Şimdi Ara

samsung bd-c5500 blue-ray oynatıcı (usb'den mkv) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
31.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ndrys

Cihazı dün aldım ve http://www.samsung.com/us/support/downloads/BD-C5500/XAA sayfasından ver.1019.0 Firmware güncellemesi yaptım.

Cihaza usb harddisk bağlanabiliyor, jpg, mp 3, mkv ve avi dosyalarını sorunsuz oynatıyor.Ama ağ üzerinden bilgisayarımdaki video dosyalarını oynatamadım. flac ape ve wav gibi ses dosyalarını hiçbir şekilde görmedi.Orjinal audio cd leri oynatmada problem yok hatta SACD leride oynatıyor.

Altyazı mkv filme gömülü olduğu zaman çalışmıyor, ama ayrı olduğu zaman subtitle menusünden dil ayarları yapılarak türkçe karakterler düzgün gösteriliyor.(subtitle-->şifreleme-->türkçe seçilecek) ayrıca altyazı zamanlamasıda yapılabiliyor.

Kablolu ve kablosuz olarak ağa bağlanabiliyor.İnternet tv de twiter picasa facebook google maps texas poker vb 12 adet servis mevcut fakat youtube yok.

Benim gibi amfisinde dts çözücü olup dts-hd desteği olmayanlar, Dts-hd sesi optik çıkıştan amfiye göndererek 6 kanal dts olarak çözdürebiliyorsunuz.

Ağ üzerinden oynatmak için Samsung PC Share programını kurman lazım. O zaman MKV streaming yapabiliyor.

• SAMSUNG PC SHARE MANAGER"İ BİLGİSAYARINIZA KURDUNUZMU.....3 AŞAMALI TANITMAYI YAPMAK ZORUNDASINIZ....VİDEO GÖSTERMEDE BİR PROBLEM YOK.....
  • bende bu cihazı yeni aldım. Ama ne yaptıysam hdd üzerindeki filmlerin alt yazılarını açmadı. Güncelleme dahi yaptım. Birde bazı videoları menü üzerinde göremedim. Geçenlerde samsung led tv alan bir yakınımda hdd'yi denemeye gittiğimde bende çıkmayan görüntüleri onda görünce çıldırdım. Yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: theone01

bende bu cihazı yeni aldım. Ama ne yaptıysam hdd üzerindeki filmlerin alt yazılarını açmadı. Güncelleme dahi yaptım. Birde bazı videoları menü üzerinde göremedim. Geçenlerde samsung led tv alan bir yakınımda hdd'yi denemeye gittiğimde bende çıkmayan görüntüleri onda görünce çıldırdım. Yardım ederseniz sevinirim

Altyazı dosyasının ismi mutlaka film dosyası ile aynı olmalı. Birincisi bu. İkincisi menüdeki seçenekler arasından altyazı seçeneği açık olarak belirtilmeli. Ayrıca kumandadan da subtitle tuşuna basıp türkçe' yi seçmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plknts

quote:

bende bu cihazı yeni aldım. Ama ne yaptıysam hdd üzerindeki filmlerin alt yazılarını açmadı. Güncelleme dahi yaptım. Birde bazı videoları menü üzerinde göremedim. Geçenlerde samsung led tv alan bir yakınımda hdd'yi denemeye gittiğimde bende çıkmayan görüntüleri onda görünce çıldırdım. Yardım ederseniz sevinirim

Altyazı dosyasının ismi mutlaka film dosyası ile aynı olmalı. Birincisi bu. İkincisi menüdeki seçenekler arasından altyazı seçeneği açık olarak belirtilmeli. Ayrıca kumandadan da subtitle tuşuna basıp türkçe' yi seçmen lazım.

cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. hepsini dediğiniz gibi yapmıştım zaten. yıllardır altyazı olayını bilirim dosyayla aynı isimdeydi. altyazı olduğunu bildiğim filmlerde şifrelemede türkçe bölümünüde seçtim çıkmıyor, zaten altyazının olmadığı filmlerde altyazı ayarları aktif olmuyor. birde basettiğim led tv alan yakınımda denediğim aynı filmlerde altyazı çıkıyor.

• Müzik dinlerken gerek audio cd lerde gerek mp3 lerde ses kesilmeleri sizdede oluyormu acaba ?
  • quote:

Müzik dinlerken gerek audio cd lerde gerek mp3 lerde ses kesilmeleri sizdede oluyormu acaba ?

hayır şimdiye kadar olmadı
  • yarın mediamarkt' lerde 200 tl den satılacak. Alacak olan kaçırmasın bu fırsatı.
  • quote:

Merhaba bende düm media marktan aldım bd playeri üzerinde 1016 yazılım var güncelleme yapamadım eşleşmiyor diyor yurt dışı samsung com da ise 1019 versiyon var usb ile de atamadım siz nasıl güncelleme yapabildiniz bilgi verebilirmisiniz.. bu arada 2,5 luk usb hdd taktık içindeki filmlerden m2ts olanları okumadı birde meşhur samsung demo vardı 40 mps lik onunda sadece sesi geldi görüntü gelmedi bir süre sonra desteklenemeyen mod yazdı türkçe karakterlerde sorun yok sesi çok güzel veriyor .. bendeki cihazın kodu bd-c5500 XTR olarak kutuda yazıyor samsung com tr de bu seri için firmware gözükmüyor.. almakla kendime iyilik yapmışım zira nmt gibi bir cihazım yoktu şimdi full tüm bölge kodlarını okuyan bd ve dvd player ve daha bir çok format okuyan cihazım oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: rain67

quote:

Merhaba bende düm media marktan aldım bd playeri üzerinde 1016 yazılım var güncelleme yapamadım eşleşmiyor diyor yurt dışı samsung com da ise 1019 versiyon var usb ile de atamadım siz nasıl güncelleme yapabildiniz bilgi verebilirmisiniz.. bu arada 2,5 luk usb hdd taktık içindeki filmlerden m2ts olanları okumadı birde meşhur samsung demo vardı 40 mps lik onunda sadece sesi geldi görüntü gelmedi bir süre sonra desteklenemeyen mod yazdı türkçe karakterlerde sorun yok sesi çok güzel veriyor .. bendeki cihazın kodu bd-c5500 XTR olarak kutuda yazıyor samsung com tr de bu seri için firmware gözükmüyor.. almakla kendime iyilik yapmışım zira nmt gibi bir cihazım yoktu şimdi full tüm bölge kodlarını okuyan bd ve dvd player ve daha bir çok format okuyan cihazım oldu...

merhaba. cihazı hangi media markt mağazasından kaça aldınız? bende bu cihazdan almak istiyorum. sanırım fiyat-performans olarak alınabilecek en iyi bluray playerlardan biri. izlenimlerinizi de yazarsanız sevinirim.tşkler

• Merhaba, ben de geçen gün media markt beşiktaş'ın doğum gününden 200-tl ye aldım samsung 5500'ü. Aslında bu ürün kafamda hiç yoktu. Ben sony s370 almayı düşünüyordum ama o da dışarıda 100-120 usd iken bizde 400-tl ye satılınca şuan için türkiye'den bluray player almanın pek mantıklı olmadığını gördüm. Media markt'ta bu fiyata bulunca biraz araştırdım özellikle ntfs dosya sistemini okuduğunu görünce almaya karar verdim çünkü sony ntfs dosya sistemini tanımıyormuş. Benim de amacım aynı zamanda nmt olarak kullanmaktı. Zaten standart bir nmt'nin fiyatı 150-200 tl aralığında. Bu üründe benim için bu fiyata çok iyi oldu. 1 TB NTFS olan harddiski hiç zorlanmadan okuyor. mkv lerde bir soruna rastlamadım 1080p-DTS standart filmleri güzelce oynatıyor. Yalnız mkv'lerde DTSMA olan filmlerde sesi aktaramıyor ve de çözemiyor. Ama bunu yapan başka bluray player var mıdır bilmiyorum. Zaten böyle filmler çok az. 24p çıkış desteği olması da avantaj çünkü kalbur üstü olmayan nmt ler 24p çıkışı desteklemiyor. Bir arkadaş SACD okuduğunu belirtmiş. Ürün SACD'leri okuyamıyor. Hybrid olan sacd lerin normal cd tabakasını okuyabiliyor. Sony'in bluray playerları genelde SACD okuyor. Eğer sizin için müzik filmden önce geliyor ve SACD ve DVD-A gibi formatları okumasını istiyorsanız biraz daha Hi-Fi ağırlıklı cihazlara yönelmeniz gerekiyor. Bu ürünle standart mp3 leri çalabilirsiniz ama flac ya da biraz daha özellikli formatları çalıştıramazsınız. Elimde hiç bluray disk olmadığı için deneyemedim. Görüntü kalitesi için cnet de gayet iyi olduğu söyleniyor sadece biraz yavaş olduğu belirtiliyor. Yani giriş seviyesi bir bluray player almak istiyorsanız, 7.1 analog çıkış ve 3D desteği sizin için önemli değilse bu ürün gayet başarılı. Ama kesinlikle 350-400tl verilmez kanaatindeyim. Yani dışarıdaki fiyatlara baktığınızda böyle bir giriş seviyesi cihaz için türkiyede de en fazla 200-250 verilir diye düşünüyorum. NetTV olayını da çok kullanacağımı düşünmüyorum facebook'ta biraz deneme yaptım kullanmak çok rahat olmuyor ama tabiki de bir avantajdır. Çok fazla uğraşmadım ama youtube eklentisi sanırım yok. Yükleniyor mu emin değilim. Alt yazılarda da türkçe karakterlerde sorun yok. Altyazılarda 3 büyüklük seçeneği var ama en büyük bile küçük kalıyor. Ama çok kötü değil. Orjinal firmware haricinde kişilerin çıkardığı subtitle değişikliği olan firmware ler var mıdır araştırdımadım. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• 212 MM 'de de 199 tl ye satılıyor 6 taksit.. içinden HDMI kablo da çıkiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin98 -- 12 Aralık 2010; 19:58:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DireFire

Merhaba, ben de geçen gün media markt beşiktaş'ın doğum gününden 200-tl ye aldım samsung 5500'ü. Aslında bu ürün kafamda hiç yoktu. Ben sony s370 almayı düşünüyordum ama o da dışarıda 100-120 usd iken bizde 400-tl ye satılınca şuan için türkiye'den bluray player almanın pek mantıklı olmadığını gördüm. Media markt'ta bu fiyata bulunca biraz araştırdım özellikle ntfs dosya sistemini okuduğunu görünce almaya karar verdim çünkü sony ntfs dosya sistemini tanımıyormuş. Benim de amacım aynı zamanda nmt olarak kullanmaktı. Zaten standart bir nmt'nin fiyatı 150-200 tl aralığında. Bu üründe benim için bu fiyata çok iyi oldu. 1 TB NTFS olan harddiski hiç zorlanmadan okuyor. mkv lerde bir soruna rastlamadım 1080p-DTS standart filmleri güzelce oynatıyor. Yalnız mkv'lerde DTSMA olan filmlerde sesi aktaramıyor ve de çözemiyor. Ama bunu yapan başka bluray player var mıdır bilmiyorum. Zaten böyle filmler çok az. 24p çıkış desteği olması da avantaj çünkü kalbur üstü olmayan nmt ler 24p çıkışı desteklemiyor. Bir arkadaş SACD okuduğunu belirtmiş. Ürün SACD'leri okuyamıyor. Hybrid olan sacd lerin normal cd tabakasını okuyabiliyor. Sony'in bluray playerları genelde SACD okuyor. Eğer sizin için müzik filmden önce geliyor ve SACD ve DVD-A gibi formatları okumasını istiyorsanız biraz daha Hi-Fi ağırlıklı cihazlara yönelmeniz gerekiyor. Bu ürünle standart mp3 leri çalabilirsiniz ama flac ya da biraz daha özellikli formatları çalıştıramazsınız. Elimde hiç bluray disk olmadığı için deneyemedim. Görüntü kalitesi için cnet de gayet iyi olduğu söyleniyor sadece biraz yavaş olduğu belirtiliyor. Yani giriş seviyesi bir bluray player almak istiyorsanız, 7.1 analog çıkış ve 3D desteği sizin için önemli değilse bu ürün gayet başarılı. Ama kesinlikle 350-400tl verilmez kanaatindeyim. Yani dışarıdaki fiyatlara baktığınızda böyle bir giriş seviyesi cihaz için türkiyede de en fazla 200-250 verilir diye düşünüyorum. NetTV olayını da çok kullanacağımı düşünmüyorum facebook'ta biraz deneme yaptım kullanmak çok rahat olmuyor ama tabiki de bir avantajdır. Çok fazla uğraşmadım ama youtube eklentisi sanırım yok. Yükleniyor mu emin değilim. Alt yazılarda da türkçe karakterlerde sorun yok. Altyazılarda 3 büyüklük seçeneği var ama en büyük bile küçük kalıyor. Ama çok kötü değil. Orjinal firmware haricinde kişilerin çıkardığı subtitle değişikliği olan firmware ler var mıdır araştırdımadım. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Ben İzmir'deyim, buradaki Media Markt'ta fiyatı 299 TL'ydi.İzmir'de ya da nette 200 TL fiyatla bulabilirsem bende alacağım.

• tavsiye ederim cihaz güzel sesde güzel m2ts leri okumuyordu uzantısını avi yapınca okudu ps share programı ile pc den klasörü tanıtıp içindekileri ağdan oynatabiliyorsunuz ..
  • quote:

.... Bir arkadaş SACD okuduğunu belirtmiş. Ürün SACD'leri okuyamıyor....

Orjinal SACD bende yok ama internetten indirdiğim 150 den fazla dts cd (700mb lık cd ye wav olarakyazılmış) mevcut ; cihazı aldığımdada ilk yaptığım işlerden biri dts cd denemesiydi.Optik çıkıştan sesi dts çözen amfiye bağladım.Ayarlardan ses , dijital çıkış , veri akışı (yeniden şifrele) yi seçince problemsiz oynattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndrys -- 13 Aralık 2010; 19:54:16 >
  • quote:

quote:

.... Bir arkadaş SACD okuduğunu belirtmiş. Ürün SACD'leri okuyamıyor....

Orjinal SACD bende yok ama internetten indirdiğim 150 den fazla dts cd (700mb lık cd ye wav olarakyazılmış) mevcut ; cihazı aldığımdada ilk yaptığım işlerden biri dts cd denemesiydi.Optik çıkıştan sesi dts çözen amfiye bağladım.Ayarlardan ses , dijital çıkış , veri akışı (yeniden şifrele) yi seçince problemsiz oynattı.

Merhaba, bu dediğiniz işlem SACD ile alakalı değil. SACD'lerde ses formatı DSD olarak aktraılır PCM değil, cdnin fiziksel yoğunluğu da farklıdır. DVD gibidir diyebiliriz. Zaten DTS çözebilen her player dediğiniz işlemi yapabilir. Hatta veri akışını yeniden şifrelemeyi seçmemeniz gerekir bence, orjinal kaynağı bozmamak adına bitstream (türkçe menüde nasıl geçiyor emin değilim sadece aktar olabilir) olarak seçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Optik, coax ya da hdmi çıkışla elinizde cdleri için sesleri avr'ye aktarıp ordan dinleyebilirsiniz. Elinizdeki DTS cdler SACD değildir, ses formatı olarak çok farklı yapıları vardır.

• arkadaşlar bende bunu almak istiyorum izmirdeyim.izmirde bunu alan varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rain67

tavsiye ederim cihaz güzel sesde güzel m2ts leri okumuyordu uzantısını avi yapınca okudu ps share programı ile pc den klasörü tanıtıp içindekileri ağdan oynatabiliyorsunuz ..

m2ts destekliyorsa çok iyi..
  • üzerinde ip tv yazıyor samsungu aradıp bilgi istedim ttnet in iptv si alsam izleyebilirmiyim diye benim gibi soran çokmuş onlarda cevap bekliyorlarmış bir kaç gün sonra aradılar cevap geldi diye sadece apps de olanları bakabilirsiniz diye maalsef ttnet iptv izleyemezsiniz dediler.. birde cihazda trt bandorlü var ne işe yarıyor merak ediyorum yurt dışındakilerde var sanırım netflix gibi izle kirala öde gibi ama bizim ülkemize kısıtlı cihaz vermişler anlaşılan..
  • bu arada bişey sorcam bende 82 ekran flat profilo tv var.bu bluray oynatıcı olsam tv filmleri orçarmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.