Şimdi Ara

samsung 656 sony40e4000 (sam 615 alındı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 40a656 sahibi olarak bir arkadaşıma samsung le40a656 hakkında attığım mesaj:

motion plus özelliği sd yayınlarda pek farketmiyor hatta sonuna kadar açarsanız yapay bir görüntü oluyor. zaten alırken, tv lerde eurosport hd kanalı açıktı bi mağazada. bi tane philips full hd tv vardı. tenis maçı var dikkatimi çekti izlemeye başladım hd kanal olduğu için acaba nasıl diye. hemen sonra farkettim ki tenis topu gidip gelirken sanki kuyruklu yıldız misali arkasında bir iz oluşuyor. elemana sordum bu tv full hd, yayın da hd, e o zaman bu niye böyle sorunlu? dedim eleman onda motion plus yok o yüzden dedi. ve evde de tv yi aldıktan sonra kendm de denedim mesela normal uydu yayınlarında atyorum haber izlerken, alt yazılar hızlı hızlı geçer ya. işte o durumlarda motion plus düşük seviyede açmazsan yazı o dediğim "kuyruklu yıldz" etksine maruz kalıyor. şöyle anlatayım sanki yazılar geldikleri yönde biraz daha kalmak istyorlar. umarm anlatablmişimdir problemi. ama motion plus ı düşük seviye açarsan o sorun ortadan kalkıyor. daha fazla açarsan bu sefer görntlerde doğal olmayan bir hava oluşuor. kısacası motion plus sadece maçlarda ve spor olaylarında işe yarıyor. tabi ki bu normal yayınlarda böyle. ama mesela full hd bir filmde motion plus açmana hiç gerek yok. filmin herhangi bir yernde durduruyorum resmen fotoraf kalitesinde kareler veriyor. ve her türlü uçma, kaçma, patlama efektinde mükemmel sonuç veriyor. sana şunu da söyleyim benm aldığım yerde sony ler de vardı sd yayınlarda (standart dijital yani normal uydu yayını) inanlmaz kötü sonuç veriyor. yani ben eve alıp getrsem o tv yi inan herkes buna mı bu kadar para verdin derdi. samsung u deneyememiştim sd yayınlardaki performansını ve eve gelene kadar da içimde şüphe vardı acaba sd yayınlarda sonyler kadar köty mü die. ama sana şu kadarını söyleyim sony ler sd yayında samsung un eline su dökemez. full hd için de aynı şeyi iddia edebilirim. çünkü sonuçta sony de panellerini samsung dan alıyor. ben evde %80 sd yayın %10 pc %10 dvd,hd film için kullanıyorum aleti. ki eminim sen de durmadan film izliyecek değilsindir uydudan ya da digitürk ten vs. normal tv izleyecksin. bu arada şunu da belirtiyim tv yi aldıktan sonra git ve en kaliteli altın kaplama scart ı satın al. ben philps inkini aldım 59 liraya ve kablo inan çok şeyi değiştiriyor. normal scart ile altın kaplama philips arasında çok fark var. bi kabloya 60 lira gbi bi para çok gelebilir belki ama aradaki farka kesinlikle değiyor.

kısacası bence bu tv emsal örneklerine göre alınır;
    1) neden dersen bu tv deki kontrast oranı (50000) hiç birinde yok araştr (aynı fyat aralığında tabi)
    2) bu tv deki tepkime süresi hiçbir muadilinde yok (4 ms)
    3) 100hz motion plus çoğunda yok
    4) dizayn olarak sony lerin falan eline verir
    5) giriş çıkış ları fazla 4 hdmi 1 vga optik ses çıkışı vs vs
    6) yukardaki 5 özelliği içinde barındıran ve de bu fiyat aralığında olan ben başka bir tv bulamadım. ve full hd filmlerdeki kalitesi, dvd lerdeki kalitesi tartşlmaz.
    ama yok ben illa dvi hdmi dan 1:1 pixelmapping alacam vga dan almak istemyorum dersen başka bişi de alablrsin.
    benm şimdiki aklım olsa yine bu tv yi alırdım. (2 haftadır nerdeyse tüm elektronk marketleri, tüm bu konuyla ilglenen websitelerini inceledkten sonra verdiğim karardır)

• SONY
  • sn arkadaşım , nedenini bilmiyorum ama daha önce okuduğum ancak yorum yapmaya gerek görmediğim yazınızın sonuç bölümü aşağıdaki gibi ve buraya biraz değiştirerek , kısaltarak eklemişsiniz. benim daha önceki yazılarımı okudunuz mu bilmiyorum ama tavsiye aldığınız kişilere , sony 'nin panellerini samsung dan almadığını ve birlikte kurdukları fabrikada , kendi teknolojilerini ekleyerek sonuçta ayrı ayrı ürettiklerini öğretebilirsiniz. google s-lcd corp. aratırsanız tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

bunun dışında samsung'un kendi panelleri dışında taiwan lı çeşitli üreticilerden sayıyı yanlış hatırlayabilirim ama(yaklaşık 6 milyon adet olabilir) çok sayıda panel aldığına dair yabancı basında çıkan yazıları daha önce eklemiştim. Özellikle yaşanan yazılım problemlerinin en önemli sebebi budur.

kontrast ve tepki süreleri konusunda uyulmak zorunda olunan uluslararası bir standart olmadığını ayrıca belirtmek isterim.
    4 . maddede yazdığınız kişisel görüşünüz ise uslup ve ahlak bakımından forum kurallarıyla bağdaşmıyor. bu konuda sizi uyarmak isterim.

kısacası bence bu tv emsal örneklerine göre şu sebeplerden alınır;
    1) tv deki kontrast oranı (50000)
    6) sd yayınlarda benim gördüğüm hiçbir samsungla boy ölçüşemez.
    7) sony nin de panellerini samsung dan aldığını düşünürsek bence membağından lcd tv almak daha mantıklı
    8) yukardaki 7 özelliği içinde barındıran ve de bu fiyat aralığında olan ben başka bir tv bulamadım. ve full hd filmlerdeki kalitesi, dvd lerdeki kalitesi tartşlmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: rentts

40a656 sahibi olarak bir arkadaşıma samsung le40a656 hakkında attığım mesaj:

çünkü sonuçta sony de panellerini samsung dan alıyor.

kısacası bence bu tv emsal örneklerine göre alınır;
    1) neden dersen bu tv deki kontrast oranı (50000) hiç birinde yok araştr (aynı fyat aralığında tabi)
    6) yukardaki 5 özelliği içinde barındıran ve de bu fiyat aralığında olan ben başka bir tv bulamadım. ve full hd filmlerdeki kalitesi, dvd lerdeki kalitesi tartşlmaz.
    ama yok ben illa dvi hdmi dan 1:1 pixelmapping alacam vga dan almak istemyorum dersen başka bişi de alablrsin.
    benm şimdiki aklım olsa yine bu tv yi alırdım. (2 haftadır nerdeyse tüm elektronk marketleri, tüm bu konuyla ilglenen websitelerini inceledkten sonra verdiğim karardır)

• Sony her zaman tercih ederim ama samsung 100 hz.artık 50 hz.paneller Avrupada satılmıyor 100 hz bakmanızı tavsiye ederim...
  • samsung 40-656 gerçektende iyi.. ben aldım memnunum. fakat özellikleri kısıtlanmamış olanını bulabilmek gayet güçtü..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mandrake

Samsung 40-656 gerçektende iyi.. ben aldım memnunum. fakat özellikleri kısıtlanmamış olanını bulabilmek gayet güçtü..

Nasıl yani özelliklerini kısıtlanmamış ?
  • dün samsung 615 aldım.bu forumdaki herkese tek tek teşekkür ederim bu formu takip ettiğim günden beri epey fikir sahibi oldum.tekrar tekrar teşekkürler.
  • alma hikayem biraz karışık oldu o yüzden çok bahsetmeyeyim.alış fiyatım 2400-12 taksit.cihazın görüntüsü çok harika renkler çok net ve canlı.656 dan farkı 100 hz olmaması ve panelin ultra clear olmaması.bu iki özellik için 400 ytl fark çok geldi.ha birde 40.000-1 kontrast.şunu açık ve net söyleyebilirim çok incelememe rağmen hiç bir bulutlanma , ölü piksel ve herhangi başka bir sorun görmedim.makinem olmadığı için şu an foto koyamıyorum ama ileride inşallah koyacam. laptop u dvı-hdmı kablo ile bağladım hd fragmanlar harika sd yayın doğal olarak normal ses konusunda bazı arkadaşlar samsungun sesinin kötü olduğunu söylemişlerdi ama ses bence gayet güzel.tekrar tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.