Şimdi Ara

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T Kullanıcılar Kulübü (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.216
Cevap
36
Favori
183.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotosunu cekip paylassan. Tesekkurler
  • Arkadaşlar merhaba,

Baya bi araştırdım fakat bir çözüm bulamadım.

Tablet pc nin hiç bir sorunu yoktu. Açtım ve sadece mavi ışık yaniyor açma kapama düğmesinin yanındaki. Ekran simsiyah, herhangi bir görüntü yok. Mavi ışık açık kaldığı sürece fanda çalışıyor.

Ne yapmam lazım. Önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar sorunum hala güncel :)

Güncel arkadaşlar, yok mu çözüm önerisi olan? :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nescafe20 -- 4 Aralık 2016; 0:39:17 >
  • ekranda problem olabilir ekran kartında problem olabilir driverde işletim sisteminde hata olabilir

ilk önce ses kısma ve açma kapama tuşlarını kullan birkaç kere dene ekrana görüntü gelirse biosa girerse yeni işletim sistemi kur işe yaramazsa ses açma tuşu + açma kapama tuşunu dene oda olmadı tamamen kapattığından emin ol açma tuşuna bas ışık yanınca windows tuşuna bas sürekli biosa girer ekrana görüntü gelirse sıkıntı yok yeni işletim sistemi kur bunlarda olmadı micro hdmi bağlantısı ile harici bir ekrana bağla yukardaki işlemleri tekrar dene bunlarda olmadı garantili ise yukardaki işlemlerin hiçbirini yapmadan servise götür değilse iyi bir tamirciye göster muhtemelen kablo yada ekran kartı sorunu vardır.
  • s.a. bu ürünü 3g li modelinden arıyorum. satan olursa bana özel mesaj yazabilirmi?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tdediler

s.a. bu ürünü 3g li modelinden arıyorum. satan olursa bana özel mesaj yazabilirmi?

teşekkürler

a.s bende simli modeli var ankaradaysanız 1000 liraya bırakırım i5 3317u 1,8 işlemcili birtek sorunu var klavyesinin tırnakları kırık ilgili parçayı çıkardım bir kuyumcuda kalıbını yapıp tamir ettirebilirsiniz sabit durduğu sürece klavyesi çalışıyor ama hareket halinde sıkıntı olabilir.
  • Arkadaşlar ativ 700t kullanıyprum daha önce windows 8.1 de sorunsuz parmakla dokunmayla dokunmatiği çalışıyordu.windows 7 dönüp tekrar 8.1 pro kurdum fakat şuanda sadece dokunmatiği kalemle çalışıyor.hiç başına gelen oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty38

Arkadaşlar ativ 700t kullanıyprum daha önce windows 8.1 de sorunsuz parmakla dokunmayla dokunmatiği çalışıyordu.windows 7 dönüp tekrar 8.1 pro kurdum fakat şuanda sadece dokunmatiği kalemle çalışıyor.hiç başına gelen oldumu?

Samsung update programını kurun. O programın içinden model adı ve işletim sistemini manuel girerek driverları indirin. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.

Ben win10a yükselttikten sonra kaybolan samsung metro applerini yerine koymaya çalışıyorum ama storeda artık samsung programları çıkmıyor. Programların adını yazınca da kullandığınız işletim sistemine uygun değil diyor.
    Samsung çok kabiliyetli cihazlar üretiyor ama güncelleme sonrası kendi programlarını güncellemediği için tüketici madur oluyor.
    Win 8de çalışan metro appleri win10a aktarabilen var mı aranızda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar arkadaşlar. Bilgisayarı sadece tablet kısmıyla elde çizim yapmak için kullanıyorum. Bunun için güzel bir kılıf öneriniz var mı ben bulamadım.

Bir de ekran koruyucu olarak mac book air lerinkiler uyuyor mu?

Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byadr kullanıcısına yanıt
    hocam bir mukavva yada kontraplak üzerine koy kenarlarından çiz köşlerden 1 cm içerisinde 5 cm ye 5 cm kareler çiz uygun köşegenlerden siyah bel lastiği geçir çok güzel bir elde çizim kılıfı yapmış olursunuz daha sonra arkadaki fan ve kamera deliklerinide açın tabi en fazla 5 liraya mal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 17 Ocak 2017; 21:1:4 >
  • vflzfv V kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam müsait zamanda yaparsam burdan paylaşırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

56. sayfada (!) mü-dahil olabilmek ne kadar da acı ve tuhaf.

Geçen Kasım ayı başında İstanbul´da bir arkadaştan aldım. Hakikaten çok temiz kullanmışlar. Kendilerine müteşekkirim. Aldığım model hem cpu hem de gpu bakımından eski nesil olsa da çok memnunum.
    PC başına 1996´da oturmuş biri olarak win 10 için de inanılmaz geç kalmıştım. Anlayacağınız, sürekli bir “Bor´un Pazarı” durumu var.

Bu sayfalar elbette hoş. Fakat ben fotoğraf makinasından tablet PC´ye, motosikletten aksiyon kameraya, ne alırsam alayım, -her defasında- aldığım şeyden ziyade, “nasıl bir ülkede olduğumu” anlıyorum.

Evet, hep bir 3. Dünyalı rötar var. Fakat, gitgide, “eski toprak” kademesine aidiyetim sebebiyle, enazından, hazırcı değil de “content” meydana getirebilen bir nesilden oluşum bakımından kendimi teselli edebiliyorum. Meselâ, kimi simalar çizim için kullanmaktan filan bahsetmişler. Bunlar çok ezber kalıyor. Çünkü 10-15 inch´lik ekranda çizim filan olmaz.

Bu alet bir başka dünya. Birşeyleri meydana getirmek için değil, varolan birşeylerin enformasyonu için.

Bendeki modelde yok yok gibi. Zaten daha ilk bir-iki gün içinde simcard hat aldım. Aletin üzerindeki ses birimi benim kaçıncı yılında olduğunu unuttuğum creative audigy karttan çok daha iyi ses veriyor. Şimdi, meselâ, klasik PC´de sesi tanımayan, foobar2000´de yıllanmamış biri için bunun ne anlamı olacak? Fakat mesela, bütün foobar componentlerimi aynen buna da kurdum.

4yıl rötar ardından,

Alet, daha ziyade Windows transport işi görüp, her content ve enformasyona da bunun üzerinden ulaşmak için. Yani bu şey üzerinde muhteva meydana getirmeye kalkmanın anlamı yok. Fakat PC kaynaklı herşeye bunda ulaşmak mümkün. Meselâ, Photoshop yükledim fakat iş yine prezentasyonda kalır. “Aksiyon kameradan veya bir başka şeyden çıkardığım microSD´yi buna doğrudan takıp görüntüye ulaşmak” eski usül PC raconundan çok farklı bir şey.

Laptop, bana oldum olası daima saçma gelmiştir. Çünkü onda da profesyonel content meydana getirmeye kalkmanın anlamı olamaz. Saçma kalır.
    Alet benim açımdan sadece klasik DCC / CAD prezentasyon bakımından yetersiz kalıyor. Çünkü gpu bunu kaldıramaz. Aslında daha hafif kalan webGL´leri görüntülemek mümkün. Fakat dediğim gibi, bu alete 4GB RAM´e bakıp ağır bir DCC programı kurmaya kalmak anlamsız olur.

İlk günlerde hazırlıksız yakalanıp ekran kartı driver işi oyununa gelerek “ekran parlaklığı ayarı” imkânını kaybetmiştim. Bunun için sağa sola bir hayli bakındım. Önceki o kadar sayfada geçti mi bilmiyorum fakat bunu bir yerde rastladığım –ki inanın çoktan unuttum- küçük bir registry girişi ile aşmak mümkün oldu. O kadar tırmaladıktan sonra bu kadar kolay olabileceğini düşünmemiştim.

Adamlar aleti mükemmel optimize etmiş. Bir defa daha fazla RAM´in anlamı yok. Olsa ne olacak, çünkü o kadar RAM ile kombine edilebilecek gpu olmayacak. Kaldı ki, harici gpu olsa bu defa da bu ebatta ekranın anlamı olmayacak. Yani, yeni nesil tablet pc´ler ilk bakışta cazip gelseler de anlamı yok. Çünkü, bir üst kademe için esas olan “ekran” (ebadı) olacak. Belirleyici olan 4K ve ekran teknolojisi farkı olur. Ki, şu an oled olsa dahi 2K için değmez.

Dıştan takma klavyesi olmasına rağmen, şu ana kadar iki veya üç defa takmışımdır. Hiçbir ihtiyaç duymadım.

Şu anda kafamdaki tek handikab “pil / batarya” konusu. Yarın öbür gün bu piller ölmüş olacaklar. Yani, yakın zamanlarda üretilmiş cinsinden orijinal pil tedarik etmek lazım. Böyle bir aleti prize takıp kullanmak ayrı bir komedi. Ben bu aleti yanımda taşıyıp, geride kalmış 20 PC yılımın kırk kırbaçlık content´ini başkalarına “gösterebilmek” için aldım. Yanımda taşıyamaz isem hiçbir anlamı yok.

• Cihazı yeni aldım 10 numara 5 yıldız sim kartı da çalışıyor uçak gibi cihaz 3 sene önce çıkmış olması enterasan şuan bile taş çıkartıyor özellikle windows developerıysanız çok işinizi yarıcayacak bir cihaz.
  • mstdem M kullanıcısına yanıt
    Mesut bey yorumunuzu büyük bir keyifle okudum. Cihazın teknik bilgileri ancak bu kadar edebi bir dil ile anlatılabilirdi. Cihazı ilk jenerasyonu Slate PC iken duymuş, kaç para olursa olsun alacağım bu cihazı demiştim. İlk çıktığı zamanlarda 3G'li versiyonunu bayağı aramış, açılmamış paketi ikinci el olarak Turkcell bayisinden pahalı sayılabilecek bir fiyata almıştım. Alındığında üzerinde Window 8 vardı, sizde bu cihazı ilk Windows 8'li almış olsa idiniz o yorumu yazmayacağınıza eminim. Güzel bir bayanın üzerindeki döküntü pejmurde bir elbise gibi duruyordu Windows 8... Çoğu kişi bundan dolayı elinden çıkardı bu cihazı... Ben sabırla bekledim; gerçekten Samsung, işletim sisteminin önünde bir cihaz yapmış. Windows 10 ile tam oldu, hatta 2 Ağustos 2016'da çıkan Windows 10 Anniversary Update ile tablet formatı için büyük eksikliklerde (özellikle geliştirilen kalem desteği) tamamlanmış oldu.
    Anladığım kadarı ile yazılımcı ve geliştiricisiniz; sizin kadar cihazı hakkını vererek kullandığımı söyleyemem ama pil konusunda endişe etmeyiniz. Bende oldum olası dahili pilleri sevmem; bulması bir sorun, takması/taktırması bir sorun. 3 yıldır batarya koruması (full şarj sınırı %80) aktif kullanıyorum batarya yıpranması %22 civarı, 2 saat 40 dk kullanıyorum (%80'den geriye doğru). Bataryası için araştırdım kodu AA-PLZN4NP, eBay'de orjinalleri 40-50$ arası. Cihazın içinin açılış videosu Youtube'da var, o kadarını yapabiliriz sanırım.
    Telefonunuzda Samsung Note serisinden bir telefon ise kalemleri uyumlu, birbirinde kullanmak keyifli... Hatta normal kalem formunda, tepesi silme özellikli ET-S200EBEGSTD kodlu Samsung S-Pen alırsanız gömlek cebinde taşır, her iki cihazdada kullanırsınız.
    Kalemini etkin kullanıyorsanız kalem tuşuna fonksiyonlar atayan RadialMenu'yü tavsiye ederim:http://radialmenu.weebly.com/
    Cihazın orjinal Book Cover kılıfının ülkemize gelmesini bir yıl bekledim; gelmeyince eBay'den Kore'den aldım. Pahalıya almıştım ama çok şık durduğu için görmezden geliyorum :) Klavyesiz, tablet olarak kullanacaksanız tavsiye ederim, kodu: AA-BS6NBCG

• byadr kullanıcısına yanıt
    Orjinal ekran koruyucusunu ben aşağıda linkini verdiğim yerden almıştım, Aydın merkezli bir firma. Firma ile uzaktan yakından ilgim yok. Almadan önce bayağı fiyat araştırması yapmıştım. Sıradan bir ekran koruyucuyu bile bu fiyata alamazsınız. Şimdi baktım yine satışta gözüküyor, siz yinede almadan önce arayıp stok durumunu sorunuz. Yansımasız olanı tavsiye ederim, parmak izi tutmaz, açık havada ekran parlamaz. İçinden iki tane çıkıyor.

Yansımasız olanı 22,12 TL:
    https://www.samsungevi.com/Samsung-Orjinal-Ekran-Koruma-Filmleri-Samsung-ATIVPc-mat-yansimasiz-Ekran-Filmi-700T1A-700T1C-500T1C.html

Parlak olanı 19,00 TL:
    https://www.samsungevi.com/Samsung-Orjinal-Ekran-Koruma-Filmleri-Samsung-ATIVPc-Parlak-Ekran-Filmi-Clear-700T1A-700T1C-500T1C.html

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    merhabalar bahsettiğiniz silgili s pen silgi haric iki tuşlumu ve nerden bulabilirim acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vflzfv

merhabalar bahsettiğiniz silgili s pen silgi haric iki tuşlumu ve nerden bulabilirim acaba ?

Samsung Galaxy Note 10.1 kalemi veya S-Pen with Eraser şeklinde biliniyor. Diğer S-Pen lerde olduğu gibi üzerinde bir tuş var. Eskiden TeknoSA'larda vardı, şimdi bulmak zor. Ben Letgo'da denk gelmiş almıştım. Eletronik mağazalarında kenarda köşede kalmış bulabilirseniz hemen alın; Letgo, sahibinden gibi yerleride sık-sık kontrol etmek gerek. Diğer türlü yurtdışından eBay, Amazon, Alibaba gibi yerlerden alınabilir. Tam olarak ürün kodu: ET-S200EBEGSTD Bu kod ile aratarak bulabilirsiniz.
    Bu arada MEB'in Fatih projesi kapsamında dağıttığı E-Tab5'in kalemide Wacom teknolojilidir, cihazımızda kullanılabilir.

Ürünün Samsung Hong Kong'taki sayfası:http://www.samsung.com/hk_en/mobile-accessories/s-pen-galaxy-note-10-1-et-s200ebe/

Samsung ATIV Smart PC Pro 700T  Kullanıcılar Kulübü

Kalemin incelenmesi ve bizim cihazda testinin youtube videosu (Anlatım Almanca'dır)
    https://www.youtube.com/watch?v=qXKf3VlW9a4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 7 Mart 2017; 18:58:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

quote:

Samsung Galaxy Note 10.1 kalemi veya S-Pen with Eraser şeklinde biliniyor. Diğer S-Pen lerde olduğu gibi üzerinde bir tuş var. Eskiden TeknoSA'larda vardı, şimdi bulmak zor. Ben Letgo'da denk gelmiş almıştım. Eletronik mağazalarında kenarda köşede kalmış bulabilirseniz hemen alın; Letgo, sahibinden gibi yerleride sık-sık kontrol etmek gerek. Diğer türlü yurtdışından eBay, Amazon, Alibaba gibi yerlerden alınabilir. Tam olarak ürün kodu: ET-S200EBEGSTD Bu kod ile aratarak bulabilirsiniz.
    Bu arada MEB'in Fatih projesi kapsamında dağıttığı E-Tab5'in kalemide Wacom teknolojilidir, cihazımızda kullanılabilir.

Ürünün Samsung Hong Kong'taki sayfası:http://www.samsung.com/hk_en/mobile-accessories/s-pen-galaxy-note-10-1-et-s200ebe/

Kalemin incelenmesi ve bizim cihazda testinin youtube videosu (Anlatım Almanca'dır)
    https://www.youtube.com/watch?v=qXKf3VlW9a4

teşekkür ederim internette epey aradımda bulamadım bi ara n11 20 liraya filan satmışlar kaçırmışız birde çift tuşlu olanları var onlardan olsa daha iyi aslında .Birde şu kalibrasyonu tam yapmamışlar kalemdeki nokta kalem içinden geçen doğruyu tam takip etse hem eğimi algılamış olacak hem ayrıca kalibrasyona gerek kalmıycak hemde citinqe hiç gerek kalmıycak o olay adamı sinir ediyor diğer yönleri ile tam profesyonel çizim tableti sanırım bilerek böyle programlamışlar yoksa bu tablet dururken kimse o grafik tabletlere para vermezdi :)

• Birde bluetooth sorunum var win 8.1 de seçeneklerde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor meret arasıra geliyo gidiyo onun yüzünden orjinal win10 dan oldum :(
  • quote:

Birde bluetooth sorunum var win 8.1 de seçeneklerde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor meret arasıra geliyo gidiyo onun yüzünden orjinal win10 dan oldum :(

Sistemim Win10, cihazı sürekli bluetooth klavye mause ile kullanıyorum bu zamana kadar bluetooth ile ilgili kronik bir sıkıntı yaşamadım. Bana sorarsanız sürücü ile ilgili bir sorundur sizinki, kronik bir sıkıntı olsa benimde yaşamam gerekirdi. Sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmanızı tavsiye ederim. Win10'un vazgeçilmeyecek kadar artıları var; bu aleti gerçek bir tablet yapıyor, kolay kolay pes etmeyin... Özellikle ekran kartı yazılımı SW Update aracılığı ile kurulmalı, diğer türlü otomatik ekran parlaklığı gibi ekstra özelliklerde sıkıntı çıkıyor. Benim şahit olduğum tek kronik sorun tablet uyku modundan uyandığında Wi-Fi'nin kendine gelmede biraz zorlandığıdır. Böyle durumlarda Bağdaştırıcı Ayarları'ndan Wi-Fi'yi devredışı bırakıp yeniden aktifleştirerek kendine gelmesini hızlandırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayaydin

quote:

Birde bluetooth sorunum var win 8.1 de seçeneklerde ve aygıt yöneticisinde gözükmüyor meret arasıra geliyo gidiyo onun yüzünden orjinal win10 dan oldum :(

Sistemim Win10, cihazı sürekli bluetooth klavye mause ile kullanıyorum bu zamana kadar bluetooth ile ilgili kronik bir sıkıntı yaşamadım. Bana sorarsanız sürücü ile ilgili bir sorundur sizinki, kronik bir sıkıntı olsa benimde yaşamam gerekirdi. Sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmanızı tavsiye ederim. Win10'un vazgeçilmeyecek kadar artıları var; bu aleti gerçek bir tablet yapıyor, kolay kolay pes etmeyin... Özellikle ekran kartı yazılımı SW Update aracılığı ile kurulmalı, diğer türlü otomatik ekran parlaklığı gibi ekstra özelliklerde sıkıntı çıkıyor. Benim şahit olduğum tek kronik sorun tablet uyku modundan uyandığında Wi-Fi'nin kendine gelmede biraz zorlandığıdır. Böyle durumlarda Bağdaştırıcı Ayarları'ndan Wi-Fi'yi devredışı bırakıp yeniden aktifleştirerek kendine gelmesini hızlandırıyorum.

aslında zaten win 10 ile kullanıyordum ama bluetooth sorun çıkartınca 8.1 e döneyim dedim işler sarpa sardı recovery filan tamamen sildim sıfırdan win 8.1 kurdum biosa kayıtlı keyden orjinal win 8.1 olarak aktifleşti ama gene bluetooth çalışmadı hemde win 10 un ücretsiz yükseltme hakkı geçti korsan yazılımda kullanmak istemiyorum ne olduğu belli olmuyor bi ihtimal win 10 kurup biosta ki anahtarı girsem kabul eder ama bi daha format atmak istemiyorum bu yüzden 8.1 i sevmeye başladım :)

Bu arada bluetooth wifi kartını intel wifi ve bluetooth zaten aynı kartta tümleşik) söktüm tekrar taktım sürücüleri yükledim kaldırdım hatta birkaç sistem ayarı ile oynadım (internette birkaç çözüm vardı) yine olmadı yine olmadı. samsun update programıda win 10 da sorun vermeye başlamıştı zaten menünün bir kısmı gözüküyodu bir kısmı gözükmüyodu model numarasını otomatik göstermesi gerekirken manuel olarak seçmek zorunda kalıyordum sürücüyü kuruyordu başarılı olamıyordu tekrar tekrar indirmek zorunda kalıyordum. samsung update bu aralar düzeldi gibi enazından zaten kurulu olan sürücüyü kurup başarısız olmuyor :) yada bir iki kere başarısız oldukdan sonra muaffakiyetine kavuşuyor :)) şaka bi yana windows 10 şimdi on numara olmuştur bu cihaz için birde yeni kalem teknolojili microsoft pcler çıktıki neler olmuştur neler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vflzfv -- 8 Mart 2017; 9:14:48 >

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.