Şimdi Ara

Samsung C750 serisi 3D LCD Tv #offfsuz pufsuz KONU# (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
13
Favori
95.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten önce kumandadan tv'yi kapatıp ardından prizi kapatıyoruz. Yani bir anlamda fişi çekiyoruz. İşte bu her defasında kapattıktan sonra fişi çekme zarar verir mi diye sormuştum ben.

Erdos dostum mimleon'a yazdığım cevap silinmiş, sana özelden attığım PM silinmiş, buraya yazdığım uzaktan kumandalı prizle ilgili bilgi silinmiş. Ben bundan sonra kendisini hiçbir şekilde muhatap almayacağım. Alırsam da benim için onun nick'i artık: sildirici

Uzaktan kumandalı priz 25 TL. civarında. Markası: Spektrum. Sağlam mal. Evin en uzak köşesinden bile bir "tık" yeterli. Ben çok memnunum. GG'de aratırsanız bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

sn.ender,,bizi bilgilerinden mahrum etme,
    açıklayıcı bilgilerin için teşekkürler.
    bende geri dönmek istiyorum ama işin gerçeği tv ye bir şey yaparmıyız korkuyorum.

samsung bu 3007güncelemesinden coğunluk şikkayetci olmasına ramen henüz yeni yazılımı neden cıkarmadı enteresan.

Erdos hocam ,

Eğer bu tip yazılımı geri alma veya ufaka tefek hack işlerinde tarif edilen şekilde yaparsanız pek fazla bir sorun olmaz. Ama talimatlar dışında mantık yürüterek işlem yapılınca tv kilitlenebilir.

Örnek vermek gerekirse ister yazılım güncelleme ister bu tip sistemin hack işleri aynı bilgisyaradaki windows kurmaya benzer. Bilgisayar "Gerekli kurulum dosyaları kopyalandı , şimdi bilgisayar yeniden başlayacak" der ve sonra açılışta mavi ekran gelir veya donar kalır ya , aynı bu şekilde tv açılmayabilir. Normal resmi güncelllemede de aynı risk söz konusudur. Sonuçta tv içindeki ram disk üzerindeki belli dosyaları değiştiriyor, bir sorun olursa açılmaz. Bunları korkutmak açamçlı yazmadım. C650 başlığında son 1-2 sayfa içinde yazılımı geriye çeviren arkadaşlarımız oldu ama detayını yazmadılar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: franko

Bu arada benim de acizane 3 sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim:

1. Lcd'de bir görüntünün 1-2 saat sabit olarak ekranda kalmasının panelde iz bırakacağı daha önce yazılmıştı. Bundan kesin olarak emin miyiz? Yani mesela internet tv'de Picasa'daki nefis bir fotoğrafı açık bırakıp gece sabaha kadar karşısında uyumak isteyebiliriz.

2. Ben "uzaktan kumandalı tekli priz"e bağladım bütün sistemi. (Oraya da akım korumalı 5'li priz takılı). Gece yatarken bir kez tıklıyorum prizin kumandasına; televizyon v.s. kapanıyor. Sabah yeniden açıyorum. Bu kökten kapama-açma işi lcd'nin power sistemine herhangi bir zarar verir mi?

3. Filmler için 1TB'lık WD 3.5" hdd aldım. NTFS formatlı olarak geldi. Bunu FAT32'ye çevirmem gerekiyor mu, yoksa NTFS olarak kalsın mı?

Teşekkürler.

Sayın Franko ,

1. Albani hocamız da bu konuda çok defa uyarıda bulundu. 4:3 tv izleyen ve mesajlarına bunun ekran görüntüsünü koyan arkadaşlarımıza lcd bile olsa iz kalabilir diye uyarmıştı. Eğer 4:3 film izlerseniz illaki bir müddet tvde tam ekran birşey izleyin ki tüm pikseller çalışssın diye tavsiyede bulunmuştu.

2. Tchibodan güç ölçer aldım , sadece tvyi değil evdeki tüm cihazları tek tek test ettim. Hem bekleme konumunda hem çalışırken hem de 24 saat kayıt tutma modunda ölçüm yaptım.

32" B550 , bekleme konumunda saatte 0.25 watt çekiyor. C750 de de benzer sonuçlar çıkacaktır. Harcadığı enerji hakkında fikir vermesi açısından Nokia kalın uçlu sarj cihazı 1 şarj süresince ( yaklaşık 4,5 saat) toplam 11 watt çekiyor . Hiç lcd tv kullanmayacağım 1 gün olursa 24 saat boyunca ölçümde bırakacağım ama gerçekten çok az bir elektrik harcaması var. Sıfır arka aydınlatmada 42.5 watt, 10 (B serisinde maksimum 10 oluyor) 115 watt çekiyor. Tvnin fişte kalması kısacası çok fazla bir harcama yapmıyor. Keşke herşey tv gibi çok az enerji harcasa.

3. Ntfs de kalması daha iyi. Ntfs hem daha gelişmiş ve güvenli bir dosya yapısırı hem de 4gb gibi dosya sınırlaması yoktur. Büyük mkvleri sorunsuz olarak harddiske Ntfs formatlı ise atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 16 Nisan 2011; 12:40:40 >

• ender kardeşim,ilgine teşekkürler.ben bir bakayım c650 başlığına neler yapmışlar becerirsek burada anlatırız.saygılar.
  • Sayın ender123, cevapların için teşekkür ederim. Benim uzaktan kumandalı priz kullanmam daha çok bir endişem olduğu için. Bazen bir gök gürlemesinde bile apartmandaki birkaç dairenin elektriği gidiyor. Böyle bir durumda DVD Recorder'ımın tüm iç aksamı değişmişti. Lcd için akım korumalı priz aldım. Ancak onu da böyle bir uzaktan kumandalı sisteme bağladım ki gece yarısı gelip-gitme olursa koruyabileyim diye. Yoksa elektrik sarfiyatından değil.

Bir de siz 4:3 tv izlemekten bahsedince aklıma geldi. Ben hiç 4:3 izlemedim. Otomatik geniş ekranda izliyorum daima. Teledünya bağlı. Teledünya'nın kendi ayar menüsünden görüntüyü 16:9 veya otomatik geniş resim (öyle bir şeydi) yapıyorum. Hangi ayara getirirsem getireyim, ekranda insanların bacakları güdük görünüyor. Tepeden biraz bastırmışsın gibi. Bu sorunu nereden düzeltebilirim? Teşekkürler.

• cevabınız için çok sağol darısı ses sistemine artık eski tvlerde 5.1 dvd i izlerdim 5.1 ses cezbederdi şimdi de bu tv de dvd izlenmiyo yani ses var görüntü yok görüntü var ses yok
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x-side

herkese iyi geceler , 46C750 ile lg ses sistemi kullanıyorum ama ses sisteminde ne optik giriş var nede 5.1 giriş sadece scart ve aux giriş var. sorum şu ki scart üstünden normal kanallardan aldığım ses gibi 5.1 ses alabilirmiyim. 5.1 filmlerde sadece stereo ses geliyo sistem 5 kanala dağıtıyo ama normalde her kolondan farkı gelmesi lazımken sadece stereo oluyo yabancı bir sitede okuduğum kadarıyla eğer sesi dolby olarak scarttan aktarırsak yani çözmeden ses sisteminin recieveri onu çözebiliyomuş böyle bişey mümkün mü ??http://www.avforums.com/forums/av-amplifiers-receivers/503043-5-1-via-scart.html

bence böyle bir şey mümkün değil..zaten avr ler stereo sesi 7+1 kadar cıkartıyor ama çakma(çakma diyince aklıma geldi,mimleon sanada cevap vereceğim sabırlı ol) ses oluyor gerçek analamda dts ses olmuyor veya ac3..en azından ben öyle biliyorum.

• Sahibinden.com da bluray filmler var 10-15 tl ye. Çinden getiriyorlarmis sanirim. Alan var mi? Ozellikle 3D icin merak ediyorum.
  • çin,den gele gele budamı geldi yahu,vay vay,rusların papucunu dama atacaklar..ps3 de calışıyormu acaba bende merak ettim doğrusu.
  • .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın f47xfenerli ,

Bende C serisi tv yok. Almayı beklerken D serisi çıktı. Malesef ben de bir hata yapıp B550 tvme 2009 versiyon yazılımı yükledim ve önceki yazılıma dönme imkanım Şubat 2010 tarihinden beri kalmamıştı. Bu sene ocak ayına kadar malesef hiçbir şekilde eski yazılama dönememiştim. Şimdi mümkün oldu ve eski yazılıma geçebildim.

Ben size sadece bu işi nasıl yapacağınızın temel mantığını anlatabilirim.

Öncelikle tvyi Root Access denen duruma getirmelisiniz. Bu işin bilgisayardaki karşılığı açılışta F8 tuşuna basıp windows98 de menüyü çıkartıp sonra DOS ortamına düşmeye benziyor. Tvyi widget yardımıyla bu duruma hazırlamanız lazım.

Tvye Telnet üzerinden bağlanabilince # sembolü çıkar ve tv linux komutları almaya hazır hale gelir.

Özel olarak hazırlanmış run.sh denen scriptler var. Açılış disketindeki Autoexec.bat dosyasına benzer ve tvyi yapılmak istene özel işleme (burada tvyi hacklemek veya eski yazılıma dönme korumasını kaldırmak) hazır hale getiriyor.

Sonrasında gerekli linux komutları ile eski yazılıma dönebilirsiniz.

Root Access için ya burada yazılanları yapın :

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=How_to_get_root_access_on_a_C_series_TV

ya da

http://www.multiupload.com/OLQTLJ8G52 adresinden widget denen programcığı indirip

1. Zipten çıkartın
    2. widgetlist.xml dosyası içinde yazan IP adresini sizin bilgisayarınızın IP adresine göre değiştirin
    3. http.exe adlı server programını çalıştırın
    4. Develop user denen bir kullanıcı oluşturun ve widget 'ı TVye developer modunda yükleyin
    6. Widget dosyasını çalıştırın ve "Hack your TV" yazan yere basın.

sonra

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=How_to_downgrade_T-VALDEUC_firmware

adresindeki gibi run.sh işlemini yapmalısınız.

Malesef ki flash belleğe özel bir dosya yükle ve sonrasında güncelleme menüsü açılsın ve istediğiniz yazılıma dönün gibi basit bir çözümü yok. Etrafınızda Linux bilen birisi varsa size çok yardımcı olacaktır , onlar için komutlar ve işlemler aynı Dos zamanında bilgisayar kullananların herşeyi komutla yapabilmeleri gibi çok basit. Normal windows kullanıcıları olarak linux komutları bilmeyince hiçbirşey yapamadan eliniz kolunuz bağlı kalırsınız.

Forumda linux bölümündeki arkadaşlar yardım etse çok faydalı olabilir. Tvnin linux işletim isteminin yapısı veya nasıl bazı özel işlerin yapılabileceğini bilmelerine gerek yok. Linux temel bilgileri yardımcı olmaya yetecek ve artacaktır bile.

Umarım örnekler aklını karıştırmaz , şöyle düşünün windows içinde bir dosyayı bulmanız lazım ve silmemiz gereksin. Bu dosya system32 klasörü içinde olsun. Bu dosyaya nasıl ulaşabilirsiniz? Denetim masası, klasör seçenekleri , görünüm , korunan sistem dosyalarını göster , gizli klasör ve dosyaları göster. Bunları bilemeyen birisi windows klasöründe öteye geçemez ve burada başka dosya yok der ve kalır. Aynı bu şekilde gerekli linux komutlarını bilmiyorsanız taklıp kalabilirsiniz.

Samsung tvlerin içinde linux işletim sistemini kurulu olduğu flash bellek var. Özel bir flash disk dosya yapısına sahip. Aynı windows da olduğu gibi klasörler ve içinde sistem dosyaları ve tvnin güncelleme ile yüklenen yazılım da var. Linux mantığını bilenleri için burada her türlü işlemi yapmak mümkün. Bizim sıkıntımız burada başlıyor.

üstad allah senin gibi paylaşıma açık insanları başımızdan eksik temesin diyorum candan...
    ve bu yazılım olayında yardımın gerekli ben kesin bu dediklerini sanki yapamam gibime geldi halbuki uzak da değilim bu yazılım işlerine ama bu sanki farklı bir durum gibi geldi bana yoksam 20 senedir uydu işi yapıyor piyasadaki cihazlara atamayacağım yazılım yoktur ama dediğiniz gibi taban linux yükleme şekli farklı com dan değil yani vs.
    yalnız benim tv değil kuzenimin tv sinede yükledim soradan yazılım ve yazayım cihazda ne aptallıklar oluyor.

konunun yeri burası değil normalde ama sonuçta c650 c750 aynı yazılım tabanı kulanıyor. sürümü yükseltecek arkadaşlara benim yaşadığım sorunlar ders olur belki.
    yazılımlardan dili yanmış biri olarak sakın tv nizin üzerindeki yazılım haricinde yazılımını yükseltmeyin derim.
    hiç bir yazılım cihazı alırken üzerinde yüklü yazılım gibi olmuyor.normalde düşünüldüğü zaman yazılımı yükseltmek ekstradan özellik veya kullanıcılar tarafından tespit edilmiş PUG ların giderilmesi için verilir
    ama malesef samsung da bu durum tam tersi oluyor bu işi anlayabilmiş değilim tv yi alırken fabrika yazılımıyla soradan verilen yazılım kesinlikle aynı değil.
    ben yaptım ve bin bişmanım geri dönüşüm de yok malesef ve artık hiç bir filimi kesinzisik donmasız izleyemiyorum.
    bu durum iki kere başıma geldi sam.c650 ilk aldığımda 2002 fabrika yazılımı vardı tv de tam 1 hafta kullandım bu bir hafta içerisinde bayada flim izledim hiç kesilme donma olmadı o arada 3003 yazılımı çıktı bende
    dayanamayıp yükledim yükledikten bir saat sora hadı bir flim izliyim dedim bakalım hdd mi usb girişine taktım o sırada hayalte sürücüsünü yeni indirmiştim yaklaşık 10gb cıvarındaydı açtım filimim izliyorum belki 5dk
    bile geçmeden şak diye filim dontu kaldı alla ne olyoruz dedim bekledim tv kapanıp yeniden açılana kadar tekrar açtım filimi gene aynı sorun bende dedimki kesin bu filim hatalı indirdim diye düşündüm
    heme daha önce sıfır hatalya izlediğim avatarı açtım ondada ev fazla 10dk.oynadı tekrardan tv ekranında donup kaldı servivi çağırdım yabacı da değil servisteki arkadaş geldi baktı kurcaladı servis menününe girdi
    tv yi oradan resetledi tekrardan bir flim deneyelim dedi gene yanı sorun.sordum servisci arkadaşa ne yapılabilir dedim abi değiştirebilirsen değiştir dedi.benim yapabileceğim bişey yok çünkü yazılımsal bir sorun du dedi
    topladık tvyi götürüp biraz sorunlu olsada değişim yaptık nihayetinde yeni getiğdiğimi çağırdım servisteki arkadaşı delip kurdu üzerindeki yazılıma baktık 2001 vardı üzerinde hemen hdd yi taktık usb girişine servis hazır
    yanımdayken o takılıp donan flimleri yani avatar ve halayet sürücüsünü denedik 10 20 30dk geçti canavar gibi oynatıyor hiç sorunsuz servis işimiz tmm.dedi ve gittiler.ve benim sorun da ortadan kalkmış oldu tam 5 ay
    yaklaşık 2tb filimi bu 2001 yazılımıyla izledim hiç sorun yaşamadım ne kesilme ne de donma olayı olmadı taki bir gün tv de menüye girdim ayarlarını güzenliyorumgözüm destek menüsüne takıldı girdim baktım
    003006 yazılımı istemeye istemeye birşeyler dürtükledi güncelleye bası ferdim yazılımı tamamladı.ammmmmmmma tv de aynı sorunlar bir bir yaşanmaya başladı kesilme donma kilitlenme
    vs.vs.ve hala bu sorunla boğuşuyorum çareside yok çünkü geri dönüşüm yazılımı yok aslında varda portekli.BU NEDENLE YAZILIM YÜKSELTECEK ARKADAŞLAR İKİ KERE DÜŞÜNÜN DERİM..

bu da samsung.com.tr ye attığım posta.
    slm arkadaşlar T-VALDEUC_3006.2 yazılımını yükledim yüklemez olaydım.artık hiç bir flim izleyemiyorum ne usb den ne de samsung pc share maneger la.
    sorum şu arkadaşlar bu sorun yalnız bizde mi oluştu 3006 yazılımı yüklü olan arkadaşlar sizde durum nedir flim izlerken 15-20dk sora donuyormu sizde de.
    benim amca oğluna da 3006 yazılımını internet üzerinden güncelledik aynı sorun onda da olmaya başladı.onunkini USB bellek ile 3007.1 E yükselltik gene aynı sorunlar devam ediyor
    tam filime konsantre oluyorsun şak diye donup kalıyor ekranda görüntü müdahale de edemiyorsun kumanda da gorev görmüyor o anda taki tv kendiliğinden kapanıp açılana
    kadar fabrika ayarlarına geri döndüm ama nafile servisi çağırdım gelip baktılar onlarında görüşü yazılımdan kaynaklı diyorlar e bu durrumda geri dönüşümde yok ne yapılabilir
    açıkçası bilemiyorum artık çağrı merkezini aradım durumu onlarla paylaştım yapacak birşey yok diyorlar. kendi verdiğiniz yazılım hatalı servisiniz de aynı fikirde diyorum
    ürünüm garantili yazılımı sizin host tan yükledim nasıl sahip çıkmıyorsunuz diyorum bana verdiği cevap gene aynı yapacak birşey yok yeni yazılımı beklemek ten başka yapacak birşey yok diyor.

aslımda @ender123 arkadaşımız beni uyarmıştı yazılım yükleme diye ama yenilik iyidir dedik yeni özellikler eklenmiştir dedik yedik bir halt şimdi de içinden çıkamıyoruz.
    6 ay önce aldım bu tv leri T-VALDEUC_2001.0 yazılımı vardı tv llerde aldığımda her formattan filimi izledim tek bir gün kesinti donma olayı yaşamadım.

samsung.com.tr ye mail attım bakalım ne cevap gelecek.

attığım maili sizinle paylaşıyım.

yaklaşık 6 a oldu bu samsung.c650 tv leri alalı aldığımızda 002001 yazılımı vardı tv lerin üzerinde ve
    5.ay boyunca bu yazılımla 3 tane 1TB HDD em var hepsi flim dolu ve yaklaşık bu flimlerin
    yarısından fazlasını samsung 40c650 tv mde izledim hem samsungun tv usb girişinden hemde samsung pc share manager
    vasıtasıyla.hiç şimdi aşağıda bahsini edeceğim sorunlarla karşılaşmadım bütün flim formatlarını çok stabil bir şekilde
    oynatıordu.bu flim arşivimin içinde DivX,Mkv.avi.vs.dvdrip brrip bdrip 480p.720p.810p 1080 çözünürlüğünde
    arşivimde her şay vardı ve bir sefer bile flimlerimi izlerken c650 tv mde kesilme ekranda donup kalma donduğu
    zaman tv kendiliğinden kapanıp açılana kadar müdahale edememe sorunu yaşamadım.yanı kısacası şimdi söyleyeceğim
    sorunların hiç biri yoktu taki 2011/01/06 003006 yazılımını tv me yükledikten sora daha önce izlediğim ve tv min
    oynatığı bildiğim hiç bir filimi artık oynatmıyor kesibti ve donma olmadan. açıyorum bir flim 10dk 15kd sora donup kalıyor flim ekranda ve
    cihaz kapanıp açılana kadar kumanda hiç bir şekilde görev görmüyür ve flim donunca bazende o esnada hoperlörlerden
    tak tak tak sesler geliyor.bazende şunu yapıyor filimi 30-40dk. izledikten sora gene tv ekranında donup kalıyor flim ama tv
    kapanıp açılmıyor bir önceki satıra geri dönüyor.bazende buradan yürüt özelliğini kullanarak flimleri açıyorum
    bir bakıyorum ki 15 20dk sora kendi kendine filimi ileri sarmaya başlıyor hızlı bir şekilde.
    yani durum bu 2011/01/06 003006 yazılımını yaklaşık bir ay oldu yükleyeli ve hiç bir filimi 5-6-7 hatta
    israrla izliyim diyorum izlemediğim bir flim olunca bu seferde flim bitene kadar 10 defa dan fazla donuyor tv ekranında
    cihaz kapanıyor tekrar açılıyor.

BU C 650 SERİSİ TV LERDEN 10 TANE ALDIK ÜZERİNDE ORJ.YAZILIMI OLAN TV LERDE BU YUKARIDA BELİRTMİŞ
    OLDUĞUM SORUNLAR YOK AMA SORADAN YAZILIM YÜKLRDİĞİM TV LERDE BU FLİM OYNATMAMA
    SORUNU MEYDANA. GELDİ BENİM KULLANDIĞIM TV DE 003006 OLAN YAZILIMI DA AĞ ÜZERİNDEN YÜKLEDİM.
    KUZENİM DEKİ C650 YE İSE USB BELLEK İLE T-VALDEUC_3007.1 YAZILIMINI YÜKLEDİM BENİM YAŞAMIŞ OLDUĞUM SORUNLARIN YANISINI KUZENDE DE YAŞIYOR.

SORUNUMUZUN GİDERLİMESİNİ İSTİYORUZ.SERVİS ÇAĞIRIORUZ BU
    YAZILIMSAL BİR SORUN BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİRŞEY DEĞİL DİYORLAR.TEKRARDAN
    T-VALDEUC_2001.0 YAZILIMINI YÜKLEYİN TVLERİMİZE BU MÜMKÜN DEĞİL SAMSUNG DA GERİ DÖNÜŞÜM YOK
    DİYORLAR BU KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM BUNUDA BELİRTEYİM.SİZ SAMSUNG OLARAK KENDİ RESMİ
    SİTENİZ DE HATALI YAZILIM VERİYORSUNUZ YAPTIĞINIZ HATAYA SAHİP ÇIKMIYORSUNUZ.
    BİZLER YANI SAMSUNG TV KULLANICILARI BU HATALI YAZILIMLARI SİNEYE ÇEKMEK ZORUNDAMIYIZ

NOT:SAYIN.@SAMSUNG YETKİLİSİ SİZLERDE TOPU TACA ATARSANIZ SAMSUNG YETKİLİ
    SERVİSLERİ GİBİ KONUNUN TÜRK TÜKETİCİ MAHKEMELERİNE GİDECEĞİNİ BELİRTMEK İSTERİM...

• quote:

2004 versiyonda başarılıdır,ama bana sorarsan 3006 özelikle 3d gösterimde,crsotalk yani gölgelenme de sorun minumuma inmiş..
    ben 3007 kullanıyorum cok pişmanım yükseltiğime,cok ciddi gölgelenme var 3d gösterimde,geride dönülmüyor,yeni versiyonu bekliyorum sabırla.
    3006 buradan indirip kurabilirsin..
    http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/201101/20110127181409450/T-VALDEUC_3006.2.exe

Ben de cihazımı yeni aldım. Nette ne bulsam okuyorum. Siteden versiyon guncellemesini de indirdim. sanırım 3007.1 ya da 2 idi.

ve hatırladığım kadarıyla da cihazımda 3006.2 kurulu. Güncellemeyi dusunurken yazdıklarınızı okudum. Eski surum mu kalsın?

3007'ye guncelledikten sonra 3006'ya dönmek mumkun değil mi (downgrade) yukarıda linkini verdiğiniz yazılımla?...

yeni yazılımda 3d crosstalk war dediniz, pekiyi hiç mi olumlu tarafı yok? tek fark 3d mi?... Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Sayın 1uzaklar1 ,

http://www.hdmi.org/download/press_kit/PressBriefing_HDMI1_4_Final_083109.pdf

adresineki pdf dosyası resimli olarak Hdmi 1.4 versiyonu hakkında bilgiler içeriyor ve sizin sormuş olduğunuz Ses Geri Gönüş Kanalı ( ARC- Audio Return Channel) ile ilgili anlatım da var.

Hdmi 1.4 ile gelen 3 tane önemli değişiklik :

1. 1920x1080 den daha yüksek çözünürlüğe izin veriyor. Bu ilere çıkacak olan FullHD ötesi - Ultra HD tvlerde işe yarayabilir. Bu sistemlere yol açmış oluyor.

2. Ethernet kanalı. Yeni nesil tvlerde ineternet özellikleri ve uygulamaları mevcut. Hmdi kablo ile tvye ek bir network kablosu olmadan internet-network özeliği kazandırmak mümkün

3. Ses Geri Gönüş Kanalı ( ARC- Audio Return Channel) özelliği ile tek hmdi kablo üzerinden ses sistemine Tvnin dahili uydu alıcısı veya çatı anteni gibi sistemlerden aldığı sesi yönlendirmek.

Kağıt üzerinde bu sistemler çok hoş görünüyor ama tüm bu özellikleri destekleyen cihazlar piyasada ne kadar yaygın ve fiyat olarak ne kadar alınabilir seviyede bu tartışılır.

Örneğin ; internet bağlantısını sadece ses sistemine yapıp buradan Bluray oynatıcıya (bazı bluray disklerde , filme özel internet üzerinden java uygulaması içerikleri kullanmak için gerekebilir) , uydu alıcıya (yazılım güncelleme ve internetten youtube ve online radyo dinlemek amaçlı) ve tvye de dağıtabilmek güzel görünüyor ve evde özellikle bayanları rahaztsız eden kablo karmaşasına son verecek bir altyapı.

Yalnız bu bağlantıyı sorunsuz yapabilmek ve uyum problemlerini giderebilmek ancak bire bir yaşayarak görülebilir. Bazı sistemlerde sorunsuz çalışırken , diğer cihazlarda sorunsuz çalıştırabilmek için ancak aylar sonra çıkacak firmware güncellemesini beklemek gerekcektir. Yine bazı cihazların donanımında sıkıntı-hata olacaktır ve çok zor bu network bağlantısı kurulabilicektir vs. vs...

Sizden ricam bağlantıları sorunsuz yapabilirseniz buna ait fotoğrafları mesaja ekleyin. Kullandığınız tüm kablo ve adaptör vs. ve tv de diğer cihaz ayarlarının fotoğraflarını eklerseniz arkadaşlarımıza çok faydası olur. Genelde bu tarz bilgiler hep yazı ile anlatıldığından arkadaşlarımız en ufak sorunda-uyuşmazlıkta veya farklı marka-model cihazlar arasında olunca daha öteye gidememektedirler.

Tv'yi haftasonu sony 970w ses sistemi ile beraber aldım, denedim... Merak ettiğim hususların cevaplarını buldum

Tv tek kelime ile süper tek hatam 46 almamak olmuş, 3d filmler daha yakından seyrediliyor, dolayısıyla salona uygun olanın bir boy büyüğünü almak lazımmış. Tv hakkında fazla yoruma gerek yok sadece şimdiye kadar yerli ve yabancı forumlardan kendi aradığım özellikleri ve cevaplarını yazıyorum.

1. Tv'ye 2 adet 2,5' HDD bağladım ikiside NTFS formatlı ve ilave adaptörü yok, birkaç film dosyası hariç Türkçe altyazılar ile sorunsuz çalıştırdı, ilave media player cihazımı kaldırdım...

2. Laptop'da HDMI çıkışı yok değiştireyim mi diye düşünüyordum. VGA kablosu ile Tv'ye bağladım sesi SPDIF den alarak optik kablo ile ses sistemine verdim. Oyun ve filmler süper....

3. Tv ve ses sistemi arasında optik kablo'ya gerek kalmadı. Tek HDMI ile ikisi birbirini otamatik tanıdı ve Tv'ye HDMI ile takılı uydu ile HDD filmlerin sesini direk ses sistemine verdi. Bu özellik Tv ve ses sisteminde ARC özelliği var ise oluyor. Aynı marka olması önemli değil.

Ancak ilk gün denemeyi HDMI 1.3 kablo ile yapmıştım ve HDMI 1.4'e gerek bile kalmadı diye düşünmüştüm. Dikkat edince HDMI 1.3 versiyonu ile sadece stereo ses verdiğini anladım. Ertesi gün HDMI 1.4 alarak bağladım ve sonuç süper HDD'den oynatılan filmler ses sistemine DTS olarak geçti
    Dolayısıyla şimdilik hala optik ses kablosunu takmadım.

4. Wii konsol yandaki AV girişlerinden problemsiz çalıştı, ses otomatik olarak ses sisteminden geliyor.

Netice olarak Tv'de 2 HDMI hala boş, Ses sisteminde digital giriş boş kaldı yani herhangi bir AVR, anfi, splitter vb cihazlara ihtiyaç olmadı ve olmayacak gibi görünüyor.

• slm.uzaklar..tv hayırlı olsun.iyi bir seçim yaptın..
    sendeki eski hdmi kablosu 1,3 değildir veya hatalıdır.bizdeki 1,3 kabloyla seslerde sorun yok hatda dtsma sesleri bile verebiliyor...bu konuda 1,4 şart değildir..iyi seyirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

2004 versiyonda başarılıdır,ama bana sorarsan 3006 özelikle 3d gösterimde,crsotalk yani gölgelenme de sorun minumuma inmiş..
    ben 3007 kullanıyorum cok pişmanım yükseltiğime,cok ciddi gölgelenme var 3d gösterimde,geride dönülmüyor,yeni versiyonu bekliyorum sabırla.
    3006 buradan indirip kurabilirsin..
    http://downloadcenter.samsung.com/content/FM/201101/20110127181409450/T-VALDEUC_3006.2.exe

Ben de cihazımı yeni aldım. Nette ne bulsam okuyorum. Siteden versiyon guncellemesini de indirdim. sanırım 3007.1 ya da 2 idi.

ve hatırladığım kadarıyla da cihazımda 3006.2 kurulu. Güncellemeyi dusunurken yazdıklarınızı okudum. Eski surum mu kalsın?

3007'ye guncelledikten sonra 3006'ya dönmek mumkun değil mi (downgrade) yukarıda linkini verdiğiniz yazılımla?...

yeni yazılımda 3d crosstalk war dediniz, pekiyi hiç mi olumlu tarafı yok? tek fark 3d mi?... Teşekkürler...

slm. 3d crosstalk sorunu olduktan sonra gerisi düzgün olsada bir anlamı olmuyor.zaten diğer özelikler hemen hemen aynı,ciddi bir fark olmadı.kesinlikle yukleme 3007 yi..ben artık 3006 da aldığım zevki bulamadığımdan 3d filimleri bile izlemiyorum,yani eskisi kadar..bekliyoruz yeni yazılımı.veya geri dönüşle ilgili acıklayıcı anlatımı...kolay gelsin.

• Acil yardım:

Koçnet Adsl'im vardı, iptal ettim. Kablotv Uydunet'e abone oldum.
    NetMaster CBW-700V model modemi gelip kurdular. Bilgisayarda herhangi bir sorun yok.
    Ama C750 artık internete giremiyor. Eternet kablosuyla direk modeme bağlı.
    Örneğin Picasa'yı açmak istediğimde: "Ağ veya servis çakışması nedeniyle servis kullanılamıyor" diyor. Dailymotion'a girecekken ingilizce olarak: "Serverda bir problem var" deniyor,
    Hava Durumu'nu açarken "bir girişim var..." v.s. uyarıları alıyorum.
    Acaba modemin şifresini bir yerlere mi yazmam lazım?
    Ama enteresan olan, ilk bağlantı yapıldığında "güncelleme yapılması gerekiyor" dedi
    ve güncelllemeyi gayet başarılı olarak yaptı! Bu garip değil mi?
  • sn.f47xfenerli.
    öncelikle geçmiş olsun.başınıza gelenlere üzüldüm.samsung müşteri hizmetlerine baskınızı sürdürün.
    bende okadar cok yazılım yükledimki hiç başıma böyle bir şey gelmedi(maşallah deyim de nazara gelmeyelim.)demek böyle şeylerde oluyor..
    crosstalk sorunu cözülse birdaha ciddi değişiklikler olmazsa yeni yazılım yuklemem,.. sorununuzun en kısa sürede çözülmesi dileğiyle..kolay gelsin.
  • Bir diğer dikkatimi çeken de cihaz TR uymlu kablo ile gelmedi, fişine adaptor takıp kullanıyorum tabii o da kutudan çıkmadı.
    Paralel ithalat ürün alan arkadaşlarda da durum aynı mı?

...ve cihazın fişini prizden çekmeden stand-by'dan çıkmıyor?!
    Halbuki önceki tv'm üzerindeki düğmeye basınca önce stand-by'a geçiyor daha sonra kumandadan açılıyordu.
  • quote:

teşekkür ederim.sn.@erdos113.aynen dediğiniz gibi yapmaya devam edeceğim ama sonuç alabilirmiyim çok zor
    en büyük sıkıntı da şu çağrı merkezine koydukları müş.temsilcileri hiç birşey bilmiyor sorununu anlatıyorsun ama nafile.
    genede bu işin peşini bırakmaya hiç niyetim yok.bakalım neler olacak burada siz arkadaşlarımla paylaşırım.selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: franko

Acil yardım:

Koçnet Adsl'im vardı, iptal ettim. Kablotv Uydunet'e abone oldum.
    NetMaster CBW-700V model modemi gelip kurdular. Bilgisayarda herhangi bir sorun yok.
    Ama C750 artık internete giremiyor. Eternet kablosuyla direk modeme bağlı.
    Örneğin Picasa'yı açmak istediğimde: "Ağ veya servis çakışması nedeniyle servis kullanılamıyor" diyor. Dailymotion'a girecekken ingilizce olarak: "Serverda bir problem var" deniyor,
    Hava Durumu'nu açarken "bir girişim var..." v.s. uyarıları alıyorum.
    Acaba modemin şifresini bir yerlere mi yazmam lazım?
    Ama enteresan olan, ilk bağlantı yapıldığında "güncelleme yapılması gerekiyor" dedi
    ve güncelllemeyi gayet başarılı olarak yaptı! Bu garip değil mi?

Franko bende uydunete geçiyorum hafta sonu bağlantı için gelecekler.Geçmesem mi? acaba. sorunu çözüp yazarsan sevinirim....Kolay gelsin

• mask6060 sorun kendiliğinden çözüldü. Şöyle ki; modem geldiğinde uzun bir isim ve şifreyi girip hizmeti başlatıyorlar. Daha sonra modem ayarlarında değişiklik yapmak için NetMaster'ın 192.168.0.1 no'lu IP adresine girdim. Orada "Kablosuz > Temel" ve "Kablosuz > Güvenlik" sekmelerine tıklayarak modemin hem adını hem de şifresini kafama göre değiştirdim. Daha sonra tv'nin tekrar internetine gidip baktığımda sorun çözülmüştü.
    Ama belki başkasında isim-şifre değişikliğine gerek kalmadan düzgün çalışacaktır, bilemem. Bende KOÇNET BİRİ vardı. O da 1Mbit sınırsızdı; bu da. Ama Uydunet ondan en az 2 kat daha hızlı. Wireless bağlantısı bakımından. Ethernet kablosu tv'ye bağlı olduğundan o yolu denemedim. Tabi ki kabloyu bilgisayara taksak çok daha verimli olacaktır. 45 TL.'lik Koç kazığına son verdiğime her bakımdan memnunum. (24 aylık taahhüdün son 1 ayı kaldı). Televizyonun interneti düzelince daha da memnun oldum. Bir de yeri gelmişken; downloadçular için bir hatırlatma: Uydunet'in IP no'sunu değiştirmek epey sorunlu. Adsl gibi değil. Ama onun da çözümü varmış. Beni pek ilgilendirmese de cevap şurada:
    http://forum.donanimhaber.com/m_44221695/mpage_1/f_/key_Uydunet%2Cdegistirme//tm.htm#48055836
    http://forum.donanimhaber.com/m_33393292/mpage_3/f_/key_Uydunet%2Cdegistirme//tm.htm#48200353

Bir soru da ben sorayım: Önümüzdeki ay Koçnet'in 24 aylık taahhütlü kullanımının son taksiti olan 45 TL.'yi ödeyip kapattıracağım. Telefon açtım. Kapattırır kapattırmaz Airties modemi kurye ile eve gelip geri alacaklarmış! Oysa ben modemin artık bizde kalacağını sanıyordum. Ne olsa 2 sene boyunca 45 TL. ödemişiz. 1000 TL.'nin üzerinde para vermişiz. Yine de geri alacaklarmış. Bu bilgi sizce doğru mu? Kandırılmayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 18 Nisan 2011; 18:34:38 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.