bir pil ve ultrabooklardan farklı olarak CD okuyucu barındırdığından 1.7 kg gibi bir ağırlığa ulaşılmış sanıyorum ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogacmrz -- 11 Mart 2012; 0:38:18 >
  • merhaba bende sizin gibi tam baska bir urunu almak uzereyken eksenin sitesinde bu urunu gordum arastirdigimda ilk paylasimsiz ekran kartli 1 tb diskli ve optik suruculu ultrabook oldugunu gordum.
    benim icin en buyuk sorun isinma ve fan sesi.
    bir kullanicisi olarak bu urun icin ne diyorsunuz acaba ? isinma yasadini mi ? ufacik makineye 1 tb disk paylasimsiz gpu vs derken isinacagini dusunuyorum..
    acaba benim icin bi 10-20 dk oyun calistirip ( veya daha uzun sure ) biraz makineyi kastirmaniz mumkun mu ? hic isinma yasiyacakmisiniz bakalim.
    ayrica 16 gb ssd guzel fakat kucuk..benim su anda ki yeni formattan cikmis windowsum bile updatelerden sorna 15 gb..sizin ssd nizde kac gb bos yer var acaba update yaptiysaniz..
    cevaplariniz cok onemli bekliyorum..
  • Selamlar.... Şuanda Dirt3 yükleniyor, bilgisayarı onunla test edeceğim fakat öncelikle şunları bildireyim ki internette gezinirken, bir şeyler indirirken, film izlerken, online olarak medya araçları kullanırken (radyo-film/video) alt seviyede diyebileceğimiz bir ısınma oluyor fakat ciddiye alınacak bir şey değil :) Oyun performansını ben de merak ediyorum doğrusu. Dediğiniz gibi görünürde bu kadar kabiliyetli olan bir makina neleri ne kadar yapabilecek ve özelliklerinin hakkını verebilecek mi göreceğiz :) Ben çok fazla oyun oynayan birisi değilimdir, medya aracı olarak kullanıyorum bilgisayarımı. Her neyse istemeden çok uzattım yine, birazdan oyunu kurup performans değerlendirmesi yaparım :)

Ayrıca:
     Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogacmrz -- 11 Mart 2012; 20:47:24 >

• bende zaten bu makineyi kiz arkadasima hediye olarak alacagim ancak onceki asusundan cok sikayetciydi ses konusunda ve isinma konusunda.kensidiside zaten wow haric birsey oynamiyor.tek sorun ibu soyledigim 2 sey aslinda..
  • uzun arastirmalar sonucu az once bende bu laptopu aldim kiz arkadasim icin.
    laptop gercektne kaliteli ve cok hafif.
    tek sorunum su an da sistemde 16 gb ssd gozukmuyor.sadece bilgisayarim>yonet diyince orda ki disk seceneklerinde cikiyor.sistemin ssd uzerine kurulu olup olmadigini nasil anlarim acaba ?ayrica bilgisayar yonetimine baktigimda 10 gb ve 4.5 gb lik 2 ayri harddisk %100 bos olarak gozukuyor.sizde nasil acaba ?acikcasi normal windows esnasinda pek bir hiz farki goremedim sadece acilis ve kapanista biraz fark var..
    bende de cunku sizde ki gibi 5.9 cikti hd puani.ssd lerde 7+ cikmasi gerekiyor.masa ustumde kullaniyorum cunku..
    birde sizce yapmam gereken herhangi bir ayar var mi bu makine icin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 13 Mart 2012; 16:19:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz geç gördüm afedersiniz. SSD hard disk bende de görünmüyor Bilgisayarı kurdurur kurdurmaz kontrol ettirdim görevlilere hatırlayamadığım bir yerden girip SSD hard disk bilgilerine ulaştılar ve sorun olmadığını gördüm. Fakat sorun şu ki, Windows fabrika çıkışında Normal hard diske kurulu olarak geliyor ve haliyle programda oraya kuruluyor, kendiniz sıfırdan yaparsanız SSD'ye yükleyip bilgisayarınızı canavar yapabilirsiniz. "ayrica bilgisayar yonetimine baktigimda 10 gb ve 4.5 gb lik 2 ayri harddisk %100 bos olarak gozukuyor" sanırım bu SSD bilgileri olsa gerek fakat neden dolu olduğunu bende anlayamadım, ben de öyle şuan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogacmrz

Biraz geç gördüm afedersiniz. SSD hard disk bende de görünmüyor Bilgisayarı kurdurur kurdurmaz kontrol ettirdim görevlilere hatırlayamadığım bir yerden girip SSD hard disk bilgilerine ulaştılar ve sorun olmadığını gördüm. Fakat sorun şu ki, Windows fabrika çıkışında Normal hard diske kurulu olarak geliyor ve haliyle programda oraya kuruluyor, kendiniz sıfırdan yaparsanız SSD'ye yükleyip bilgisayarınızı canavar yapabilirsiniz. "ayrica bilgisayar yonetimine baktigimda 10 gb ve 4.5 gb lik 2 ayri harddisk %100 bos olarak gozukuyor" sanırım bu SSD bilgileri olsa gerek fakat neden dolu olduğunu bende anlayamadım, ben de öyle şuan.

benim makinenin ilk servis kurulumunu eksen yapti ve de direk ileri ileri diyerek 2 dk da kuruldu..
    acaba su anda yapmam gereken baska birsey var mi? misal benim eskiden hatirladigim bazi laptoplarda bos dvd ile recovery diskleri olusturulmasi gerekiyordu.bu bilgisayarda buna gerek yok mu ?
    birde siz kendiniz acaba bu 2. kurulumu yaptiniz mi ssd ye kurmak icin windowsu ?

• Recovery yapmanıza gerek yok diye biliyorum, başlat menüsündeki Samsung Recovery Solution seçeneğinden bilgisayarınızla ilgili bahsettiğiniz işlemleri yapabileceğiniz bir program mevcut. Ben de Media Markt elemanlarına kurdurdum dediğiniz gibi 5 dk içinde verdiler bilgisayarı. Tekrardan kurmadım SSD'ye fakat bundan sonra çökerse ya da format atmam gerekirse CD'yi takıp sıfırdan ssd belleğine kurarım büyük olasılıkla.
  • Arkadaşlar selam bende
    bimeks ve vatan da %25 indirim varken 1780 tl ye almayı kaçırdım
    şu an en ucuz 1990 a bulabiliyorum

Beklesemmi vatan bilgisayarın %25 günlerini

ayrıca ben sqlserver 2008 kuracağım işim gereği sadece query çalışacağım sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
  • Sanıyorum ki aynı notebooktan bahsetmiyoruz. Ben geçtiğimiz haftasonu Vatan bilgisayardaydım ve bu bilgisayar orada yoktu, Media Markt'tan bir dost aracılığıyla aldık. 2400 lirayken 2099 liraya aldım fakat bundan daha aşağıda bir yerde bulabilmeniz çok güç. (internet satışı vardır belki) Ha şayet ben yanlış hatırladıysam indirimi takip edin ve hiç kaçırmayın derim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogacmrz

Sanıyorum ki aynı notebooktan bahsetmiyoruz. Ben geçtiğimiz haftasonu Vatan bilgisayardaydım ve bu bilgisayar orada yoktu, Media Markt'tan bir dost aracılığıyla aldık. 2400 lirayken 2099 liraya aldım fakat bundan daha aşağıda bir yerde bulabilmeniz çok güç. (internet satışı vardır belki) Ha şayet ben yanlış hatırladıysam indirimi takip edin ve hiç kaçırmayın derim :D

np-530u4b i5 işlemcili 14 " harici ekran kartlı dvdrw li model
  • Arkadaşlar, AIDA64 gibi bir programla HDD'nin marka ve modelini kontrol edip yazabilir misiniz?
  • SanDisk iSSD P4 16 GB görünüyor bilgisayarda.

@rawenheart Anladığım kadarıyla aynı bilgisayarı konuşuyoruz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogacmrz -- 16 Mart 2012; 13:07:31 >
  • HDD/SSSD modelini merak etmiştim sadece, ben bu bilgisayarı kullanmıyorum.
  • arkadaslar makineyi kullanan baska birileri var mia acaba ?
    su an makinenin ssd yi kllanmadigina eminim cunku ssd li masautsum ile karsilastirdigimda bariz dagla kadar fark var erisim surelerinde..
    ssd yi aktif etmek icin illa yeni kurulum mu yapmak lazim ?
    ve yaparken extra ayar gerekiyor mu acaba ?

ayrica diger onemli bir sorun bilgisayara pil takili iken fan i calismazken prize taktigimiz anda fan calismaya basliyor..sizde de boyle bir sorun var mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 17 Mart 2012; 0:20:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar makineyi kullanan baska birileri var mia acaba ?
    su an makinenin ssd yi kllanmadigina eminim cunku ssd li masautsum ile karsilastirdigimda bariz dagla kadar fark var erisim surelerinde..

ayrica diger onemli bir sorun bilgisayara pil takili iken fan i calismazken prize taktigimiz anda fan calismaya basliyor..sizde de boyle bir sorun var mi acaba ?

ssd diskin bölümlendirmesini ben hiç bozmadım
    zaten üzerinde ssd 2 parça bölümlenmiş hatta 2.ci parça hazırda beklet diyor
    çalışma mantığı express cache
    ve ssd siz bir laptop a göre fark yaratıyor söyleyeyim

16 ssd ye sadece windows kurmak istiyorsanız
    onu 15 gb düşünün ve ben laptopu ilk aldığımda normal diskte windows klasoru 15 gb tı

bu arada sandisk issd 16 gb diye geçiyor
    mantığı express cache ben farkını yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar makineyi kullanan baska birileri var mia acaba ?

NP530U4B-S02TR modelinde bulunan 16GB entegre SSD ile amaçlanan şey üzerinde yalnızca HDD bulunan cihazlara göre iSSD'nin otomatik ön belleğe alma özelliği sayesinde önyüklemelerin daha kısa sürede gerçekleşmesi ve sık kullanılan programlar daha hızlı açılmasıdır.
  • bimekse ilk geldiği gün aldım...1500tl ye sattı bimeks 13.3 luk modelını ..mukemmel urun touchpad harıka..ısınma sorunu yok..herkese tavsıye ederım..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.