Şimdi Ara

samsung 656 sony40e4000 (sam 615 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar uzun araştırmalar ve uzun beklemeden sonra bayrama kadar bu iki üründen birini almayı düşünüyorum.(inşaallah)
    1 yıldan fazla oldu forumu takip edeli lcd hakkında şu çıkarımlara vardım.
    1-bu işin sonu hiçbir zaman gelmez
    2-ürünü aldıktan sonra kesin fiyat düşer kendini kazıklanmış hissedersin
    3-sd yayınlarda farklılıklar olsada hd yayınlarda ürünler birbirine yakındır.
    4-en iyi görüntüyü,siyahları en iyi veren tv verir.
    5-ürünleri çok incelersen işin içinden çıkman o kadar zorlaşır.
    6-incelediğim tv ler arasında en iyi görüntüyü herzaman sony ve samsung da gördüm
    7-ürünü aldıktan sonra artık hiç bir ürünü incelemeyeceksin.eğer incelersen herzaman mutsuz olursun.
    8-bu konu hakkında bilgisi olanda konuşuyor olmayanda.
    falan filan yazacak daha çok şey vardı ancak kafanızı şişirmenin bi manası yok

sonuç olarak bayrama kadar 2500 ytl lik bütçeyle sony40v4000 veya samsung40a656 almayı düşünüyorum. eğer yardımcıolursanız sevinirim.benim gönlüm sony daha ağır basıyor çünkü sony 40v4000 in siyahlardaki performansını henüz hiç bir lcd de görmedim. ayrıca sony nin kullandığı malzemelerin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ve forumda kaç yerde okudum
    fiyatı daha da artırabilirim ama kanımca
    bunun üzerinde lcd tv ye verilecek para israftan başka bişey değil .uyduruk veya ömrümüzde bir iki defa kullanacağımız özellikler için o kadar fazla para verilmez (bence tabi) rantçıların oyunundan başka bişey değil.hele özellikle 100 hz 200hz beki gözümüzün bile algılayamayacağı özellikler.100hz rahatsız olup kapayanların çoğunlukta olduğunu forumda epey okuduk.
    verceğim fazla parayı lg903 ses sistemine vermeyi düşünüyorum.
    sözün özü sony 40v4000 mi yoksa samsung 40a656 mı ? ha birde unutmadan fiyatlar 2 aydan fazla oldu bi düşüş göstermedi yeni modellerideçıktı fiyatlar düşermi acaba? saygılar değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasar_vakti -- 30 Aralık 2008; 0:35:51 >

• ne için kullanacağım diye sorarsanız. hem tv ,dsmart, laptop,sinema,maç ileride ps3 yani hemen hemen tüm özelliklerinden faydalanmayı düşünüyorum tabi hd yayınları unutmayalım.
  • tartismasiz sony tabiki...gozum kapali alirdim...
  • öncelikle yukarda özellikleri belirtmişssin pahalı olmasın pahalı urun israftır demenden yola cıkarak.1290 ytl ver seg al yada1190 ytl ver plazmasını al.sonucta yazdıgın urunlerle goruntu kalitesinde fazla buyuk farklılıklar yasamazssın.forumda her urun ıcın özellikle marka ürünler icin fazla methiyeler yapılıyor gerci merak ediyorum kullanıpta yorum yapılıyor yoksa sitelerden alınan bilgilere göremi.sony pansonic ve philps kullanmıs biri olarak ve arkadasımda seg tvyi goruntusunu gorerek yazıyorum oyunlarda filmlerde digerlerini aratmaz sd yayınlarında ise başabaş goruntu veriyor.şu piyasada butun seriler belli iclerinde kendini kanıtlamıs tek ürün var elbettkei sharp oda belli serileri icin.sony diyenlerde var fakat sony dahi yeni seri tanıtımlarında hd ve hd goruntuler icin medya alıcısını urunlerının yanında tavsiye ediyor yani fazla bir mukemmelık beklemek tv yayınlarında biraz hayalcilik olur özellikle lcd tvler icin bunu ben demiyorum firmalar acıklıyorlar suanki lcd teknolojisinin artık eski oldugunu yeniliklerse 2009 ortalarında piyasalara cıkarlar en azından ulkemızde.fakat suanki seriler icin fiyatlar en son limitlerindedirler şirketler sadece bekle gör politikası güdüyorlar en azından bizim gibi ülkelerde malesefki durum bu.dikkatli takip edenler sunu görebilirler avrupada tutulmayan yada fazla eleştiri alan ürünlerin serileri degıstırılıp bir kac formatla yeni ürün diye donmeye calısyorlar.avrupada encok elestiri ve olumsuz yorum alan urunlerin basında Panasonic Viera TH-42PX80-Sony KDL-40W4000-Samsung LE-40A656-LG 42LG6000-Philips 42PFL7603D serileridir.her yabancı marka iyi markadır demek cok fazla yanlış ve ezbere para kaybıdır.
    saygılar

• israftır derken aslında şunu kastetmiştim.bi ürünün alt orta ve üst serileri vardır. orta serinin altına inmekte mantıklı değildir.ki bu ürünler neredeyse geçen yılın üst serileri sayılırdı. yani israf derkende gidip en kötü lcd leri almayı kastetmemiştim.marka kaliteli olacak ,görüntü güzel olacak gibi olmazsa olmazlara da alırken dikkat etmek gerek diye düşünüyorum.
  • Arkadaşım, eğer karış karış gezersen interneti, her serinin bir yanına kusur bulan bir site, en azından birkaç aklıevvel bulabilirsin. Ancak uzman görüşleri, elektronik ölçümler ve sayısız kullanıcı yorumu ve puanlamasını baz alan bir site olan testfreaks der ki;

http://www.testfreaks.co.uk/tvs/?sort=score

Piyasada bulunan 2119 TV modeli arasında f/p olarak

1. Sony 40W4000

2. Pioneer PDP-LX5090

3. Panasonic Viera TH-42PX80
    .
    .
    .
    11. Sony KDL-40V4000 (106 LCD modeli arasında 6.)

12. Samsung LE-40A656 (106 LCD modeli arasında 7.)

13. Philips 42PFL7603D (106 LCD modeli arasında 8.)

dolayısıyla kafaya takılacak fazla birşey yok. Sonsuz paramız olmadığına göre f/p yi baz alacağız ve aklındaki iki seçenek de çok iyi. Ama biraz daha bütçe ayırabilirsen W serisi gerçekten bir adım üstte diğerlerinden. X demiyorum bak. Geçen hafta 40X3000 (genel sıralamada 41. :)) aldım ve bayide yanyana incelerken, aynı kaynaktan gelen HD yayını gösterirken W serisinden bile çok ama çok üstün duruyordu ... ama evde DT nin berbat yayınıyla gerçeğe dönmüş oldum ben de... aradaki 750 lira farkla da üstüne bir PS3 üm olabilirdi diyorum şimdi ;)...

Uzman görüşlerinde Sony bir adım önde, şıklıkta elbette Samsung. Ancak eğer standart bir aydınlatma kullanılan bir ortamda kullanılacaksa Samsungtaki yansıma hiçbir şekilde giderilemiyor. Ayrıca eğer PS3 ya da PC bağlantılı oyun oynama beklentilerin yüksekse Samsung'un gerçek tepki süresi PS3 ve PC bağlantılarında 32 ms olarak ölçülmüş ki bu ciddi bir gecikme. V ve W serisine göre üstün görülen 100Hz özelliğinin de, aksiyon filmleri ve spor karşılaşmaları için iyiye yakın sonuç verirken, oyunlarda istenmeyen efektler oluşturduğu yazılmış. Bu arada Philips 42PFL7603D de teste hemen bu ikilinin altında yeralmış ki ambilight a prim veriyorsan ben olsam onu da listeme eklerdim.

Şimdiden iyi günlerde olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozerkane -- 2 Aralık 2008; 9:45:28 >

• 40V4000 özellik olarak 40a656 da çok geride.samsung un bu modeli üst sınıf 40V4000 ise orta sınıf bir cihaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 40v4000 modeli 40a656 dan daha düşük seviyede. 40a656 modeli 100hz ultra clear panel 50.000:1 kontrast v4000 modeline artıları. bi dezavantajı olabilir o da ultra clear panelle gelen parlak oluşu. bu da tıpkı plazma gibi yansıma yapması. bence tercih edilmesi gereken 40a656 modeli.
  • birde fiyat düşmesinden dolayı 40e4000 listeye dahil edecem galiba bunun 40w4000 den bi farkı varrmı yoksa tek farkı beyaz mı olması( beyaz mobilyalarımda sırıtmaz hatta daha güzel durur) zaman daraldıkca kafam iyice karışmaya başladı ya.şu an tercihlerim şöyle
    40v4000 40e 4000 40a656( ki samsung plazada samimi arkadaşım var piyasadan biraz düşüğe de alabilecem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasar_vakti -- 3 Aralık 2008; 0:06:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasar_vakti

birde fiyat düşmesinden dolayı 40e4000 listeye dahil edecem galiba bunun 40w4000 den bi farkı varrmı yoksa tek farkı beyaz mı olması( beyaz mobilyalarımda sırıtmaz hatta daha güzel durur) zaman daraldıkca kafam iyice karışmaya başladı ya.şu an tercihlerim şöyle
    40v4000 40e 4000 40a656( ki samsung plazada samimi arkadaşım var piyasadan biraz düşüğe de alabilecem)

40e4000 fiyatı duşmuşken kaçırılmaz..
  • arkadaşlar foruma ilgi azaldı mı ne ? herkes tv sini aldı elini ayağını çekti gibi eskiden herkes buralardaydı !!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: nbzp

40v4000 modeli 40a656 dan daha düşük seviyede. 40a656 modeli 100hz ultra clear panel 50.000:1 kontrast v4000 modeline artıları. bi dezavantajı olabilir o da ultra clear panelle gelen parlak oluşu. bu da tıpkı plazma gibi yansıma yapması. bence tercih edilmesi gereken 40a656 modeli.

50.000:1 kontrast oranı ne kadar gecekci?100ghz ne kadar kullanılabilir sd ve digiturk yayınlarında?

quote:

40V4000 özellik olarak 40a656 da çok geride.samsung un bu modeli üst sınıf 40V4000 ise orta sınıf bir cihaz

hangi özellik açısından geride neye göre samsung üst sınıf? açıklama yaparsanız sevinirim .çünkü deli gibi forumları okuyoruz ve sizin bir cümlenizle bir çok kişi kafasındaki tercihi değiştiriyor..

bu laflarınızla bir cok kişi boşuna v4000 almakta..

• E4000 10 bit panel degil diye biliyorum yada bazilarinda var bazilarinda yok galiba cozemedim kimi sitede 450cmd parlaklik yaziyo kimi sitede 500 yaziyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmont -- 4 Aralık 2008; 1:30:22 >
  • sayın dewr neye göre samsung üst model demişsiniz ben bilebildiğim kadar özetlemeye çalışayım.öncelikle daha düne kadar samsung'un en üst modeliydi.50.000 kntrast olması, 100hz olması,panelinin ultra clear olması,usb olması,kristal kasa olması gibi, ayrıca üst model derken sony 40v4000 ile kıyaslayarak demiştim.
    bu laflarınızla millet boşuna 40v4000 almakta demişsiniz ? anlayamadım özür dilerim.ne kastetmişsiniz acaba
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasar_vakti -- 4 Aralık 2008; 2:16:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: belmont

E4000 10 bit panel degil diye biliyorum yada bazilarinda var bazilarinda yok galiba cozemedim kimi sitede 450cmd parlaklik yaziyo kimi sitede 500 yaziyo

e4000 10 bit bir paneldir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasar_vakti

sayın dewr neye göre samsung üst model demişsiniz ben bilebildiğim kadar özetlemeye çalışayım.öncelikle daha düne kadar samsung'un en üst modeliydi.50.000 kntrast olması, 100hz olması,panelinin ultra clear olması,usb olması,kristal kasa olması gibi, ayrıca üst model derken sony 40v4000 ile kıyaslayarak demiştim.
    bu laflarınızla millet boşuna 40v4000 almakta demişsiniz ? anlayamadım özür dilerim.ne kastetmişsiniz acaba
    saygılar

ikiside aynı para.. o bakımdan bir cok kişiburada sony tawsiye edildigi için v4000 modeli halada v4000 modeli almaya dewam ediyor.. 50.000 kontrast olması 100ghz olması ustunde yazan özellikler..test etme deneme karşılaştırma şansınız oldumu bu iki modeli yanyana? laf derken yorumkarınızı kastedioum.. eğer samsung a656 daha ii bi modelse v4000ine gore samsung tercih edilmesi gerekir..ama foruma uzak ara v4000 onde..bu bakımdan üzerinde yazan özellikler dışında deneyim paylaşırsanız daha güzel olur..tv alacak olan insanlar okuyor buraarı

• Ben her zaman sony taraftarıyımdır ama belirttiğin modellerin aynı siklette olduğunu düşünmüyorum. 40w4000 yada 40a656 deseydin 40w4000 diyebilirdim ama bu şartlarda 40a656 daha ön planda ayrıca 100hz özelliği önemli bir artı, sana tavsiyem iki tvyide gidip kullanacağın bağlantıları yaparak incelemen çünkü samsung ve sonynin verdiği resimler bence çok farklı birbirlerinden hangisi hoşuna giderse tercihini ondan yana kullanırsın
  • SONY KDL-40V4000 40'' FULL HD LCD TELEVİZYON (BRAVIA ENGINE 2) ürünü üretici firma tarafından artık üretilmediği için satıştan kaldırılmıştır.
    Uye oldugum bir yerden bu sekilde mail geldi.
  • Bende dün cevahirdeki sony bayisine sordum üretimden kalktığını ve artık gelmeyeceğini söylediler, 40V4000 i almak istiyordum ve kampanya bekliyordum,sanırım eldeki kalan ürünleri satacakları için bu üründe kampanya yapmazlar,satışı iyi bir LCD çünki.
  • Üretimden kalkması elde kalan malları dağıtmaları ve kampanya için güzel bir fırsat Esas elde kalan mallara kampanya yaparlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.