Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben donanımla ilgili sıkıntı var demedim ki bilinçsiz kullanımım neymiş anlamadım içinden cıkan cd de windows home premium var bilgisayarı ilk actıgındada zaten home premium otomatik yukleniyor yani aslında 2 side aynı ,suan windows ultimate farkı yok gibi ama sanırım baslangıcta kurulum sırasında fazla ilgili degildim ondan surecleri kacırmıs olabilirm sadece acılıs suresi uzun ki dikkat ettim forumda yapılan test de 35 sn filan acılıyor sizinki nasıl 20 sn acılıyor onu anlamadım onu arastırıyorum olmadı bastan format atıp ultimate yuklerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: ersincura

ben donanımla ilgili sıkıntı var demedim ki bilinçsiz kullanımım neymiş anlamadım içinden cıkan cd de windows home premium var bilgisayarı ilk actıgındada zaten home premium otomatik yukleniyor yani aslında 2 side aynı ,suan windows ultimate farkı yok gibi ama sanırım baslangıcta kurulum sırasında fazla ilgili degildim ondan surecleri kacırmıs olabilirm sadece acılıs suresi uzun ki dikkat ettim forumda yapılan test de 35 sn filan acılıyor sizinki nasıl 20 sn acılıyor onu anlamadım onu arastırıyorum olmadı bastan format atıp ultimate yuklerim...

samsung mühendisleri kadar iyi optimize edemeyeceğinize göre bilgisayarı bence hiç uğraşmayın..

neyse bakalım yapabiliyomuyum .Destegin icin sagol :)

• merhaba arkadaşlar ilk sorun patlak verdi :( açılışta, windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve bilgisayar açılmıyor. bu sorunu yaşayan var mı?

not: başlangıç kurtarmayı seçince de boş bir siyah ekranda takılıp kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Li_on -- 23 Nisan 2012; 0:04:34 >
  • formattan sonra bende bi sıkıntı kalmadı tıkır tıkır calısıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Li_on

merhaba arkadaşlar ilk sorun patlak verdi :( açılışta, windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve bilgisayar açılmıyor. bu sorunu yaşayan var mı?

F9 ile kurtarmayı denediniz mi? Veya recoveryniz varsa ordan kopyalayın? Pcde yedek varsa orda yapın. İlginç..

yedek yoktu. dayanamadım format attım düzeldi ama tüm driver'lar ve hazır yazılımlar gitti. kendi disk bölümlendirmesine dokunmadım ama birkaç parça karışık geldi. siz nasıl formatladınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Li_on -- 23 Nisan 2012; 9:45:23 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar ilk sorun patlak verdi :( açılışta, windows başlatılıyor ekranında kalıyor ve bilgisayar açılmıyor. bu sorunu yaşayan var mı?

F9 ile kurtarmayı denediniz mi? Veya recoveryniz varsa ordan kopyalayın? Pcde yedek varsa orda yapın. İlginç..

yedek yoktu. dayanamadım format attım düzeldi ama tüm driver'lar ve hazır yazılımlar gitti. kendi disk bölümlendirmesine dokunmadım ama birkaç parça karışık geldi. siz nasıl formatladınız?

Gelen cd driversız standart bir windows 7. kötü durumlarda kullanabilirsiniz çünkü landan bile internete giremiyor bilgisayar. ilk kurulumda yedek zaten bilgisayarda oluyordu, bir de işinizi garantiye almak için recovery yapsaydınız keşke..

anladım. yedek almadım çünkü cihazı alalı 1 hafta olmadı yani kaybedecek bir şey yoktu. sabah samsung servisini aradım. recovery yaptırmaya çalıştı ama diskte recovery bölümü gözükmesine rağmen(oraya hiç dokunmadım) recovery uygulamasını başlatmadı makina. ben de bunun üzerine bimeksi arayıp değişim için kargoladım.

• bu cihazı kullanan arkadaşlar memnunmusunuz?bir de wireless konusunda nasıl?çekim kuvvetinde problemi varmı*kronik bir sorunu varmı*
  • arkadaşlar ilk önce şunu söylemek istiyorum bu bir ultrabook deil arada belki okumyamadığım mesajlar var ama intel diyor ki işlemci ultrabooka özel geliştirilmiş olucak bu şartı sağlıyor içinde ssd de olucak bunu da sağlıyor ama 20 mm ince olucak diyor ve harici bir ekran kartı kullanamassın diyor ve sanırım cihazların 1.5 kg altında olması lazım diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim maddeyi ayrıca bir ssd taktım 15 20 sn arasında windows açılacak diye bir şey yok firmalar özel yazılım geliştiriyorlar ayrıca samsung niye windows u ssd ye kurmamış gerçekten ilginç forumda bir kaç kişide dedi samsung bu seriyi ultrabook konseptine göremi güncelledi diye öyle bir şey yok başka bir modeli olması lazım dwd -r sız o ultrabook konseptine uyuyor zaten kutusunda da notebook yazıyor ben çoğ siteden öyle duydum ama hatam varsa düzeltebilirsin bir çok şeyi yazdım çok karıştı imla kurallarına uymadğım için sizlerdende özür diliyorum

• Evet arkadaşlar, Yandex adlı üyeliğim kısa süreliğine banlandı, bundan devam ediyorum.

@waterfall_man kronik bir sorunu yok, kurulumu kolay. wifi konusunda başarılı. widi teknoloisi de var.

@asisar1907 Çok göreceli bir açıklama yapmışsınız. Intel'in dediği tüm kriterlere uyuyor bilgisayar donanımı dışında. 20 mm altında sanırsam, çünkü telefonum N8 13mm yanına koyunca bir farkı yok. Cihaz 1.7 kg. Cihaz 18 sn'nin altında açılıyor, ayrıca SSD konusuna değinmek istiyorum.. Cihaz ssd ön belleğini alarak diğer hddden açıyor. İsterseniz ssdye yeniden kurulum yapabilirsiniz. Ekran kartı konusu intelin zorla uyguladığı politikalardan biri. Buraya gelip cihazı yanlış bilgilerle kötülemeniz başkalarını etkiliyor.
  • Arkadaşlar... Herkese merhabalar... Birkaç gün önce, Dell XPS 1530 bilgisayarım çalındığından, yeni bir dizüstü arayışına girdim... :)
    Tabii internet üzerinden bolca araştırma yaptım ama takdir edersinizki, epeyce kafam karıştı...

Yukarda da belirttiğim gibi bir DELL kullanıcısı olarak, bilgisayardan da servis hizmetlerinden de memnundum... O nedenle DELL'lere baktım.
    Öte yandan dizüstüm hariç, evdeki beyaz eşyalarıma, TV'me cep telefonuma kadar herşeyim SAMSUNG ve memnunum... TabiiSAMSUNG'lara da baktım..

Sadede gelecek olursak :)) İki model arasında kaldım ve tavsiyelere ihtiyacım var... Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkürler...

EVET : ARADA KALDIĞIM İKİ ÜRÜN...

1.) DELL XPS 14Z S45P65 i5-2450M 6GB 500GB W7SP1 Notebook (http://www.pcdepo.com/page.php?act=urunDetay&urunID=7375&name=dell-xps-14z-s45p65-notebook&ref=akakce&v=0.80.7 )

2.) SAMSUNG 530U4B-S02TR

Soracaksınız ki "ne için kullanacaksın ?"... Öncelikle internet, sonra office programları ve bolca yazı, nadiren film-müzik ve daha da nadiren oyun..

DELL'de, tasarım şıklığı, evde servis kolaylığı, arkadan aydınlatmalı KLAVYE, ekran çerçevesinin darlığı(14 inç ancak daha düşük boyutlar) .....
    SAMSUNG'ta ise 1 TB hafıza, SSD varlığı, ekran kalitesi (gün ışığında daha rahat kullanım) ve ısınma problemlerinin azlığı dikkatimi çekiyor..

Sahi SSD varlığı ne kadar etkiliki !? normal bir dizüstü kaç sn.de açılırki zaten ?

Gördüğünüz gibi tamamen kararsızım... Fikirleriniz benim için önemli.... Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: drhasankasap

Arkadaşlar... Herkese merhabalar... Birkaç gün önce, Dell XPS 1530 bilgisayarım çalındığından, yeni bir dizüstü arayışına girdim... :)
    Tabii internet üzerinden bolca araştırma yaptım ama takdir edersinizki, epeyce kafam karıştı...

Yukarda da belirttiğim gibi bir DELL kullanıcısı olarak, bilgisayardan da servis hizmetlerinden de memnundum... O nedenle DELL'lere baktım.
    Öte yandan dizüstüm hariç, evdeki beyaz eşyalarıma, TV'me cep telefonuma kadar herşeyim SAMSUNG ve memnunum... TabiiSAMSUNG'lara da baktım..

Sadede gelecek olursak :)) İki model arasında kaldım ve tavsiyelere ihtiyacım var... Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkürler...

EVET : ARADA KALDIĞIM İKİ ÜRÜN...

1.) DELL XPS 14Z S45P65 i5-2450M 6GB 500GB W7SP1 Notebook (http://www.pcdepo.com/page.php?act=urunDetay&urunID=7375&name=dell-xps-14z-s45p65-notebook&ref=akakce&v=0.80.7 )

2.) SAMSUNG 530U4B-S02TR

Soracaksınız ki "ne için kullanacaksın ?"... Öncelikle internet, sonra office programları ve bolca yazı, nadiren film-müzik ve daha da nadiren oyun..

DELL'de, tasarım şıklığı, evde servis kolaylığı, arkadan aydınlatmalı KLAVYE, ekran çerçevesinin darlığı(14 inç ancak daha düşük boyutlar) .....
    SAMSUNG'ta ise 1 TB hafıza, SSD varlığı, ekran kalitesi (gün ışığında daha rahat kullanım) ve ısınma problemlerinin azlığı dikkatimi çekiyor..

Sahi SSD varlığı ne kadar etkiliki !? normal bir dizüstü kaç sn.de açılırki zaten ?

Gördüğünüz gibi tamamen kararsızım... Fikirleriniz benim için önemli.... Şimdiden teşekkürler...

dellde harici ekran kartı yok bunu belirteyim. Samsung 18snden kısa sürede açıılıyor. Normal bir bilgisayar 40snlerde. Ssd farkını oldukça hissediyorsunuz. Bence bi teknoloji mağazasına gidip ikisini de deneyin

• dying fetus teşekkürler yanıt için.bimeksten np300v5 almıştım iade ettim.yerine bu ürünü almayı düşünüyorum.samsung np300v5 oturma odasından nete girdiğimde çevrmeli ağ dönemindeki gibi sayfaları açıyodu.lg x120 netbook var bi de.o takır takır açıyodu sayfaları.bi iki konu daha olunca geri verdim.

zaten aklımda utrabook vardı mağazaya gidince i7 diye np300v5 almıştım.umarım bunda böyle bir sorun olmaz.

çünkü olmazsa olmaz iki şey var benim için.
    1.wireless çekim gücü ve internette donma vs. olmaması
    2.şarj süresinin uzun olması

bakalım umarım en kısa sürede alıcam inşallah.
  • Teşekkür ederim...
    Bugünkü planım zaten, Mediamarkt'a uğramak... :))
  • @waterfall_man deneyin görün hocam. İlk birkaç şarjdan sonra 8 saatlik performans görfüm. Yandex diğer üyeliğim benim aynı kişi :)orda yazdım.
    @drhasankasap hocam siz de deneyin. Uykudan 2 snde açılma olayı var. Kapağı kapatıp açın bu tür şeyler çok kullanışlı aslında.
  • merhaba
    bu ultrabook u satın aldım ancak üstündeki windowsu silemiyorum yeni işletim sistemi kurmak istiyorum ne windows ne ubuntu hddyi görmüyor neden olabilir bilen var mı acaba her yolu denedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

merhaba
    bu ultrabook u satın aldım ancak üstündeki windowsu silemiyorum yeni işletim sistemi kurmak istiyorum ne windows ne ubuntu hddyi görmüyor neden olabilir bilen var mı acaba her yolu denedim

üzerindeki windows programlarını silerseniz sizin için daha iyi olur. Çünkü açılış hızını kuracağınız windowsta bulamazsınız. Laptopa göre optimize edilmiş bir windows var üzerinde. Ubuntuyu ben de kurdum. Güncellemeden sonra restart yaptım ama grub hatası verdi. Biraz beklesek iyi olur çünkü yeni çıkan laptop için tam olarak uyuşma sağlanamamış. Bios üzerinden boot ayarlarını kontrol ettüniz mi görme olayı için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dying Fetus

quote:

merhaba

üzerindeki windows programlarını silerseniz sizin için daha iyi olur. Çünkü açılış hızını kuracağınız windowsta bulamazsınız. Laptopa göre optimize edilmiş bir windows var üzerinde. Ubuntuyu ben de kurdum. Güncellemeden sonra restart yaptım ama grub hatası verdi. Biraz beklesek iyi olur çünkü yeni çıkan laptop için tam olarak uyuşma sağlanamamış. Bios üzerinden boot ayarlarını kontrol ettüniz mi görme olayı için?

Boot da sikinti yok ama kurulum ekrani sadece ssd kismini goruyor hddyi gor muyor ilginc bir bicimde. Hadi ustundeki windows kalsin sorun degil ama driver eksigiyle de olsa ubuntuyu kurmam gerekiyor bir sekilde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dying Fetus

quote:

merhaba

Boot da sikinti yok ama kurulum ekrani sadece ssd kismini goruyor hddyi gor muyor ilginc bir bicimde. Hadi ustundeki windows kalsin sorun degil ama driver eksigiyle de olsa ubuntuyu kurmam gerekiyor bir sekilde

eğer ssdye kurmak istiyorsanız illa ki windows kurarken kendi cdnizle biçimlendirin. Ubuntu kuraken de gördü benim ssdyi

• arkadaşlar öndeki ışıklardan soldan 3. sü neyi gösteriyor? sürekli kırmızı yanıyor bende.
  • merhaba arkadaşlar bu ürün için 1800 tl iyi fiyatmı?
    veya bu fiyata aynı özelliklerde başka benzer hangi ürün alınabilir?

1800 tl bunun için okeyse yarın alıcam.+ ve - leri ile son bi yazarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.