|
Samsung 980 1 tb düşük hız problemi
-
-
Merhaba. Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz? Anakartın web sayfasında bir uyarı var: "Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU."
Bu tablo da kullanma kılavuzundan:
sayfa 15: https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_ga-a320m-s2h_e_1201.pdf
Satın aldığınız yerle iletişime geçin bence. İşlemci-anakart-SSD üçlüsü uyumsuz olabilir. İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 10 Şubat 2023; 22:50:57 >
-
Ryzen 5 5600 kullanıyorum işlemci olarak ama anakartın sitesinde belirtilen işlemciler gen 3x2 çalışır diğerleri gen 3x4 şeklinde yorumladım ben yanlışmı düşünüyorum. -
Evet, işlemciniz bahsedilen işlemciler arasında yok, 2. maddede gerçek destek işlemci tarafından değişiklik gösterebilir denmiş ama x4 hızda çalışmasını beklerdim ben de. Bilendenal web sayfasında 980 ssd, a320m-s2h ile uyumlu ürünler arasında listelenmiş. Calnı destekten bilgi almayı deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 10 Şubat 2023; 15:42:52 >
-
Ana kart kendi sitesinde işlemci ve m2 destekliyor olarak gözüküyor. Gigabyte ile iletişime geçtiğim zaman ise görmeden bir şey diyemeyiz dediler ama garantisi yok ürünün zaten faturası falan da yok. Bios üzerinden değiştirilebilecek bir ayar bulamadım bir çok şey denedim bir çözüm olmadı ek olarak internette de benzer bir sorun bulamadım -
-
Evet yani bir çok yöntem dedim ana kart programı kurdum çip setleri güncelledim sataları iptal ettim. Bios pil söktüm taktım vs. İnternette de araştırdım yabancı forumlar falan benzer bir durum hiç göremedim. Servisi aradığımda ana kartı gönderin bakalım falan dediler de faturası vs mevcut değil. Kullanımda sıkıntı yok normal bir şekilde çalışıyor ama yüksek miktarlarda ücret öndeyim yarım performans almak da çok içime sinmiyor -
Gen 3x2 olarak görüyor samsung yazılımı ve o şekilde çalışıyor. Başkalarının yaşadığı sata bloklama veya m2 görmeme gibi sorunların hiç birini yaşamayıp bu şekilde olması gıcık bir durum. Isı değerleri 40 derece civarlarında çalışıyor. Windows 11 kullanıyorum orjinal yazılım onla alakalı bir durum da göremedim. Yarın bir m2 yi farklı bir a320 m ana kart ile deneyeceğim bakalım m2 de mi sorun var acaba ama sanmıyorum. M2 nin kendi iç berisine baktığımda program ile gen 3x4 olarak gözüküyor -
Aynı sıkıntı bende vardı AHCI driver sata driverlarını tekrardan kurdum sorunum çözüldü dostum benim ssd 22tb yazmış ölü diyebilceğim hdd'den senden daha yüksek rakamlar alıyorum.
dediğim gibi ahci sata driverlarını kaldır sıfırdan kurulum yap dostum bende öyle çözdüm sorunumu.
-
Teşekkür ederim yanıtın için ahci sata driverlarını nasıl kaldırabilirim? Daha önce yapmadım da yardımcı olur musun? -
Benim yaptığım yöntem aygıt yöneticisinden depolama aygıtlarının sürücülerini sildim güncel şekilde driverları indirip tekrar kurdum garanti olsun diye chipset sata/ahci driverlarını da kurdum indirirken sata ahci driverları gözükmeyebilir sitede windows sürümünü 10 yapın gözükmezse win8 driverlarını yükleyin dostum öyle dene bi inşallah çözülür.
-
-
diag scan yapıp bi resmini atarmısın dostum bi 1-2 saat sürebilir bekle biraz tarasın ssdyi
-
-
En mantıklısı o hocam -
Farklı a320 anakart ile denedik hiç bi r sorun yok. Win10 kurup tüm driverları tekrar kurduk siteden vs değişen bir şey yok ne alaka anlamamak ile birlikte ana kartın m2 yuvası bir sebepten ötürü *2 çalışıyor. Yazılımsal bir şey yok ortada. Konu bir şekilde çözüldü yeni b550 falan almak lazım almışken -
-
Bunu bilmiyorum hocam yanlış yönlendirmek istemem bilen birisi yazarsa daha iyi olur -
Cpuz den ana kart çip set kısmından aynı görseli atma imkanın var mı acaba? Sanki burada veriye göre tüm sistem yarı hızda çalışıyor gibi bir durum var -
PC başına geçtiğimde atayım dostum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X