çeşitlilik iyidir de satış sonrası yazılım desteğinden haber versinler
liseli ya da liseli kafasındakiler yorum yapmasın. nokia adı geçince kötüle htc veya samsung adı geçince el alem iyi dedi diye inşallah maşallah harika gibi ergen yorumlar artıyor sonra.
nokia kesinlikle ve kesinlikle windows mobile platformunun amiral markası olacak. boşuna mı adamlar symbian'ı bile bırakma kararı alıp window mobile'a yöneldi. kolay mı öyle koskoca markayı, bilindik bir şirketi farklı bir alana kaydırmak. adamlar anlaşma imzaladıysa ortaklık varsa belli konularda bundan ilk nokia faydalanacaktır. ilk güncellemeleri, özel servisleri vs ilk nokia hayata geçirecektir. sonuçta bu da uzun vadede hesaplanan ve geri dönütü olacak olan şeyler.
kaldı ki nokia fellik fellik developer avında. hadi gelin window mobile'a uygulama yazın diye. bi sürü yatırım yapıyor bu konuda. samsung ne yapmış allah aşkına daha window mobile için?
Samsung androide bel bağlamak istemiyor. Androide karşılık elinin altında çeşitli seçenekler bulunduruyor. Microsoft gibi bir firmayıda kaybetmek istemiyor. Wp7nin başrolünde Nokia olacak gibi gözüküyor. Şu an için zaten wp7yi özelleştirebilme yetkisine sahip tek firma Nokia. Daha ilerleyen dönemlerde kendi arayüzünü geliştirme yetkiside bulunuyor.
Ben Samsung'un kesinlikle bir kullanıcı kitlesi olduğuna inanmıyorum. İnsanlar Android kullanmak istiyor bu nedenle Samsung'u tercih ediyor (en azından ben). Ancak Nokia öyle bir marka değil. Kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi var. Daha 1 yıl önce kimse WP'dan bahsetmezken bu gün Nokia sayesinde insanlarda WP'a karşı ilgi oluştu. Sistem de boş değil gelen ilgileri sempatiye dönüştürmeyi başarıyor. Önümüzdeki 2 yıl içinde piyasadaki dengelerin değişeceğini düşünüyorum.
nokıanın meego ve symbian işletim sistemlerinden kopmamasının bir etkenide bu olabilir.
phone 7 phone 8 v.b. gibi microsoft işletim sistemlerde nokia lumia serisi daha başarılı olacaktır.... ayrıca samsung nokia kadar kaliteli telefon üretmiyor... kullandıklarımdan sabit olmuş fikirdir...
Takım tutar gibi marka fanatiği olmanın bence bir anlamı yok , şartlara göre değişik marka ve model telefonlar kullanılacaktır , bugün bu markayı yarın başka bir marka ve modelini kullanabiliriz. Çünkü o kadar fazla çeşitlilik var ve de artmakta ki ,
Samsung bana göre iyi işler çıkarıyor , teknoloji yelpazesinin geniş olması ( tv, lcd paneller , tablet pc ve pc ler gibi ) sanırım ona önemli bir avantaj sağlıyor diye düşünüyorum. Mesela Galaxy note çok ilginç bir ürün , burada farklı şeyler var .
Samsung, elin, nereye atsa başarılı işle rçıkartıyor buda yine busefer böyle olucakdır..
nokia nın kalitesi tartışılmaz bence. eski dev uzun süredir yazılımsal zayıflık nedeniyle çok geride kaldı. ama wp ile uzun vadede çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. ve wp nin 1 numarası da yine nokia olacaktır.
kaşar ya samsung nerede para var hemen oraya atlıyor. Olum dur bir tarafın olsun bu ne lan? :D
Nükte bir yana global pazarda en çok satış yapmak isteyen tüm firmalar gözünü kırpmadan her türlü fırsatı kullanması normal.
Neden bilmiyorum ama 3 tane samsung cihaz eskittim ama hiçbiri bana Nokia kalitesini veremedi ve samsunglardan çok çektim.
610 lumia gel kurtar beni seni bekliyorum
windows ne kadar tatmin eder sizi bilemem ancak mobil işletim sistemi olarak beni hiç mi hiç tatmin etmedi.uygulama mağzasının gelişmesi lazım..ancak pek gelişmiş sayılmaz çünki o kadar dandik şeyler varki yüklemeyi bile düşünmezsiniz..samsung boş yere bu sisteme yatırım yapıyor bence..
Nokia'yı çok hafife alan yorumlar yapılıyor.. Belli bi dönem ciddi yanlış politikalar içerisinde olmuş bir şirket bu konuda haklı olan insan sayısı fazla ama bugün diğerlerine kıyasla 2. elini çok uygun fiyatlarla alabileceginiz nokia belle işletim sistemli bir c7 yada n8 elinize alırsanız nokia nın aslında isteyince yapabilen bir firma oldugunu anlayabilirsiniz.. Belle sürümüyle doğmuş olsaydı symbian yeni dönemi nokia da gercekten bu pazarda diğerleri kadar önem arz edebilirdi..kaldi ki malzeme kalitesi olarak hala çok iyi seviyedeler.
Nokiaya derin ve sert bir darbe daha geliyor desenize. 2 ay sonra çıkar kokusu. Nokia 5000 çalışan çıkardı falan diye.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme