Şimdi Ara

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T Kullanıcılar Kulübü (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.216
Cevap
36
Favori
183.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende a01tr ile aranızdayım bimeksden 2069 tl ye aldım. yalnız ekran parlaklığını bir türlü halledemedim ekran kararıyor kendiliğinden bir dahada açamadım ekran karartmayı hiçbir zaman yapıyorum reset atıyorum parlaklık geliyor 1 dakika sonra hop gidiyor konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilir mi acaba
  • joseph87 J kullanıcısına yanıt
    Bimeks'ten o fiyata nasıl aldınız acaba, ben de alacağım o fiyata bulamadım, aşağıdaki linkte daha pahalı görünüyor ?

http://www.bimeks.com.tr/urun/125713/samsung-xe-700t1c-a01tr-ativ-tab-w8-.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: joseph87

arkadaşlar bende a01tr ile aranızdayım bimeksden 2069 tl ye aldım. yalnız ekran parlaklığını bir türlü halledemedim ekran kararıyor kendiliğinden bir dahada açamadım ekran karartmayı hiçbir zaman yapıyorum reset atıyorum parlaklık geliyor 1 dakika sonra hop gidiyor konu ile ilgili bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilir mi acaba

aynı skıntıyı ativ 500tede bende yaşıyorum şarjdayken ekran açık şarjdan çıkarıorum ayarı sona getiriorum ve karanlık oluyor ekran
  • kemuco K kullanıcısına yanıt
    babalar günü indirimine denk geldi şu anda geri 2500 tl civarına yükselttiler ama nasılsa geri düşecektir a01tr teknosadada indirime girdiği zaman 2069 tl oluyor bekleyip denk getirmekte fayda var
  • Bugün forum istanbulda gezerken tesadüfen

XE500T1C-H02TR

bu ürünü gördüm, inceledim, şu an kullandığım note book, i3 işlemcili 3 gb ramli asus marka bir cihaz.

incelediğim üründe ATOM Z2760 işlemci, 2 gb ram var. Sizce portatifliği için bu ürünü almaya değer mi? Ya da beni şu an kullandığım notebooktan sonra hem portatif olması hemde donanımsal özellikleri ile tatmin edecek bir modeli var mı ativlerin?

Konu hakkında pek bilgi sahibi değilim, önerdiğiniz ürünün şarj süresi ile ilgilide bilgi verebilirseniz çok minnettar olurum.
  • czu18 C kullanıcısına yanıt
    g02 olan i5 3337
    ben de aynısından kullanıyorum. 3g özelliğini kullanmak istiyorum. siz kullanıyorsanız bana yardımcı olur musunuz Turkcell vinn sim kartını takıyorum görmüyor. @czu18
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewofly
    g02 olan i5 3337
    ben de aynısından kullanıyorum. 3g özelliğini kullanmak istiyorum. siz kullanıyorsanız bana yardımcı olur musunuz Turkcell vinn sim kartını takıyorum görmüyor. @czu18

Eğer Sim Kart tanınmadı hatası almıyor ise kartı yanlış takmış olma ihtimaliniz var: Ekran size bakarken SIM kartın metal kısmı arkaya bakacak ve köşesi kesik olan kısmı sağ alt köşeye gelecek şekilde iyice ittirerek takılıyor.; çıkartırken yine ileriye doğru ittirerek çıkartılıyor (microSD kart okuyucusu gibi) Emin olmak adına başka Sim Kartları ile de deneyebilirsiniz. Kartı takdıktan sonra ekranın sağ alt köşesinde bulunan kablosuz bağlantı simgesine tıklayarak ulaşabileceğiniz yerden "Mobil Geniş Bant"ı açın... Telefonumda kullandığım Avea Sim Kart ile sorunsuz bağlantı sağlıyorum. İlk bağlantının kolay olması için Sim şifresini (Pin kodunu) kaldırınız.

Cihazı yeni alan arkadaşlar mutlaka Bios güncellemesini yapınız; sonra önem sırası ile Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısı, Ekran Kartı sürücülerini güncelleyin. Sürücü güncellemelerini mutlaka cihazda bulunan SW Update programı aracılığı ile yapınız. Örneğin benimkinde de bazı aksaklıklar vardı: cihaz uyku halinde USB'sine takılı bağlantıyı çıkarınca mavi ekran geliyordu; ekran parlaklık ayarı kayboluyordu, ekran otomatik dönmüyordu gibi (özellikle bu, ekran kartı sürücüsünü SW Update aracılığı ile değilde başka kaynaktan, örn. intel'in kendi sitesinde indirip kurdu iseniz olur. Sürücü yazılımını sil ile sürücüyü kaldırıp SW Update aracılığı ile sürücüyü yükleyiniz) Bios güncellemesi ile çoğu sorundan kurtuldum...

• arkadaşlar bi arkadaş sorunu paylaşmış bende yeni aldım ve aynı dert bendede var. türkçe el yazı desteğini açamıyorum internetten videolarını izlediğimde orada adamlar takır takır türkçe yazıyor samsung u aradım ürün desteklemiyor yurt dışı olan destekliyor dedi. anlamıyorumki model tr olarak satılıyor bu desteklemiyor yurt dışı olanlar destekliyormuş. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • jasr J kullanıcısına yanıt
    merhaba tüm ativ smart pc pro kullanıcıları.

el yazısı desteği bu cihazda hem var, hem yok; şöyle ki:

windows 8 henüz türkçe el yazısını desteklemiyor, dolayısıyla office, internet explorer, notepad vs windows programlarında sadece ingilizce klavye altından ingilizce el yazısı kullanabiliyoruz.(internet explorer da pek sorun değil ama ofis programlarında sıkıcı oluyor)

fakat durum samsung uygulamalarına gelince değişiyor;
    sizin internet videolarında gördüğünüz muhtemelen s-note programıdır, ki bu program aynen note 2 de olduğu gibi neredeyse mükemmel şekilde türkçe el yazısını tanıyor.

şimdilik microsoftun türkçe el yazısı tanıma desteğini beklemek dışında bir seçenek yok maalesef.

tekrar tüm kullanıcılara selamlar.
  • Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR ve ANDROID
     Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübü
    Çift sistemli (Android ve Win8) Samsung Ativ Q'yu internetten inceledikten sonra merak edip araştırdım; acaba PC'ler için Android çözümü var mı diye...
    Veeee böyle bir çalışma varmış: Android-x86 2011 Ocak ayında başlayan açık kaynak kodlu bu çalışma temel bir kaç cihaz baz alınarak yapılmış (ASUS Eee PC, Motion M1400 Tablet PC, Lenovo Ideapad S10-3T, Dell Inspiron Mini Duo, HP Pavilion tx2500, ASUS'un bazı laptop ve tabletleri, Tegav2 ve Viewpad10 gibi bazı atom işlemcili tabletler) Android versiyon 1.6'dan başlayarak 4.2.2 (Jelly Bean)'e kadar çalışılmış sürümleri var; bunların bir kısmı sayılan cihazlara özgü hazırlanmış. Ben 27 Şubat 2013 tarihinde Chih-Wei Huang tarafından hazırlanmış 4.2.2 (Jelly Bean) versiyonunu indirdim, USB bellekten Live CD modunda çalıştırdım, deneyimlerim:

ÇALIŞAN ÖZELLİKLER:
    + Full HD ekran uyumu
    + Dokunmatik Ekran
    + Ayrılabilir Klavye ve Touchpad
    + WiFi
    + GPS
    + USB girişleri
    + SPen

ÇALIŞMAYAN ÖZELLİKLER:
    - Bluetooth
    - 3G
    - Otomatik Ekran Çevirme
    - Pusula Sensörü

HİÇBİR FİKRİM YOK
    ? NFC
    ? Işık sensörü

Denemek isteyenler için nasıl yapıldığını anlatayım:
    1. Önce bilgisayarınızın Bios ayarlarına girip Boot korumasını kaldırıp USB'den Bootable olabilmesine imkan verin. (Bilgisayarın Setup ayarlarına girmek için cihazı kapatıp açın; açılırken tam Samsung yazısı çıktığı anda tabletteki özel Windows tuşuna basın) Gerekli Bios ayarlarını 8. sayfada anlatmıştım; oraya şu linkten ulaşabilirsiniz.
    2. Android 4.2.2 iso kalıp dosyasını şu linkten indiriniz.
    3. iso dosyasını USB Flash belleğe bootable olarak kopyalamak için gerekli olan UNetbootin programını şu linkten indiriniz. Bu program portable olarak çalışır ve Türkçe dil desteği mevcuttur.
    4. Boş bir Flash Disk bulun (en az 2 GB olsun), FAT32 olarak formatlayın. UNetbootin programını çalıştırın alttaki Diskimage'ı işaretleyip indirdiğiniz iso dosyasını gösterin; onun altındaki Tür bölümünden USB Sürücü'yü Drive olarakta ilgili harfi seçin (burayı dikkatli yapın yanlış yere yanlış işlem yapmayın) ve TAMAM'a tıklayın kopyalama işlemi başlayacaktır, bitince Yeniden Başlat veya Çıkış seçeneği gelecektir. Durumunuza uygun olanı seçiniz.
    5. Bilgisayarı kapatıp açın; açılırken tam Samsung yazısı çıktığı anda tabletteki özel Windows tuşuna basarak Bios ayarına girin Boot to Device'den Fllash Diskinizi seçin, açıldığında menü gelecek Live CD olarak Android kurulacak, default olarak Live CD ayarlanmıştır geri doğru sayaç çalışıyor ve Live CD olarak Android RAM'e kuruluyor. Seçenekler içinde Hard Disk'e kurulumda var: SSD'nizde bir partition oluşturarak oraya kurabilirsiniz. Benim önerim öncelikle artı ve eksisini görme adına Live CD olarak çalıştırın.
    Hadi kolay gelsin...

İlgili ve İngilizcesi yeterli olan arkadaşlar ilgili sayfaya teknik destek verirlerse bu çalışmanın çok daha ilerleyeceğini düşünüyorum. Orada üzerinde çalışılan cihazlar içinde Android Tablet olarak kullanılmaya müsait bizimki kadar uygun cihaz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 9 Temmuz 2013; 0:28:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

...

Ativ Q lar satılmaya başlandı. forumlarda iyi takip yapılırsa Android 4.2.2 li kısmı internete sızdıran muhakkak çıkacaktır. Paylaştığınız uygulamada fena değil. Ama Ativ Q inceleyen son kullanıcılar yani tüketici incelemelerine göre Android 4.2.2. ile Windows 8 iç içe ve uyumlu. Kameradan çekilenler Android de bile görünmekte. Android uygulamaları windows ta kısa yol oluşturulması gibi birsürü hoş özellikler var.

Bence dokunmatikte Android çok başarılı. Windows arayüzü özellikle Modern Arayüz hariç klasik arayüz daha da gelişmeli. Gerçi 8.1 olgunlaşmakta ama Android li windows tabletler daha cezbetmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Ativ Q lar satılmaya başlandı. forumlarda iyi takip yapılırsa Android 4.2.2 li kısmı internete sızdıran muhakkak çıkacaktır. Paylaştığınız uygulamada fena değil. Ama Ativ Q inceleyen son kullanıcılar yani tüketici incelemelerine göre Android 4.2.2. ile Windows 8 iç içe ve uyumlu. Kameradan çekilenler Android de bile görünmekte. Android uygulamaları windows ta kısa yol oluşturulması gibi birsürü hoş özellikler var.

Bence dokunmatikte Android çok başarılı. Windows arayüzü özellikle Modern Arayüz hariç klasik arayüz daha da gelişmeli. Gerçi 8.1 olgunlaşmakta ama Android li windows tabletler daha cezbetmektedir.

Asus'un Tablete Dönüşebilen All-in-One PC'lerinde Andoid tablet için ayrı bir işlemci kullanılmış (NVIDIA Tegra 3 gibi) Ativ Q'ların donanım bilgilerine özellikle baktım Android tablet için ayrı bir işlemciden bahsedilmiyor. Tek, Haswell 4. nesil Intel Core i5 4200U işlemci kullanılmış. Kabaca intel'in karşılaştırma sayfasında baktım; bizdeki i5 3317U'dan çok farkı yok. Bu durumda Samsung çift işletim sistemini yazılım ile çözmüş sanırım. Bence bu devrim niteliğinde ve intel işlemcili, dokunmatik ekranlı tablet formatındaki pekçok cihaza uydurulabilir. Bu durumdan Google'ın çok memnun olacağını sanmıyorum; zaten Samsung akıllı telefonlarında Google'dan çok Android'i oturtması ile göze batıyor idi şimdi PC'lerede bu yol ile Android yolunu açarsa iyice göze batacaktır.
    Android 4.2.2 ile Windows 8 iç içe olması mükemmel olur ama ben açılışta Boot seçmeye bile razıyım; yeterki Android bizim cihaza portlansın. Dediğiniz gibi dokunmatikte Android oldukça iyi Windows'un oturmasına daha var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 10 Temmuz 2013; 0:11:10 >

• Android tüm donanımlarla uyumlu hali bence herhan sızabilir.

Boot seviyesinde Android olması daha iyi olur. Malum windows üzerinden Android çalıştırmak daha fazla güç, kaynak ve batarya tüketimi getirecektir. Arkaplanda Windows çalışmadan Android e boot edilebilen bir Android x86 işletim sistemi fena olmaz.
  • Merhaba,

Klavyede iken şarjı klavye jack'ına takınca ucu tam giriyor. Ancak tabletin altındaki jack'a takınca ucu biraz dışarıda kalıyor ve en ufak oynamada şarj etmeyi kesiyor. Fazla bastırmaya da korktum, birşey olur diye. Sizde de aynı durum var mı diye sormak istiyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkilic

Merhaba,

Klavyede iken şarjı klavye jack'ına takınca ucu tam giriyor. Ancak tabletin altındaki jack'a takınca ucu biraz dışarıda kalıyor ve en ufak oynamada şarj etmeyi kesiyor. Fazla bastırmaya da korktum, birşey olur diye. Sizde de aynı durum var mı diye sormak istiyorum.

Teşekkürler

Biraz fazla bastırınca tamamen girdi, korkmamak gerekiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkilic -- 11 Temmuz 2013; 12:55:31 >
  • arkadaşlar
    pil üzerinden kullanırken ekranın azami parlaklığını arttırmanın bir yolunu bulan var mı aranızda?

şarj takılıyken parlaklık güzel de pille kullanırken bazen çok soluk kalıyor.

cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazzeus

arkadaşlar
    pil üzerinden kullanırken ekranın azami parlaklığını arttırmanın bir yolunu bulan var mı aranızda?

şarj takılıyken parlaklık güzel de pille kullanırken bazen çok soluk kalıyor.

cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dostum ayarlardan güç tüketimine gir.ordan ekranı seç şarjda %100 açık pilde %30da ordan arttır %100 getir saygılat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar;
    benim tablet XE700T1C-H02TR Windows 8
    bana, bu model den olan arkadaşlardan, recover dosyasını istemekteyim bir siteye upload edebilirlerse çok makbule geçer.
    bizim tablete uyumlu Windows 8 indirdim ama benim şifrem uymuyormuş diye uyarı alıyorum,
    Windows 7 ultimate kurdum driver ları sorun oldu.
    kırık Windows 8 kurdum şifremin geçersiz olduğunu sürekli uyarıdı.
    mecburen sistemin orjinalini yükliyecegim
    akılsızlık edip başta recover dosyasını yedeklememiştim.
    Asus laptop n53 kullanıyorum onda da recover bölümünü silmiştim bir problem olduğunda servis tekrar ilk alındığı hale getiriyodu,
    samsung sevisinide oyle zannettim ama çok yanılmışım
    asus servis en iyi servismiş (Ankara)
    samsung servisi (Ankara/İncesu) bu konuda çok cahilmiş.
    bunu ben yaşıyarak öğrendim sizlerde okuyarak öğrenin.
    Şuan Azerbaycan dayım
    Birde bu konuda Azerbaycan Baku samsung servisin den hizmet istedim o daha facia oldu
    servisteki eleman herhalde tableti ilk defa görüyor du.
    ekranı klavyeden ayırma tuşuna basıp bekleyin açılsın sorununuzu söyleyim deyince
    orası ekranı ayırma tuşu ordan açılmıyor dediğimde,
    bazı modellerde ordan açılıyor deyince,
    Azerbaycan servis çözümünden vaz geçip form desteğine müracat ettim.
    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• Merhaba,

Kliksa.com'dan world kampanyası varken aşağıdakilerden üçünden birini almayı düşünüyorum. Fiyat performans olarak tavsiyeniz hangisidir? Yorumlarınız benim için çok önemli

Samsung ATIV 700T (K01, G02 , H01 çeşit var)

Samsung ATIV 500T (H01,H02 çeşidi var)

Samsung N8010 Galaxy Note 10,1" tablet

http://www.kliksa.com/arama/Ativ/#!Ara:Ativ/Sayfa:2/0:SAMSUNG/

Şimdiden teşekkürler

Fiyatlı karşılaştırma listesinin resmini de ekliyorum, lütfen yardım, bu üç 700T arasındaki fark nedir? birinde 1,59 kg yazıyor birinde 888gr. Hangisinde 3G var. Yorum lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasintekgoz -- 13 Temmuz 2013; 9:05:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasintekgoz

Merhaba,

Kliksa.com'dan world kampanyası varken aşağıdakilerden üçünden birini almayı düşünüyorum. Fiyat performans olarak tavsiyeniz hangisidir? Yorumlarınız benim için çok önemli

Samsung ATIV 700T (K01, G02 , H01 çeşit var)

Samsung ATIV 500T (H01,H02 çeşidi var)

Samsung N8010 Galaxy Note 10,1" tablet

http://www.kliksa.com/arama/Ativ/#!Ara:Ativ/Sayfa:2/0:SAMSUNG/

Şimdiden teşekkürler

Fiyatlı karşılaştırma listesinin resmini de ekliyorum, lütfen yardım, bu üç 700T arasındaki fark nedir? birinde 1,59 kg yazıyor birinde 888gr. Hangisinde 3G var. Yorum lütfen.

Karşılaştırma resmi aşağıda;

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübü

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.