Şimdi Ara

Samsung 750gb 32mb cache 7200 Ses ve sata problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem topladım ancak sorunlar başladı.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda başlıkta da belirttiğim sabit diski aldım (Samsung HD753LJ). Araştırmalarımda hep bu diskin çok sessiz olduğu belirtiliyordu ancak ben harddiski takmamla birlikte iki sorunla karşılaştım.

İlk olarak disk sanki 10 yıllık disk gibi ses çıkarıyor. Sesi de nasıl tarif edeyim bilemiyorum. İlk açılışta uçak gibi ardından çatur çutur. Diğer Seagate gibi markaların ses seviyesini bilmediğim için karşılaştırma yapamıyorum bu nedenle bu durum sadece bana ait bir durum mu karar veremiyorum. Bazı yerlerde hardiskin sesini ancak kulağınızı dayadığınızda duyabilirsiniz şeklinde yorumlar yapılmış ancak ben şu an bu mesajı yazarken bile kapalı kasadan sesler duyuyorum. Daha önceki Seagate 80gb ide hardiskimden sesi nedeniyle çok şikayetçiydim ancak buda onun kadar olmasada sesli çalışıyor. Eğer bu konuda yardımcı olursanız sevinirim çünkü sizin yönlendirmelerinizle birlikte diski aldığım yere götüreceğim.

Diskle ilgili bir diğer sorunum ise ne yaptıysam diski anakarta sata olarak gösteremedim. Bilgisyarımı açtığımda anakartım bir uyarı veriyor. Şu an ide modun aktif olduğunu ve sataya dönüştürmek isteyip istemediğimi soruyor. Kabul ettiğimde disk cevap vermiyor ancak ide olarak açılıyor. Windows yükledikten sonra biostan tekrar ASCHI ayarına aldım ancak bu defa ise sistem windows başlayacağı zaman reset atmaya başladı. Anakartı da yeni aldım. Gigabyte GA-73PVM-S2H 3gb/s sataII destekliyor. Bildiğim kadarıyla aldığım hardiskte 3gb/s sata II. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? Diski aldığım yere götürmeli miyim? Acaba Ben mi evham yapıyorum?

NOT: Bir diğer sorum ise bu disk 750Gb ancak windows xp kurulum sırasında 715 gb görüyor. Bu format için çok büyük bir kayıp değil mi? Normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yigitel -- 15 Şubat 2009; 4:37:43 >

• Bir terslik var ses konusunda. Dediğin ibi çatır çutur bir ses gelmez o diskten. Bence hemen aldığın yere götür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.