Şimdi Ara

samsung bd-c5500 blue-ray oynatıcı (usb'den mkv)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
31.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birçok media player araştırdım ve almayı da düşünüyordum. ta ki bir arkadaşın 'samsung bd-c5500'ü önermesine kadar. söylediği kadarıyla samsung bu cihazda, media player'ları bitirmek amacıyla usb'den blue-ray/mkv izlemeyi mümkün kılmış. işin aslını astarını pek bilmiyorum ve internette de yeterli bilgiyi bulamadım doğrusu. fiyat olarak da 400 lira hayli uygun. ve eğer gerçekten mkv'leri usb'den çalıştırıyorsa iki arada kalan kullanıcılara ilaç gibi bir alet.

dediğim gibi, konuya pek vakıf değilim. işin ehli arkadaşlar bilgilerini paylaşır ve şu konuya ışık tutarlarsa sevinirim. selamlar...

• Samsung BD-C5500
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/dvd-bluray/bluray-player/BD-C5500/XTR/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=

Bende çok iyi bilmiyorum.

Sitesinde MKV ve DivX oynatıldığını belirtiyor. Bundan önceki Bluraylerde TS uzantılı filmlerde sorun varmış.(Çok yaygın bir format değil aslında.)
    Ya da tam standart olmadığı için MKV uzantılı her filmi açamayabiliyormuş.

USB 2.0 side mevcut. USB li Harici Disk takıp kullanılabilir. Fakat sitede Direkt olarak Harici Disk takılması hakkında bilgi verilmemiş. Ya da 1TB ve üstü H.disk tanımlıdır tarzı net olarak belirtilmemiş.

Altyazı gösterimi konusunda mkv ve divx tarzı filmlerde Türkçe karakterleri gösterdiği ama NMT Playerlardaki çeşitliliğin olmadığından bahsedilmiş. Zaten DVD yada Blurayde altyazı sorun olmaz.
    Sitede altyazı ve formatları konusunda yine bilgi yok(SRT,SUB vs).

21:9 en / boy oranındaki filmleri otomatik olarak 16:9 oranına çevirerek sahneleri sıkıştıran rahatsız edici siyah bantları kaldırır. Diyor. Ama ne şekilde yapıyor. Sağdan soldan Resimden keserek mi yapıyor. Yoksa Resim kaybı olmadan Genişleterek mi yapıyor.

Ses Codecleri olarak hemen hemen bütün formatlar var. Fakat bütün bu sesleri sadece HDMI vasıtası ile TV den alabiliyormuyuz. Yani Ekstra bir Anfi olmadan.

En iyisi 2 TB yada 1 TB lık bir USB li Harici Sabit diskle(NTFS formatlı) gidip satılan yerde test etmek. 1080P, 8GB ve üstü MKV filmleri deneyerek görmek.

Bluray filmler şu an çok pahalı. Fakat bu özelliklerde DVD Playerlarda yok. MKV oynatan. 1080P filmleri açabilen DVD Player zaten mevcut değil. O açıdan tek seçenek gibi gözüküyor.
    Ya da NMT (Dark,WD,Popcorn vs..) tarzı bir cihaz alınıp. USB den Harici DVD de takılıp DVD Player gibi de kullanılabilir. Hemen hemen aynı fiyatlarda.

• yorumunuza müteşekkir oldum. cihazı henüz aldım. bunun içün pek de test etme şansım olmadı. kendi nezdimde bazı testlerden geçirdikten sonra, en azından benden sonra alacak ve almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmuş olurum. yakın vakde kadar geri bildirim yapacağım.

selamlar.
  • Hocam bir an önce test edersen çok süper olur :) Bende Darty de dvd ye yazılmış DTS li bir mkv film ile denedim. DTS sesi tv ye aktarmada bir sorun yoktu. Ancak alt yazıda Türkçe karekterleri göstermedi. Belki menüden birşeyleri ayarlamak gerekiyordu ama fazla ilgilenemedim.

Dediğim gibi inceleme sonuçlarına göre bende almayı düşünüyorum. Gözümüz üstünde :P
  • BUGÜN TEKNOSA"DAN BİR TANE ALDIM.....BİR KAMPANYA VAR 3 BLU-RAY DVD HEDİYE VE 349 TL.MKV LERDE PROBLEM OLMADI...NORMAL DVDLER DAHA BİR RENKLİ VE KESKİN....640 GB LIK BİR HARDİSKİ TANIDI VE İÇİNDEKİ MKV LERİ OYNATTI ALT YAZI PROBLEM OLMADI....
    BURADA SÖZ EDİLMEYEN BİR YANI DAHA VAR BU DVD NİN : İNTERNET.....TAM ANLAMI İLE KURABİLMİŞ DEĞİLİM....BİRKAÇ GÜNE KADAR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ BURAYA AKTARABİLİRİM.....

SEVGİLER....
  • Bu ürün benimde ilgimi çekti,
    bazı yabancı sitelerde HDD desteği olmadığı şeklinde bilgiler var... Bu çok kritik bir sorun olabilir.
    Bunlarla birlikte, sıkıştırılmamış audio format desteği varmıdır? (flac, ape, WMA lossless, vb... ) ve orjinal CD kalitesiyle aynı çıkış kalitesine sahipmidir bunu çok merak ediyorum.
    Eğer alan arkadaşlardan bu sorulara cevap verebilen olursa çok makbule geçer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAŞARESGİN

BUGÜN TEKNOSA"DAN BİR TANE ALDIM.....BİR KAMPANYA VAR 3 BLU-RAY DVD HEDİYE VE 349 TL.MKV LERDE PROBLEM OLMADI...NORMAL DVDLER DAHA BİR RENKLİ VE KESKİN....640 GB LIK BİR HARDİSKİ TANIDI VE İÇİNDEKİ MKV LERİ OYNATTI ALT YAZI PROBLEM OLMADI....
    BURADA SÖZ EDİLMEYEN BİR YANI DAHA VAR BU DVD NİN : İNTERNET.....TAM ANLAMI İLE KURABİLMİŞ DEĞİLİM....BİRKAÇ GÜNE KADAR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ BURAYA AKTARABİLİRİM.....

SEVGİLER....

türkçe bazı karakterlerde sorun var. ş, ı, ğ' leri garip karakterler olarak gösteriyor.
  • İternet@tv konusunda test edildimi hangi sitelere girilebiliyor facebook you tube vb gibi.
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

İNTERNETE GİRDİM,15-20 DAKİKA KADAR NETİ TARADI VE HAFIZASINA BİRTAKIM KANALLARI ALDI;GOOGLE MAP,BAZI OYUN SİTELERİ,HİSTORY,VS.....FACEBOOK"DA YAKINDA AÇILACAKMIŞ....DAHA TAM ANLAMIŞ DEĞİLİM,YANİ OLDUKÇA ACEMİSİYİM ALETİN.....1 TB LIK HARDDİSKİMİ BAĞLADIM VİDEO,MÜZİK VE FOTOĞRAFLAR DİYEREK BÖLÜNMÜŞ.....HER TÜRLÜ VİDEO,MÜZİK VE FOTO FORMATINI TANIDI....MEDİA PLAYER YERİNE KULLANILMASI ÇOK ÖNEMLİ BUGÜN NEREDEN BAKARSANIZ 160 İLE 400 TL ARASINDA OLAN FİYATLAR....349 TL(3 BLU-RAY DİSKDE HEDİYE) NİN OLDUKÇA ÜSTÜNDE.....MKV"LERDE SORUN YOKTU ANCAK BAZI ALTYAZI DOSYALARININ OKUNMASINDA PROBLEM YAŞADIM ...SONRA AÇIKLAYABİLECEM SANIRIM....
    HEPİNİZE ÖNEREBİLECEĞİM BİR DVD......

SEVGİ VE SAYGILAR.....
  • @YAŞARESGİN

merhaba, bende bu ürünle ilgileniyor ve almayı düşünüyorum.
    merak ettiğim ve kullanım tecrübenize dayanarak öğrenmek istediğim konular şöyle :

ürünün DTS sesli mkv filmlerde desteği var mı ? DTS sesli mkv filmleri sorunsuz izlenebiliyor mu?

wi-fi desteği bulunmakta mı? Yani wifi dongle ile diğer medya playerlar gibi Pc ye bağlanbiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megulsar -- 7 Kasım 2010; 19:41:19 >
  • Samsung evi diye bi sitede 289 a düşmüş fiyatı ama site güvenilir midir bilmiyorum.
  • türkçe karakter sorununu çözebilen oldu mu? elimde başka bir dvd player a ait 5+1 ses sistemi var. çok cahilce bir soru: bu dvd player ı alsam 5+1 e bağlayabilir miyim?
  • [/sizDTS"Lİ MKV"LERDE SORUN OLMADI,Wİ-Fİ BAĞLANTI KURMAK İÇİN BİR APARAT ALINMASI GEREKİYOR,ANCAK NELERE SORUNSUZ BAĞLANDIĞINI BİLMİYORUM DENEME OLANAĞIM OLMADI....
    I,Ğ,Ş GİBİ KARAKTERLERİ GÖSTERMİYOR....NASIL ÇÖZECEĞİM KONUSUNDADA ARAŞTIRMA YAPIYORUM.....
  • quote:

[/sizDTS"Lİ MKV"LERDE SORUN OLMADI,Wİ-Fİ BAĞLANTI KURMAK İÇİN BİR APARAT ALINMASI GEREKİYOR,ANCAK NELERE SORUNSUZ BAĞLANDIĞINI BİLMİYORUM DENEME OLANAĞIM OLMADI....
    I,Ğ,Ş GİBİ KARAKTERLERİ GÖSTERMİYOR....NASIL ÇÖZECEĞİM KONUSUNDADA ARAŞTIRMA YAPIYORUM.....

ben urunu teset ettım goruntu kalıtesı gayet guzel 2tb lık hdd yı dahı tanıyor menusunde turkce karekterlerı duzeltmek ıcın 2 tane ayar yerı var bunları ayarlarsanız sorun yok fakat cıhazın en onemlı eksıgı eger altyazılar fılmın ıcınde gomulu ıse bunları gormuyor altyazıların dısarıda ayrı olarak durması gerekıyor

ben bu sebeple LG BD560 aldım ve cok memnunum bılgınıze

• quote:

Orijinalden alıntı: eros33

quote:

[/sizDTS"Lİ MKV"LERDE SORUN OLMADI,Wİ-Fİ BAĞLANTI KURMAK İÇİN BİR APARAT ALINMASI GEREKİYOR,ANCAK NELERE SORUNSUZ BAĞLANDIĞINI BİLMİYORUM DENEME OLANAĞIM OLMADI....

ben urunu teset ettım goruntu kalıtesı gayet guzel 2tb lık hdd yı dahı tanıyor menusunde turkce karekterlerı duzeltmek ıcın 2 tane ayar yerı var bunları ayarlarsanız sorun yok fakat cıhazın en onemlı eksıgı eger altyazılar fılmın ıcınde gomulu ıse bunları gormuyor altyazıların dısarıda ayrı olarak durması gerekıyor

wd live deki gibi filimleri resimli görebiliyormuyuz

• maalesef goremıyoruz
  • quote:

quote:

Menüsündeki ayarları yapsan da ı,ğ,ş leri göstermiyor.

• Cihazı dün aldım ve http://www.samsung.com/us/support/downloads/BD-C5500/XAA sayfasından ver.1019.0 Firmware güncellemesi yaptım.

Cihaza usb harddisk bağlanabiliyor, jpg, mp 3, mkv ve avi dosyalarını sorunsuz oynatıyor.Ama ağ üzerinden bilgisayarımdaki video dosyalarını oynatamadım. flac ape ve wav gibi ses dosyalarını hiçbir şekilde görmedi.Orjinal audio cd leri oynatmada problem yok hatta DTS CD leride oynatıyor.

Altyazı mkv filme gömülü olduğu zaman çalışmıyor, ama ayrı olduğu zaman subtitle menusünden dil ayarları yapılarak türkçe karakterler düzgün gösteriliyor.(subtitle-->şifreleme-->türkçe seçilecek) ayrıca altyazı zamanlamasıda yapılabiliyor.

Kablolu ve kablosuz olarak ağa bağlanabiliyor.İnternet tv de twiter picasa facebook google maps texas poker vb 12 adet servis mevcut fakat youtube yok.

Benim gibi amfisinde dts çözücü olup dts-hd desteği olmayanlar, Dts-hd sesi optik çıkıştan amfiye göndererek 6 kanal dts olarak çözdürebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndrys -- 9 Ocak 2011; 4:30:54 >

• quote:

maalesef goremıyoruz

Bende mkv ve vob dosyalarını resim olarak gösteriyor, firmware güncellemesi yaparsanız sizdede gösterir sanırım.
  • türkçe altyazı problemini çözdüm hata bendeymiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.