Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
346.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung servisi 40D5000'i kurduktan sonra bir adet ölü piksel tespit ettim ve servise not aldırdım. Bugün gün içinde uğrayıp tekrar kontrol etmişler ve birşey yapamayacaklarını söylemişler. Ancak akşam yine geldiler kendiliklerinden ve de hata olduğunu değiştirteceklerini söylediler..Memnun oldum ben de tabii..Umarım bir sıkıntı çıkmaz Vatan'a gittiğimde..Bu arada TV'im Slovakya yapımı. Sizdekiler hangi ülkede imal edilmiş??
  • hayırlı olsun.. sorunsuz kullanırsınız umarım.
    slovakya benim tv de..
  • merhabalar ben yeni bir üyeyim. bir yıldır bu sektörün içerisindeyim. tvlerin teknik özelliklerini incelemek bende bir hobi haline geldi.
    ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM SAMSUNG İÇİN ÖZELLİKLEDE D5000 MODELLERİ İÇİN KEEEEŞKEEEEE TANITIM DEMOSUNA 100 HZ YAZMASALARDI.
    ÇÜNKÜ HAREKETLİ VİDEOLARDA ÖZELLİKLE KEN BLOCK VİDEOSUNDA ARABAYA BAKMADAN ARKA PLANA BAKARSANIZ. VİDEONUN NEKADAR TİTREDİĞİNİ FARK EDERSİNİZ. KEŞKE 50 HZ YAZSALARDI PROBLEM OLMAZDI. 27 D 5000 İSE SADECE KARŞIDAN BAKILDIĞINDA İYİ YANDAN BAKILDIĞINDA TVYE KUM SERPİLMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR. ( KARŞI 90 DERECE)

tek bir iyi yanı var tepkme süresi C6000LERE GÖRE DAHA HIZLI C6000 KAREYİ DAHA SONRA VERİYOR.

HER SAMSUNG İYİ OLACAK DİYE BİR KURAL YOK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstoshiba

merhabalar ben yeni bir üyeyim. bir yıldır bu sektörün içerisindeyim. tvlerin teknik özelliklerini incelemek bende bir hobi haline geldi.
    ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM SAMSUNG İÇİN ÖZELLİKLEDE D5000 MODELLERİ İÇİN KEEEEŞKEEEEE TANITIM DEMOSUNA 100 HZ YAZMASALARDI.
    ÇÜNKÜ HAREKETLİ VİDEOLARDA ÖZELLİKLE KEN BLOCK VİDEOSUNDA ARABAYA BAKMADAN ARKA PLANA BAKARSANIZ. VİDEONUN NEKADAR TİTREDİĞİNİ FARK EDERSİNİZ. KEŞKE 50 HZ YAZSALARDI PROBLEM OLMAZDI. 27 D 5000 İSE SADECE KARŞIDAN BAKILDIĞINDA İYİ YANDAN BAKILDIĞINDA TVYE KUM SERPİLMİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR. ( KARŞI 90 DERECE)

tek bir iyi yanı var tepkme süresi C6000LERE GÖRE DAHA HIZLI C6000 KAREYİ DAHA SONRA VERİYOR.

peki 40d5500 de aynımı?

• Merhaba arkadaşlar. dün itibarıyla bende 1 adet samsung 4 d5000 almış bulunmaktayım.ürün birçok özelliğiyle gayet tatmin edici olmasına rağmen kafama takılan bazı şeylerde yok değil. mesela tv'de türkçe dil desteği yok aynı şekilde kullanım klavuzunda da türkçe yok aranızda benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varmı yoksa sorun benim tv'yemi mahsus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomisus -- 4 Mayıs 2011; 9:52:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzaa1983

quote:

merhabalar ben yeni bir üyeyim. bir yıldır bu sektörün içerisindeyim. tvlerin teknik özelliklerini incelemek bende bir hobi haline geldi.

peki 40d5500 de aynımı?

Günlerdir bu d5000 ve d5500 olayını araştırıyorum ve forumda yazanları okuyorum.Öncelikle bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.ama kafama takılan bir iki soru var.1)şimdi bu d5000 veya d5500 serileri 100 hertz mi 50 hertzmi(yada 50 hertz fakat 100 hertze uyarlanmış farklı bir teknolojimi kullanılmış)?
    2)d5000 yerine d5500 serisi alsam bu smart tv olayının bana bir getirisi olurmu(smart tv yi de çok anlamış değilim ki bu tv ler sanırım direk internete bağlanmıyor bildiğim kadarıyla).
    3)Bu bulutlanma(clouding) sorunu sony ve samsungda olmak üzere led tv lerin kronik sorunu olarak belirtiliyor.Bu olay genel olraka rahatsızlık verecek boyutlara varıyormu?(inceliğine rağman led alacağına git lcd al dermisiniz bu olaydan ötürü?).
    4)Birde LG nin ve philipsin yeni serileri ne zaman çıkcak dur hemen alma onları bekle diyen arkadaş varmı yoksa beklemeden alayımmı?Şimdiden teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: tomisus

Merhaba arkadaşlar. dün itibarıyla bende 1 adet samsung 4 d5000 almış bulunmaktayım.ürün birçok özelliğiyle gayet tatmin edici olmasına rağmen kafama takılan bazı şeylerde yok değil. mesela tv'de türkçe dil desteği yok aynı şekilde hdd'den izlediğim altyazılı filmdeki türkçe karekterlerde bozuk çıkıyor acaba aranızda benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varmı yoksa sorun benim tv'yemi mahsus

benimde paralel konusunda korkuğum nokta bu. Türkçe menü olmaması cidden büyük sıkıntı.

Aldığım yerden kesinlikle türkçe menü olduğuna dair kesin bilgi, ayrıca 1 ölü pixelde bile değişim ve olası clouding sorununa karşı çözüm isticem. Bunların garantisini vermeden almıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: klimanjero7035

quote:

Orijinalden alıntı: hamzaa1983

quote:

peki 40d5500 de aynımı?

Günlerdir bu d5000 ve d5500 olayını araştırıyorum ve forumda yazanları okuyorum.Öncelikle bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.ama kafama takılan bir iki soru var.1)şimdi bu d5000 veya d5500 serileri 100 hertz mi 50 hertzmi(yada 50 hertz fakat 100 hertze uyarlanmış farklı bir teknolojimi kullanılmış)?
    2)d5000 yerine d5500 serisi alsam bu smart tv olayının bana bir getirisi olurmu(smart tv yi de çok anlamış değilim ki bu tv ler sanırım direk internete bağlanmıyor bildiğim kadarıyla).
    3)Bu bulutlanma(clouding) sorunu sony ve samsungda olmak üzere led tv lerin kronik sorunu olarak belirtiliyor.Bu olay genel olraka rahatsızlık verecek boyutlara varıyormu?(inceliğine rağman led alacağına git lcd al dermisiniz bu olaydan ötürü?).
    4)Birde LG nin ve philipsin yeni serileri ne zaman çıkcak dur hemen alma onları bekle diyen arkadaş varmı yoksa beklemeden alayımmı?Şimdiden teşekkürler....

smart tv nin benim için en büyük artısı kesinlikle tv yi iphone ile kumanda etmek olacak.

• 46d5500 1007 yazılımını yayınlamış yukledim ama neleri yeni lediklerini anlamadım henuz netten kendi indirip yukluyor bilginize.
  • quote:

şimdi dostum bende bu tv yi aldım fakat daha kurulmadı tepkime süresi iyi demişsin yani ben bu tv yi hd uydu alıcısıyla izliycem c6000 göre daha iyi sonuç alırmıyım ben c6000 almayı istedim fakat daha satmadıklarını söyledi yetkili samsung bayisinde aldım benim için önemli olan uydu alısıyla c6000 kıyaslarsak hangisi daha iyidir görüntü olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: alicakmak34

46d5500 1007 yazılımını yayınlamış yukledim ama neleri yeni lediklerini anlamadım henuz netten kendi indirip yukluyor bilginize.

arkadaşım yazılımıı nasıl güncellediğini detaylandırabilirmisin.birde tv'nizde türkçe dil desteği varmı acaba
  • Merhaba arkadaşlar ben de dün 46d5500 tv alarak aranıza katıldım. daha önce lg 425300 led tv almıştım.onda çıkan bazı problemler neticesinde ve birazda uğraşak tv değişimi için onay aldık servisten.fakat 5300 led tedarik edemeyince teknosa (yaklaşık 1 hafta yeni tv gelecek diye bekledim.toplamda da 22 gündür uğraş verdim) başka bir ürün verebiliriz daha fazla beklememek için dediler.benimde daha fazla beklemeye sabrım kalmamıştı.o kadar para ver evde eski crt ile izlemeye devam et.ne olacağı belli değil.fırsat bu fırsat dedim başka modellere baktım.önce 46c6000 vardı tam onu alayım demiştim ki 46d5500 yeni üst model dediler.ona da baktım.tabi ki mağazada en kaliteli videoları koymuşlar.ben orada ikisi arasında bi fark göremedim görüntü açısından.olmuşken üst model olsun dedim ve 46d5500 aldım.açıkçası birazda bıkmıştım yaşananlardan ötürüöyle ahım şahım incelemedim..Bismillah dedim aldım.ellerinde de 4-5 tane bu tv den vardı.hemen gelip kurdu servis. daha fazla incelesem kesin bişey bulacaktım.bu sefer bi üst modele bak.o da olmadı daha üstüne,onun bu özelliği varmış ötekinin yokmuş derken parasal olarak üstlere doğru tırman.ama benim açımdan çok da para vermeye değmez üst modeller için diye düşünüyorum. ne de olsa 3-4 sene sonra farklı teknolojilerle çaışacak cihazlar piyasada olur. ozaman da onlardan bakılır.

gelelim televizyona .tam inceleyemedim.fakat bi kere formu okuduğumda 50 hz mi 100 hz mi diye çok sorulmuş.tv 100 hz. nerden anladın dersen kutusunun üzerinde motion plus 100 hz yazıyor.ne kadar doğru bilemem ama.
    görüntü sd kanallarda tam da istediğm gibi gelmedi.bu arada dijiturk hd recevier kullanıyorum.hd kanallar güzel haliyle.ama sanki lg 5300 sd yayınlarda biraz daha iyi gibiydi.tam ayarlarını da kurcalamadım daha bakacam artık.ayarlardan sonra belki biraz değişir sd kanlaardaki görüntü.tabiki dijiturk un recevierı iyi değil diye duydum malesef ama hep de aldıktan sonra duyuyorum.

genel ayarlarına şöyle bi baktım.motioun plus açık ya da kapalı diye seçenek koymuşlar.belki biraz daha detaylı yapabilirlerdi.mesela lg5300 de trumotion denilen özelliğe denk geliyor samsung motion plus onda 0-10 arası rakamlarla ayarlıyabiliyordun yumuşaklığı ve netliği. açık kapatınca da normal yayınd abi değişiklik farkedilmiyor zaten.hafif ekran kararıyor nedense.lg de karma olmuyordu mesela.

tv yi inceledikçe yazarım artık. herkese kolay gele

• NEW! 40" Class (40.0" Diag.) 5500 Series 1080p LED HDTV

*Sync media from multiple devices with AllShare DNLA Technology
    *Visually Stunning LED Picture Quality
    *3,500,000:1 Dynamic Contrast Ratio & Full HD 1080p
    *Play Videos, Music or View Photos from a USB drive

Wide Colour Enhancer Plus
    See the world’s true colours.
    Samsung’s Wide Colour Enhancer Plus uses an advanced algorithm to drastically improve image quality –
    even displaying subtle tones and details that less advanced TVs cannot reproduce.

Clear Motion Rate
    Experience the true meaning of motion clarity with Samsung's Clear Motion Rate. Unlike the "refresh rate." which explains a part of picture quality, Clear Motion Rate determines the motion of an image by using three factors: chipset, TV panel, and backlight. With the new standard in motion measurement and control, you will clearly see the difference.

samsung firmasının global sitesinden alınmış özellikleri.dahası da sitede var var .ama ben genelde 100hz ve mega kontrast konusunda ilgi eksikliği gördüğüm için bu özellikleri yazdım. mega kontrast 3.500.000:1 diye yazılmış. birde panel "Ultra Clear Panel" olarak display başlığında yazıyor.İsteyen bu siteden bakabilir.tv daha yeni seri olduğu için özellikleri hakkında tam net bir bilgi çoğu satış yapan firma sitelerinde yok.

Tabi ki özelliklerine bakıldığında kağıt üzerinde iyi gibi ama pratikte bu özelliklerin hakkını verir mi şahsen ilerleyen günlerde tv yi kullandıkça görcez. sonuçta daha düşük özellikteki bazı paneller kendisinden yüksek özellikte k ipanellerden daha iyi görüntü kalitesi verebiliyor.

sonuçta samsung markası kendini kanıtlamış sayılı firmalardan olduğunu göz önünde bulundurursak özelliklerinin şişirme olmayacağı kanatindeyim.

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alicakmak34

46d5500 1007 yazılımını yayınlamış yukledim ama neleri yeni lediklerini anlamadım henuz netten kendi indirip yukluyor bilginize.

arkadaşım yazılımıı nasıl güncellediğini detaylandırabilirmisin.birde tv'nizde türkçe dil desteği varmı acaba

yazılım menude genel ayarların içinden yukseltiliyor ag kablosu takılı olmalı evet turkce dildestegi var..
  • alicakmak34 cevabın için teşekkür ederim,benim televizyonda türkçe dil desteği yok ,olmazsa akşam dediğin yöntemi deniyerek yazılımı güncelliyeyim
  • Selamlar. Bende 2 gün önce Bimeksten 40 D 5000 aldım. Menüler türkçe. ithaatçı firma Samsung Türkiye. 3-4 saat içinde gelip kurdular. TVyi allırken C 6000 ile arasında kalmıştım ancak d 5000 hem daha ucuz hemde daha şık durduğu için tercihimi d5000 den yana kullandım. Dün akşam taşınabilir HDD den film izledim ancak filmler Avi formatındaydı. Görüntü fena değildi fakat aviler galiba HD kalitesinde değil. Bu yüzden HD kalitesine dair bir izlenimim yok. Uydum D smart SD. Haber kanallarındaki kayan alt yazı çoğunlukla okunuyor. Bazen ekranda hareket yoğunluğu arttığında kayan yazılarda tutukluk yapıyor.

Birde cahilliğime verin, bende DVD veya Blueray oynatıcı yok. USB girişinden HD kalitesinde filmi nasıl seyredebilirim,elimde onlarca avi film var, DVDciye gidip kiraladığım dvd ye usb ye atsam izleyebilirmiyim, yada bluerayi. Ne yapmalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anchorman

Selamlar. Bende 2 gün önce Bimeksten 40 D 5000 aldım. Menüler türkçe. ithaatçı firma Samsung Türkiye. 3-4 saat içinde gelip kurdular. TVyi allırken C 6000 ile arasında kalmıştım ancak d 5000 hem daha ucuz hemde daha şık durduğu için tercihimi d5000 den yana kullandım. Dün akşam taşınabilir HDD den film izledim ancak filmler Avi formatındaydı. Görüntü fena değildi fakat aviler galiba HD kalitesinde değil. Bu yüzden HD kalitesine dair bir izlenimim yok. Uydum D smart SD. Haber kanallarındaki kayan alt yazı çoğunlukla okunuyor. Bazen ekranda hareket yoğunluğu arttığında kayan yazılarda tutukluk yapıyor.

Birde cahilliğime verin, bende DVD veya Blueray oynatıcı yok. USB girişinden HD kalitesinde filmi nasıl seyredebilirim,elimde onlarca avi film var, DVDciye gidip kiraladığım dvd ye usb ye atsam izleyebilirmiyim, yada bluerayi. Ne yapmalıyım.

Arkadaşım hd olarak AVI ve MKV formatlı filmleri izleyebilirsin, hd olarak torrentten indirebilirsin. HD filmlerin boyutları 720P için 4 gb ve üzeri ,1080p için 12 gb ve üzeri gibi boyutlara sahip. Ayrıca 1080p film izlemek istiyorsan harici usb harddisk kullanmanı tavsiye ederim , çünkü usb flash disklerin aktarma hızları 1080p filmleri oynatmada yavaş kalıyor. dvd'yi flash atıp hiç denemedim doğrusu, birde dvd'de hd görüntü kalitesi alamazsın.

• UE32D5500 araştırıyorum ama istediğim tarzda bir inceleme bulamadım oyun konsollarında kullanırken oluşan input lag değeri lazım gören yada bilen varmıdır acaba?
  • quote:

alicakmak34 cevabın için teşekkür ederim,benim televizyonda türkçe dil desteği yok ,olmazsa akşam dediğin yöntemi deniyerek yazılımı güncelliyeyim

turkce olmamamsı zor bidurum menude sistem egel dil seceneginde olması lazım ordan sec.
  • Merhabalar, ben de birkaç gün önce Adana Media Markt mağazasından 40D5500 aldım.
    Almak için mağazaya gidene kadar aklımda C6000, C650 gibi başka modeller vardı fakat son anda bu modeli de listeye dahil edip kararımı da ondan yana verdim.
    C6000 ile D5500 arasında çok kararsız kaldım, hatta C6000'in mağazadaki görüntüsü biraz daha iyi gibiydi sanki ama daha yeni seri olduğu ve Smart Tv özellikleri için bu modeli aldım gitti, bakalım kısmet artık gerisi.
    Fiyat bilgisini de paylaşayım; 1.999 TL World'e 10 taksit.

Şu ana kadar D-Smart HD ve Digiturk SD ile denedim, bu konularda çok uzman olduğumu söyleyemem fakat özellikle D-Smart ile aldığım görüntü beni oldukça tatmin etti. HD için söyleyecek olumsuz pek birşey yok zaten ama SD ile de gayet iyi.

Ağ kablosunu takıp Smart Tv özelliklerini de biraz kurcaladım, Samsung Apps olayı yeni olduğu için uygulama sayısı sınırlı. Ancak bu konuda eleştirebileceğim en önemli nokta, Smart Tv uygulamalarında Youtube olmaması beni çok şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı. Dailymotion ve Vimeo var şimdilik ama Youtube gibi dünyanın bir numaralı video sitesinin olmaması çok anlamsız.

Sistem yazılımını güncelleme işini internet bağlantısıyla kolay bir şekilde hallettim, Samsung'un sitesinde de pek bilgi yok ne gibi değişiklikler ve iyileştirmeler getiriyor.

2-3 gündür kurcalıyorum ve şu ana kadar aldığıma pişman etmedi.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.