SAMSUNG 870 EVO 1TB İNCELEMESİ VE TEST SONUÇLARI RESİMLER VE VİDEOLARLA BİRLİKTE. NOT İLGİLİ VİDEO BAŞA ALAMADIM KONUNUN SONUNDAKİ VİDEO BAKABLİRSİNİZ Evet Saygı değer FORUM DONANIM HABER takipçileri. 22.01.2021 Tarihinde sipariş vermiş olduğum; Samsung 870 evo SSD 28.01.2021 tarihi itibariyle elime geçmiş bulunmakta. Şuan için üzerinde birkaç test programı ve kendi test usullerimle ssd yi test etmiş bulunmaktayım. Öncelikle ön inceleme ve daha sonrada test sonuçlarına bakalım. KUTU İÇERİĞİ Öncelikle kutu içeriğinden başlamak istiyorum. Samsung 870 Evo 1TB lık SSD kutusundan 1 adet 2.5 inc lik 1 adet SSD,1 adet kullanma kılavuzu ve son olarak da 1 adet Samsung Türkiye onaylı garanti belgesi çıkmakta. Kutu içeriği aslında fiyatına göre birazcık sizi hayal kırıklığına uğratıyor. 1265 T.L. verdiğin bir SSD den en azından 30/50 T.L. arasında bir sata/usb bağlantı kablosunun çıkmasını bekliyorsun. Ama ne yazık ki SSD üreticiler nedense hiçbir ürünlerinde ucuz veya pahalı ayırt etmeksizin bağlantı veya aktarım kablosu vermiyor. O yüzden benim yaptığım gibi 80 T.L. değerinde USB 3.0 SATA 3 HDD kutusu satın alabilirsiniz. SAMSUNG 850 EVO 1 TB SSD TEKNİK ÖZELLİKLER Genel Özellikler
Özel Özellikler
Çevre
Aksesuarlar
Yazılım
Garanti
KURULUM VE MONTAJ Evet kutu açılımını yaptıktan sonra gelelim montaja. SDD benim Notebookumdaki HDD’le birebir aynı ölçüde (Gerçi bütün 2.5 inc hdd hepsi aynıdır sanırım). 2.5 inclik Samsung 870 evo ssd elinize aldığınızda kaliteyi fark ediyorsunuz. Ben öncelikle ssd yi hdd kutusuna takarak bilgisayarıma usb den bağladım. Ve daha sonra kutu içeriğindeki CD de mevcut olan Samsung Magician ve Data Migration adındaki 2 adet yazılımı kurdum.(Not: Bu yazılımların en güncel sürümünü Samsungun sitesinden indirip kurarsanız daha yararlı olur.) Data Migration ile mevcut hdd işletim sitemi ve diğer tüm verilerimi olduğu gibi ssd ye (Klonladım) attım. Bu yazılımın kullanımı çok kolay. SAMSUNG 850 1TB SSD TEST SONUÇLARI Test değerlerini yayınlamadan önce SSD yi taktığım sistemin(Dizüstü bilgisayarımın) özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü ssd test sonuçları ve ssd nizin çalışma hızını takacağınız bilgisayarın özellikleri etkilediğini bilmenizi isterim. İyi bir işlemci ve iyi bir ramla yüksek performanslara çıkabilirsiniz. Asus N551JW İşlemci Intel® Core™ i7 4720HQ işlemci İşletim Sistemi Windows 10 Yonga Seti Intel® HM86 Express Chipset Bellek Kingston Hyperx DDR3L 1600 MHz SDRAM, 2 x DIMM soketle maks. 16 GB SDRAM Ekran 15.6" 16:9 HD (1366 x 768)/Full HD (1920 x 1080)/IPS FHD (1920 x 1080) LED Arkadan Aydınlatma Asus Splendid Video Intelligent Technology, Zero Bright Dot , anti-glare Grafik Nvidia GeForce 960M Integrated Intel® HD Graphics 4600 Depolama 2.5" SATA3 1TB HDD 5400 RPM 128 GB SSD Optik Sürücü Blu-Ray DVD Combo Super-Multi DVD Blue-ray Writer Kart Okuyucu 3 -in-1 kart okuyucu ( SD/ SDXC/ MS/ MS Pro/MS Pro Duo/ MMC) Kamera HD Web Kamera Network Bütünleşik or 802.11 a/b/g/n (WiDi) 10/100/1000/Gigabit Base T BT 4.0 desteği (on WLAN+ BT 4.0 kombo kart) Arayüz 1 x Mikrofon girişi 1 x Kulaklık çıkışı(Audio-in Combo) 3 x USB 3.0 portu 1 x RJ45 LAN 1 x HDMI 1 x mini Display Port Ses Bütünleşik 2 hoparlör ve mikrofon Bang & Olufsen ICEpower® SonicMaster Premium Asus N series external sub-woofer support MaxxAudio desteği Additional subwoofer Pil 6 Hücreli 5200 mAh 56 Whrs Şimdi sıra geldi ssd ile ilgili testlere. Samsung Magician İle Yaptığım Testler Normal Mod Samsung Magician İle Yaptığım Testler Rapid Mod On CrystalDiskMark İle Test Normal Mod CrystalDiskMark İle Test Rapid Mod On ATTO İle Test Normal Mod ATTO İle Test Rapid Mod On AS SSD İle Test Normal Mod AS SSD İle Test Rapid Mod On HD TUNE PRO İle Test Normal Mod HD TUNE PRO İle Test Rapid Mod On Evet arkadaşlar bu benim ilk inceleme ve test içeriğim. O yüzden eksik ve gereksiz şeyler yazdıysam sizden şimdiden özür dilerim. Merak ettiğiniz ya da sormak istediğiniz bir şeyler olursa bu konu altına yazabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 6 Şubat 2021; 15:36:45 > |
Samsung 870 EVO 2.5 inc SSD İncelemesi
-
-
250 GB 850 evodan 500 GB 860 evoya geçtim çok aşırı memnunum hiç M2 eksikliği hissetmedim -
m.2 nvme ler ssd fiyatlarina bulunabiliyor.anakartinizda birden fazla yuva yoksa pci ex 1x yahut 4x adaptoru ile de kullanabiliyorsunuz.
ustelik pci ex 1x kapisina takilmis nvme hiz anlaminda ssd lerden daha hizli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 23 Ocak 2021; 21:10:32 > -
Evet nvme diskler çok ama çok hızlılar ama herkeste bunu destekleyecek pc yok hele 3-4 yıldan daha eskiyse dizüstü pc lerde nvme bulmak daha zor
-
evet bende 850 evo kullandım. Çok iyidi hele rapid modu aktif edince uçuyordu. 1 gb boyutundaki dosyaları 3000 Mb/sn aktarım sağlıyordu.
-
Raid modu hiç kullanmadım gerçekten farkediyor mu -
Rapid mode samsung magician uygulaması kurup ordan aktif et farkı göreceksin
-
Tamamdır hocam saolun bir ara deneyeceğim -
Samsun 850 evo da test etmiştim işte resimleri normal mod ve rapid mod arasındaki fark
-
Ee ben 2015ten beri sürünüyormuşum bunu nasıl daha önce keşfedemedim :)) -
AKtif ettin mi ?
-
Hocam rapid modun sürekli açık olması ssdye zarar verir mi? 1-2 kere kullandım onun dışında hep kapalıydı -
Hayır vermez. Öyle birşey olsa o özelliği koymazdı samsung mühendisleri Yada bununla ilgili uyarı verirlerdi.
-
rapid mod gereksiz bir faydası olmayan bir özellik en azından benim için öyle faydası olanı da görmedim
açılışa falan zerre etki etmiyor o hıza ramler sayesinde ulaşıyor zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Ocak 2021; 23:59:32 > -
Aslında faydası var. Rapid modu şöyle açıklığım. Ramlerden değil SSD nin içinde 1 GB bir tampon bellek var onu kullanıyor. Yani 1 GB ve aşağısındaki dosya yazmada işe yarıyor. IOPS değerlerine bi faydası olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 24 Ocak 2021; 0:18:47 > -
850 evo 250 gb ssd var, ek olarak 480-500gb civarında yeni ssd almak istiyorum.
860 evo 500gb gibi 3d nand ve dram olan başka ssd var mıdır 400-500-tl civarında?
-
Benim bildiğim bu nand yongalar Samsung patentli yine sen Samsung seçsen daha iyi olur bence 860 Evo yada eğer bulabilirsen 850 Evo olabilir
Benzer içerikler
- twinmos ssd alınır mı
- ruxim nedir
- unexpected store exception hatası
- seagate garanti sorgulama
- crucial ssd alınır mı
- ntfs nedir
- en iyi harddisk markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X