Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
347.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K_Storm
    karaf hocam trials videoların linki.bi de burdan dene......

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php

Bu sitedeki videolar tv firmalarının ürettiği Demo Bluraydeki orijinal dosya değildir. Sonradan ses ve görüntüsünde değişim yapılmıştır. Örnek vermek gerekirse videonun orijinali 3 dakika olsun, blurayde bu dosya yaklaşık 1 gb büyüklüğünde ve çoğu zaman 1080i (interlaced dir) , ses dosyası DTS olabilir.

Demo-world.eu sitesindeki demo klipler ise 1080p ve sesi AC3 gibi formata dönüştürülmüş , boyutu da sıkıştırılıp 250-300 mb civarına düşürülmüştür. Tvlerin görüntü kalitesinde fikir verebilir ama bu sıkıştırmadan dolayı görüntü kalitesinde düşme olabileceği durumunu da göz önünde bulundurun.

• Arkadaşlar tv nin arkasında bulunan etikette versiyon no denilen numaranın baş harfine bakarak tv de hangi üretim panel kuulanıldığını anlayabiliriz.

A - AU Optronics (AUO) A-MVA
    B - Chi Lin Technology (CLT) B - Chi Lin Teknolojisi (CLT)
    C - Chi Mei Optoelectronics (CMO) C - Chi Mei Optoelektronik (CMO)
    I - LG Display IPS (LGD) I - (THK) Ekran IPS LG
    P - Chunghwa Picture Tubes (CPT) P - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    S - Samsung S-PVA (S-LCD) S - Samsung S-PVA (S-LCD)
    Н - Samsung S-PVA (3D) Н - Samsung S-PVA (3D)
    Q - IPS Alpha Technology LTD (Hitachi & Panasonic) IPS Alpha/IPS Pro Q - IPS Alpha Teknoloji LTD (Hitachi, Panasonic) IPS Alpha / IPS Pro

benim tv versiyon no:h02 bu da samsung s-pva (3d) panele denk geliyor. panel 3d için üretilmiş panel ama malesef 3d özelliği yok. servis menüsünde 3d özelliğini aktif etme gibi bişey olsa.bende çok şey istiyorum sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ender123

quote:

karaf hocam trials videoların linki.bi de burdan dene......

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php

Bu sitedeki videolar tv firmalarının ürettiği Demo Bluraydeki orijinal dosya değildir. Sonradan ses ve görüntüsünde değişim yapılmıştır. Örnek vermek gerekirse videonun orijinali 3 dakika olsun, blurayde bu dosya yaklaşık 1 gb büyüklüğünde ve çoğu zaman 1080i (interlaced dir) , ses dosyası DTS olabilir.

Demo-world.eu sitesindeki demo klipler ise 1080p ve sesi AC3 gibi formata dönüştürülmüş , boyutu da sıkıştırılıp 250-300 mb civarına düşürülmüştür. Tvlerin görüntü kalitesinde fikir verebilir ama bu sıkıştırmadan dolayı görüntü kalitesinde düşme olabileceği durumunu da göz önünde bulundurun.

evet sıkıştırmadan ötürü görüntü kalitesinde düşüş olması normal. fakat bu kalite düşmesine karşın yine de çok kaliteli görüntüler. tv nin görüntüsünü test etme açısından iyi bir fikir veriyor. tv de bir sıkıntı varsa bu videolar sayesinde daha kolay fark edilebiliyor. çünkü videolarda renk açısından, konstrat açısından, hızlı sahneler açısından doygunluk üst noktalarda. normal bir sd kanal yayınında bulamıcamız derinlikte videolar. her şeye rağmen işe yarıyorlar.

• Benim panel sanırım yan sanayi çin üretimi. :)
    Sizin paneller direkt samsung un ürettikleri. Bu yüzden problem olabilir belki. Ama problem var :)
  • quote:

Arkadaşlar tv nin arkasında bulunan etikette versiyon no denilen numaranın baş harfine bakarak tv de hangi üretim panel kuulanıldığını anlayabiliriz.

A - AU Optronics (AUO) A-MVA
    B - Chi Lin Technology (CLT) B - Chi Lin Teknolojisi (CLT)
    C - Chi Mei Optoelectronics (CMO) C - Chi Mei Optoelektronik (CMO)
    I - LG Display IPS (LGD) I - (THK) Ekran IPS LG
    P - Chunghwa Picture Tubes (CPT) P - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    S - Samsung S-PVA (S-LCD) S - Samsung S-PVA (S-LCD)
    Н - Samsung S-PVA (3D) Н - Samsung S-PVA (3D)
    Q - IPS Alpha Technology LTD (Hitachi & Panasonic) IPS Alpha/IPS Pro Q - IPS Alpha Teknoloji LTD (Hitachi, Panasonic) IPS Alpha / IPS Pro

benim tv versiyon no:h02 bu da samsung s-pva (3d) panele denk geliyor. panel 3d için üretilmiş panel ama malesef 3d özelliği yok. servis menüsünde 3d özelliğini aktif etme gibi bişey olsa.bende çok şey istiyorum sanırım

Samsung bayiisinden 40D5000 almıştım. Version No: H303

Benimkisi seninkini döver

• 2 hafta önce 46D5500 aldık,şuana kadar yaşadığım tek sorun bilgisayarı hdmi ile bağladığımda görüntünün tv'den taşmasıydı(sadece 1920x1080 çözünürlükte iken,başlat menüsünün olduğu çubuk görünmücek kadar taşıyordu) 1680x1050 yapınca ekran tam oturdu.HD kanal performansları gerçekten çok iyi,heleki belgesel kanallarının hd olanlarını izlemeye doyum olmuyo :)
  • yaptığım araştırmalar sonucu arkadaşlar d5000 nin işlemcisi d 5500 'e göre bir alt işlemci. d5000 mst4 d5500 mst5 kodlu işlemcileri kullanıyor. işlemci firması MSTAR. tayvan kökenli bir firma. o yüzden d 5000 ile d5500 arasındaki yazılım sürümleri aynı değil farklı. şuan d 5000 için yeni yazılım 1018 sürümü çıkmış. d5500 lerde hala 1007.2 sürümü son sürüm.

"perkam hocam" samsungun sitesinde 1018 sürümü var. şuan senin tv nin yazılımı daha alt versiyon diye hatırlıyorum sanırım 1016 idi.1018 e update yap bakalım. görüntüde nasıl bir değişiklik olacak.

bu arada perkam hocam panelin cmo üretimi diye kötü değil kesinlikle.aksine dünyada panel üreten bir çok firmaya panelini satan öncü bir firma. tn panellerden sonra mva paneli geliştiren bir firma.internette araştırısan bize yabancı gelsede tv üreticileri cmo(cmi) önünde saygı ile eğiliyorlar desek yeri.ayrıca yine araştırırsan samsung farklı firmalardan temin ettiği panellere istediği özellikleri de ekleterek ve test ederek alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Loading..

2 hafta önce 46D5500 aldık,şuana kadar yaşadığım tek sorun bilgisayarı hdmi ile bağladığımda görüntünün tv'den taşmasıydı(sadece 1920x1080 çözünürlükte iken,başlat menüsünün olduğu çubuk görünmücek kadar taşıyordu) 1680x1050 yapınca ekran tam oturdu.HD kanal performansları gerçekten çok iyi,heleki belgesel kanallarının hd olanlarını izlemeye doyum olmuyo :)

hocam bende hem hdmi ile hemde vga ile tv ye pc den bağlandım.öncelikle belirteyim ikisi arasında görüntü kalitesi açısından bi fark göremedim. her iki bağlantıda 1920x1080 çözünürlükte ekrana tam oturdu. taşma olmadı.bence sizin pc nin ekran kartı ayarlarından kaynaklanan bi durum. ekrana sığdır gibi ati ve nvidia ekran kartlarında ayar var. onu tıklarsanız sorunu halledeceğinizi düşünüyorum. ayarlarda sıkıntı yoksa ekran kartınız tam bu çözünürlüğü desteklemiyor diyebiliriz.

ben 800x600, 1024x768 gibi düşük ayarlarda özellikle hertz i yüksek tutmak amacıyla çalıştırdım. hiç bir çözünürlükte sıkıntı olmadı.ekran kartımın tazeleme hz en fazla 85 hz i desteklediği için bunun üzerine çıkamadım.tabi ki bu çözünürlükte. çünkü 1920*1080 de en fazla 60hz oluyor. alt yazı programı ile yüksek hz ve düşük hz arasındaki kayan yazı kalitesini test etmek için çözünürlüğü düşürüp hz artırmıştım.

• arkadaşlar tv den çok memnunum ps3 ve pc bağlantıları sorunsuz,1 tb hdd bağladım tüm dosyaları açıyor.yanlız tek sorun bazen hdd den film vs izlerken takılıp tv yi yeniden başlatıyor sizce neden olabilir
  • PS3 ses sorunu yaşayan arkadaşım, ses gelmeme durumu ps3 ün kendi ayarlarından düzeliyor ben de aynı sorunu yaşamıştım menüde ses verirken oyunlarda veremiyordu ama ayarlardan düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atari800xl -- 18 Mayıs 2011; 8:50:21 >
  • @K_Storm Dostum sen 5500 ile 5000 'un ikisini de seyrettin mi hiç? bu bahsettiğin işlemci farkı (5000'in bir alt model olması) hızlı sahnelerde 5000 açısından bir sorun oluşturuyor olabilir mi?
  • tv modelim d5000

arkadaşlar altyazıda

türkçe karekterler(ş,ı,ü vb.) görünmüyo...

birde sizlerde sd yayın nasıl? bende scart ile kötü biraz, acaba dsmart yada digitürk alsak hdmi ile bağlansak

görüntü hd olmayan kanallarda birazda olsa düzelir mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doktorsabah

Bende de cloudin olayı var kanal geçişlerinde sürekli geçiş yaparsam siyah ekranda bulutlanma var ancak filmlerde hiç denk gelmedi ve de karşıdan izlemede ortalama 2,5-3m mesafede gözükmüyor, yani ben mi yanlış görüyorum yoksa var mı anlamadım:) bu sorunla alakalı servisle görüşmek gerekir mi yoksa sadece şans mı bu durum. ama filmlerde beni tatmin eden bir görüntü var mkv ve diğer filmlerde. Bir de bazen bir sıkıntı oluyor kayan alt yazılar temiz okunuyor ancak bir kaç saniyeliğine yazılar parazitleniyor ama her zaman değil çok mu detaycıyım ondna mı böyle bilmiyorum. normal değil sanırm bu durum ne yapmam gerekiyor servisle görüşmek gerek mi yoksa kayan yazılar uydu alıcısının çaresizliği m?

sizin bahsettiğiniz durum clouding den ziyade blurlaşma gibi.çünkü clouding varsa panelde sürekli olarak durur. zaten kanal geçişlerini peş peşe yaptığınız zaman ortaya çıkıyor demişsinizki bu da sorunun clouding değil blurlaşma olduğunu gösteriyor. bununda bir ölçüye göre olması normal. bazı lcd ve led tv lerde normal yayınlarda bile çıkmakta. özellikle hızlı sahnelerde olmaktadır.tv görüntüler arasındaki geçişi yumuşatmaya çalışmakta ve blurlaşma dediğimz olay meydana gelmektedir.en azından ben hızlı sahesi olan film ve maçlarda bu tür bir sorunla karşılaşmadım.hızlı hızlı kanal geçişlerinde olması da çok dert değil.ben zaten istesem de hızlı kanal değiştiremiyorum digiturkun kutusu 1-2 sn gecikmeyle çalışıyor.

ikincisi alt yazı sıkıntısı tv den ziyade uydu alıcısının becersine bağlı bi durum.tv ile uydu alıcısı arasındaki bağlantıya ve bağlantıyı SAĞLAYAN KABLO KALİTESİNE DE BAĞLI.bu sorun sadece sizde olan bi durm değil içiniz rahat olsun.anlıcanız bu tür sorunlar artık normal diyelim.teknoloji ilerliyor.bu tür sorunlar zamanla ortadan kalkacaktır.

Bilgilendirmeniz ve ilginiz için teşekkür ederim içim raha bir şekilde televizyonun keyfini çıkarabilirim. Çok teşekkür ederim :D

• film başladıktan sorna kumandada tools tuşuna basarak altyazı ayarları bölümüne girebilirsiniz orada altyazı dil seçenekleri var. Türkçe'yi seçerseniz türkçe karakterler görünür olur.

digiturk plus kullanıyorum çoğu sd yayın tatmin edici. (örneğin eski tv'de(seg 82ekr.) ntvspor çok kötü çıkıyordu digiturkplus ile ama şu an gayet güzel görüntüler)
  • sd kanallarda evet çamur gibi görüntü. Ben Full HD filmleri deniyorum sorun yok gayet iyi.

Türkçe karakterler için kumandadan bir menüye girip ayar değişikliği yapmanız gerekiyor. Kumanda yanımda değil ok tuşlarının köşelerine yakın olanlardan biriydi. En alttaki seçeneği değiştirip Türkiye yapıyordunuz tamamdır olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atari800xl

PS3 ses sorunu yaşayan arkadaşım, ses gelmeme durumu ps3 ün kendi ayarlarından düzeliyor ben de aynı sorunu yaşamıştım menüde ses verirken oyunlarda veremiyordu ama ayarlardan düzeldi

Nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Arkadaşlar samsung D5000 in fiyatinin neden C6000 den ucuz oldugunu merak ederken formda D5000 modelinin gerçekte 100Hz olmadiği ile ilgili bazi yazilar okudum ve durumu araştirmaya başladim samsung un almanya sitesinde c6000 ve d5000 teknik ozelliklerini kiyaslarken birşey dikkatimi çekti
    C6000 için "CMR 400Hz (100Hz)" yazarken
    D5000 için (CMR 100 Hz) yaziyordu iyice kafam karişti birincisi nedir bu "CMR" denilen olay ikincisi c6000için yazilan ifadede CMR400 Hz (100Hz) yazilmasi gerçek Hz rahamina ulaşmak için CMR değerini 4e bölmek gerekir gibi bir sonuca varmama sebep oldu eğer vardiğim bu sonuç doğru ise d5000 için yazdiklari "CMR 100 Hz" ifadesi televizyonun gerçekte 25Hz gibi bir rakama denk gelmesi anlamina geliyor. elbette bu sadece benimvarsayimim yanliş olabilir konuya hakim olan arkadaşlar konuyu aydinlatirlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepthink -- 18 Mayıs 2011; 18:39:05 >
  • Deepthink 100 hz konusu muhallakta lakin tv'nin üstünde 100 hz yazıyor ve satıcılar 100 hz diye satıyor ama dediğin gibi 50 hz olup yeni bir teknoloji ile 100 hz görüntü ver me ihtimali de var. Bence bunları kafaya takmamak lazım sonuç olarak kullanan birçok kişi C serisine kıyasen D serisinden memnun...

Kablolu internet kullanmıyorum ve D5000 tv'mi updateleri indirmek için samsung sitesine girdim lakin bir türlü ue40d5000pwxtk için update kısmını bulamadım. Download sekmesinden sadece allshare programı çıkıyor. Bu update'leri hangi sayfadan indirebilirim...
  • quote:

yaptığım araştırmalar sonucu arkadaşlar d5000 nin işlemcisi d 5500 'e göre bir alt işlemci. d5000 mst4 d5500 mst5 kodlu işlemcileri kullanıyor. işlemci firması MSTAR. tayvan kökenli bir firma. o yüzden d 5000 ile d5500 arasındaki yazılım sürümleri aynı değil farklı. şuan d 5000 için yeni yazılım 1018 sürümü çıkmış. d5500 lerde hala 1007.2 sürümü son sürüm.

"perkam hocam" samsungun sitesinde 1018 sürümü var. şuan senin tv nin yazılımı daha alt versiyon diye hatırlıyorum sanırım 1016 idi.1018 e update yap bakalım. görüntüde nasıl bir değişiklik olacak.

bu arada perkam hocam panelin cmo üretimi diye kötü değil kesinlikle.aksine dünyada panel üreten bir çok firmaya panelini satan öncü bir firma. tn panellerden sonra mva paneli geliştiren bir firma.internette araştırısan bize yabancı gelsede tv üreticileri cmo(cmi) önünde saygı ile eğiliyorlar desek yeri.ayrıca yine araştırırsan samsung farklı firmalardan temin ettiği panellere istediği özellikleri de ekleterek ve test ederek alıyor.

hocam dediğin gibi 1018 sürümü şıkmış. tv den online bulmadı fakat usb type olarak indirip yükledim. ciddi oranda fark oluştu. bunca zaman bunu beklemişim. yüzde yüz c6000 den aklımı almadı ama en azından ilk fw deki kadar sorunlu bir görüntü yok. hatta renklerde ve resim geçişlerinde de iyileşme oldu. bir sonraki fw yi dört gözle bekliyorum. :)

ben de panel üreticilerini biraz inceledim. zaten çoğu çinde yapılıyor. hatta kore malları bile çinde üretiliyor. hisense dahil birçok çin panel üreticisi sektörde söz sahibi. zaten bu sorun panelden kaynaklı olmamalıydı. belki işlemcisinde sorun vardır diye düşünüyordum. şimdilik fw ile aldığım gelişmeler beni tatmin etti. zaten kısa aralıklarla fw çıkarması bir sorun olabileceğini gösteriyor. bakıyorum da eski tv lerde bir fw çıkarmış kalmış.

tazeleme hızı ile ilgili muallakta kalan durumlara gelirsek. c6000 de tazeleme hızı cmr200 hz. d5000 serisinde cmr100
    bu direkt yarısı ya da yüzde 25 i gibi algılanmamalı. işlemcinin normal hz değerinin üzerinde sanal resim üretmesiyle alakalı. zaten göz 100 hz sonrasını çok net algılayamaz. 600 hz gibi değerlerin normal videoda bir farkını göremeyiz. sadece 3d için fark oluşturan bir etken bu. bu yüzden d5000 serisinin tazeleme hızı performansının yeterli olduğunu düşünüyorum. baştan beri sorun yaşamadığım tek konu buydu.

• evet 1018 sürümüyle ciddi bir iyileşme söz konusu. Bu hızla giderlerse 2 ve ya 3. update de görüntü şahane bir hal alır.

ilk aldığım sürüm oldukça rezil bir haldeydi...
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.