Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD Tv #offfsuz pufsuz KONU# (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
13
Favori
95.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıdaki bir sorum güme gittiği için tekrar sormak istiyorum. Arkadaşlar cevaplarsa sevinirim:

quote:

Ben hiç 4:3 izlemedim. Otomatik geniş ekranda izliyorum daima. Teledünya bağlı. Teledünya'nın kendi ayar menüsünden görüntüyü 16:9 veya otomatik geniş resim (öyle bir şeydi) yapıyorum. Hangi ayara getirirsem getireyim, ekranda insanların bacakları güdük görünüyor. Tepeden biraz bastırmışsın gibi. Bu sorunu nereden düzeltebilirim? Teşekkürler.
  • Selam arkadaşlar. Benim için cevabı önemli olan bir soru sormak istiyorum.

Samsung 40 C 750 kullanıcısıyım. PS3'te oyun oynarken bu TV ile PVR özelliğinden faydalanabiliyor muyum? İlla TV yayını mı olması lazım? Digital yayın dendiği için dedim. 1080P görüntü veriyor sonuçta PS3. Yani oynadığım oyunun birkaç dakikalık kısmını kayıt edebiliyor muyum?

1 TB HDD mevcut.

Cevaplandırabilirseniz çok sevinirim. Muhabbetle kalın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

Bir diğer dikkatimi çeken de cihaz TR uymlu kablo ile gelmedi, fişine adaptor takıp kullanıyorum tabii o da kutudan çıkmadı.
    Paralel ithalat ürün alan arkadaşlarda da durum aynı mı?

...ve cihazın fişini prizden çekmeden stand-by'dan çıkmıyor?!
    Halbuki önceki tv'm üzerindeki düğmeye basınca önce stand-by'a geçiyor daha sonra kumandadan açılıyordu.

Benim soru da kaynamış...
  • Merhaba arkadaşlar,
    Benim şöyle bir sorunum var;
    Televizyonuma uydu alıcı bağlı olarak, sadece ücretsiz uydu yayınlarını alıyorum. Ne yaptıysam usb bir cihaza kayıt yapamadım. Yapmayı başaran ya da bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemtr

Merhaba arkadaşlar,
    Televizyonuma uydu alıcı bağlı olarak, sadece ücretsiz uydu yayınlarını alıyorum. Ne yaptıysam usb bir cihaza kayıt yapamadım. Yapmayı başaran ya da bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi lütfen?

Sanırım PVR özelligini kullanabilmek için kendi kart modulune dijital receiver takmalısınız. Masa üstü box receiverler ile kayıt imkanı yok biliyorum.
  • Konu çok iyi olmuş, başta erdos ve ender arkadaşlar olmak üzere herkese teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

Yukarıdaki bir sorum güme gittiği için tekrar sormak istiyorum. Arkadaşlar cevaplarsa sevinirim:

quote:

Ben hiç 4:3 izlemedim. Otomatik geniş ekranda izliyorum daima. Teledünya bağlı. Teledünya'nın kendi ayar menüsünden görüntüyü 16:9 veya otomatik geniş resim (öyle bir şeydi) yapıyorum. Hangi ayara getirirsem getireyim, ekranda insanların bacakları güdük görünüyor. Tepeden biraz bastırmışsın gibi. Bu sorunu nereden düzeltebilirim? Teşekkürler.

Sayın Franko ,

Bu konuda fazlaca yapacak birşey yok. Görüntü kareye yakın oranda , tv ise dikdörtgen. En fazla kumandadan P.size tuşu ile WideZoom veya Zoom ile yapabilirsiniz. Bu şekilde tv izlerseniz de haber kanallarındaki altyazılar görünmez olacaktır. Tvlerin logoları da en üstte kalacaktır. Eğer ayararı çok bozuk olarsa konum sıfırlama diye bir yerden görüntüyü yine ortaya alabilirsiniz. Aşağıya animasyonlu resimler koydum , dediklerim daha kolay anlaşılacaktır ve görüntünün nasıl alttan ve üstten kırpıldığı görülecektir.

/>

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: d33p3r
    Selam arkadaşlar. Benim için cevabı önemli olan bir soru sormak istiyorum.

Samsung 40 C 750 kullanıcısıyım. PS3'te oyun oynarken bu TV ile PVR özelliğinden faydalanabiliyor muyum? İlla TV yayını mı olması lazım? Digital yayın dendiği için dedim. 1080P görüntü veriyor sonuçta PS3. Yani oynadığım oyunun birkaç dakikalık kısmını kayıt edebiliyor muyum?

1 TB HDD mevcut.

Cevaplandırabilirseniz çok sevinirim. Muhabbetle kalın...

quote:

Orijinalden alıntı: systemtr
    Merhaba arkadaşlar,

USBye kayıt (PVR) özelliği hakkında :

Samsung tvler başka cihazdan gelen görüntüyü kaydetmiyor. Yani harici uydu alıcı, PS3 veya bluray gibi cihazlardan kayıt yapamazsınız .Sadece kendisine direkt olarak kablo ile girilen dijital yayın varsa onu kaydediyor. En kolay ve sorunsuz olarak kendisi uydu alıcı özellikli C6820 , C7700 ve C8790 gibi led aydınlatmalı modellerde çalışır.

Kayıt işi de çok ahım şahım bir teknoloji değil. Tuner çıkısından datayı transport stream şeklinde usbye yönlendiriyor. Bilgisayarda uydu kartı kullandıysanız veya kullanan arkadaşlarınız anlatabilir. Çok basit ve işlemci gücü istemeyen kaynaktan geln datayı dosya olarak kaydetmeye yarar.

Ayrıca kaydettiği kayını şifrelediği için sadece tvde izleyebilirsiniz. Bilgisayarda izleyemezsiniz. Bir başka sıkıntı ise usbye kayıt yapmak için usb belleğe veya harddiske özel bir sistemde format atar ve windows bu diskleri artık tanımaz. Sadece linuxda görünür. Çoğu usb belleğin yazma hızı yeterli değildir ve harddisk kullanmak gerekir. Bunun için bir hız testi yapar , sizden onay istedikten sonra format atar ve kazayla harddiskinizdeki bilgileri sildirebilirsiniz.

Kısacası biraz boş ve faydasız bir o kadarda zahmetli bir iş

• Sayın Ender123 , üstad siz geri dönüşümü hangi yöntemi kulanarak başardınız biraz aydınlatırsanız.karar verdim deneyecem bende.

1-linuxla ortamında mı yoksa widget kullanarak mı downgrade yaptınız ? Eğer linuxla downgrade yaptıysanız bilgisayarı bağlamak için özel bir aparat kullandınız mı?
    linux için rs232 bağlantı için özel bir aparat falan.cevabınızı 4 gözle bekliyorum.selamlar
  • ender123, yazılı-görüntülü cevabın için teşekkürler...

Blur, bana gelen paralel ithalat televizyonun fişi standart prizlere uygundu. Yanında herhangi bir çevirici de yoktu zaten. Fişi çekmeden stand-by'dan çıkmaması çok garip. Kumandanın kırmızı tuşuna basınca tv kapanır alt-sağ köşede kırmızı ışık yanar, tekrar basınca kırmızı ışık söner tv açılır. Aynı şeyi tv'nin en sağındaki power düğmesi şeklindeki çizgiye parmağınla bir kez dokunarak da yapabilirsin. Fişi çekmek zorunda kalmak bir arıza belirtisi bence.
  • Sayın f47xfenerli ,

Bende C serisi tv yok. B serisinde talimatlara uyarak yazılımı geri almayı başardım. Siz de talimatlara harfiyle uyarsanız widget yardımı ile yazılımı geri alabilirsiniz. Widget ile tvyi hackleyip komut satırına düşüyor mu diye bakın. Bu iş için özel kablo gerekmiyor. Putty denen ücretsiz bir bağlantı programı ile tvye widget sonrası bağlanmalısınız ve # diye komut girişini görmelisiniz. Eğer bu # simgesini çıkartabilirseniz sonrasında tv windows bilgisayaradan da komut alabilir. Linux bilgisayar olursa linux komutlarında gerekli LF denen satır sonunu linux formatında kolayca yazabilirsiniz. Windows altında sanırım bu komutu sağlıklı olarak yapamayabilirsiniz. Demenek ve ne hata verdiğini görmek lazım.

Virtualbox denen sanal bilgisayar programını indirip kurun. Ubuntu linux iso dosyasını indirin ve sanal cd-dvd sürücüsüne bu iso dosyasını yükeyin ve virtualbox içine linuxu kurabilirsiniz ve bu linux üzerinden sorun olan işlemleri yapabilirsiniz. Böylece normal bilgisayarınızdaki windows işletim sistemi ve dosyalarını zarar görmez. Linux için ayrı partion oluşturmak gerekmez.

Malesef bu işler samygo sitesinde açık olarak ve herkesin yapabileceği basitlikte pek anlatılmıyor. Bu işleri kolayca yapan kişiler linux kurdu olduğu için zorlanmıyorlar ve herkesi linux uzamanıymış gibi düşünerek anlatıyorlar. Diğer kullanıcılar eğer linux mantığını bilmiyorsa kolayca bu işleri yapamaz.

Belki tüm arkadaşlar bu işe karar verirse bir akşam hep beraber oturarak bu iş yapılabilir. Tek başınıza gidebildiğiniz yere kadar gitmeyi deneyin bakalım sonuç ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

ender123, yazılı-görüntülü cevabın için teşekkürler...

Blur, bana gelen paralel ithalat televizyonun fişi standart prizlere uygundu. Yanında herhangi bir çevirici de yoktu zaten. Fişi çekmeden stand-by'dan çıkmaması çok garip. Kumandanın kırmızı tuşuna basınca tv kapanır alt-sağ köşede kırmızı ışık yanar, tekrar basınca kırmızı ışık söner tv açılır. Aynı şeyi tv'nin en sağındaki power düğmesi şeklindeki çizgiye parmağınla bir kez dokunarak da yapabilirsin. Fişi çekmek zorunda kalmak bir arıza belirtisi bence.

Ben de onu diyorum kırmızı ışık yandığı müddetçe zaten cihaz stand-by modunda. Yani ışığın sönmesi için fişi çekmek lazım (stand-by modundan çıkarmakla kastettiğim bu) Yani cihaz fişe takılı olduğu müddetçe stand-by modunda bekliyor. Tamamen kapatabilmek (ışığın sönmesi) mümkün değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Belki tüm arkadaşlar bu işe karar verirse bir akşam hep beraber oturarak bu iş yapılabilir. Tek başınıza gidebildiğiniz yere kadar gitmeyi deneyin bakalım sonuç ne olacak.

teşekkür ederim üstadım.bu vatan da tv bölümünde çok değer verdiğim bir arkadaşım var o az önce msn den konuştuk. o arkadaşımızın da evinde
    kullandığı c650 var benzer sorunları oda yaşıyor samsung departmen müdürüne ulaşmış durumu anlatmış.müdür de sorunu tam olarak anlat ve
    bir mail at edmiş.bizim vatanda çalışan arkadaşta bana sordu sende tam olarak neler oluyor diye yaz dedi bende yazıp gönderdim msn den.
    kendi yazdıklarına ilave edecek bakalım en tür bir çözüm üretecekler burada cevap gelince siz arkadaşlarımla paylaşırım.kesin halederiz demiş müdür.
    olmasada yapacaz anlattıklarını üstad elimiz mahkum. benim zaten odamda kullandığımı sırf pc monitöru ve flim izlemek için kullanıyorum şimdilik pek
    sağlıklı filim izletmiyor ama bakalım neler olacak.selamlar

• ender üstadım,eğer senin cok zamanını almayacaksa ve sana yük olmayacaksa bu iş nasıl yapılır fotoğraflı (vay vay isteğe bak fotolu)anlatabilirsen.cok insanı mutlu edersin.en başta ben tabi.
    3d filim izlemez oldum 3007 yüzünden.
    sanırım cok talep var bu konuda..tek suçunda bilgili olmak,hadi bakalım öde diyetini ..şaka bir yana yaparsan süper olacak ve bundan sonraki yeni güncelemelerde de sıkıntı olmayacak isteyen geri dönebilecek..
    top sende ister gol yaparsın ister taca atarsın..(farkındayım cok baskı yaptım)saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 19 Nisan 2011; 3:08:40 >
  • Emegi gecen arkadaslara tesekkurler.
    Boyle daha iyi olmus.
  • Blur, ben az yukarıda bahsettiğim uzaktan kumandalı priz yöntemini senin dediğin o iş için kullanıyorum. Başka da yöntemi yok maalesef.
  • Guncelleme yapmiyorum, anlasildi :=)
  • arkadaşlar, 3008.3 sürümü çıkmış haberiniz olsun
  • @ender123

Verdiğin cevap için teşekkür ederim...
  • Evet daha bugün çıktı. indirileblir link:http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_TR&CttFileID=2900284&CDCttType=FM&ModelType=N&ModelName=LE46C750R2W&VPath=FM/201104/20110419144649264/T-VALDEUC_3008.3.exe

Kullanan arkadaşlar yorumlarsa memnun oluruz. Geçmiş sürümlerde sıkıntısı olan arkadaşlar da görüş bildirsinler...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.