Şimdi Ara

Samsung, akıllı telefonlar için 12 GB LPDDR4X DRAM üretimine başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung’un pek çok iş kolu bulunuyor. Bunlardan biri DRAM üretimi. Geçtiğimiz ay duyurulan 512 GB eUFS 3.0 bellek üretimi haberinden sonra, bugün ise akıllı telefonlar için 12 GB boyutunda LPDDR4X DRAM modülleri üretileceği açıklandı.

Geçmişten günümüze DRAM üretimi

12 GB LPDDR4X DRAM, 6 adet 16-gigabit LPDDR4X çipi ile oluşuyor. 10nm (1y-nm) üretim süreci sonucunda ortaya çıkan bu DRAM, saniyede 34.1 GB veri aktarımına olanak sağlıyor. Ayrıca 1.1 milimetre kalınlığı sayesinde de akıllı telefonlar daha ince tasarımlarla sunulabilecek. Samsung bu yeni DRAM modülünün ardından geçmişten günümüze DRAM üretiminde gerçekleştirdiği büyük adımlardan bahsetti. Bunlar 2011 yılında 1 GB DRAM üretimi ve onun ardından 6 GB (2015), 8 GB (2016) olarak gözüküyor.

Ayrıca Bkz.iPad mini 5 tasarım açısından büyük bir yenilik sunmayacak

Son olarak Samsung, 12GB boyutunda DRAM’in büyüyen ekran boyutları, çoklu kameralar, yapay zeka ve 5G bağlantı desteği gibi konulara vereceği destekten değiniyor. Firmanın DRAM üretim tarihçesini içeren tabloyu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

• Donanıma kasıyorlar ama bu donanımı kullanacak yazılım yok ki :/ şu an babamdaki note 2 bile kasmadan instagrama whatsapp a giriyor. Onun dışında kim telefonunda ağır photoshop, premiere, after effect vs yapıyor ki .

Tamam gelişsin bir şey demiyorum ama daha önemli şeyler var misal batarya, kasa dayanıklılığı, çeltik/delik yok etme vs vs vs

• Bu RAM'lerde farklı bir basım tekniği mi var ki 1y-nm deniliyor?

• Rame hava basıp boş lafa dolanıyorlar 12gb lpddr4x yerine 5gb lpddr5 bellek tercih ederim. ancak takvime uyduklarını sanmıyorum lpddr5 halen ortada yok.

• Amaaan Samsung değil mi işte yılda 1000 telefon modeli çıkaran

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.