Şimdi Ara

Samsung AR5000 Serisi AR18HSFSC İnverter Klima 30 Günlük İnceleme ve Sürekli Güncelleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
9.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güç Tüketimi (Isıtma, W) 1 660 watts
    Güç Tüketimi (Soğutma, W) 1 450 watts
    Olan klimanız sizin kullanımınızda ve 57m2 alanda nasıl oluyor da bu kadar az elektrik harcıyor.
    Bu ölçüde bir klima normalde bırakın kapıları açık 2 farklı yeri değil tek başına bile 57m2 için yetersizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Arkadaşım çok ama çok merak ettim
    Güç Tüketimi (Isıtma, W) 1 660 watts
    Güç Tüketimi (Soğutma, W) 1 450 watts
    Olan klimanız sizin kullanımınızda ve 57m2 alanda nasıl oluyor da bu kadar az elektrik harcıyor.
    Bu ölçüde bir klima normalde bırakın kapıları açık 2 farklı yeri değil tek başına bile 57m2 için yetersizdir.

Merhaba.Tam detaylı olarak öğrenmek istediğinizi yazın.Bende bildiğim ya da ölçtüğüm değer aldığım birşeyse beyan edeyim.Veya siz benden yapabileceğim bir istekte bulunun seve seve bu konuyla ilgili yapayım.Benim yazdığım hiçbirşeyde en ufak bir sallama-yalan-hayali birşey yok.Cihazla benim sayaç arasında olan elektrik tüketimi ölçümlerim...Bu arada sayacım mekanik sayaç eski tip.evde yokken sadece bir ayda ortalama 80 kw sadece buzdolabı tüketimi var.Bunu nereden biliyorum dersen yazın 3-4 ay evde değilim.Sayaç arızalı değil bunu testte ettim.

• koraytok kullanıcısına yanıt
    Ankara'da klimayla ısınmak çok zor,zaten Ankara'da etrafta,bina yüzeylerinde pek fazla klima dış ünitesi göremezsiniz..Yazın da pek ihtiyaç olmaz,kışında yeterli gelmez.Şimdi çıkar biri bla bla bla konuşur ben ısınıyorum vs der..istisnadır,genel kanı klima değil,doğalgaz veya kömür sobasıdır..
    Bu arada aşağı yukarı aynı iklimde yaşıyoruz,sizin tüketim değerlerinizi takip ediyorum,bugün yarın benim fatura da gelecek..bir karşılaştırma yapacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Ankara'da klimayla ısınmak çok zor,zaten Ankara'da etrafta,bina yüzeylerinde pek fazla klima dış ünitesi göremezsiniz..Yazın da pek ihtiyaç olmaz,kışında yeterli gelmez.Şimdi çıkar biri bla bla bla konuşur ben ısınıyorum vs der..istisnadır,genel kanı klima değil,doğalgaz veya kömür sobasıdır..
    Bu arada aşağı yukarı aynı iklimde yaşıyoruz,sizin tüketim değerlerinizi takip ediyorum,bugün yarın benim fatura da gelecek..bir karşılaştırma yapacam.

Ankara ve marmaris aynı iklim mi?Sanırım yanlış anlaşılma var.Ben marmariste yaşıyorum,suan dış hava 8 derece,iç sıcaklı salonda 25,hol 24 en uzak mesafesi 23,mutfak 24 derece.

Faturaya göre hesap yaparsanız yanlış yaparsınız,kw'ya göre yaparsanız aynı dilden konuşuruz.Bu arada dış hava sıcaklığı düştükçe iç ortam ısınması için klima daha çok yükte olacaktır buda tüketimi arttırır.Doğru ve tam sonuç için aynı koşullar altında farklı ya da aynı cihazlar karşılaştırılabilir ve yorum yapılabilir.

Bazı arkadaşlar araçlarında lpg tüketimi için benim aracın km'de 20 kuruş yakıyor der lpg lt'si üzerinden hesap yapmaz,buda bu hesap.Marmariste benim aracın km'de 25 kr yakıyor,ama ankarada 210 yakıyor.Bu araç 8lt yakıyor.Ne farklı lpg fiyatı farklı.Fiyattan giderseniz yanlış yaparsınız,LPG lt olarak hesap yaparsan doğrusu olur.

Son 3-4 günden beri günlük(24 saatlik) tüketim değeri 17-18kw arasında sanırım buda havaların daha da soğuması!

Klimadan memnunmuyum derseniz,fiyatına göre aldığım bence en iyi fiyat performans ürünü.Ben burada bu klimayı kullanan biri olarak deneyimlerimi aktaracağım.Olaylara tarafsız bakıyorum.Kimseyle polimiğe girmekde istemiyorum.Eğer bu konuyla alakalı benim yazdıklarıma inanmayan veya kafasında soru işareti olan varsa sorsun doğru olarak bildiğim şekilde cevap veririm,bilmiyorsam yazmam,yazamam.Bende bu arada makinacıyım.Sallama makinacı değilim

Bildiğim konuysa ve doğrusu budur diyorsam,sizde yanlış diyorsanız,teknik tabloya göre taşları dökelim derim.Makinalar ve mekanik aksamlarda duygusallık olmaz

En doğrusu neyse onu bulalım benim amacım doğru ve güzel bir paylaşım olup,arkadaşlarımın bilgi sahibi olması.

Burada üst klasman bir ürünle bu ürünü zaten karşılaştıramam,karşılaştıranlarında olması sadece komik olur.Bu cihazı ben 2000 tl'ye aldım.Bu fiyata daha iyi bir cihaz varsa ve o daha iyiyse(benim ölçümüm ısıtma ve soğutmada elektrik tüketimi) o zaman hodri meydan da diyorum.Görünüm ya da marka benim için hiçbir zaman kıstas olmadı,olamazda.Herşeyi teknik döküman söyler,gerisi faso,fiso olur ortak dili konuşamayız.Herkesin zevki ve rengi farklı olduğu için.Kafanızı ağrıttım kusura bakmayın.

• 8830kw suanki endeks değerim 19 aralık saat 23:55 civarı
    Sizin kullandığınız alana göre her türlü Btu hesaplaması en az 24000 olarak çıkıyor. Siz ise 18000 lik kullanıyorsunuz.
    Kullandığınız klimanın teknik verilerinde saatlik tüketim 1660 W ama siz evdeki bütün cihazlar dahil 650-700 W harcıyorsunuz.
    Evinizde extra bir ısı kaynağı mı var.
    Eğer her şey sizin yazdığınız gibiyse o çok çok pahalı ve yere göğe sığdırılamayan klimaların pabucu dama atılmış demektir.
    Ayrıca Samsung için o kadar olumsuz yazılara rağmen sizin değerleriniz yepyeni bir çığır açacak.
    Ölçümlerinize devam edin ve paylaşın, sanırım bir çok klima arayışındaki arkadaşlara yararı olacaktır.
    Ama nedense ben hala bu duruma inanamıyorum, neden derseniz; verdiğiniz değerlere göre klimanız neredeyse saatte 500 W elektrik tüketmiş
    Bence bu durum tek kelime ile mükemmel ötesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmokx -- 20 Aralık 2014; 0:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmokx

Sizin kullandığınız alana göre her türlü Btu hesaplaması en az 24000 olarak çıkıyor. Siz ise 18000 lik kullanıyorsunuz.
    Kullandığınız klimanın teknik verilerinde saatlik tüketim 1660 W ama siz evdeki bütün cihazlar dahil 650-700 W harcıyorsunuz.
    Evinizde extra bir ısı kaynağı mı var.
    Eğer her şey sizin yazdığınız gibiyse o çok çok pahalı ve yere göğe sığdırılamayan klimaların pabucu dama atılmış demektir.
    Ayrıca Samsung için o kadar olumsuz yazılara rağmen sizin değerleriniz yepyeni bir çığır açacak.
    Ölçümlerinize devam edin ve paylaşın, sanırım bir çok klima arayışındaki arkadaşlara yararı olacaktır.
    Ama nedense ben hala bu duruma inanamıyorum, neden derseniz; verdiğiniz değerlere göre klimanız neredeyse saatte 500 W elektrik tüketmiş
    Bence bu durum tek kelime ile mükemmel ötesi...

Bu alan için bu klima zaten uygun değil,bunu bende biliyorum.Herkesin btu hesaplaması farklı,her markanın her ustanın nedense.Burası için bölge katsayısı 423 X 57=24111 btu en az olması gereken ki bu hesapka kişi,ışık ve diğer ısıtma ve soğutma kaynakları yok.Dediğiniz doğrudur.Klimanın saatlik tüketimi demişsiniz ya o değer nasıl çıkar açıklayayım (1660W) klimayı 30 dereceye alın,herhangibir camıda açın klima sürekli tam kapasite çalışsın o zaman yakar.İnverter olmasının anlamı kalmaz ki.O değer tam yük anlık çekim değeridir diye düşünüyorum.Sürekli ve sabit değildir.Evimde extra ısı kaynağı yok.

Ben ne görüyorsam onu yazıyorum ve allah nasip ederse de yazacağım.Olumlu yada olumsuz.Ama tarafsız olacağım sadece bu klima ısıtıyormu,soğutuyor mu ,ne tüketiyor.İyi geceler.

Ankarada yaşıyorum ve ankarayla marmaris aynı iklim demedim ki..Bilmiyorum farkettiniz mi ''bu arada'' diye başlayan cümlemi özellikle ayrı paragrafta kullandım yani üst konudan bağımsız bir konudan bahsettiğimi belli etmeye çalıştım, neyse ben fethiyede yaşıyorum hanım ankaralı olduğundan uzun yıllar gidip geldim.ordan biliyorum, klima iş görmez diye o yüzden dedim.Bir de ben aldığınız ürüne bir laf etmedim asla da etmem,amacım polemik uydurmak değl,para ona yetmiştir veya o tercih edilmiştir saygı duyarım,marka fanatiği değilim,parasına göre iyi ürünse no problem..siz memnunsanız bana bir şey demek düşmez.
    konuyu başından okudum klimalar aşağı yukarı aynı şartlarda kullanıyoruz,o sebeple bir kıyaslama yaparım diye düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 20 Aralık 2014; 13:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Ankarada yaşıyorum ve ankarayla marmaris aynı iklim demedim ki..Bilmiyorum farkettiniz mi ''bu arada'' diye başlayan cümlemi özellikle ayrı paragrafta kullandım yani üst konudan bağımsız bir konudan bahsettiğimi belli etmeye çalıştım, neyse ben fethiyede yaşıyorum hanım ankaralı olduğundan uzun yıllar gidip geldim.ordan biliyorum, klima iş görmez diye o yüzden dedim.Bir de ben aldığınız ürüne bir laf etmedim asla da etmem,amacım polemik uydurmak değl,para ona yetmiştir veya o tercih edilmiştir saygı duyarım,marka fanatiği değilim,parasına göre iyi ürünse no problem..siz memnunsanız bana bir şey demek düşmez.
    konuyu başından okudum klimalar aşağı yukarı aynı şartlarda kullanıyoruz,o sebeple bir kıyaslama yaparım diye düşünmüştüm.

Ben yanlış anlamaşım ankarada yaşıyorsunuz diye düşündüm o an haklısınız,kusuruma bakmayın.Aldığım ürüne laf ettiğinizi düşünmedim,aklımın ucundan dahi geçmedi.Ki lafda edebilirsiniz,herkes istediğini saygı sevgi çerçevesinde söylerse daha güzel olur,yoksa olmaz zaten

Sizin mesajınıza karşılık yazarken,konudan bağımsız olarak o anki düşüncelerimi de ifade etmek istedim sadece bu.

Anlayışınız için teşekkür ederim.Bu arada fethiyenin iklimi daha sıcak arasıra bacanak,anne baba yanına gidiyorum fethiye ye.Teknosa da işiniz olursa kardeşim(kayınço) çalışanı.Yardımcı olabilirse ben sevinirim.

• Bu arada elektrik kw/saat ücreti son zamla burada 45 kuruş.Resmi kayıtlardan gördüğüm bilgidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraytok

Bu arada elektrik kw/saat ücreti son zamla burada 45 kuruş.Resmi kayıtlardan gördüğüm bilgidir.

ben 35 kuruş diye hesaplıyordum neyse ilk faturam gelse hangi saat benim onu bulup bende bir bakacağım ne kadar yakıyor merak ediyorum. ben eve gidince 2. fan seviyesinde 30 derece olarak açıyorum yaklaşık 2-3 saat çalışıyor sıcak olmaya başlayınca 1. dereceye çekip 27 dereceye düşürüyorum 1-2 saatte öyle çalışıyor. günlük ne yakıyorum bu şekilde merak ediyorum :) birde kombi çalışıyor en düşük seviyede bunu da takviye için bu şekilde çalıştırıyorum çok soğuklarda

• burada samsung hakkında yazılanlaradan korkarak ;kullanan arkadaşlarımdan cesaret alarak ar5000 12 000 btu inverter teknosadan 1400 tl ye aldım.montaja gelen samsung servis cihazı kurdu ve 20-25 dk arası vakum yaptı.ibrede -3 yakın değer gördüm.
    cihazı dışarısı 4 derece iken sıcaklık 30 ve devir yarıda iken evdeki standart termometreyi klima ağzına sıfır elimle tuttarak 53-54 arası derece sıcaklık ölçtüm(en son elli ölçüyor onun üzerinde ).hassas ölçüm yapacak ekipman yok.gerekde yok.iyi ısıtıyor.

bu sitede yorum yazan usta, kullanan kişilere teşekkür ederim.vakum konusu ,dikkat edilecek konular falan baya faydasını gördüm.

boşuna paranızı lüks cihazlara yatırmayın.

samsung klima fanatiği vs. değilim sadece kullanan bir kişiyim.cihazda rahatsız edecek dış ve iç ses yok.denildiği gibi düzgün montaj ile cihazlar sorunsuz .adamlar malına güvenmese 3 ve 10 yıl garanti vermez.
    samsung diyarbakır servisi son derece ilgili ve tecrübeli insanlar ve genç ve çocuk yaşda çalışan yok.diyarbakırda samsung alacaklara tavsiye ederim.

servis dediği bilgiyi paylaşayım :samsung, bosch ve arçelik grubunun servis yöneticilerini transfer etmiş.servis işlemlerini geliştirmeye devam ediyorlarmış.

• Dış hava sıcaklığı 11 derece iken sabah 8:15 akşam 17:30 arası klimanın elektrik tüketimi 0.66 kw. Bu değer sürekli çalışan klimanın o saatler arasındaki saatlik tüketimidir.

İç oda sıcaklığı 25 derece fan 2.kademedeydi.
  • quote:

Dış hava sıcaklığı 11 derece iken sabah 8:15 akşam 17:30 arası klimanın elektrik tüketimi 0.66 kw. Bu değer sürekli çalışan klimanın o saatler arasındaki saatlik tüketimidir.

Önemli olan saat 17 den sabaha kadar olan tüketim.Ayrıca tüketimin klimaya ait olan kısmını net olarak nasıl hesaplıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Dış hava sıcaklığı 11 derece iken sabah 8:15 akşam 17:30 arası klimanın elektrik tüketimi 0.66 kw. Bu değer sürekli çalışan klimanın o saatler arasındaki saatlik tüketimidir.

Önemli olan saat 17 den sabaha kadar olan tüketim.Ayrıca tüketimin klimaya ait olan kısmını net olarak nasıl hesaplıyorsunuz.

Eşime gün içinde çalışan cihazları sordum var mı diye var dedi

Yarımsaat elek.süpürge,1 saat aşa-yukarı elektrikli çaydanlık,11---17;30 arası lcd tv 42''

Saatlik 0,66 ölçüm değeri içinde bu cihazlarda kullanılmış!

Yarın gece 12 ile sabah 8:15arası (evden çıkış zamanım) sayaç değeri alacağım.Klima ve buzdolabı devrede olacak.

Suana kadara klimayı tam olarak tek basına hesaplayamadım,ailem evde olduğu için.Ama cuma günü herseyin elektriğini kesip klimanın 1 saatlik elektrik yükünü tam ölçeceğim.

Suan dış hava 6 derece.Yatak ve çocuk odası neredeyse buz gibi

Ölçümleri kendim yapmasam biri söylese inanmam çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: exelance_alper

quote:

Bu arada elektrik kw/saat ücreti son zamla burada 45 kuruş.Resmi kayıtlardan gördüğüm bilgidir.

ben 35 kuruş diye hesaplıyordum neyse ilk faturam gelse hangi saat benim onu bulup bende bir bakacağım ne kadar yakıyor merak ediyorum. ben eve gidince 2. fan seviyesinde 30 derece olarak açıyorum yaklaşık 2-3 saat çalışıyor sıcak olmaya başlayınca 1. dereceye çekip 27 dereceye düşürüyorum 1-2 saatte öyle çalışıyor. günlük ne yakıyorum bu şekilde merak ediyorum :) birde kombi çalışıyor en düşük seviyede bunu da takviye için bu şekilde çalıştırıyorum çok soğuklarda

Türkiyede elektrik kw fiyatları değişken diye biliyorum,zam oranları sabit

Resmi kayıt dediğim marmaris için.2.fan 30 derece patinajla kalkıyosun yani,pati desem olmazda,agresif sürücüsün

25 aralık sabahi 1 aylık toplam elektik tüketimi ne olacak bakalım.

Şu bi gercek;dış hava soğudukça elektrik sarfiyatı artıyor ki olması gerekende bu...

• quote:

quote:

quote:

Resmi kayıt dediğim marmaris için.2.fan 30 derece patinajla kalkıyosun yani,pati desem olmazda,agresif sürücüsün

Şu bi gercek;dış hava soğudukça elektrik sarfiyatı artıyor ki olması gerekende bu...

eve girince hızlı ısıtmak için öyle yapmam gerekiyor aynı anda da kombiyi de açıyorum kombi ısınana kadar 1-2 saat çalıştırıyorum (ki dün baya soğuktu yatana kadar yaklaşık 5 saat aralıksız 30 derece ve 2. fan da + kombi çalıştı )
    benim böyle yakmam tahmini olarak saatte kaç kw yakar sence? dış sıcaklık genelde 1 haftadır 8-9 derece arası olduğunu düşünürsek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

eve girince hızlı ısıtmak için öyle yapmam gerekiyor aynı anda da kombiyi de açıyorum kombi ısınana kadar 1-2 saat çalıştırıyorum (ki dün baya soğuktu yatana kadar yaklaşık 5 saat aralıksız 30 derece ve 2. fan da + kombi çalıştı )
    benim böyle yakmam tahmini olarak saatte kaç kw yakar sence? dış sıcaklık genelde 1 haftadır 8-9 derece arası olduğunu düşünürsek.

Alperin porsche 5 saat 2.fan da 30 derecede.Dış havada 8-9 derece.Yani klimaya ne varsa ver diyorsun tüm gücü istiyorsun 30 derece ortam sıcaklığı olana kadar.Bu arada 30 derece olmuyorsa içerisi olana kadar tam yükte çalışacak.Bu da max elektrik tüketimi demek.

Korayın porsche 24 sat 2-1 fan da 25 derece.Dış havada 8-9 derece olsun 0.55/0.8 kw tek başına klima yaktığını elimde ki olan verilerle hesaplayabiliyorum.

18.000 btu için bu aralarda olur,kesin ve net konuşmak çok zor.Çok fazla etken var(iç hava-dış hava sıcaklığı,yalıtım,alan uygun mu değil mi tam verim için v.s.)

9.000 btu ve 24.ooo btuya göre az çok kıyaslayabilirsin.

Bu gece hava işallah soğuk olurda sabaha kadar 8 saatlik sürede ne yakıcak görücez.Daha detaylı bakacağız işallah

• Bu sabah dışarısı 4 dereceydi marmariste,dış komprasor tin tin çalışıyordu,bi ara uyuyacaktım ninni gibi geldi

Şuanda ciddi derecede bu klimadan memnunum,umarım ileride tam tersi yorumlarda bulunmama sebep olmazsın klimacık
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alperin porsche 5 saat 2.fan da 30 derecede.Dış havada 8-9 derece.Yani klimaya ne varsa ver diyorsun tüm gücü istiyorsun 30 derece ortam sıcaklığı olana kadar.Bu arada 30 derece olmuyorsa içerisi olana kadar tam yükte çalışacak.Bu da max elektrik tüketimi demek.

Korayın porsche 24 sat 2-1 fan da 25 derece.Dış havada 8-9 derece olsun 0.55/0.8 kw tek başına klima yaktığını elimde ki olan verilerle hesaplayabiliyorum.

18.000 btu için bu aralarda olur,kesin ve net konuşmak çok zor.Çok fazla etken var(iç hava-dış hava sıcaklığı,yalıtım,alan uygun mu değil mi tam verim için v.s.)

9.000 btu ve 24.ooo btuya göre az çok kıyaslayabilirsin.

Bu gece hava işallah soğuk olurda sabaha kadar 8 saatlik sürede ne yakıcak görücez.Daha detaylı bakacağız işallah

HAHAHAH Valla bende dijital hassas termometre aldım bugün hem iç hem dış sıcaklık ve nem ölçüyor yarın elimde olur. O zaman tam derece bilgilerini verebilicem :) hala elektrik faturamı bekliyorum bir gelse saatim hangisi bulup ona göre bende ölçüm yapıp değerleri yazıcam ama hala saatimi bilmiyorum ve fatura gelmedi. benim içerisi düşük sıcaklık yani 26-27 derece açtığımda ısınması çok çok zor oluyor çünkü hacim çok fazla. salonda kapı yok ve 60m2 salon (tavan yüksekliği 2.50m den 5.50 metreye kadar çatı) koridor 7m2 birde mutfak var 15m2 (bunların arasında hiç kapı yok) bu kadar alanı ısıtması 24.000btu olmasına karşın zor. bi ara alırken 48.000btu araştırdım ama fiyatları çok uçuktu o yüzden kombiye destek yaparım diye düşünüp de aldım. bina sıvası yaklaşık 15cm (servisteki arkadaş klima için duvarı delerken 35dk da falan deldi ve çıkan sıvayı gösterip abi bu ne kale gibi sıvaya baksana demişti ) yani yalıtım iyi ve güney cephe oradan da artıdayım fakat zorluk çıkaran kapı olmaması ve tavan yüksekliği :( o yüzden kombiyi en kısıkta açıp sıcaklığı kırıyorum ve diğer odaları ısıtıyorum bu saydığım yerler içinde 30 derece de klimayı kullanıyorum anca yetiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.