Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
30
Favori
103.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkurler, aslinda eksik sormuşum soruyu. Hdmı to Dp kablosu almak avantaj saglar mı diyecektim. Monitörde DP cikisi var sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octopusokan -- 27 Mart 2020; 21:5:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: octopusokan

Tesekkurler, aslinda eksik sormuşum soruyu. Hdmı to Dp kablosu almak avantaj saglar mı diyecektim. Monitörde DP cikisi var sonuçta
    Çevirici alıp Dp port ile bağlantı yapmanıza gerek yok. HDMI çıkışı üzerinden 120Hz desteği mevcut. Yalnız oyunlar konsol tarafında 60fps ve 60Hz'e sabitlenerek yazıldığı için, ne kadar fark oluşacağını gözlemlemeniz lazım. 120Hz'de input lag'a fayda sağlandığı söyleniyor.

Daha detaylı bilgi için;
    Windows Central
    Xbox One 120Hz support: Everything you need to know
    https://www.windowscentral.com/xbox-one-120hz

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, HDMI 2.0 kablosu şimdilik yeterli görünüyor dediginiz gibi

• arkadaşlar bu monitör ve 2 tane 32" monitör arasında kaldım şu an indirimdeymiş samsung lc27hg ama çok kararsız kaldım konu açtım cevap da gelmedi sizce aşağıdaki ikisinden birini mi yoksa bunu mu almalıyım? inç farkı beni 32ye çekiyor fakat kalite bakımından da samsung daha önde. Genellikle competitive oyunlar ve yayın üzerine oluşturdum bilgisayarımı, diğer vakitlerimde de dizi ve film izliyorum ne önerirsiniz?

MSI OPTIX AG32CQ 32" 2k 144hz
    AOC CQ32G1 32" 2k 144hz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methous

arkadaşlar bu monitör ve 2 tane 32" monitör arasında kaldım şu an indirimdeymiş samsung lc27hg ama çok kararsız kaldım konu açtım cevap da gelmedi sizce aşağıdaki ikisinden birini mi yoksa bunu mu almalıyım? inç farkı beni 32ye çekiyor fakat kalite bakımından da samsung daha önde. Genellikle competitive oyunlar ve yayın üzerine oluşturdum bilgisayarımı, diğer vakitlerimde de dizi ve film izliyorum ne önerirsiniz?

AOC CQ32G1 32" 2k 144hz
    Bence PC için en ideal ekran boyutu 27'' üstünü tavsiye etmem.

Kalite olarak aralarında pek fark yok sonuçta hepsi Samsung paneli kullanıyor.

Listede sıralamam şu şekilde,

Samsun
    MSI
    AOC
  • Methous M kullanıcısına yanıt
    Msi dan uzak dur ve 32inc bence 2k için fazla gelebilir eğer pc monitörü olarak kullanacaksan. Bu monitörün 32 inc ini önermem çünkü sahip olduğu bir donanım yüzünden bazı kişilerde titreme görme oluyor. 27inc i iyidir ama yapıştır geç. Fiyat olarak fazla alternatifi yok.

• Merhaba oyun için düşünüyorsan tn panel her zaman oyun için daha iyi performans adına benim sana tavsiyem bu fiyat da daha iyisini alabilirsin hatta daha uyun VG278QR Modeli asusun 165hz pivot özelliği daha iyi oyuncu monitöründe asusdan vazgeçme derim.https://www.hepsiburada.com/asus-vg278qr-27-165hz-0-5ms-hdmi-display-dvi-d-freesync-gsync-full-hd-tn-oyuncu-monitor-p-HBV00000GHMVE
  • Şahsen göz sağlığı için TN panel önermem mümkünse IPS panel alın veya VA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu monitördeki homogeneity ve uniformity sorunlarını çözseler tekrar satın alacağım ama çok sorun vardı yakın zamanda satın alanlarda durum nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 31 Mart 2020; 0:59:20 >
  • quote:

arkadaşlar bu monitör ve 2 tane 32" monitör arasında kaldım şu an indirimdeymiş samsung lc27hg ama çok kararsız kaldım konu açtım cevap da gelmedi sizce aşağıdaki ikisinden birini mi yoksa bunu mu almalıyım? inç farkı beni 32ye çekiyor fakat kalite bakımından da samsung daha önde. Genellikle competitive oyunlar ve yayın üzerine oluşturdum bilgisayarımı, diğer vakitlerimde de dizi ve film izliyorum ne önerirsiniz?

AOC CQ32G1 32" 2k 144hz
    kullanım alanına/pozisyonuna göre karar vermelisiniz. eğer klasik bir masaüstü ortamına sahipseniz; yani doğrudan klavyenin ve mouse'un monitörün önünde yer aldığı, monitörün hemen karşında yer aldığı oturma düzeninde 32" bir ürünü her ne kadar 2K çözünürlüğe sahip olsa dahi tavsiye etmem. elbette ki eşdeğer ekran ebadında bir 1080p monitördeki gibi piksel sayma* addedilen durum olmaz, ancak 27" bir üründeki piksel yoğunluğu ve netlik de o mesafeden sağlanmaz.

bununla birlikte eğer daha uzak bir konumdan kullanım sağlıyorsanız, yani araya en az ilave bir sehpa ve/veya ayak uzatma pusu vs boyu kadar daha mesafe koyarak rahat bir koltuk ya da kanepede kablosuz klavye & fare kombinasyonu ve/veya gamepad ile erişim sağlıyorsanız bir kaybınız olmayacaktır. aksine film ve dizi izleme noktasında 32" bir üründe konforunuz da ciddi oranda artacaktır.

ayrıca AOC CQ32G1 teksik spesifikasyon itibariyle cidden çok başarılı bir ürün, ille de HDR ille de 10bit (gerçi C27HG70'de native 10bit değil, FRC ile sağlıyor) ihtiyaç ya da arzunuz yoksa ve bahsettiğim kullanım koşullarını sağlarsanız kesinlikle mutsuz olmazsınız, uzun yıllar boyu sizi mutlu kılacak bir alışveriş yapmış olursunuz.

toparlamak gerekirse klasik masaüstü PC yerleşimi (ve HDR isteniyorsa) C27HG70, yok eper biraz daha oturma odası vari geniş alan multimedya kullanım için CQ32G1 ideal ürünlerdir.

son olarak 2020 yılında şöyle alakasız bir başlık altında dahi gelip TN panelli çöplerin güzellemesini yapan şeyleri zerrece ciddiye almayın, konuşmuş olmak için konuşuyorlar işte.

tercihiniz hangi ürün olursa olsun iyi günlerde, mutlulukla ve bol bol eğlenerek kullanmanızı (özellikle evlerimizdeki küçük dünyalarımıza kısılı kaldığımız şu karanlık ve iç huzuru hasara uğratan umutsuz günlerde) temenni ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 31 Mart 2020; 16:43:17 >

• UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam cevabınız için 32" olarak pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü 42" tv'de 2 ay oyun oynadım pixeller baya belirgin olmasına rağmen büyük ekran fantezim var gibi ama kalite farkı yüzünden arada kaldım ve bugün yeni bi monitör daha keşfettim şu an indirimde MSI ve AOC'u eledim böylece(indirimde olmasa AOC düşünebilirdim yine).

LG 31,5" 32GK650F-B 1440p 3150₺
    SAMSUNG 27" C27HG70 1440p 2950₺

Arasında kaldığım son 2 model bu. HDR şu anlık çoğu oyunda yok, windowsta da sıkıntı çıkarıyor ha ilerisi için düşünülebilir mi? evet. İkisinin de cd değeri 350 ikisi de 8 bit reelde. Aşırı kararsızım. İlk defa bu kadar kararsız kaldığımı gördüm birçok model var ama pişman olmayacağım, renk kalitesi süper bi monitör arayışındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methous -- 1 Nisan 2020; 1:13:27 >
  • quote:

çok teşekkür ederim hocam cevabınız için 32" olarak pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü 42" tv'de 2 ay oyun oynadım pixeller baya belirgin olmasına rağmen büyük ekran fantezim var gibi ama kalite farkı yüzünden arada kaldım ve bugün yeni bi monitör daha keşfettim şu an indirimde MSI ve AOC'u eledim böylece(indirimde olmasa AOC düşünebilirdim yine).

LG 31,5" 32GK650F-B 1440p 3150₺
    SAMSUNG 27" C27HG70 1440p 2950₺

Arasında kaldığım son 2 model bu. HDR şu anlık çoğu oyunda yok, windowsta da sıkıntı çıkarıyor ha ilerisi için düşünülebilir mi? evet. İkisinin de cd değeri 350 ikisi de 8 bit reelde. Aşırı kararsızım. İlk defa bu kadar kararsız kaldığımı gördüm birçok model var ama pişman olmayacağım, renk kalitesi süper bi monitör arayışındayım.
    32GK650F renk gamutu ve tepki süreleri gibi hususlardda arada öyle çok büyük bir fark olmasa da CQ32G1'dan bir miktar daha -kısılmış- bir ürün, bilmenizi isterim. CQ32G1 ise HDR olmayışını saymazsak gerek renk gamutu gerekse de tepki süreleri olarak CHG70 serisi ile (C27HG70 & C32HG70) eşdeğer bir ürün. elbette ciddi bir indirim söz konusu ise bunlara o kadar takılmaya da gerek yok.

• Arkadaşlar Merhaba,

Bu monitörü almak istiyorum HB üzerinden 2700 şu an.

Ekran kartım GTX1060. 2k olan bu monitörde sizde sorun yaşar mıyım ?

Veya aynı monitörün 1080P olan aşağıdaki modelini mi tercih etmeliyim ?

Tabi ilerde (Minimum 1 yıl) ekran kartını güncellemeyi düşünüyorum buna göre yorumlarnızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miorled -- 2 Nisan 2020; 9:15:16 >

• 2k olana gücünüz yeterse 2k olanı alın, artık 1080p almanın lüzumu yok. Zaten ekran kartı güncelleyecekmişsiniz şimdiden 2k yatırımı mantıklı olur. Fakat bu monitör en iyi görüntüyu 144hz ve 120hz de sunuyor yani 60hz e düştüğünde ghosting oluşuyor haberiniz olsun. Ben 70-80 fps te oyun oynarken çok rahatsız olmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

2k olana gücünüz yeterse 2k olanı alın, artık 1080p almanın lüzumu yok. Zaten ekran kartı güncelleyecekmişsiniz şimdiden 2k yatırımı mantıklı olur. Fakat bu monitör en iyi görüntüyu 144hz ve 120hz de sunuyor yani 60hz e düştüğünde ghosting oluşuyor haberiniz olsun. Ben 70-80 fps te oyun oynarken çok rahatsız olmamıştım
    Mesaj için teşekkürler.

70 80 fps alabilir miyim acaba düşünüyorum da bakalım hayırlısı :)
  • Ben de bu monitörü almayı düşünüyorum(C27HG70).
    Bundaki düşük FPS lerdeki ghosting, şu andaki 5 ms monitörümdeki zerre gözüme çarpmayan ghostingten daha kötü/fazla olamaz değil mi?
  • alacaklara dip not hdmi üzerinden 4k 60fps alınabiliyor dp 1.4 üzerinden 2k 144hz.
    kullanıyorum 1 aydır memnunum parlaklık olarak en yüksek parlaklığa sahip. 2 ekran kullandığımdan diğer standart oyuncu monitörü parlaklığı olan ekran ile deli fark var.
    ve en beğendiğim özelliklerinden bi tanesi ayağı asansörlü falan çok iyi bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion4201

Bu monitördeki homogeneity ve uniformity sorunlarını çözseler tekrar satın alacağım ama çok sorun vardı yakın zamanda satın alanlarda durum nasıl acaba?
    Aslında bunlar sorun değil panelin doğasında olan bir şey örnek olarak ışık sızması olamayan monitör varmı? yok neye dikkat ediyoruz rahatsız etmediği sürece kafaya takmamak lazım sonuçta kusursuz ürün yok.
  • Rahatsız ediyor işte sorun orda dse oluyor dizi film izlerkende fark ediyorsunuz , web sayfalarında gezerkende farkediyorsunuz.Zaten farketmesem çok ileri boyutta olmasa kullanırdım iade etmezdim.Dizi film izlerken ekranda yatay şeritler görmek kabul edilebilir değil video çekmiştim ama bulamadım şimdi.Eklediğim resimdeki olayın aynısı bende de oluyordu bundan biraz daha azdı ama bariz belliydi.Sıkıntı olursa iadede sorun yaşamayacağıma kesin inansam yeniden sipariş vereceğim ama güvenemiyorum iade konusuna.

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 3 Nisan 2020; 19:1:34 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.