Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.032
Cevap
30
Favori
103.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsiburada dan sipariş verdik bakalım. Uzun süredir araştırıyorum ne alacağım diye en başta bu monitörü beğenmiştim başka modeller baka baka kafam karıştı sonunda bunda karar kıldım:) Umarım sıkıntı çıkmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünle ilgili siyah renklerde problem yaşıyorum
    ZeroMediaGroupyoutube
    Nature at Night [4K][2160p]
    https://www.youtube.com/watch?v=QBEnXQqbKUI&feature=youtu.be
    şu videoda 1.:15 dk'da sol taraftaki siyahlar söyle duruyor
    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

720p bir dizide ise

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

buda tamamen karanlıkta cekildi rting icc profil yüklü hdr acık değil

ayarlardan mı kaynaklı yardımcı olursaniz sevinirim.

• randysotti R kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan siyah dengesi kaçta ona bakın 13 ideal ayar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • themfk kullanıcısına yanıt
    Hocam peki dediğim gibi srgb yada 4.4.2 olarak ayarladiniz mı ayarları?

• karaniler kullanıcısına yanıt
    13 te sabit duruyor onu karıştırmamıştım, linkteki videoda sizde de böylemi?

Bende de aynı sıkıntı var ama ben 8 bit ile bağlı ekran ve dandik videolarda öyle oluyor youtubdaki hdr videolarda sıkıntı yok o yüzden sorunu monitörde bulmadım.

• Renkli videolar çok güzel lakin, siyahlarda çok can sıkıcı video izlerken göze çarpıyor, dizi veya film izlerken de aynı sorun oluyor . Dandik hiçbir özelliği olmayan eski monitörümde hiç böyle sorun yaşamamışken bu monitörde böyle sorun yaşamam cok can sıkıcı göze çarpmasa es geçilebilir ama Sinir bozucu bir durum

Kontrast ayarınız ne peki?

• Osd ekranından hiçbir ayara dokunmadım hocam sadece rtingsde bulunan icc profili uyguladım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi randysotti -- 5 Mart 2020; 15:3:8 >
    Hocam orada osd ekranında da yapmanız gereken ayarlar var yazıyor rtings in sitesinde dikkatli bakın.

Valla hocan yanlış yeremi bakıyorum ama göremedim yardımcı olma şansın varmıdır

Çizdiğim yerleri monitör menüsünden ayarlayın

• saçma sapan korsan dizi sitelerinin bilmem kaç farklı sıkıştırmadan geçip çamurun da çamuru haline gelmiş ve en dandik web playerlar ile stream edilen leş görüntü kaliteleri üzerinden ahkam kesmek de şahaneymiş, bunu da gördük sonunda.

eğer illegal tarafta kalacaksanız doğru düzgün bir torrent tracker üzerinden (RARBG, EZTV vs) minimum 1080P çözünürlükte, eğer dizi ise WebRip olacak şekilde, tercihen 1080p yerine film tarafında 2K-4K ve dizi tarafında da bulunabiyorsa -mesela Better Call Saul bulunabiliyor- 2K içerikler tüketin.

legal tarafa geçecekseniz de Netflix ve YouTube kullanın (yabancı diziler olmasa da yerli diziler için YouTube'da doğru düzgün kalitede yükleme yapan resmi kanallar var, örneğin Kardeş Payı dizisi), bu siyahlar çok rerö rerö şeyleri geride kalır o vakit tasalanmayın.

velhasılkelam monitörün siyahlarında sorun yok, olması da mantıken mümkün değil zaten. izlediğiniz çöp içerik problemin başat kaynağı.

demo olarak şunu kullanırsanız daha iyi anlarsınız.
    https://4kmedia.org/sony-bravia-uhd-hdr-4k-demo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 5 Mart 2020; 16:50:58 >

hocam srgb de şuan
    bu mesajı yazmadan 5dk önce de aynı problem oldu renkler parlıyordu (keşke şu olayın teknik ismini bilseydim neyse) monitörü tuşundan kapatıp açınca düzeldi pazartesi servise göndereceğim
    osd'de netlik ayarı var onu ne yapmam gerektiğini çözemedim ayrıca gamma seçeneklerinde 3 adet secenek sunmus gamma 1,2,3 diye gamma 1 olarak bıraktım. sanırım bukadar . Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

Hocam bende 10 bpc seçme kısmı kapalı 8 de duruyor nasıl 10 bpc seçebilirim bilginiz var mı acaba?

hdmi kabloda kullanıyorum bununla alakalı olabilir mi?
  • Gökkubbe G kullanıcısına yanıt
    Displayport 1.4 lazım pc den 10bit yapabilmek için.

Tşkler hocam. Birde son olarak gtx 980 ti ekran kartım var kesin sorun DP kablosuyla alakalı değil mi boşuna almayayım ekran kartım desteklemiyorsa. Bildiğim kadarıyla ekran kartım DP 1.2 destekliyor 1.4 kullanamam DP 1.2 iş görür mü bu sorun için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Displayport 1.4 lazım pc den 10bit yapabilmek için.
    1.2 dp kablo ile bağladım 10 bit aktif.

• kablonun dp 1.2 olduğundan emin misiniz ? 10bit aktif olsa bile 144hz de olmaması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.