Şimdi Ara

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
9
Favori
42.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    13 luk modelde amd ekran karti yok..
    14 luk sadece amd 7550..
  • dxdiagda gözükmeyen kart, aida64te gözüküyor. birazdan gpu-z indirip onu deneyeceğim.
    dxdiag ve aida64 görüntüleri

Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fake and gay -- 10 Nisan 2012; 16:40:28 >
  •  Samsung 530U4B-S02TR ULTRABOOK KULLANANLAR KULÜBÜ
  • Ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar... Dediğiniz programı kurup denediğimde ben de kartı görebildim. Ama hala pes oynamıyorum.. Pes kesinlikle inteli görüyor sadece... Bu arada tv outa herhangi bir video vermeyi deneyen oldu mu? Ben ister hd ister standart bir div x bir film açınca atlama yapıyor... Görüntü çok çok net ama geçişler çok çok kötü... Örneğin samsung c650nin media player.ından çok daha pürüzsüz bir görüntü... Ama akıcılık fena:-(
  • masaüstü sağ tıklayın değiştirilebilir grafik sürücüsünden yüksek performanslı grafik işlemcisini seçin.pes sıkıntılı bir oyun dahili kart desteğide olduğu için kart geçişlerinde bazen sıkıntı verebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakas

Ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar... Dediğiniz programı kurup denediğimde ben de kartı görebildim. Ama hala pes oynamıyorum.. Pes kesinlikle inteli görüyor sadece... Bu arada tv outa herhangi bir video vermeyi deneyen oldu mu? Ben ister hd ister standart bir div x bir film açınca atlama yapıyor... Görüntü çok çok net ama geçişler çok çok kötü... Örneğin samsung c650nin media player.ından çok daha pürüzsüz bir görüntü... Ama akıcılık fena:-(

bence senın bilgisayar üretim hatalı
    çok şanssızsın be dostum
  • Tek başıma konuyu götürüyorum. Hadi hayırlısı.
    Size ilk şarj ve pil kullanımı hakkında bilgi vereceğim.

İlk bilgisayarı açtığınızda %60-80 arasında bir şarjla geliyor ki bu Windows kurulumu için fazlasıyla yeterli. Zaten iSSD sayesinde 10 dkde kurulum bitiyor. Windowsa girdiğinizde %50 veya %40lık bir şarj kalacaktır, daha az veya daha çok da olabilir makineye bağlı. Şimdi kalan şarjla herhangi bir işi yapabilirsiniz. Ta ki, %7 uyarısını verene kadar. %13 gibi küçük uyarılarda fişinizi hazırlayın. %7'de işinizi bitirip bilgisayarı kapatın ve 6 saat boyunca kapalı şekilde şarj edin. Lityum iyon olsa da daha çok performanslı kullanım yaşayacaksınız. %100lük pille de işinizi halledin bu sırada Easy Settings programından uzun pil ömrü özelliğini açın bu şekilde şarjı %80'de bırakıyor pili tam performanslı olarak 2 yıl daha kullanacağız. Zaten pil 6-7 dolumdan sonra %80'e gelince normal internet kullanımına 6 saat diyecek. Sık kullanıyorsanız haftada bir tam dolum boşaltım yapabilirsiniz. İsterseniz ayda bir. %100 performansını da denemiş olursunuz.

Daha önce söyledim mi bilmiyorum ama kesinlikle recovery disketleri oluşturun. Laptopla gelen windows cdsi driversız çok aciz bir windows. Lan'dan bile internete giremiyor. O yüzden işinizi garantiye alın derim.

• az önce tam dolum şarjı yaptıktan sonra gördüğüm şey

şimdi; parlaklık en yüksekte, dengeli, silent mode kapalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dying Fetus

• Selam arkadaşlar,

Bu cihazı ben de dün gördüm ve ilgimi çekti açıkçası. Çok şık ve fiyat özellik olarak da çok doyurucu gibi. Almayı düşünüyorum, yorumlarınızı da okudum - teşekkürler bu arada, tek sorum acaba 530U3B modelini mi alsam yoksa 530U4B yi mi.?

Yani aslında 13,3 bir model bakıyordum ve 530U3B'yi gördüm fena gelmedi - sonra da 530U4B'yi gördüm; cd/dvd drive + ssd + ekran kartı falan aklımı karıştırdı.!

Siz ne dersiniz.? max.2000TL bütçe ile alacağım yeni ürün için bu 2 model arasında yapacağım seçim nasıl olmalı.? Ya da başka marka/modellere de bakmalı mıyım.?

Teşekkürler...
  • normal kullanım için alacaksanız hafif olması açısından 13 inç dahili kartlı modelide alabilirsiniz,arada ufak tefekte olsa oyunlara bir bakarım derseniz grafik işlerine bakarım derseniz harici kartlı 14 inç modelini alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

quote:

doğru valla nedense hep incelemelerimde öyle oluyor..
    normalde diksiyon olarak çok iyiyimdir, kitaplara borçluyum ama kamera karşısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: archivear

Selam arkadaşlar,

Bu cihazı ben de dün gördüm ve ilgimi çekti açıkçası. Çok şık ve fiyat özellik olarak da çok doyurucu gibi. Almayı düşünüyorum, yorumlarınızı da okudum - teşekkürler bu arada, tek sorum acaba 530U3B modelini mi alsam yoksa 530U4B yi mi.?

Yani aslında 13,3 bir model bakıyordum ve 530U3B'yi gördüm fena gelmedi - sonra da 530U4B'yi gördüm; cd/dvd drive + ssd + ekran kartı falan aklımı karıştırdı.!

Siz ne dersiniz.? max.2000TL bütçe ile alacağım yeni ürün için bu 2 model arasında yapacağım seçim nasıl olmalı.? Ya da başka marka/modellere de bakmalı mıyım.?

Teşekkürler...

Aralarında 200-300 tl fark var. u3b modeli 1800-1900 iken u4b 2100-2300'e kadar çıkıyor. Ama mediamarktta 2149'a almıştım ben. Zaten genelde 2200ün üstüne pek çıkan yer yok..
    Siz eğer oyunla ilgilenmezseniz işte internet film derseniz boşunuza para vermeyin u3b alın derim yoksa arkadaşın dediği gibi ara sıra takılırım diyorsanız u4b'yi alın. Ama unutmayın bu fiyata daha iyi performans veren bilgisayarlar mevcut. Ama bu fiyatta bu performans tek ultrabook bizimkiler. Karar sizin.. Eğer başka marka bakıyorsanız da yardımcı olabiliriz.

• quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

Teşekkürler...

Aralarında 200-300 tl fark var. u3b modeli 1800-1900 iken u4b 2100-2300'e kadar çıkıyor. Ama mediamarktta 2149'a almıştım ben. Zaten genelde 2200ün üstüne pek çıkan yer yok..
    Siz eğer oyunla ilgilenmezseniz işte internet film derseniz boşunuza para vermeyin u3b alın derim yoksa arkadaşın dediği gibi ara sıra takılırım diyorsanız u4b'yi alın. Ama unutmayın bu fiyata daha iyi performans veren bilgisayarlar mevcut. Ama bu fiyatta bu performans tek ultrabook bizimkiler. Karar sizin.. Eğer başka marka bakıyorsanız da yardımcı olabiliriz.

Cevap için teşekkürler - süpersin

Şimdi esasen bana lazım olan şu; hafif, kolay taşınabilen, 14'' veya daha düşük ekran boyutuna sahip bir notebook/ultrabook... Başlangıç noktam bu idi. Gerek yaptığımız sık yolculuklarda bize kolaylık olsun, gerekse de toplantılarda işimizi görsün - olay bu yani.!

Oyun amaçlı kullanılmayacak fakat, çizim programları kullanılabilir... Film-müzik desen 2-3 ayda bir anca yani.! Asıl kullanım amacı daha çok; dediğim gibi internet ve şirket içi döküman/evrak vs... Ayrıca Pil süresi de önemli bir faktör tabii ki.!

Şimdi gelelim Samsung'un bahsi geçen 3B ve 4B modellerine... Tamam, bahsettiğim özellikler için 3B daha uygun gibi ama 4B'deki SSD ve ekran kartı (kullanım sıklığı düşük olacak olsa da çizim programları dolayısı ile) aklımı karıştırdı.

Şimdi bana ne dersiniz, ne tavsiye edersiniz.?

Not: Dediğiniz gibi, özellikler ve kullanım ihtiyaçlarım dahilinde başka marka/modeller de tavsiye edebilirsiniz tabii ki...

• quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

Teşekkürler...

Şimdi esasen bana lazım olan şu; hafif, kolay taşınabilen, 14'' veya daha düşük ekran boyutuna sahip bir notebook/ultrabook... Başlangıç noktam bu idi. Gerek yaptığımız sık yolculuklarda bize kolaylık olsun, gerekse de toplantılarda işimizi görsün - olay bu yani.!

Oyun amaçlı kullanılmayacak fakat, çizim programları kullanılabilir... Film-müzik desen 2-3 ayda bir anca yani.! Asıl kullanım amacı daha çok; dediğim gibi internet ve şirket içi döküman/evrak vs... Ayrıca Pil süresi de önemli bir faktör tabii ki.!

Şimdi gelelim Samsung'un bahsi geçen 3B ve 4B modellerine... Tamam, bahsettiğim özellikler için 3B daha uygun gibi ama 4B'deki SSD ve ekran kartı (kullanım sıklığı düşük olacak olsa da çizim programları dolayısı ile) aklımı karıştırdı.

Not: Dediğiniz gibi, özellikler ve kullanım ihtiyaçlarım dahilinde başka marka/modeller de tavsiye edebilirsiniz tabii ki...

Doğruya doğru konuşursak hocam bu özellikte bir bilgisayar yani sizin istediğinizde yok. Sadece macbooklar var. Macbook air 13 veya pro 13lük modeller ama onlar da bütçeni aşıyor. Mbp sahibi olarak her ne kadar mac os x windowstan daha iyise de bizim samsung tokatlıyor resmen. Açılış hızlarında maclerin daha hızlı olduğunu düşünürüz ama bu bizimkinde mbpyi geçiyor.
    Uzun lafın kısası hocam başka bir laptop yok istediğin şekilde. Eğer imkanın varsa mağazalara gidip bak dene araştır.. Yok yani başka laptop :) u4byi al :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

Teşekkürler...

Doğruya doğru konuşursak hocam bu özellikte bir bilgisayar yani sizin istediğinizde yok. Sadece macbooklar var. Macbook air 13 veya pro 13lük modeller ama onlar da bütçeni aşıyor. Mbp sahibi olarak her ne kadar mac os x windowstan daha iyise de bizim samsung tokatlıyor resmen. Açılış hızlarında maclerin daha hızlı olduğunu düşünürüz ama bu bizimkinde mbpyi geçiyor.
    Uzun lafın kısası hocam başka bir laptop yok istediğin şekilde. Eğer imkanın varsa mağazalara gidip bak dene araştır.. Yok yani başka laptop :) u4byi al :)

Tamamdır dostum, yarın sabahtan gidip bakıyorum ve uyarsa da alıyorum aleti o zaman... Teşekkürler tekrar

• kimse widi uyumlu oldugunu soylememiş ben ekliyeyim hepsiburada da netgear push2tv diye bir aparat var alırsanız (148 tl olması gerekiyor) led tv lere hdmı baglantısı olmadan kablosuz goruntu aktarımı yapabilirsiniz..
    ben netgear 2000 modeli var onu bekliyorum full hd aktarım saglıyor amerikada var ama turkiyeye henuz gelmedi amerikaya giden bir arkadas bulursam aldırıcam
    bnm bu makinede hosuma gitmeyen tek özelligi ses cıkısı cok kotu kulaklıkla bile cok kotu ses cıkıyor kaliteli muzik dinlemek istiyosanız hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciroer -- 14 Nisan 2012; 0:05:44 >
  • Arkadaslar merhaba
    bende bu cihazi daha bu aksam gordum
    vatanda 1820 tl 10taksit
    almaya niyetliyim ancak bazi arkadaslar oyunlarda sikinti yasayanlar olmus yani onboard kartin gorunmesi gibi acaba baska boyle sikinti yasayan oldumu yoksa bu durum bunun icin standart bir sey mi?
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airwolf26

Arkadaslar merhaba
    vatanda 1820 tl 10taksit
    almaya niyetliyim ancak bazi arkadaslar oyunlarda sikinti yasayanlar olmus yani onboard kartin gorunmesi gibi acaba baska boyle sikinti yasayan oldumu yoksa bu durum bunun icin standart bir sey mi?
    Tesekkurler

arkadaştan kaynaklı. ben de oyunları denedim problem yok. fakat oyun ağırlıklı kullanıcısysanız bence almayın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airwolf26

Arkadaslar merhaba
    vatanda 1820 tl 10taksit
    Tesekkurler

niyetlisinde gec kaldın vatanda kalmadı sadece teşihr ürünü var
    ama sana kıyak yapayım darty de 1850 tl ordan al birde bana alırsan faturasının fotokopsini atarsan sana dua ederim 150 tl iade alıcam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.