Şimdi Ara

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T Kullanıcılar Kulübü (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.216
Cevap
36
Favori
183.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tablette pc özelliğinin yanında 3G/4G LTE desteğide olmaz ise, o tablet gerek fiyat gerekse performans bakımından ne kadar iyi olursa olsun almam. Bunun yanında 6-12 saat arası bataryada süresi olmalı. Piyasada kalite yarışa girmiş birçok ürün var. Herbirinin birbirinden farklı +- yönleri var. Samsung 700T Pc pro 3G simkart girişli+i5+11.6" olması bu modelde tercihimim oldu. Microsoftun ürettiği Surface serileride güzel. Ancak, bildiğimim kadarıyla 3G/4G LTE desteği yok. İnternetsiz bir dünya düşünemediğimden mutlaka yanımda taşıdığım tabletle ve cep telefonuyla heryerde bir şekilde internete girebilmeliyim. Bu özellikler tablet pc olarak piyasada bulunan ürünlerin olması gerekli bence. Laptop ve masaüstünde zaten wi-fi veya ethernet kablosu ile zaten internete bağlanılıyor. Samsung 700T Pc pro serisinin tek dezavantajı cep telefonlarında kullanılan ince uç benzeri adaptör ve dc girişinin olması. Bu, sebepten dolayı aldığım Samsung 700T Pc pro 3G simkart girişli henüz 1 haftalıkken ince ucun kırılmasıyla oluşan sorunla birlikte ekran kartına kadar pert olması. Keyfini çıkaramadan maalesef çöpe gitti.

Piyasada Samsung 700T Pc pro 3G simkart girişli özelliklerinde ve üzerinde bulunan muadil (ikame) Tablet Pc markalarını burada belirtirsek, almayı düşünen arkadaşlara ve kullanıcılarına fikren yardımcı olabiliriz. Uzman arkadaşların ve kullanıcıların değerli fikirlerinin paylaşımlarını bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dadminatör

Arkadaşlar bende xe700t1c g01tr var.
    İs yerinden verdiler ben bu aletlerden hic anlamam.
    Daha hic acmadim bile ama işyerinde kurulum yapılmış arkadaş öyle söyledi.

Benim sorunum ben açınca 8.1 güncellemesi olurmu. SW update nedir çalışır mi.

Daha önemlisi ben buna keysiz orijinal olmayan office ve AutoCAD kurabilir miyim

Arkadaşım alıntı yaparak almamı uygun gördüğün için teşekkürler. Yalnız, bu seride 3G simkart özelliği var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemli77

quote:

Orijinalden alıntı: dadminatör

Arkadaşlar bende xe700t1c g01tr var.
    İs yerinden verdiler ben bu aletlerden hic anlamam.
    Daha hic acmadim bile ama işyerinde kurulum yapılmış arkadaş öyle söyledi.

Benim sorunum ben açınca 8.1 güncellemesi olurmu. SW update nedir çalışır mi.

Daha önemlisi ben buna keysiz orijinal olmayan office ve AutoCAD kurabilir miyim

Arkadaşım alıntı yaparak almamı uygun gördüğün için teşekkürler. Yalnız, bu seride 3G simkart özelliği var mı?

Dediğim seride simkart girişi var hocam. Çok kullanışlı bi PC tablet olmuş. Ben çok memnunum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar, ben cihazı yeni aldım; G01-TR modeli. Recovery aldığım disk silindi.
    Win8 Türkçe değildi, kendi revory diskinden Win8'i tekrar yükledim, sorun yok.
    Dokunmatik vs çalışıyor ama S Camera, S Gallery gibi programlar yüklenmedi.
    SW Update ile program ve ayarları yeniledim ama Camera programları arlarında görünmüyor.

Herhangi bir yerlerde yükleme belgeleri bulamadım. Ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozi971

Selamlar, ben cihazı yeni aldım; G01-TR modeli. Recovery aldığım disk silindi.
    Win8 Türkçe değildi, kendi revory diskinden Win8'i tekrar yükledim, sorun yok.
    Dokunmatik vs çalışıyor ama S Camera, S Gallery gibi programlar yüklenmedi.
    SW Update ile program ve ayarları yeniledim ama Camera programları arlarında görünmüyor.

Herhangi bir yerlerde yükleme belgeleri bulamadım. Ne yapmalıyım?

eğer recovery'den eksiksiz yüklendiyse(anlamsız bir cümle gibi gelebilir fakat ben de geç keşfettim, bazen tüm öğeleri yüklemiyor, bir daha recovery yapınca tamamı yükleniyor, iki kez başıma geldi) markete girdiğinizde samsung seçimleri diye bir bölüm göreceksiniz.
    o bölümün altından yükleyebilirsiniz.

bu arada, eğer win 8.1 e yükseltmek isterseniz onu da marketten yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzeus -- 12 Mart 2015; 8:13:34 >

• lazzeus kullanıcısına yanıt
    Acemi gibi sormayayım ama market?
    SW Update'den mi bahsediyorsunuz acaba?
  • Aceleciliğimin kurbanı oldum.

Mediacreationtool ile oluşturduğum 8.1 Single Language iso'sundan format atarak kurulum yaptım. Şu anda tabletin usb dışında hiç bir fonksiyonu çalışmıyor, klavye, wireless, sd kart yuvası hepsi devre dışı. Yani sürücüler kurulmamış.

Tab 5 için tüm sürücüleri indirebileceğim bir adres var mı?

En kolay çözüm ne olur?

Cevap : SW Updater ile tüm sürücüleri indiriyorum şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 13 Mart 2015; 10:54:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozi971

Acemi gibi sormayayım ama market?
    SW Update'den mi bahsediyorsunuz acaba?

metro kullanıcı arayüzündeki store u kastettim,
    ben ingilizce kullanıyorum ama sanırım türkçesi "mağaza" olmalı.
    microsoft hesabı açtıp stora girerseniz 8.1 güncellemesi oradan yapılabiliyor.
  • lazzeus kullanıcısına yanıt
    Size yazdıktan sonra bakmak aklıma geldi, yaptım, teşekkürler:))
    Aklım hep Samsung programları diye Samsung Mağazası'nda olura gitti, cep telefonlarından alışkanlık.
  • Tabletin tüm sürücülerini kurdum ama kendi klavyesi çalışmıyor. Bozulduğunu hiç sanmıyorum çünkü formattan önce çalışıyordu, bozulmuş olma ihtimali mucize.

Nasıl çözerim bu sorunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brçn

quote:

Orijinalden alıntı: gizemli77

Bende yurtdışı menşeili garantisiz 700 T PRO 3G sim kartlı Tabletim vardı. İnce uçlu olması sebebiyle şarja takılı iken 3,5 yaşında kızım çarpması sonucunda kırıldı.. Sonra kırıldığı yerden kablo bağlantısını yaparak kullanmayı deneyim derken kısa devre yaparak tüm sistemi anakart dahil yakmışım. Sakarya'da Samsung bayisine gittim, değişimi için 1.200,00 TL istediler. Bu para çok gelince sıradan tablet tamircilerine götürdüm. Onlarda tableti deneme tahtası gibi kullanmışlar. Dolayısıyla parçası bulunamadığı için yapamadık diyerekten geri iade ettiler. Daha sonra İstanbul'da tanıdık bilgisayarcıya gönderdim. O da Samsung yetkili teknik servisinde tanıdığı birisine göstermiş. Oda tabletin içi açılıp işlem yapıldığı için parçanın yurt dışından 650$ getirebileceklerinden bahsetmişler. Eğer ilk arıza halinde açılmamış olarak götürseymişim gönderdiğim bilgisayarcının hatırına yapacaklarmış. Yani cins bir cihaz tavsiyem arıza yapması halinde hiçbir müdale bulunmadan bir tanıdık vasıtasıyla Samsung Yetkili Teknik Servise götürmekte fayda var. Çünkü, ben yurtdışı olduğu için herhangi bir sıkıntı olmaz kaanatiyle 1.200,00 TL'ye Bursa'da Üniversitede okuyan bir öğrenciden almıştım. Şarj ucundan kaynaklanan ufacık bir arıza sebebiyle müdahale ettim. Tableti kaybettim. Eğer direkt bilgisayarcıya kabloyu tamir için götürseydim, 10,00 TL'ye kablonun tamiri mümkün olacakmış. İnsanın başına ne gelirse ya meraktan yada yar... gelirmiş derler ya... Şimdi Sakarya'da İTÜ mezunu 15 yıldır bilgisayar yazılım ve tamirciliği yapan bir bilgisayarcıya verdim. Onun demesine göre internet ortamında veya dükkanda arızalı buna benzer tablet gelirse tamiri mümkün olur dedi. Şu an 2 aydır bilgisayarcıda bekliyor. Bakalım ne kadar daha bekleyecek. Bu arada forumdaki arkadaşlardan ricam tablet arızalı olan veya bu konuda uzman olupta yardım edebilecek arkadaşları bilgisayarcıyla irtibata geçirerek tabletin tamirinde yardımcı olabilirler. Şimdiden teşekkürler...

Aynı durum bende de oldu. Şarj adaptorunun ucu kırıldı. Eşim tamirciden sadece kırılan uç parçasının kablosunu aldı. Lehimledi sonrasında. Meğerse bacakları ters olmuş. Anakart gitti. Ustalar parça yok diyor. Sırf anakart mı sıkıntılı hangi parçalar demiyorlar da. ebayda intel hm65 anakarthttp://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=190811477316 çok pahalı durmuyor. Gerçi gelmesi 30-40 gün sürüyor ama. O kadar seviyordum ki pc'mi. Çok kızıyorum çok üzülüyorum.

Merhabalar,

Sonunda eşimin bir arkadaşı 1 ay beklerseniz parça istetirim yurtdışından hallederim dedi. Halletti de. Fakat Bataryası da ölmüş dendi. Adaptörü çıkarınca hemen kapanıyormuş. Sizden 2 ricam olacaktı. H01TR için PC üzerinde hem batarya hem adaptör bilgileri var mı bakarak resmini paylaşır mısınız benimle? PC benim elime geç ulaşacak sanırım. ebayda falan bakarım diyorum.

• herkese merhabalar, son sayfaları okudum ama bütün sayfaları okuma fırsatım olmadı.

Bu pc nin orjinal şarj adaptörünü bulabilen var mı? illa yurt dışından mı getirmek zorundayız

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. internette heryeri aradım bulamadım adaptör ile ilgili birşey, servise yönlendirdi samsung onlarda webden kayıt açın size dönücez dediler dönücekler daha.. (böyle bir sistem de ilk defa gördüm zaten..)
  • Arkadaşlar, tam çok seviyor olsamda, xe700t1c'm den sıkıldım, satsam mı ki derken, buna android 4.4.4 yükleyerek tablet olarak da kullanmanın yolunu buldum. virtualbox gibi sanal sistemlerden bahsetmiyorum, şu an bilgisayarımda dual işletim sistemi yüklü. biri windows biri android. açılışta soruyor, hangisini seçersem onu yüklüyor. ve tüm fonksiyonlar çalışıyor. (:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kileçe

Arkadaşlar, tam çok seviyor olsamda, xe700t1c'm den sıkıldım, satsam mı ki derken, buna android 4.4.4 yükleyerek tablet olarak da kullanmanın yolunu buldum. virtualbox gibi sanal sistemlerden bahsetmiyorum, şu an bilgisayarımda dual işletim sistemi yüklü. biri windows biri android. açılışta soruyor, hangisini seçersem onu yüklüyor. ve tüm fonksiyonlar çalışıyor. (:

Bende aynı şekilde kullanıyorum ama tüm fonksiyonlarının kullanıldığını söyleyemem. Benim takip ettiğim iki çalışma var:
    1. Android-x86: http://www.android-x86.org/
    2. Intel platformunun çalışması: https://01.org/android-ia/downloads

Android-x86'nın çalışmasında 3G, NFC, Pusula, Bluetooth (açılıp-kapanma) gibi bir kaç sıkıntı var.
    Intel platformunun çalışması en son Atom işlemciler için (MinnowBoard) çıktı; bizim cihaz için uygun sürüm olanı (Ivy Bridge) takip ediyorum, daha çıkmadı.

Siz nereden indirip kurdunuz, tüm özelliklerin çalıştığına emin misiniz? Kaynağınızı yazar mısınız?

Bu arada sakın elinizdeki cihazları çıkarmayın derim. Haziran'da Windows 10 gelecek, ücretsiz yükseltme olacak ve Win10 ile bizim cihazlar çok daha güzel olacak...

• bende xe700t1c cihazıma android yüklemek istemiştim ama başarılı olamayınca şimdi windows7 ve windows 8.1 i dualboot yaptım.
    bana androidi nasıl yüklemem gerektiğini detaylı ve türkçe olarak anlatan bir kaynak gösterebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murad22

bende xe700t1c cihazıma android yüklemek istemiştim ama başarılı olamayınca şimdi windows7 ve windows 8.1 i dualboot yaptım.
    bana androidi nasıl yüklemem gerektiğini detaylı ve türkçe olarak anlatan bir kaynak gösterebilirmisiniz.

Bu konuda 11. sayfada kısaca nasıl yaptığımı anlatmıştım; tekrar yazıp, sayfaları lüzumsuz olarak çoğaltmamak için aşağıya ilgili mesajın linki yazıyorum:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=77579552
  • Merhaba arkadaşlar,

700t-H02TR (3G) kullanıcısıyım. Yaklaşık 2 aydır wi-fi bağlantısında sorun yaşıyorum. wi-fi simgesinin üzerinde kırmızı çarpı işareti çıkıyor. device manager dan baktığımda ise wi-fi anteni listede görünmüyor. cihazı kapatıp açtığımda da yine aynı sorun devam ediyor. Cihazı recovery yapıp 8.1 den 8'e döndüm ama aynı sorun devam ediyordu.

Cihazın açma kapama düğmesine basılı tutarak kapattığımda ve akabinde açtığımda sorun görünmüyor ve wi-fi bağlantısı gerçekleşiyor. device manager dan baktığımda wi-fi kartın listede olduğunu görüyorum.

Bazen acil olarak internete girmem gerekiyor ancak bu sebep yüzünden sıkıntı yaşıyorum. Peşpeşe cihazı kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Lütfen bu problemi çözmeme yardımcı olun kafayı yemek üzereyim.

Herkese selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

quote:

Orijinalden alıntı: kileçe

Arkadaşlar, tam çok seviyor olsamda, xe700t1c'm den sıkıldım, satsam mı ki derken, buna android 4.4.4 yükleyerek tablet olarak da kullanmanın yolunu buldum. virtualbox gibi sanal sistemlerden bahsetmiyorum, şu an bilgisayarımda dual işletim sistemi yüklü. biri windows biri android. açılışta soruyor, hangisini seçersem onu yüklüyor. ve tüm fonksiyonlar çalışıyor. (:

Bende aynı şekilde kullanıyorum ama tüm fonksiyonlarının kullanıldığını söyleyemem. Benim takip ettiğim iki çalışma var:
    1. Android-x86: http://www.android-x86.org/
    2. Intel platformunun çalışması: https://01.org/android-ia/downloads

Android-x86'nın çalışmasında 3G, NFC, Pusula, Bluetooth (açılıp-kapanma) gibi bir kaç sıkıntı var.
    Intel platformunun çalışması en son Atom işlemciler için (MinnowBoard) çıktı; bizim cihaz için uygun sürüm olanı (Ivy Bridge) takip ediyorum, daha çıkmadı.

Siz nereden indirip kurdunuz, tüm özelliklerin çalıştığına emin misiniz? Kaynağınızı yazar mısınız?

Bu arada sakın elinizdeki cihazları çıkarmayın derim. Haziran'da Windows 10 gelecek, ücretsiz yükseltme olacak ve Win10 ile bizim cihazlar çok daha güzel olacak...

Azizim, ben o anki heyecanımla denediklerimden ötürü öyle yazmıştım. ben a01tr kullanıyorum. 3g yok. sizin bildiklerinizin bir eksiği yok, fazlası var (:
    intelin isosunu göremedim, ivy bridge çıkınca onu basıl kuruyoruz, ben x86 dan indirip kurmuştum, dual olması önemli benim için.

• Merhabalar;
    Uzun süre bu ürünün Orjinal Book Cover Case'in ülkemizde satışa sunulmasını bekledim. Bu süre zarfında 45-50 TL civarına aldığım piyasada bol miktarda olan kalitesiz uydurma bir kılıf eskittim. En sonunda eBay'den orjinal ürün almaya karar verdim. Burada, forumda, ilk sayfalarda ucevik kullanıcı adındaki arkadaşın 2013 Ağustos ayında ebay aracılığı ile Kore'den Ativ SmartPC Pro 700T için "Book Cover Case" aldığını, 10 günde geldiğini okudum. O arkadaşa mesaj yazdım, sağolsun cevap verdi, sorunsuz bir şekilde ürünün geldiğini yazdı. Bende cesaretlenerek eBay'e üye olup aynı yerden ürünün siparişini verdim ve 15 günde geldi. Almak isteyenler için linki burada da paylaşayım:
    Original SAMSUNG AA-BS6NBCG ATIV Tablet 7 11.6" Book Cover Case

Aynı zamanda ekran koruyucusu alacak olanlar veya eskidiğinden dolayı değiştirmek isteyenler için internette çok uygun fiyata orjinal ekran koruyucusu satan bir yer buldum, onu da paylaşayım dedim. Mağaza Aydın'da isteyen mağazadan alabilir. Parlak ve Mat, yansımasız olarak iki çeşidi var; bir pakette iki adet çıkıyor ve 29 TL... Ben Mat olanı tavsiye ederim.
    Samsung ATIV PC Mat Yansımasız Ekran Filmi AA-SP1NW11
    Samsung ATIV PC Parlak Ekran Filmi AA-SP0NW11

Not: Her iki satıcı ile herhangi bir ticari, duygusal bağım yoktur. Tamamen yardım amaçlı paylaşımda bulunulmuştur.

• Android Kitkat 4.4-r3

Merhabalar;
    Windows PC'lere Android'i port etme ile ilgili çalışan Android x86 grubundan Android Lollipop 5.x bekler iken Android Kitkat 4.4-r3'ı yayınladılar. Kernel 4.0 kullanılan bu sürümü hızlıca test ettim. Çalışmayan donanımlar hala daha olsada genel olarak test ettiğim en stabil Android sürümü olduğunu söyleyebilirim.

Deneyimlerim: Aşağıdaki liste tecrübeler ile beraber güncellenecektir.

ÇALIŞAN ÖZELLİKLER:
    + Full HD ekran uyumu
    + Dokunmatik Ekran
    + Ayrılabilir Klavye ve Touchpad
    + WiFi
    + GPS
    + USB girişleri
    + SPen
    + Bluetooth (Bu zamana kadar yapılan sürümlerde en stabil çalışan bu sürüm oldu)
    + Otomatik Ekran Çevirme
    + microSD Kart girişi
    + Ön kamera (2 MP) fotoğraf çekimi
    + Ön kamera (2 MP) video çekimi (Ses gürültülü)
    + Arka kamera (5 MP) video çekimi (Ses gürültülü)

ÇALIŞMAYAN ÖZELLİKLER:
    - 3G
    - NFC
    - Işık sensörü
    - Arka kamera (5 MP) fotoğraf çekimi

HİÇBİR FİKRİM YOK
    ? Pusula Sensörü
    ? Mikrofon (Video çekimlerinde sesler gürültülü geliyordu)

Android x86 gurubunun sayfasına şimdilik konulmamış olan Android Kitkat 4.4-r3 iso dosyasını buradan indirebilirsiniz.
    Merak edip kurmak isteyenler için 11. sayfada kısaca nasıl yaptığımı anlatmıştım; tekrar yazıp, sayfaları lüzumsuz olarak çoğaltmamak için aşağıya ilgili mesajın linki yazıyorum. Bilgisayarınızın HDD'sinde 4GB civarında Fat32 formatında bir partition oluşturup oraya kurmanızı tavsiye ederim. Kurulum aşamasında kurulacak yeri sorulduğunda çok dikkatli olun, yanlışlıkla Windows'un yüklü olduğu yere kurmayın.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=77579552

İlgili çalışmayı hazırlayan ve paylaşan Chih-Wei Huang'in Google grubundaki mesajına tecrübeleriniz ile katkıda bulunmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz (İngilizce'dir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 22 Temmuz 2015; 19:05:31 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.