Şimdi Ara

Samsung Android Cihazlarda Sormak / Öğrenmek İstedikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vhcyns

asphalt 5 derken 8 de kasiyomu

pardon yanlışlıkla 5 yazmışım işteyim aynı zamanda da. 8 Evet. kasmıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: unbelieveable

quote:

Orijinalden alıntı: Mister Spak

Hocam s4 mini onceden sorunsuz girdigi wifiye girmiyor ip alinamadi diyor, bi el ativer

Modemi Resetleyin. Tekrar Bağlanmayı deneyin.

Yurtta kaliyorum modeme ulasmam zor baska imkan yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unbelieveable

quote:

Hocam s4 mini onceden sorunsuz girdigi wifiye girmiyor ip alinamadi diyor, bi el ativer

Modemi Resetleyin. Tekrar Bağlanmayı deneyin.

Yurtta kaliyorum modeme ulasmam zor baska imkan yok mu

Genelde sorunlar modemin zaman aşımına uğramasıyla oluşuyor. bunun düzelmesi için modemin yeniden başlatılmasını gerektiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

Super Amoled ekrandan IPS ekrandaki gibi tam beyaz renk aldığını iddia edenlere ne demeli peki? Samsung'un amoled takıntısını anlamak mümkün değil. Sözde batarya performansını olumsuz etkilemesin, az tüketsin diye kullanıyorlar, birde daha canlı renk elde etmek için. Bende vividçiyimdir. Samsung LCD TV ve en son kullandığım masaüstü bilgisayarımda Samsung LED monitör kullanmıştım. Ama cep telefonundaki beyaz rengi nasıl görmüyorsun diye iddia edenler ya konudan bir haber ya da hakikaten hiçbir şey bilmiyorlar..

2.00 a gelin hem görüntüye hem adamın söylediğini dinleyin.Daha öncesini izleyerek hepsinin full parlaklıkta olduğunu görebilirsiniz.

Yine 2.00 a gelin adamın söylediğini dinleyin. " s5 in mavimsi beyazlarını,z2 nin kırmızımsı beyazlarına tercih ederim" diyor.

s5 deki amoledin beyaz renk başarısı,IPS lerin beyazlarda mükemmel olmadığını gösteriyor.S5 den önce beyazlar felaketti.

Video atınca kabul etmiyor çoğu kişi birde.

• quote:

Super Amoled ekrandan IPS ekrandaki gibi tam beyaz renk aldığını iddia edenlere ne demeli peki? Samsung'un amoled takıntısını anlamak mümkün değil. Sözde batarya performansını olumsuz etkilemesin, az tüketsin diye kullanıyorlar, birde daha canlı renk elde etmek için. Bende vividçiyimdir. Samsung LCD TV ve en son kullandığım masaüstü bilgisayarımda Samsung LED monitör kullanmıştım. Ama cep telefonundaki beyaz rengi nasıl görmüyorsun diye iddia edenler ya konudan bir haber ya da hakikaten hiçbir şey bilmiyorlar..

Hocam ben S3 den G2 ye geçtim. Biliyorsunuz ki birinin ekranı IPS diğerinin AMOLED. 1 yıl Amoled ekran kullandıktan sonra IPS panele geçince affaladım. Zira siyahı çok seven biri olarak IPS panelin siyahı Amoled e göre çok daha kötü geldi bana. Dediğiniz doğru, Amoled ekranlar beyazı biraz sarımsı gösteriyor. Mesela ben beyazı sevmiyorum zira beyaz gözlerimi yoruyor. O ekranın beyazları sarımsı olarak göstermesi beni hiç rahatsız etmiyordu. IPS e geçince beyaz tabanlı renkler tam beyaz oldukları için haliyle gözlerimi yoruyor.

Bana göre FHD IPS paneldense HD AMOLED ekranı tercih ederim. Bana çoğu kişi delirdin mi? diyebilir. Yani sonuç olarak, tercih meselesi aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

quote:

2.00 a gelin hem görüntüye hem adamın söylediğini dinleyin.Daha öncesini izleyerek hepsinin full parlaklıkta olduğunu görebilirsiniz.

Yine 2.00 a gelin adamın söylediğini dinleyin. " s5 in mavimsi beyazlarını,z2 nin kırmızımsı beyazlarına tercih ederim" diyor.

s5 deki amoledin beyaz renk başarısı,IPS lerin beyazlarda mükemmel olmadığını gösteriyor.S5 den önce beyazlar felaketti.

Video atınca kabul etmiyor çoğu kişi birde.

dediğim gibi hani bugüne kadar kullandığım cihazlar samsung a dair;

Note 1 - note 2 - note 3 - s3 - s4 - s5

ama s5 de ki performansı göremedim. samsung s5 te bişeyleri hakikaten başarmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unbelieveable -- 14 Eylül 2014; 23:25:27 >

• Samsung rami sifirladiktan sonraki kasmayida cozsun ondan iyisi yoktur....

• Diyelim telefonun kamerasında bir sıkıntı var (teknik) ve telefon root'lu olarak gitti garantiye servis roottan falan diyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Ata

Samsung rami sifirladiktan sonraki kasmayida cozsun ondan iyisi yoktur....

Şöyle ki s5 e kadar olan bütün sürümlerde.

Home Tuşuna basılı tutup Ram sekmesinden ram i temizle butonuna dokunduğunuzda hakikaten çalışan hizmetleride kapatıyor. sonra yeniden başlıyor hizmetler. bu nedenle kasmaya sebep yaratıyor. s5 te bu sorun yok rami temizle gibi bir olay yok. tümünü sonlandır deyince açık uygulamaları sonlandırıyor. hizmetler durdurulmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

Diyelim telefonun kamerasında bir sıkıntı var (teknik) ve telefon root'lu olarak gitti garantiye servis roottan falan diyor mu?

hayır. Rootla alakalı sadece yazılımsal problemlerde sorun çıkacaktır. onun haricinde gerçekten yazılımsal bir problem sonucu kamera gerçekten çalışmıyorsa evet sorun yaratacaktır. bunu da anlamanın yolu Cwm den veya Twrp den Format System / Wipe Data Factory Reset / Wipe Dalvik - Cache yaparak silip Stock Romunuzu Yeniden kurmanız. şayet sorun devam ediyor ise bu artık yazılımsal değil donanımsaldır. servise gönderebilirsiniz..
  • Aslında benim gördüğüm (Samsung G Note 2 kullandım yaklaşık 8 ay) beyaz renklerin mavimsi yani soğuk renk sınıfına girmeleri. Bende bunu sevmiyorum beyazı soğuk hale getirmekle renk gamutunda diğer renklerde canlı (fosforlıymuş gibi) renk almak elbette mümkün.. Buna da vivid diyorlar..

Tabiiki herkes ne görmek istiyorsa onu seçiyor. Ama Z2'ninde beyaz renk ayarının olduğunu belirtmek istiyorum.. RGB ayarı yapabiliyoruz (beyaz dengesi).. Mesela Z2'yi ilk aldığım zamanda sarımsı gelmişti beyaz renk ve R: 8, G: 35 ve B: 85 yapınca iMac'im deki gibi tam beyaz renk alabildim.. Standart ayarlarda kullanılınca sarımsılıktan dolayı kırmızının daha etkin görünmesi doğal.. Ayarlama ile çözülebiliyor.. Hatta amoled ekranın verdiği ayarı tuturursanız amoled ekran gibi de çalışıyor..

Tamamen tercih ve göz rahatlığı tercihi ya işte.. Dediğim gibi ben televizyon ve monitörlerini kullandığım için telefonda böyle bir seçim yapmalarını mantıklı bulmuyorum nedense..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aslında benim gördüğüm (Samsung G Note 2 kullandım yaklaşık 8 ay) beyaz renklerin mavimsi yani soğuk renk sınıfına girmeleri. Bende bunu sevmiyorum beyazı soğuk hale getirmekle renk gamutunda diğer renklerde canlı (fosforlıymuş gibi) renk almak elbette mümkün.. Buna da vivid diyorlar..

Tabiiki herkes ne görmek istiyorsa onu seçiyor. Ama Z2'ninde beyaz renk ayarının olduğunu belirtmek istiyorum.. RGB ayarı yapabiliyoruz (beyaz dengesi).. Mesela Z2'yi ilk aldığım zamanda sarımsı gelmişti beyaz renk ve R: 8, G: 35 ve B: 85 yapınca iMac'im deki gibi tam beyaz renk alabildim.. Standart ayarlarda kullanılınca sarımsılıktan dolayı kırmızının daha etkin görünmesi doğal.. Ayarlama ile çözülebiliyor.. Hatta amoled ekranın verdiği ayarı tuturursanız amoled ekran gibi de çalışıyor..

Tamamen tercih ve göz rahatlığı tercihi ya işte.. Dediğim gibi ben televizyon ve monitörlerini kullandığım için telefonda böyle bir seçim yapmalarını mantıklı bulmuyorum nedense..

katılıyorum

• Peki dostum güncelleme rezaletine ne diyeceksin. Ben galaxy s3 mininin 8190 versiyonunu kullaniyorum. Cihaz 4.1.1 ile cikip aylar sonra 4.1.2 alan bir cihaz. 18 aylik guncelleme destek sozu nerede peki. Hergun yeni model duyurmak veya ayni tip cihazin yeni ve guncellenmis modelini cikarip tuketiciye dayatmak reva mi. 2012 kasiminda duyurulan bir cihaz 18 aylik anlasma suresi icinde 4.2.2 , 4.3 veya 4.4 guncellemelerini neden alamiyor. Toucwiz desek as900 kamyomlari gibi homurdanip kasim kasim kasiliyor. Tamam diger markalarda ara veya giris seviyesi telefonlara destek vermiyor olabilir. Fakat bu onlara cihazi 1000 liraya sattiktan sonra ayni cihazin makyajli ve guncellenmis modelini dayatma hakki vermez. Ornek s3 neo, ornek s3 mini VE gibi. Saygilar..

• quote:

Orijinalden alıntı: mtg49

Peki dostum güncelleme rezaletine ne diyeceksin. Ben galaxy s3 mininin 8190 versiyonunu kullaniyorum. Cihaz 4.1.1 ile cikip aylar sonra 4.1.2 alan bir cihaz. 18 aylik guncelleme destek sozu nerede peki. Hergun yeni model duyurmak veya ayni tip cihazin yeni ve guncellenmis modelini cikarip tuketiciye dayatmak reva mi. 2012 kasiminda duyurulan bir cihaz 18 aylik anlasma suresi icinde 4.2.2 , 4.3 veya 4.4 guncellemelerini neden alamiyor. Toucwiz desek as900 kamyomlari gibi homurdanip kasim kasim kasiliyor. Tamam diger markalarda ara veya giris seviyesi telefonlara destek vermiyor olabilir. Fakat bu onlara cihazi 1000 liraya sattiktan sonra ayni cihazin makyajli ve guncellenmis modelini dayatma hakki vermez. Ornek s3 neo, ornek s3 mini VE gibi. Saygilar..

şu şekilde ; bilirsiniz ki güncelleme cihazın donanımına göre verilmekte. belirli bi süreden sonra güncelleme alması evet bitiyor. fakat şu anda s3 mini nin android 4.4.4 güncelleme alması söz konusu. bunun üzerinde çalışmalar yapılıyor. saygılar.

• Destek Saati Başlamıştır :)
  • S3 un bile 4.4 almayacagi kesinlesti. Bu isin donanimla alakasina bakmiyorum. Bilirsinizki ace serisinin 4. Nesili piyasaya suruldu. Ki bu cihaz ace 3 e gore donanim olarak daha dusuk bir cihaz. 512 mb olan Ace 4 android 4.4.4 ile gelirken 1 gb ram barindiran s2 s3 s3 mini gibi cihazlara donanimsal yetersizlik bahanesiyle verilmeyegi aciklandi. Simdi bu dusunceye gore bakarsak ace 4 ( kendi serisinden bile daha dusuk donanimli ) nasil oluyorda 4.4.4 u kaldirabiliyor. Ayni sekilde core, core2 gibi cihazlarda bu durumda. 60 milyon satan ve donanimi piyasada hala gecerli olup satilan bir s3, ace 4 gibi bir cihazdan daha dusuk surumu kullaniyor. Ki verilmeyecegide kesinlesti. Bana gore android sistemi nexus serisi disinda pismanliktir sevgili arkadaslar. Aksi takdirde 1500 tl nin uzerinde telefonlar alip ureticilerin bizleri bir yil sonra yeni cikardigi ve daha pahali olan cihazlarla adeta bakin sizi nasilda kandirdirdik demelerine maruz kaliriz. Guncelleme cokda onemli birsey degil demeyin sakin. Cunku hicbir cihaz ilk ciktiginda kusursuz olarak cikmaz. Bu kusurlar ureticilerin en son yazilimlariyla duzeltilmesi gerekir. Aksi takdirde kasilmalara gec acilmalara veya diger bircok soruna boyun egip nasil olsa yenisi cikti deriz. Ve gider 2000 liramizi bi guzel bayilir geliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtg49

S3 un bile 4.4 almayacagi kesinlesti. Bu isin donanimla alakasina bakmiyorum. Bilirsinizki ace serisinin 4. Nesili piyasaya suruldu. Ki bu cihaz ace 3 e gore donanim olarak daha dusuk bir cihaz. 512 mb olan Ace 4 android 4.4.4 ile gelirken 1 gb ram barindiran s2 s3 s3 mini gibi cihazlara donanimsal yetersizlik bahanesiyle verilmeyegi aciklandi. Simdi bu dusunceye gore bakarsak ace 4 ( kendi serisinden bile daha dusuk donanimli ) nasil oluyorda 4.4.4 u kaldirabiliyor. Ayni sekilde core, core2 gibi cihazlarda bu durumda. 60 milyon satan ve donanimi piyasada hala gecerli olup satilan bir s3, ace 4 gibi bir cihazdan daha dusuk surumu kullaniyor. Ki verilmeyecegide kesinlesti. Bana gore android sistemi nexus serisi disinda pismanliktir sevgili arkadaslar. Aksi takdirde 1500 tl nin uzerinde telefonlar alip ureticilerin bizleri bir yil sonra yeni cikardigi ve daha pahali olan cihazlarla adeta bakin sizi nasilda kandirdirdik demelerine maruz kaliriz. Guncelleme cokda onemli birsey degil demeyin sakin. Cunku hicbir cihaz ilk ciktiginda kusursuz olarak cikmaz. Bu kusurlar ureticilerin en son yazilimlariyla duzeltilmesi gerekir. Aksi takdirde kasilmalara gec acilmalara veya diger bircok soruna boyun egip nasil olsa yenisi cikti deriz. Ve gider 2000 liramizi bi guzel bayilir geliriz.

cihaz aynı kalıpta sadece 4.4.2 gelmesi saçmalık olur bu nedenle performans değişmeleri olacaktır. custom olarak kurulan 4.4.2 veya 4.4.4 sürümleri bile batarya süresi performans kötülüğü olarak biliniyor zaten

• hocam ne derseniz deyin nexus serisi dışında bütün android kullanan markalar yavaştır hantaldır ve destek almazlar. zaten alsalar adamlar bir üst modeli satamazlar. hepsi satış politikası yani. bana göre ya iphone cihazları (inanın 3gs bile samsungun çoğu modelinden daha akıcı ve stabil) veya nexus 5 kullanımalı. Bir telefon üretici ne kadar arkasında durursa telefondur. Ben şu s3 açıklamalarından sonra değil telefon samsungdan artık çamaşır makinesi bile almayacağım. sizde s5 var sanırım. s5 çıktığında samsung s4 güncellemelerini nasıl süre olarak nasıl uzattıysa ki aynısı s4 çıktığında s3ün başına gelmşti, s6 çıktığında da aynı durumlar s5in başına gelecektir. son olarak samsungdan bu kadar mı nefret ediyorsunuz derseniz tabiki hayır. Samsung Galaxy S2 hayranlığım ilelebet sürecektir çünkü piyasadaki en efsane makinadır.. Saygılar

• Merhaba, galaxy trend plus kullanıcısıyım. Az önce yeni güncelleme uyarısı geldi. Cihaz'ı alalı 6 ay oldu ve ilk kez böyle bir durum söz konusu. Güncelleme yapmam gerekir mi ? Yaparsam ve memnun kalmazsam eski sürüme dönebilir miyim ? Ve güncelleme yağmadan önce yedekleme yapmam gerekir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vhcyns

plastik kafa yapıyo mu

Note 3 kullanicisiyim ama guzel espiriydi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.