Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
347.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • clouding olayı bu şekilde görsel olarak....

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
  • Aynen böyle, clouding olayı bende var. Bu modelin suçu değil aslında. d5000 de olması sadece şans. c6500 de çok hafif vardı. özellikle köşelerdeki çok rahatsız ediyor. Buna yapacak birşey yok, ama gece karanlıkta izlemedikçe çok fazla rahatsız eden birşey değil. Bir de arka ışık 10-15 aralığına çekilirse biraz azalıyor.

D5000 de yaşadığım sorun panele özgü bir sorun. Yayınları zaten sorgulamıyorum. TrueHD videolarda dahi var olan birşey bu. Çok uzaktan fazla rahatsız etmiyor. Fakat 3 metrenin altına inildiğinde anti aliasing (köşeli resimler) sorunu rahatsız ediyor. Bu resimdeki gibi; mesela sağdaki resim c6500 de gördüğüm görüntü, soldaki de d5000 de gördüğüm görüntü şeklinde. Olayı açıklamak için kullanıyorum bu resmi. Yoksa birebir kendi televizyonumda aldığım örnek değil. Ama yaşadığım sorun aynen bu şekilde. C6 panelde çok detaylı inceledim ve kesinlikle arada bunun gibi bir fark var. Hatta haftasonu samsung bayiine gittim. Ordaki tv ler içinde bu sorunu gördüğüm tek model d5000. Teknosada victoria secret defilesi vardı. FullHD görüntüydü. Yine tv ler içinde bu köşeli resim sorunu olan tek tv D5000.

Aldık, kullanacağız artık, ama bu sorunu samsungda görmek ciddi şaşırttı beni. Üstelik yeni seri bir tv de böyle bir sorunun olduğuna inanamıyorum. Bence bu üretim hatası gibi birşey olmalı. Şaka gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perkam -- 16 Mayıs 2011; 10:32:16 >

• YOUTUBE WIDGETİNİ OLUŞTURMA

Nette bunun birçok yolla çözülebildiği (Dil ve ülke değiştirmek) söyleniyor ancak ben şahsen bu şekilde çözememiştim. En kolay yolu widgeti gizli menüden yüklemek gibi gözüküyor.
    Ben widgeti derleyerek kendi sunucuma attım. Bu sayede hiç programla/pc ile uğraşmadan kolayca yükleyebilirsiniz. Widgeti yükleyebilmek için sırayla şu işlemleri yapmak gerekiyor
    Not: C650 ve C750 serisinde sorunsuz denenmiştir.
    1 - internet tv’ye giriyoruz. Ayarlardan yeni kullanıcı oluşturuyoruz.
    Kullanıcı adı: develop şifre: 0000 oluşturduktan sonra çıkış yapın.
    2 - internet tv menüsüne geri gelin ve develop kullanıcısıyla oturum açın.
    Ayarlara tekrar girin
    3 - Gelişme adında gizli bir menü çıkacak. Bu menüdeki sunucu ip ayarlamaya girin. ip adresi olarak 94.102.4.80 ipsini yazın.
    4 - Son olarak bir aşağıdaki kullanıcı uygulama senkronizasyonu seçeneğine girerek widgeti indirebilirsiniz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    Youtube widgetiyle beraber örneklerden yola çıkarak yaptığım Son Depremler ve RSS Haber widgeti de yüklenmekte kullanmak istemezseniz yükledikten sonra silebilirsiniz.
    http://94.102.4.80/widgetlist.xml

" target=_blank>http://94.102.4.80/Widget/Youtube_1.0_Europe_20101111.zip

" target=_blank>http://94.102.4.80/Widget/Son_Depremler_1.0_Europe_20101111.zip
    http://94.102.4.80/Widget/RSSHaber_v1_Europe_20110206.zip

bu şekilde youtube dahil birçok widgetlist ekleyenler olmuş.ben jendim bizzat denicem bakalım.
    bu da linki: orada fotolarla anlatmışlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_38842843/mpage_123/key_/tm.htm

bu arada dts sesi tv açıyor. bir ara bir arkadaş açmıyor diye duyum aldığını söylemişti. ama mutlaka tv leri güncelleyin. özellikle dosya uzantılarında ve codecler için önemli. birde görüntü kalitesine de etkisi olabilir tv nin diye düşünüyorum yapılacak güncelleştirmelerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: perkam

Aynen böyle, clouding olayı bende var. Bu modelin suçu değil aslında. d5000 de olması sadece şans. c6500 de çok hafif vardı. özellikle köşelerdeki çok rahatsız ediyor. Buna yapacak birşey yok, ama gece karanlıkta izlemedikçe çok fazla rahatsız eden birşey değil. Bir de arka ışık 10-15 aralığına çekilirse biraz azalıyor.

D5000 de yaşadığım sorun panele özgü bir sorun. Yayınları zaten sorgulamıyorum. TrueHD videolarda dahi var olan birşey bu. Çok uzaktan fazla rahatsız etmiyor. Fakat 3 metrenin altına inildiğinde anti aliasing (köşeli resimler) sorunu rahatsız ediyor. Bu resimdeki gibi; mesela sağdaki resim c6500 de gördüğüm görüntü, soldaki de d5000 de gördüğüm görüntü şeklinde. Olayı açıklamak için kullanıyorum bu resmi. Yoksa birebir kendi televizyonumda aldığım örnek değil. Ama yaşadığım sorun aynen bu şekilde. C6 panelde çok detaylı inceledim ve kesinlikle arada bunun gibi bir fark var. Hatta haftasonu samsung bayiine gittim. Ordaki tv ler içinde bu sorunu gördüğüm tek model d5000. Teknosada victoria secret defilesi vardı. FullHD görüntüydü. Yine tv ler içinde bu köşeli resim sorunu olan tek tv D5000.

Aldık, kullanacağız artık, ama bu sorunu samsungda görmek ciddi şaşırttı beni. Üstelik yeni seri bir tv de böyle bir sorunun olduğuna inanamıyorum. Bence bu üretim hatası gibi birşey olmalı. Şaka gibi :)

hocam tv nin arkasında bulunan etikette versiyon numarası model numarası ve panel kodu vardır. onları burda paylaşırmısın. birde son güncelleme sürümün kaç? sorununu anladım. yakından baktığında aslında tüm tv lerde bu belirli oluyor. sonuçta gelen görüntüyü işleyip büyük bir formattaki ekrana yansıtınca tv bu tip karelenmeler olabiliyor. gelen yayının gerçek çözünürlüğü ve kalitesi ne kadar yüksek olursa bu sorun o kadar azalıyor. tv nin görüntü testi için konulan bir resim var. onu çalıştırdığınız zamanda aynı şekilde karelenme görüyormusunuz? ya da benim daha önceki sayfada verdiğim trials videolardan denedinizmi? onlarda da karelenme varmı? denemediyseniz bir de onları deneyin.

• Kendi üzerindeki standart resimde de aynı durum sözkonusu. Sizin verdiğiniz videoları bugün indirip akşam deneyeceğim. Model numarası ile birlikte sonuçları yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K_Storm

YOUTUBE WIDGETİNİ OLUŞTURMA

Nette bunun birçok yolla çözülebildiği (Dil ve ülke değiştirmek) söyleniyor ancak ben şahsen bu şekilde çözememiştim. En kolay yolu widgeti gizli menüden yüklemek gibi gözüküyor.
    Ben widgeti derleyerek kendi sunucuma attım. Bu sayede hiç programla/pc ile uğraşmadan kolayca yükleyebilirsiniz. Widgeti yükleyebilmek için sırayla şu işlemleri yapmak gerekiyor
    1 - internet tv�ye giriyoruz. Ayarlardan yeni kullanıcı oluşturuyoruz.
    Ayarlara tekrar girin
    3 - Gelişme adında gizli bir menü çıkacak. Bu menüdeki sunucu ip ayarlamaya girin. ip adresi olarak 94.102.4.80 ipsini yazın.
    4 - Son olarak bir aşağıdaki kullanıcı uygulama senkronizasyonu seçeneğine girerek widgeti indirebilirsiniz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------
    Youtube widgetiyle beraber örneklerden yola çıkarak yaptığım Son Depremler ve RSS Haber widgeti de yüklenmekte kullanmak istemezseniz yükledikten sonra silebilirsiniz.

bu şekilde youtube dahil birçok widgetlist ekleyenler olmuş.ben jendim bizzat denicem bakalım.

bu arada dts sesi tv açıyor. bir ara bir arkadaş açmıyor diye duyum aldığını söylemişti. ama mutlaka tv leri güncelleyin. özellikle dosya uzantılarında ve codecler için önemli. birde görüntü kalitesine de etkisi olabilir tv nin diye düşünüyorum yapılacak güncelleştirmelerin.

Hocam bu Widget olayına C650 başlığında göz atmıştım biraz ama denemeye ve araştırmaya çok fazla şansım olmadı. C650 menüleriyle D serisi biraz farklı o yüzden başlamadan tıkanıyor iş.
    Deneme şansın olursa tecrübelerini paylaşırsan içinden çıkabiliriz belki. Ben de en kısa zamanda internette biraz araştırma yapacağım bakalım.

• Model UE40D5000PWXTK CN01
    Yazılım sürümü 1016

Trailer videolarla da denedim. Aynı videoları c6000de de izledim. Antialiasing bariz bir fark oluşturuyor. Uzaktan izlendiğinde de hafif bulanık bir hal alıyor. Diğerinde kusursuza yakın bir gerçeklik sözkonusu. Sanırım ben fazla detaycı biriyim. Yine de detaya inildiğinde böyle bir fark var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perkam -- 16 Mayıs 2011; 22:24:26 >
  • Bende de cloudin olayı var kanal geçişlerinde sürekli geçiş yaparsam siyah ekranda bulutlanma var ancak filmlerde hiç denk gelmedi ve de karşıdan izlemede ortalama 2,5-3m mesafede gözükmüyor, yani ben mi yanlış görüyorum yoksa var mı anlamadım:) bu sorunla alakalı servisle görüşmek gerekir mi yoksa sadece şans mı bu durum. ama filmlerde beni tatmin eden bir görüntü var mkv ve diğer filmlerde. Bir de bazen bir sıkıntı oluyor kayan alt yazılar temiz okunuyor ancak bir kaç saniyeliğine yazılar parazitleniyor ama her zaman değil çok mu detaycıyım ondna mı böyle bilmiyorum. normal değil sanırm bu durum ne yapmam gerekiyor servisle görüşmek gerek mi yoksa kayan yazılar uydu alıcısının çaresizliği m?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktorsabah

Bende de cloudin olayı var kanal geçişlerinde sürekli geçiş yaparsam siyah ekranda bulutlanma var ancak filmlerde hiç denk gelmedi ve de karşıdan izlemede ortalama 2,5-3m mesafede gözükmüyor, yani ben mi yanlış görüyorum yoksa var mı anlamadım:) bu sorunla alakalı servisle görüşmek gerekir mi yoksa sadece şans mı bu durum. ama filmlerde beni tatmin eden bir görüntü var mkv ve diğer filmlerde. Bir de bazen bir sıkıntı oluyor kayan alt yazılar temiz okunuyor ancak bir kaç saniyeliğine yazılar parazitleniyor ama her zaman değil çok mu detaycıyım ondna mı böyle bilmiyorum. normal değil sanırm bu durum ne yapmam gerekiyor servisle görüşmek gerek mi yoksa kayan yazılar uydu alıcısının çaresizliği m?

sizin bahsettiğiniz durum clouding den ziyade blurlaşma gibi.çünkü clouding varsa panelde sürekli olarak durur. zaten kanal geçişlerini peş peşe yaptığınız zaman ortaya çıkıyor demişsinizki bu da sorunun clouding değil blurlaşma olduğunu gösteriyor. bununda bir ölçüye göre olması normal. bazı lcd ve led tv lerde normal yayınlarda bile çıkmakta. özellikle hızlı sahnelerde olmaktadır.tv görüntüler arasındaki geçişi yumuşatmaya çalışmakta ve blurlaşma dediğimz olay meydana gelmektedir.en azından ben hızlı sahesi olan film ve maçlarda bu tür bir sorunla karşılaşmadım.hızlı hızlı kanal geçişlerinde olması da çok dert değil.ben zaten istesem de hızlı kanal değiştiremiyorum digiturkun kutusu 1-2 sn gecikmeyle çalışıyor.

ikincisi alt yazı sıkıntısı tv den ziyade uydu alıcısının becersine bağlı bi durum.tv ile uydu alıcısı arasındaki bağlantıya ve bağlantıyı SAĞLAYAN KABLO KALİTESİNE DE BAĞLI.bu sorun sadece sizde olan bi durm değil içiniz rahat olsun.anlıcanız bu tür sorunlar artık normal diyelim.teknoloji ilerliyor.bu tür sorunlar zamanla ortadan kalkacaktır.

• quote:

Model UE40D5000PWXTK CN01
    Yazılım sürümü 1016

Trailer videolarla da denedim. Aynı videoları c6000de de izledim. Antialiasing bariz bir fark oluşturuyor. Uzaktan izlendiğinde de hafif bulanık bir hal alıyor. Diğerinde kusursuza yakın bir gerçeklik sözkonusu. Sanırım ben fazla detaycı biriyim. Yine de detaya inildiğinde böyle bir fark var. :)

benim tv de bu tür bi sorun yok.tekrar tv deki resmi açtım baktım gayet net.triallerde görüntü çok güzel zaten. benim tv nin model numarası :ue46d5500rwxtk h02 olarak geçiyor.ve şuan benim kullanabileceğim ve kullanmakta olduğum yazılım sürümü 1007.2.daha üst bi sürüm şuan için yok. bu gösteriyor ki 5000 ler için yazılım farklı.model numarasının sonundaki harflerin neyi ifade ettiklerini bulmaya çalışıyım. bakalım aynı firmanın ürettiği panellermi.malum samsung tv lerde sadece samsung panel değil auc gibi firmaların panelleri de kullanılmakta.ama ben sizdeki sorunun yazılım güncellemesi ile halledilebileceğini düşünüyorum. sadece yeni yazılımın çıkmasını beklemek gerekiyor. çünkü sizin bahsettiğiniz bu sıkıntı bazı c serisi kullanan arkadaşlarda da vardı. genelde yazılım güncellemsi ile ortadan kalktığını söylemişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaf

quote:

YOUTUBE WIDGETİNİ OLUŞTURMA

1 - internet tv�ye giriyoruz. Ayarlardan yeni kullanıcı oluşturuyoruz.
    Ayarlara tekrar girin

Hocam bu Widget olayına C650 başlığında göz atmıştım biraz ama denemeye ve araştırmaya çok fazla şansım olmadı. C650 menüleriyle D serisi biraz farklı o yüzden başlamadan tıkanıyor iş.
    Deneme şansın olursa tecrübelerini paylaşırsan içinden çıkabiliriz belki. Ben de en kısa zamanda internette biraz araştırma yapacağım bakalım.

ben bugün bu olayı kendi tvmde başarı ile uyguladım ve aralarında youtube ninde olduğu 9 widgetlisti tvme yükledim.

öncelikle yeni bir oturum açıyoruz. kullanıcı adı:develop şifre :000000 (yalnız dört değil altı sıfır) çünkü en az karakter sayısı 6 istiyor tv . daha sonra bu kullanıcı ile oturum açıyoruz. ayarlara ( D tuşu mavi olan basınca) gelen kısımda gelişmişe tıklıyoruz ve yukarda görülen ip adresini aynen yazıyoruz.ip adresini yazdıktan sonra hemen altında kullanıcı senkronizasyonuna tıklayınca kendisi otomatikmen yüklüyor.hepsi bu. c serisinde teker teker seçmişlerdi bu olayı bulan arkadaşlar.ama benim seçmeme gerek kalmadan kendisi otomatikmen yükledi. yükledikten sonra youtube girip bi kaç video da baktım.sıkıntı yok....

• quote:

quote:

Model UE40D5000PWXTK CN01
    Yazılım sürümü 1016

benim tv de bu tür bi sorun yok.tekrar tv deki resmi açtım baktım gayet net.triallerde görüntü çok güzel zaten. benim tv nin model numarası :ue46d5500rwxtk h02 olarak geçiyor.ve şuan benim kullanabileceğim ve kullanmakta olduğum yazılım sürümü 1007.2.daha üst bi sürüm şuan için yok. bu gösteriyor ki 5000 ler için yazılım farklı.model numarasının sonundaki harflerin neyi ifade ettiklerini bulmaya çalışıyım. bakalım aynı firmanın ürettiği panellermi.malum samsung tv lerde sadece samsung panel değil auc gibi firmaların panelleri de kullanılmakta.ama ben sizdeki sorunun yazılım güncellemesi ile halledilebileceğini düşünüyorum. sadece yeni yazılımın çıkmasını beklemek gerekiyor. çünkü sizin bahsettiğiniz bu sıkıntı bazı c serisi kullanan arkadaşlarda da vardı. genelde yazılım güncellemsi ile ortadan kalktığını söylemişlerdi.

Sağol arkadaşım. Dediğin gibi yazılım güncellemesini bekleyeceğim. Zaten bir kez güncelleme yaptım ve az da olsa düzelme oldu. Umarım en kısa zamanda yeni fw çıkar da bu sorunu ortadan kaldırır.

• tekrar merhaba ben de d5000 kullanıyorum daha önce belirtmiştim.. şu an ki sürüm 1015, demek ki yeni bir güncelleme daha çıkmış onu da kontrol edeyim. çünkü geçen gün indirdiğim bluray'i desteklenmeyen codec hatası ile açamadı.(49gb indirmiştim :=) )

Perkam, dostum senin bahsettiğin pixelleşme sorunu/ AA 'nın düşük görünmesi gibi bir sorun bende de yok. panel h303.
  • Dday'in yaptığı en iyi oyun tv si testinde çıkan sonuçlar ve bi dercelendirmede bulunmuşlar.

input lag değeri
    1-10 ms için beş yıldız *****
    11-20 ms için dört yıldız ****
    21-40 ms için dört yıldız ***
    41-60 ms için iki yılzdız **
    60 ms ve üzeri için tek yıldız * şeklinde değerlendirmişler. onlar yıldız yerine joystik resmi kullanmışlar.teste tabi tutulan ve alınan değerler şöyle;

MARKA MODEL STANDART MOD OYUN MODU DERECE

1- SAMSUNG C9000 100MS 50MS **
    2- SAMSUNG D8000 100MS 40MS ***
    3- SAMSUNG D7000 100 ms 40 ms ***
    4 -Samsung D6500 70 ms 30 ms ***
    5- Sony LX904 90 ms 30 ms ***
    6-Sony EX720 90 ms 30 ms ***
    7-LG LW650G 70 ms 20 ms ****
    8-Panasonic Serie GT30 50 ms 20 ms ****
    9-Samsung D5500 20 ms 20 ms ****
    10-Samsung D5000 / 5010 20 ms 20 ms ****

11-Panasonic Serie DT30 / 35 20 ms 10 ms *****
    12-Panasonic Serie E30 20 ms 10 ms *****
    13- Sony EX320 20 ms 10 ms *****

SAMSUNG D 5000 VE D5500 KENDİ ÜST SINIFTAKİ 6000 7000 8000 9000 GİBİ SERİLERDEN DAHA İYİ BİR PERFORMAS SUNMUŞ. BU DEĞERLER NE KADAR KÜÇÜKSE OKDADAR İYİ. İŞİN İLGİNÇ TARAFI OYUN MODU İLE STANDAT MODDA AYNI DEĞERLERİ ALMIŞ.SANKİ OYUN MODUNUN BİR FONKSİYONU YOKMUŞ GİBİ.AMA BİR TARAFTAN İYİ.ÇÜNKÜ OYUN MODUNA GEÇTİĞİNDE TV GÖRÜNTÜ KALİTESİNDEN TAVİZ VERİYORDU. BU DEMMEKKİ BİZİM TV LERDE GÖRÜNTÜ KALİTESİNDEN TAVİZ VERMEYECEK MANASI DA ÇIKARILABİLİR.

BU DA O SİTENİN LİNKİ:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&sl=en&tl=tr&u=http://www.dday.it/redazione/3298/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test-edizione-2011.html&usg=ALkJrhgggqT8_vZc_cnKOz2qn8qGvRpWqA

• düzeltme 21-40 ms için üç yıldız *** üç yerine dört yazmışım:)
    quote:

Dday'in yaptığı en iyi oyun tv si testinde çıkan sonuçlar ve bi dercelendirmede bulunmuşlar.

input lag değeri
    1-10 ms için beş yıldız *****
    11-20 ms için dört yıldız ****
    21-40 ms için üç yıldız ***
    41-60 ms için iki yılzdız **
    60 ms ve üzeri için tek yıldız * şeklinde değerlendirmişler. onlar yıldız yerine joystik resmi kullanmışlar.teste tabi tutulan ve alınan değerler şöyle;

MARKA MODEL STANDART MOD OYUN MODU DERECE

1- SAMSUNG C9000 100MS 50MS **
    2- SAMSUNG D8000 100MS 40MS ***
    3- SAMSUNG D7000 100 ms 40 ms ***
    4 -Samsung D6500 70 ms 30 ms ***
    5- Sony LX904 90 ms 30 ms ***
    6-Sony EX720 90 ms 30 ms ***
    7-LG LW650G 70 ms 20 ms ****
    8-Panasonic Serie GT30 50 ms 20 ms ****
    9-Samsung D5500 20 ms 20 ms ****
    10-Samsung D5000 / 5010 20 ms 20 ms ****

11-Panasonic Serie DT30 / 35 20 ms 10 ms *****
    12-Panasonic Serie E30 20 ms 10 ms *****
    13- Sony EX320 20 ms 10 ms *****

SAMSUNG D 5000 VE D5500 KENDİ ÜST SINIFTAKİ 6000 7000 8000 9000 GİBİ SERİLERDEN DAHA İYİ BİR PERFORMAS SUNMUŞ. BU DEĞERLER NE KADAR KÜÇÜKSE OKDADAR İYİ. İŞİN İLGİNÇ TARAFI OYUN MODU İLE STANDAT MODDA AYNI DEĞERLERİ ALMIŞ.SANKİ OYUN MODUNUN BİR FONKSİYONU YOKMUŞ GİBİ.AMA BİR TARAFTAN İYİ.ÇÜNKÜ OYUN MODUNA GEÇTİĞİNDE TV GÖRÜNTÜ KALİTESİNDEN TAVİZ VERİYORDU. BU DEMMEKKİ BİZİM TV LERDE GÖRÜNTÜ KALİTESİNDEN TAVİZ VERMEYECEK MANASI DA ÇIKARILABİLİR.

BU DA O SİTENİN LİNKİ:http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&sl=en&tl=tr&u=http://www.dday.it/redazione/3298/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test-edizione-2011.html&usg=ALkJrhgggqT8_vZc_cnKOz2qn8qGvRpWqA

• input lag nedir?

oyundaki hareketlerinize Lcd veya led tv ne kadar geç cevap verirse, input lag o kadar yüksektir. Tepkime süresiyle karıştırılmasın. Bu başka birşey. örneğin araba yarışı oynuyorsunuz, frene bastığınız zaman, atıyorum 100ms sonra frene bastığınızı görürsünüz TV'de... İşte bu 100ms değer input lagdır. bir nevi gecikme süresidir. görüntü ekrana geç yansır.
  • @K_Storm; Widget yükleme işini anlattığın şekilde hallettim sorunsuz, çok kolaymış gerçekten. Sağolasın.
  • bazı yabancı forumlarda samsung firmasının daha iyi siyah renk oluşturmak ve flash lighting olaylarını azaltmak için mikro karartma dedikleri bir teknoljiyi d seilerinde kullandıklarınfan bahsetmişler. bu şekilde c serilerinde daha fazla karşılaşılan ışık sızması olaylarının önüne bu şekilde geçmeye çalıştıklarını söylemişler. bu teknoljil gelişmeyi de başarılı bulmuşlar.

tabi ben yine nette dolaşırken yine yabancı bi forumdada d6500 dahibi birisinin bu ışık sızmalarına çok fazla maruz kaldığınıda gördüm. kendisi acaba benim tv de bu mikro karartma olayını koymayı unutmuşlar diye yorumda yapmış.

samsung firması 2010 yılı serisi olan c serilerinde sık rastlanan sorunları 2011 serisi olan d serilerinde ortadan kaldırmak amaçlı birtakım teknolojik iyileştirmelerde bulunduğu ortada. ama tabiki %100 mü? hayır. ama en azından ışık sızması, clouding olayları daha az raslanacaktır. unutmadan elektronik işi biraz da şans işi. kapalı kutu gelen cihaz. kutudan nasıl çıkacağı nasip meselesi.sonuçta arızalı olarak ta çıkma olasılığı var.

• quote:

samsung firması 2010 yılı serisi olan c serilerinde sık rastlanan sorunları 2011 serisi olan d serilerinde ortadan kaldırmak amaçlı birtakım teknolojik iyileştirmelerde bulunduğu ortada. ama tabiki %100 mü? hayır. ama en azından ışık sızması, clouding olayları daha az raslanacaktır. unutmadan elektronik işi biraz da şans işi. kapalı kutu gelen cihaz. kutudan nasıl çıkacağı nasip meselesi.sonuçta arızalı olarak ta çıkma olasılığı var.

Hocam genel olarak tespitleriniz benim araştırmalarımla aynı yönde, bende LG 5300 modeline çok sarmıştım ama DTS çözme olmayışı ve Işık sızması durumları son anda caydırdı beni, C6000 ne cok niyetlendim onda da clouding problemi yoğundu şimdi GENEL OLARAK ele alındığında D5000 ve D5500 lerde clouding ve ekran yansıması olayını baya çözmüşler, Ölü piksel olayına gelince 200-300 TL ucuz diye ben Vatan ve İstanbul bilişim gibi yerlerden almam. Elektroworld - Teknosa - Medya Mark bildiğim kadarıyla bu üçünde 2 YIL ölü piksele direk değişim garantisi var. Ben şuan araştırma aşamasının sonuna geldim diyebilirim bu cihazla alakalı her yerde % 85 OLUMLU SONUÇ almış. Size de tavsiye ederim . . .

• quote:

Orijinalden alıntı: murty1905

quote:

Hocam genel olarak tespitleriniz benim araştırmalarımla aynı yönde, bende LG 5300 modeline çok sarmıştım ama DTS çözme olmayışı ve Işık sızması durumları son anda caydırdı beni, C6000 ne cok niyetlendim onda da clouding problemi yoğundu şimdi GENEL OLARAK ele alındığında D5000 ve D5500 lerde clouding ve ekran yansıması olayını baya çözmüşler, Ölü piksel olayına gelince 200-300 TL ucuz diye ben Vatan ve İstanbul bilişim gibi yerlerden almam. Elektroworld - Teknosa - Medya Mark bildiğim kadarıyla bu üçünde 2 YIL ölü piksele direk değişim garantisi var. Ben şuan araştırma aşamasının sonuna geldim diyebilirim bu cihazla alakalı her yerde % 85 OLUMLU SONUÇ almış. Size de tavsiye ederim . . .

ilk olarak bende lg 5310 almıştım. görüntüsü mağazada hoşuma gitmişti. ama 10 gün falan kullandıktan sonra tv de bazı sıkıntılar çıktı. lg 5310 özellikle yatay harekat eden sahnelerde görüntüde bozulmalara neden oluyordu.uydu alıcısını değiştirdim, altın uçlu hdmi kablo aldım baktım sorun halen devam ediyor. servisle irtibata geçtim.sonrsında da seğişim dediler. bu sefer de kapalı kutu şeklinde piyasada bulamadılar.hediye çekine dönüştü.ben de arada ki farkı vererek 46d5500 aldım.şuan menunum....

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.