Şimdi Ara

Samsung AR5000 Serisi AR18HSFSC İnverter Klima 30 Günlük İnceleme ve Sürekli Güncelleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
4
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exelance_alper

quote:

Orijinalden alıntı: koraytok

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada elektrik kw/saat ücreti son zamla burada 45 kuruş.Resmi kayıtlardan gördüğüm bilgidir.

ben 35 kuruş diye hesaplıyordum neyse ilk faturam gelse hangi saat benim onu bulup bende bir bakacağım ne kadar yakıyor merak ediyorum. ben eve gidince 2. fan seviyesinde 30 derece olarak açıyorum yaklaşık 2-3 saat çalışıyor sıcak olmaya başlayınca 1. dereceye çekip 27 dereceye düşürüyorum 1-2 saatte öyle çalışıyor. günlük ne yakıyorum bu şekilde merak ediyorum :) birde kombi çalışıyor en düşük seviyede bunu da takviye için bu şekilde çalıştırıyorum çok soğuklarda

Türkiyede elektrik kw fiyatları değişken diye biliyorum,zam oranları sabit

Resmi kayıt dediğim marmaris için.2.fan 30 derece patinajla kalkıyosun yani,pati desem olmazda,agresif sürücüsün

25 aralık sabahi 1 aylık toplam elektik tüketimi ne olacak bakalım.

Şu bi gercek;dış hava soğudukça elektrik sarfiyatı artıyor ki olması gerekende bu...

eve girince hızlı ısıtmak için öyle yapmam gerekiyor aynı anda da kombiyi de açıyorum kombi ısınana kadar 1-2 saat çalıştırıyorum (ki dün baya soğuktu yatana kadar yaklaşık 5 saat aralıksız 30 derece ve 2. fan da + kombi çalıştı )
    benim böyle yakmam tahmini olarak saatte kaç kw yakar sence? dış sıcaklık genelde 1 haftadır 8-9 derece arası olduğunu düşünürsek.

Alperin porsche 5 saat 2.fan da 30 derecede.Dış havada 8-9 derece.Yani klimaya ne varsa ver diyorsun tüm gücü istiyorsun 30 derece ortam sıcaklığı olana kadar.Bu arada 30 derece olmuyorsa içerisi olana kadar tam yükte çalışacak.Bu da max elektrik tüketimi demek.

Korayın porsche 24 sat 2-1 fan da 25 derece.Dış havada 8-9 derece olsun 0.55/0.8 kw tek başına klima yaktığını elimde ki olan verilerle hesaplayabiliyorum.

18.000 btu için bu aralarda olur,kesin ve net konuşmak çok zor.Çok fazla etken var(iç hava-dış hava sıcaklığı,yalıtım,alan uygun mu değil mi tam verim için v.s.)

9.000 btu ve 24.ooo btuya göre az çok kıyaslayabilirsin.

Bu gece hava işallah soğuk olurda sabaha kadar 8 saatlik sürede ne yakıcak görücez.Daha detaylı bakacağız işallah

HAHAHAH Valla bende dijital hassas termometre aldım bugün hem iç hem dış sıcaklık ve nem ölçüyor yarın elimde olur. O zaman tam derece bilgilerini verebilicem :) hala elektrik faturamı bekliyorum bir gelse saatim hangisi bulup ona göre bende ölçüm yapıp değerleri yazıcam ama hala saatimi bilmiyorum ve fatura gelmedi. benim içerisi düşük sıcaklık yani 26-27 derece açtığımda ısınması çok çok zor oluyor çünkü hacim çok fazla. salonda kapı yok ve 60m2 salon (tavan yüksekliği 2.50m den 5.50 metreye kadar çatı) koridor 7m2 birde mutfak var 15m2 (bunların arasında hiç kapı yok) bu kadar alanı ısıtması 24.000btu olmasına karşın zor. bi ara alırken 48.000btu araştırdım ama fiyatları çok uçuktu o yüzden kombiye destek yaparım diye düşünüp de aldım. bina sıvası yaklaşık 15cm (servisteki arkadaş klima için duvarı delerken 35dk da falan deldi ve çıkan sıvayı gösterip abi bu ne kale gibi sıvaya baksana demişti ) yani yalıtım iyi ve güney cephe oradan da artıdayım fakat zorluk çıkaran kapı olmaması ve tavan yüksekliği :( o yüzden kombiyi en kısıkta açıp sıcaklığı kırıyorum ve diğer odaları ısıtıyorum bu saydığım yerler içinde 30 derece de klimayı kullanıyorum anca yetiyor

Yani para var huzur var diosun

Sabah-akşam arası bugün 9 saatte 8kw tüketim olmuş(dış hava 11 dereceydi ortalama),saatte 0.88kw.26 derece 2.fanda kullanmış eşim.Başkada kullanılan elek.yok bugün.Böyle olsa sürekli zortingen zorto olurduk

• Hava suan 6 derece,00:05 sayaç değeri 8924.1 kw
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada elektrik kw/saat ücreti son zamla burada 45 kuruş.Resmi kayıtlardan gördüğüm bilgidir.

ben 35 kuruş diye hesaplıyordum neyse ilk faturam gelse hangi saat benim onu bulup bende bir bakacağım ne kadar yakıyor merak ediyorum. ben eve gidince 2. fan seviyesinde 30 derece olarak açıyorum yaklaşık 2-3 saat çalışıyor sıcak olmaya başlayınca 1. dereceye çekip 27 dereceye düşürüyorum 1-2 saatte öyle çalışıyor. günlük ne yakıyorum bu şekilde merak ediyorum :) birde kombi çalışıyor en düşük seviyede bunu da takviye için bu şekilde çalıştırıyorum çok soğuklarda

Türkiyede elektrik kw fiyatları değişken diye biliyorum,zam oranları sabit

Resmi kayıt dediğim marmaris için.2.fan 30 derece patinajla kalkıyosun yani,pati desem olmazda,agresif sürücüsün

25 aralık sabahi 1 aylık toplam elektik tüketimi ne olacak bakalım.

Şu bi gercek;dış hava soğudukça elektrik sarfiyatı artıyor ki olması gerekende bu...

eve girince hızlı ısıtmak için öyle yapmam gerekiyor aynı anda da kombiyi de açıyorum kombi ısınana kadar 1-2 saat çalıştırıyorum (ki dün baya soğuktu yatana kadar yaklaşık 5 saat aralıksız 30 derece ve 2. fan da + kombi çalıştı )
    benim böyle yakmam tahmini olarak saatte kaç kw yakar sence? dış sıcaklık genelde 1 haftadır 8-9 derece arası olduğunu düşünürsek.

Alperin porsche 5 saat 2.fan da 30 derecede.Dış havada 8-9 derece.Yani klimaya ne varsa ver diyorsun tüm gücü istiyorsun 30 derece ortam sıcaklığı olana kadar.Bu arada 30 derece olmuyorsa içerisi olana kadar tam yükte çalışacak.Bu da max elektrik tüketimi demek.

Korayın porsche 24 sat 2-1 fan da 25 derece.Dış havada 8-9 derece olsun 0.55/0.8 kw tek başına klima yaktığını elimde ki olan verilerle hesaplayabiliyorum.

18.000 btu için bu aralarda olur,kesin ve net konuşmak çok zor.Çok fazla etken var(iç hava-dış hava sıcaklığı,yalıtım,alan uygun mu değil mi tam verim için v.s.)

9.000 btu ve 24.ooo btuya göre az çok kıyaslayabilirsin.

Bu gece hava işallah soğuk olurda sabaha kadar 8 saatlik sürede ne yakıcak görücez.Daha detaylı bakacağız işallah

HAHAHAH Valla bende dijital hassas termometre aldım bugün hem iç hem dış sıcaklık ve nem ölçüyor yarın elimde olur. O zaman tam derece bilgilerini verebilicem :) hala elektrik faturamı bekliyorum bir gelse saatim hangisi bulup ona göre bende ölçüm yapıp değerleri yazıcam ama hala saatimi bilmiyorum ve fatura gelmedi. benim içerisi düşük sıcaklık yani 26-27 derece açtığımda ısınması çok çok zor oluyor çünkü hacim çok fazla. salonda kapı yok ve 60m2 salon (tavan yüksekliği 2.50m den 5.50 metreye kadar çatı) koridor 7m2 birde mutfak var 15m2 (bunların arasında hiç kapı yok) bu kadar alanı ısıtması 24.000btu olmasına karşın zor. bi ara alırken 48.000btu araştırdım ama fiyatları çok uçuktu o yüzden kombiye destek yaparım diye düşünüp de aldım. bina sıvası yaklaşık 15cm (servisteki arkadaş klima için duvarı delerken 35dk da falan deldi ve çıkan sıvayı gösterip abi bu ne kale gibi sıvaya baksana demişti ) yani yalıtım iyi ve güney cephe oradan da artıdayım fakat zorluk çıkaran kapı olmaması ve tavan yüksekliği :( o yüzden kombiyi en kısıkta açıp sıcaklığı kırıyorum ve diğer odaları ısıtıyorum bu saydığım yerler içinde 30 derece de klimayı kullanıyorum anca yetiyor

Yani para var huzur var diosun

Sabah-akşam arası bugün 9 saatte 8kw tüketim olmuş(dış hava 11 dereceydi ortalama),saatte 0.88kw.26 derece 2.fanda kullanmış eşim.Başkada kullanılan elek.yok bugün.Böyle olsa sürekli zortingen zorto olurduk

para olsa sence burada bu kombi ve klima hesaplarını yapıyor olur muydum sadece ev biraz büyük ve uygun denk geldi o kadar

• quote:

Hava suan 6 derece,00:05 sayaç değeri 8924.1 kw

Sabah hava 6 dereceydi.08;17 sayaç değeri 8928.8

8 saatte 4.7 kw tüketim(25 derece tek fan 35m2 alan), saatte 0.58kw
  • quote:

quote:

tek fan derken ,1 kademe mi.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Evet 1.kademe.İşten alışkanlık kusura bakmayın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

1. kademe fan hızında 53 m2 alanın ısınması mümkün değil.O klima ancak kendi kendini ısıtır.Klima ısıtmada flaplar aşağıya doğru ve olabildiğince en yüksek fan hızında kullanılmalıdır. Fiziğin kuralı değişmez ısısnan hava yükselir.1 kademede de hava 3 mt bile ileri gitmeden yukarı çıkacaktır ve klima baypaş yapar. Zaten yavaş fanda klimanın tam kapasite çalışmasını da beklemeyin.zaten ortalama 500-600 watın üstüne çıkmaz.

Bu yazdıklarım sizin makineye özel değildir.Bu forumda 3-4 sene öncesi bile yazdık klima ısıtmada nasıl kullanılır diye..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

1. kademe fan hızında 53 m2 alanın ısınması mümkün değil.O klima ancak kendi kendini ısıtır.Klima ısıtmada flaplar aşağıya doğru ve olabildiğince en yüksek fan hızında kullanılmalıdır. Fiziğin kuralı değişmez ısısnan hava yükselir.1 kademede de hava 3 mt bile ileri gitmeden yukarı çıkacaktır ve klima baypaş yapar. Zaten yavaş fanda klimanın tam kapasite çalışmasını da beklemeyin.zaten ortalama 500-600 watın üstüne çıkmaz.

Bu yazdıklarım sizin makineye özel değildir.Bu forumda 3-4 sene öncesi bile yazdık klima ısıtmada nasıl kullanılır diye..

Yazdıklarımı okumamışsınız.

• 2 gün sonra 30 gün olacak ve bu klima 7/24 hiç devreden çıkmadı.Anlık arasıra elektrikler kesildiği için devreden çıktı o kadar.Isıdan bahsetmişsin güzel anlatmışsın,doğru anlatmışsın ama bende olan bu.Ben buraya bu klimadan ne görüyorsam onu yazıyorum,işkembeden de,yalan yanlış sallamıyorum.

Isınıyormuyum,ısınıyorum.18 yıllık makinacıyım, o konulara girip polemik yapmak istemiyorum.

Bu klima budur...
  • Yani Samsung teknoloji de çağ atlamış. makineci iseniz bu işin ilmini okumuşsunuz.53 m2 lik alanın ısı kayıplarını ve ihtiyacını hesaplayın bizde görüp öğrenelim. Sonrada Termodinamik bilginizde vardır ,nasıl ihtiyaç olan gücü bu makine ile bu kadar enerji harcayarak yapıyor açıklayabilirsiniz bize...

Benim bildiklerim le olmuyor da..Bence bu makinede nasa teknolojisi falan kullanmışlardır...Benim kafam almıyor bunu malesef. Biraz kalında
  • 57 m2 alana 18000 lik klima yeter diye hiçbir yerde yazmadım.Konunun tümünü okursanız öyle birşeyde yazmadım.

57m2 alanda ısınıyormuyum,ısınıyorum,elektrik tüketimim az mı az.

Samsung teknolojide çağ atlamış mı diye sormuşsunuz,bence atlamış şimdilik umarım devam eder.

Nasa teknolojisi var mı yok mu bilmiyorum.

Bu klimayı özellikle 30-40m2 alan için kullanacaklara (fiyat performans isteyenler için) tavsiye ediyorum.

Markayla işim olmaz,ısınmama cebime bakarım.
  • Benim faturam dün geldi, ME MSZ SF50 VE klimayı 7-24 ve Fujitsu ASY09 LLTA klimayı ise 10 gün kadar geceleri 8 saat çalıştırdım, ve faturam 185 tl geldi.toplam 472 kw enerji tüketimim olmuş.günlük ortalama 15 kw tüketim olmuş bunun 5 kw (60 tl kadar) evin genel ihtiyacı için olduğunu sayarsak diğer 2 klimam yazdığım şartlarda günlük ortalama 10 kw çekmiş.Saatte 0.41 kw...
    Bu arada Mitsubishi 30 m2 salonda 28 derecede çalıştı..Bilmiyorum bana tüketim değerleri iyi gibi geldi,güzel ısındık ben bu şartlarda 185 lirayı seve seve kabullendm diyebilirim..Sürgülü kapıdan ve aspirtör bacasından gelen soğuk havayı kestiğimde daha da düşeceğini düşünüyorum..

not:Yaşadığım yer fethiye ve altımda üstümde soba yanıyor,eklemeyi unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 25 Aralık 2014; 10:31:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Benim faturam dün geldi, ME MSZ SF50 VE klimayı 7-24 ve Fujitsu ASY09 LLTA klimayı ise 10 gün kadar geceleri 8 saat çalıştırdım, ve faturam 185 tl geldi.toplam 472 kw enerji tüketimim olmuş.günlük ortalama 15 kw tüketim olmuş bunun 5 kw (60 tl kadar) evin genel ihtiyacı için olduğunu sayarsak diğer 2 klimam yazdığım şartlarda günlük ortalama 10 kw çekmiş.Saatte 0.41 kw...
    Bu arada Mitsubishi 30 m2 salonda 28 derecede çalıştı..Bilmiyorum bana tüketim değerleri iyi gibi geldi,güzel ısındık ben bu şartlarda 185 lirayı seve seve kabullendm diyebilirim..Sürgülü kapıdan ve aspirtör bacasından gelen soğuk havayı kestiğimde daha da düşeceğini düşünüyorum..

not:Yaşadığım yer fethiye ve altımda üstümde soba yanıyor,eklemeyi unutmuşum

Tüketim değerleriniz gayet güzel,maşallah.

Benimde;

25 Kasım tarihinde elek.sayacı endeks değeri 8430 saat 08:00 civarı

25 Aralık tarihinde elek.sayacı endeks değeri 8949 saat 08:00 civarı

30 gün/24 saat/25-26 derece ayarlanan sıcaklık değerinde genelde 1.fan kademesinde,ara ara 2.fan kademesinde çalışan,

16 saat(57m2)+8 saat (35m2) alanda Tüm evin(çalışan tüm elektrikli cihazlarla beraber) toplam elektrik tüketimi =519kw x0.45krş=233,55tl

1 saatlik tüketim tüm ev=0.72 kw

• Sizin alan büyük,o yüzden sarfiyat az fazla olabilir şu durumda bile gayet eoknomik sınıyorsunuz bence..Ben de küçük bebek var diye 28-29 derecede 2.fan kademesinde çalıştırıyorum..Bugünlerde Fethiye geceleri 2 dereceye kadar düşüyor,daha da düşmez zaten en soğuk günleri yaşıyoruz denebilir.
  • çok elektrik yakıyolar bide ısıtmıyo bu klimalar ya :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizin alan büyük,o yüzden sarfiyat az fazla olabilir şu durumda bile gayet eoknomik sınıyorsunuz bence..Ben de küçük bebek var diye 28-29 derecede 2.fan kademesinde çalıştırıyorum..Bugünlerde Fethiye geceleri 2 dereceye kadar düşüyor,daha da düşmez zaten en soğuk günleri yaşıyoruz denebilir.

Burada;laboratuvar koşullarında yapacakmış gibi bu cihazları test edebilmemiz zaten imkansız.Evin içinde rahat üşümeden oturabiliyorsam,eşim memnunsa o bana yeterli.Daha sıcakta oturmanın anlamı bence yok!
    Marmaristede ben 5 derece altını gözümle görmedim ama düşmüş olabilir de...Aynen burada da bu kadar soğuk olurmuydu diyorum.

Aynı gün içerisinde marmariste sweatshirt ile gezebiliyorken,fethiye de duramadım.Orasının havası cennet
    Emekli olup yaşanabilecek bir yer...

• quote:

quote:

Sizin alan büyük,o yüzden sarfiyat az fazla olabilir şu durumda bile gayet eoknomik sınıyorsunuz bence..Ben de küçük bebek var diye 28-29 derecede 2.fan kademesinde çalıştırıyorum..Bugünlerde Fethiye geceleri 2 dereceye kadar düşüyor,daha da düşmez zaten en soğuk günleri yaşıyoruz denebilir.

Burada;laboratuvar koşullarında yapacakmış gibi bu cihazları test edebilmemiz zaten imkansız.Evin içinde rahat üşümeden oturabiliyorsam,eşim memnunsa o bana yeterli.Daha sıcakta oturmanın anlamı bence yok!
    Marmaristede ben 5 derece altını gözümle görmedim ama düşmüş olabilir de...Aynen burada da bu kadar soğuk olurmuydu diyorum.

Aynı gün içerisinde marmariste sweatshirt ile gezebiliyorken,fethiye de duramadım.Orasının havası cennet
    Emekli olup yaşanabilecek bir yer...

Valla ben evin içinde kısa bir şort ve afedersiniz atletle duruyorum,25 derece yaptık bebeği üşüttük..O sebeple acımıyorum yaptım 28-29..ohh mis :D

• 37 metre kare bir alan için bize 18 btu klima tavsiye etseler biz de 9000 btu alsak ne olur. yani ısınamaz mıyız? yoksa hep tam kapasite ısıttığı için yüksek mi enerji tüketir.
    9000'in tüketimi az.
    18 000'in tüketimi çok gözüküyor.

gerçek kullanımda ne olur acaba bilgisi olan var mıdır?
  • elcas kullanıcısına yanıt
    9000 btu cihaz tam kapasite de çalışsa kendini de parçalasa 37 m2 alanı sizin istediğiniz sıcaklığa getiremez..Yaydığı ısı yetmez,elinden gelen o diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

37 metre kare bir alan için bize 18 btu klima tavsiye etseler biz de 9000 btu alsak ne olur. yani ısınamaz mıyız? yoksa hep tam kapasite ısıttığı için yüksek mi enerji tüketir.
    9000'in tüketimi az.
    18 000'in tüketimi çok gözüküyor.

gerçek kullanımda ne olur acaba bilgisi olan var mıdır?

Arkadaşımın evinde misafirliğe gittiğimizde salonun içerisinde rahat bir şekilde oturduk.Klimanın kaçlık olduğunu sordum.9000 btu demirdöküm blue line dedi.Alan 30m2 civarı.

İç ortam 23 derece civarıydı sanırım,benim evime kıyaslarsam.

Şunu diyebilirim,o ortam 23 dereceye gelmesi için klima belkide 30 derece sürekli max çalışıyordur.O dereceye ısıtır üzerine çıkamaz ama elektrik tüketimi yüksek olacağı için bu sadece fantezi olur

Yani 9000lik almak mantık dışı.İyi bir yalıtım varsa 37 m2 de 18000 inverter çok rahat işini görür,kayıp olmayacağı içinde en az değerde tüketim olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.