< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Samsung 870 EVO 2.5 inc SSD İncelemesi (2. sayfa)
-
-
Evet ama bu çok aman aman bir fark değil. Okuma ve yazma hızı farklı 870 evo da yazma ve okuma 560/530 iken 860 evo da yazma okuma 550/520 ikisinde fiyatları aynı
-
Anladım hocam peki fiyat olarak kaça düşerse mantıklı olur almak?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1000 T.L. civarı ama Şuanda bir söylenti var nvme ssdlerde ciddi bir fiyat düşüşü bekleniyormuş. Mart ayını bekle belki 800 t.l. lere kadar düşebilir.
-
250gb düşünürsek hocam?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
250 gb lerde çok fiyat düşmez. bence fiyatı yüksek olandan çok az olandan az düşer ticari mantık böyle zaten 250 gb 350 t.l. civarı şuan. belki 250 t.l. kadar düşer
-
Merhaba 870 evo 250gb aldım. HP 15-ba010nt (AMD işlemcili) Laptopumuza taktık. açılış hızı 3dk lardan 45 saniyelere düştü; ama açıkçası beklentim daha fazlaydı. Benchmark değerleri ekteki gibi. (Samsung migration data ile mevcut windowsu klonlayıp yükledim. windows yeni formatlanmıştı)
-
merhaba arkadaşlar, evo 870 250 GB aldım ve az önce windows 10 kurdum.
samsung magician ile kontrol ettiğimde
okuma hızı : 546
yazma hızı : 466 olarak çıktı.
yazma hızı neden düşük çıkmış olabilir. Sata 3 portuna takılı ssd.
ayrıca
Random IOPS değerlerinde
okuma hızı : 39794
yazma hızı : 36865 olarak görünüyor.
değerler iyi mi yoksa ssd de bir sorun var mı? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
https://www.hizliresim.com/YQLVG0
-
PC nin özelliklerini yazarmısın işlemci ve ram bilgilerini ona göre bir cevap veriyim.
-
@mefepe
Arkadaşlar benim şuanda aldığım hızlar aşağıdaki gibi. Ben 870 sdd nin 1 tb olanını kullanıyorum. Ayrıca pc im DİZÜSTÜ i74720hq ramlar ise 16gb 1600 mhz kingstoon hyprex model. Sdd lerdeki performanda çalışmada işlemci ve ramda önemlidir. Ayrıca aldığınız ssd her ne kadarda kağıt üzerinde 560/530 okuma yazma yazsada bunu pratikte tam göremeyebilirsiniz. 1tb 500gb ve 250 gb ister istemez bir performans farkı olabilir. Ben pc ime format atıp eğer hiç bir şey kurmazsam 560/530 alabiliyorum. Ama pc ye bişey kurdukça arka planda bir program çalıştığında her ne kadar sdd de bir faliyet olmasa bile ssd testlerinde hız düşmesini görüyorum. Ama size sunduğum aşağıdaki ssd testi 1tb ssd nin yüzde 50 si dolu boş kısmı 450 gb civarında. Ayrıca bir sürü program kurulu ve arka planda açık.Bugüne kadar ise ssd 9,5 tb veri yazılmış Bu durumda iken bende ssd değerleri bu şekilde
-
Öncelikle edindiğiniz bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim . Benim bir sorum olacak size . Şuan Dell m4800 diz üstü bilgisayarım var ve uzun süredir ssd upgrade etmek istiyorum fakat araştırırken bazı öğrendiğim şeyler iyice kafamı karıştırdı. cihazımda ddr3l 1600 lük rem var ve sizin denemiş olduğunuz ssd nin özelliklerine baktığımda ddr4 ile uyumlu gibi anladım . direk olarak cihazımızın ram tipi ile ( gücünden bahsetmiyorum ) bir uyumluluk olması gereklimidir? Dikkat ettiğim nokta sizin test etmiş olduğunuz cihazda dd3l ve 1600 rem tipine sahip olması . sanırım sorun olmuyor yada kullanırken problem çıkarmıyor gibi anladım .
-
quote:
Orijinalden alıntı: emirozmnÖncelikle edindiğiniz bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim . Benim bir sorum olacak size . Şuan Dell m4800 diz üstü bilgisayarım var ve uzun süredir ssd upgrade etmek istiyorum fakat araştırırken bazı öğrendiğim şeyler iyice kafamı karıştırdı. cihazımda ddr3l 1600 lük rem var ve sizin denemiş olduğunuz ssd nin özelliklerine baktığımda ddr4 ile uyumlu gibi anladım . direk olarak cihazımızın ram tipi ile ( gücünden bahsetmiyorum ) bir uyumluluk olması gereklimidir? Dikkat ettiğim nokta sizin test etmiş olduğunuz cihazda dd3l ve 1600 rem tipine sahip olması . sanırım sorun olmuyor yada kullanırken problem çıkarmıyor gibi anladım .
Diskler standart sata bağlantısına sahip, diğer bileşenler ile herhangi bir bağlantısı yok. Direkt takarak kullanabilirsiniz, sorun olmaz.
-
Ram DDR3 yada DRR4 olması SSD kullanmana engel değildir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 30 Mart 2021; 13:52:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok Teşekkür ederim .
-
Merhabalar, daha 5 gün önce Hepsiburada dan samsung ssd aldım ancak bugün konunuzda tesadüf olarak gördüğüm mavi kitapçığın benim kutuda olmadığını farkettim. Bende sadece siyah kitapçık var ama içinde son sayfada Türkçe olarak garanti belgesi başlıklı bölüm var. Sizce sorun teşkil eder mi garanti konusunda dostlar,üstadlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzsaka -- 23 Nisan 2021; 18:44:37 >
-
Ürününüzün Samsung Türkiye garantili olup olmadığını Samsung'a mail atarak öğrenin bence. Çünkü Türkiye garantili olsa o mavi garanti belgesinin çıkması gerek. Eğer Türkiye garantisi yoksa garanti şartlarından faydalanamazsınız
E-mail ile ileşime geçtim ayrıca canlı destek ile konuştum en azından şimdilik. Canlı destekte: Siyah kitapçıkta ithalatçı firma olarak "Samsung Electronics İstanbul Pazarlama ve Tic. LTD. ŞTİ gözüküyorsa sıkıntı yok dedi. E-mailden cevap bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzsaka -- 23 Nisan 2021; 19:52:47 > -
Eğer sorun yok dedilerse sıkıntı olmaz.
Peki üstad, hazır aklıma gelmişken sormak istiyorum. Windows işletim sistemi kurulu şekilde şuanda günde yazma boyutu 10-12 GB artıyor. Ben herhangi bir kopyalama yapmadığım halde. Sizde de durum bu şekilde mi ?
-
Windows 10 sistem geri yüklemesi için veri yazıyor ben şuanda 10 TB yazdım. Ama sen yinede diğer programları ve virüs taraması yap ne olur ne olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 23 Nisan 2021; 20:5:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X