Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
346.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Haftasonu 40D5000 ve 46D5000 aldım, servis TV'leri dün teslim etti.
    Ben çalıştığım için teslimat sırasında yoktum ve ancak akşam iş çıkışı inceleme fırsatım oldu.

Her iki televizyonda da gölgelenmeyle karşılaştım..örneğin; kanal logosunun yanında, logonun bir gölgesi daha var (bilmem anlatabildim mi).
    bu işlerden pek anlamadığım ve pek vaktim olmadığı için, hiçbir ayarına vs dokunmadım öylece bıraktım.servis başka bir iş için yarın tekrar gelecek, onlara soracağım..

Televizyon ayarlarından mı kaynaklanıyordur acaba bu durum??

Yeni evleneceğim ve evi yeni kurduğum için şu an sadece analog kablo tv bağlantım var, yoksa bundan mıdır anlamadım..
  • Güzel videolar K_Storm teşekkürler akşam denyelim.. yalnız benim bilgisayarda oynarken takılıyor. m2ts codec'i indirdim yine aşamadı. tv açıyor mu bunları? (bende d5000 var) yukarıda arkadaşım bahsettiği 50hz ye yakın olma durumu doğru mu ki?

(d5000 de ise daha da düşük bir işlemci var 50hz ye daha yakın diebilirim ondada 100hz yazıyo olması lazım
    ama d serisi c ye göre daha ucuza maledilmiş olacakki fiyatlar uygun tavsiye edebileceğim ürünlerdir. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: figment

Güzel videolar K_Storm teşekkürler akşam denyelim.. yalnız benim bilgisayarda oynarken takılıyor. m2ts codec'i indirdim yine aşamadı. tv açıyor mu bunları? (bende d5000 var) yukarıda arkadaşım bahsettiği 50hz ye yakın olma durumu doğru mu ki?

(d5000 de ise daha da düşük bir işlemci var 50hz ye daha yakın diebilirim ondada 100hz yazıyo olması lazım
    ama d serisi c ye göre daha ucuza maledilmiş olacakki fiyatlar uygun tavsiye edebileceğim ürünlerdir. )

tv kesinlikle 100hz ve hakkını veriyor. önceki kullandığım lg 5300 de 100 hz idi.film bitiminde çıkan oyuncu isimleri aşağıdan yukarı doğru hareket ederken lg de hafif bi blurlaşma var gibiydi. samsungda da denedim. bu yazılar daha net.bi de bu 100 hz olayına fazla takılmayın. plazmalarda 600 hz yazıyor. ama gerçekte 600 hz ekranı tazelemiyor ve görüntü kalitesi de normal seviyelerde. 600 hz olunca süper olması gerekmiyor. tv bir çok kompanetten oluşuyor.bu parçaların kalitesi ve özellikleri sayesinde daha iyi görüntü elde ediliyor.malzeme ucuz ama 1000 hz.bakıyosun 50 hz tv ler bile daha iyi görüntü veriyor.1000hz olmuş ne anladım bu işten. tv nin işlemcisi c serilerindekinden üst versiyon.nerden baktın dersen tv nin servis menüsünden baktım. c serisi ilede daha önce bakan arkadaşlar buldum internetten onlarınki ile karşılaştırdım. işlemci konusunda yazan arkadaş teknik bir dayanak ya da kaynak verirse hepimizi aydınlatır. fakat ben ihtimal vermiyorum böyle bişey olacağına.

evet bilgisayar bu videoları oynatırken tutukluk yaparak oynatıyor. ama tv çok akıcı oynatıyor.hiçbir takılma söz konusu değil.anlıcan tv bu videoları rahatlıkla açıyor ve oynatıyor. hatta ben evde allshare özelliğini kullanarak bilgisayar üzerinden de kablosuz olarak tv ye aktardım sıkıntı olmadı. görüntüler akıcı ve net. bilgisayar üzerinden ağ vasıtası ile atmama rağmen.hatta laptopu faklı odalara götürdüm. paylaştığım videoları tv üzerinden açtım.yine de hiç bi sıkıntı olmadı.ağda genelde arasıra takılmalar olabilir.ama bu bile olmadı. şunu da söyleyeyim bu şekilde en az 50video denedim. bir çok fotoğraf baktım. sorun çıkmadı.

fiyatlarının bekleneden düşük olması onun özelliğinin olmamasından ya da kalitesiz oluşundan değil. sonuçta bu ürünler seri üretim şeklinde üretilirler ve yeni çıkan teknolojiler daha performanslı olmalarına rağmen fiyat konusunda da uygun olurlar.bu gelişen arge yönetimi içerisinde maliyetlerin azalmasıyla alakalıdır. led tv ler ilk çıktığında daha pahalıydı. şimdi bu paneller o günlere göre bayağı bi ucuzladı. aynı şey lcd ve plazmalar içinde geçerli. bundan 10yıl önce 46" bir lcd ya da plazma için atıyorum 7000 tl fiyat biçilirken şimdi 3000 tl ye alman ilk çıkanın daha iyi olduğu manasına mı geliyor. kesinlikle hayır tabiki.güncel teknolojiler herzman önde olacak şekilde üretilirler. yoksa teknoloji ilerliyor diyebilirmiydik. ilk led tv ler için yanlış hatrlamıyorsam yabancı bir sitede okumuştum 1 led paneli 24 saatte üretiyorlarmış.hal böyle olunca o panel tabiki pahalı olacak.ama şimdi 24 saatte kim bilir nekadar üretiliyordur.bu da piyasya giren ürün sayısını artırınca fiyatlar iniyor.arz talep ilişkisi. demekki firmalar imal ettiği ürünleri daha hızlı birim zamanda daha çok olacak şekilde üretmeyi başarmışlar dolayısıyla maliyet azalmış bu da daha iyi teknolojik ürünleri daha uygun fiyata satma şansı oluşturmuştur. düşününkü eskiden tarla sürülmesinde büyük baş hayvan kullanılırdı.şimdi traktör. bu da zamandan ve maliyet açısından, özellikle emek açısından kar sağladı.ne oldu. bir çok ürünü istediğimiz zamanda ve düşük fiyatta satın almamızı sağladı. onun gibi düşün.

eğer bir televizyon sorunsuz günde 10-15 saat çalışacak şekilde yıllarca çalışırsa işte ozaman kaliteli bir ürünmüş denilir. yok zırt bırt arıza çıkarırsa kalitesiz bir ürünmüş denilir. kullandıkça anlaşılacak bir durum için şimdiden fiyatları c serisi ile hemen hemen aynı diye kalitesiz ya da bazı özellikleri az eksik gibi yorumlamak bence bu ürün için haksızlık. bu ürün bende var diye savunduğum gibi bir izlenim çıkmasın. akrabalarımda da farklı markaların led ve lcd leri var.onlarada bakıyorum.kesinlikle samsung almışım diyebiliyorum.eşimin ailesinde toshibanın led tv si var. 3-4 ay önce aldılar.cloding denilen olay onda bariz sırıtıyor. bakıyorum benim tv ye gece arka fonda sırf hazırladığım siyah jpeg rsmini açıyorum.tv nerde gözükmüyor bile.

tv bence bakın bence diyorum.herkesin fikri görüşü beklentisi mutlaka farklıdır.fiyat performans açısından on numara.

açamadığım video olmadı.sadece bir avi açamamıştı.onu pc de açmadı. film sorunlu çıktı.
    görüntüler ayarları yapılınca canlı ve net.tabiki iyi bir hd uydu alıcısı ile daha iyi olacaktır.bundan eminim.
    internet
    yazılımını kendi otomatik güncelliyor
    cloding olayı yok diyebilirim.tv nin dibine girince köşelerden zor belli oluyor.
    46"
    4 hdmi 1.4
    benim için fiyatını hakeden bi tv.performansından memnunum

d5000 ile 5500 arasındada sadece smart tv olayı yani internet olayı farkı var.başkada birşey olacağını zannetmiyorum. hatta birçok alt ve üst versiyonların anakartları bile aynıdır. üzerlerinde slotlar var. üretici bu slotlara taktığı kartlarla tv ye yeni özellik ekliyor. sonra da farklı bir seri diye etiketleyip satıyor. hepsi bu. yoksa her seri için bile farklı anakart yapsa maliyetler uçar.bizde bu fiyatlara alamayız.

uzun oldu ama sonkez birşey söylicem. işlemciyi kötü olsa usb üzrerinden mkv uzantılı videoları açacak yürütecek işleyecek ve ekrana verecek.sorunsuz izlenebilecek.işlemci yetersiz kalsa görüntüde takılmalar yaşanırdı.şuana kadar ban yaşamadım bunu.

• şunuda belirteyim d sesilerinde c serilerinde şikayet edilen tv izlerken yansıma olayını bayağı bir azlatmışlar. birde sanırım bu bulutlanma olayı d serilerinde olması gerektiği gibi.çünkü şuana kadar bu konuda şikayet eden pek olmadı.firma bu seride bu eksiklikleri bence bayağı bir revizyona uğratmış azlatmış.ben c serileri ile ilgili forumlarıda (yerli - yabancı) okudum.genellikle bu olaylardan şikayet eden çoktu. d serilerinde bu konulardan şikayet eden sayısı az olacaktır diye düşünüyorum. çünkü bu konularda daha başarılı....

keşkem tv nin kumandası 8000 ve 9000 serilerinde ki gibi alttan aydınlatmalı metalik olsaymış.bu kumanda çok şık gözüküyor.bende servisten istemeyi düşünüyorum.alayım kullanayım diyorum.çok şık ve güzel.....

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

suspicious1907
    Arkadaşlar merhaba,
    Haftasonu 40D5000 ve 46D5000 aldım, servis TV'leri dün teslim etti.
    Ben çalıştığım için teslimat sırasında yoktum ve ancak akşam iş çıkışı inceleme fırsatım oldu.

Her iki televizyonda da gölgelenmeyle karşılaştım..örneğin; kanal logosunun yanında, logonun bir gölgesi daha var (bilmem anlatabildim mi).
    bu işlerden pek anlamadığım ve pek vaktim olmadığı için, hiçbir ayarına vs dokunmadım öylece bıraktım.servis başka bir iş için yarın tekrar gelecek, onlara soracağım..

Televizyon ayarlarından mı kaynaklanıyordur acaba bu durum??

Yeni evleneceğim ve evi yeni kurduğum için şu an sadece analog kablo tv bağlantım var, yoksa bundan mıdır anlamadım..

büyük ihtimal kullandığınız analog yayındandır. uydu alıcısı bağlayıp denerseniz özellikle hd olanlarından.çünkü aynı uydu alıcısında scarttan bağlantı bile farkedebiliyor. ayarlar konusunda daha önce verdiğim benim kullandığım ve memnun kaldığım ayarları deneyebilirsiniz. altın uçlu hdmi kablo ile kullanın uydu alcısını daha verimli olacaktır.

• @K_Storm; paylaşımlar için teşekkürler. Ben şu kumanda olayını soracaktım. Bu metalik kumanda çok şıkmış gerçekten. Fiyatı ne kadar acaba?
  • arkadaşlar samsung 46" led d 5000 tv nin fiyatları hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı:karaf
    @K_Storm; paylaşımlar için teşekkürler. Ben şu kumanda olayını soracaktım. Bu metalik kumanda çok şıkmış gerçekten. Fiyatı ne kadar acaba?

Öğrendiğim kadarı ile 100 tl civarı dendi.teknosadan sordum.onlarda servisten sordular sağolsunlar.ellerinde c8000 'ne ait ti sanırım kumanda vardı.bu metalik olandan.aldım kullandım.diğer serilere ait tvleride kumanda edebiliyor. 80-90 tl ye de alınabilr. Anlıcanız kumandalar tüm serilerle aynı.bazılarında 3d tuşu var mesela.ona basınca bizim tv lerde 3d olmadığından desteklenmiyor gibi bişey yazıyor.teknosada denedim.kumanda ortalıklarda idi.aldım baktım hoş.
  • evet haklısın.. arka ışık 15 ve üstündeyken ben bulutlanma görüyorum ayrıca köşelerden ışık çıkması da belirgin hale geliyor ama çok da rhatsız edici değil.
    arkadaşlar tv hep stand-by modunda mı duracak? ben bi düğme bulamadım da açıp/kapatmak için? )
  • quote:

evet haklısın.. arka ışık 15 ve üstündeyken ben bulutlanma görüyorum ayrıca köşelerden ışık çıkması da belirgin hale geliyor ama çok da rhatsız edici değil.
    arkadaşlar tv hep stand-by modunda mı duracak? ben bi düğme bulamadım da açıp/kapatmak için? )

evet stand by modunda kapanıyor.paneldeki kapama tuşuda stand by işlevi görüyor. klavuzunda uzun süre kullanmayacaksanız,tatile giderken falan fişini çekin demiş.normalde günlük kullanım esnasında stand by da kalabilir.firma ona göre üretim yapmış.sorun olmaz.ama akşamları arzu ederseniz fişten çıkarabilirsiniz.ben çıkarmıyorum. fakat ups e bağlı kullanıyorum.ne olur ne olmaz.elektrikten ötürü zarar görmesin diye ufak bi önlem.Takdir Allah'ın.....

• Öncelikle herkese merhaba,

Sizlere özellikle danışmak istediğim bir konu var. Ben de bir süredir 82 veya 66 ekran led tv almayı planlıyorum ve bununla ilgili araştırmalar yapıyorum. Fakat gel gelelim bir türlü işin içerisinden çıkamadım. Özellikle kafamı kurcalayan konu yenilenme hızı. Beğendiğim bir modelde Clean motion 100 mz özelliği mevcut fakat forumda takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaş Clean motion'ın gerçek 100 mz anlamına gelmediğini aslında 50 mz olduğunu söylemekte ki keza sormuş olduğum birçok satışçı da aynı şeyi söyledi ve tv'nin içerisindeki bir yazılımla bu 50 mz'yi 100 mz'ye çıkarabildiğini belirtti.

Gerçek 100 mz olanların fiyatları benim bakmış olduğum fiyat aralığının 500-600 TL kadar üzerinde ve bütçe açıkcası buna elvermemekte.

Lafı uzatmadan sizlere sormak istediğim şu Clean Motion 100mz almaktansa hiç almamak daha mı mantıklıdır? Gerçek 100 mz'den çok mu dezavantajlıdır veya farkı nedir?

Fikirlerinize önemle ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Sauicaen

Öncelikle herkese merhaba,

Sizlere özellikle danışmak istediğim bir konu var. Ben de bir süredir 82 veya 66 ekran led tv almayı planlıyorum ve bununla ilgili araştırmalar yapıyorum. Fakat gel gelelim bir türlü işin içerisinden çıkamadım. Özellikle kafamı kurcalayan konu yenilenme hızı. Beğendiğim bir modelde Clean motion 100 mz özelliği mevcut fakat forumda takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaş Clean motion'ın gerçek 100 mz anlamına gelmediğini aslında 50 mz olduğunu söylemekte ki keza sormuş olduğum birçok satışçı da aynı şeyi söyledi ve tv'nin içerisindeki bir yazılımla bu 50 mz'yi 100 mz'ye çıkarabildiğini belirtti.

Gerçek 100 mz olanların fiyatları benim bakmış olduğum fiyat aralığının 500-600 TL kadar üzerinde ve bütçe açıkcası buna elvermemekte.

Lafı uzatmadan sizlere sormak istediğim şu Clean Motion 100mz almaktansa hiç almamak daha mı mantıklıdır? Gerçek 100 mz'den çok mu dezavantajlıdır veya farkı nedir?

Fikirlerinize önemle ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler

Şuanda 100 mhz değil 200 veya 400 mhz bile alsan. yayınların tamamı 50hz bunu unutma.anlıcan bu böyle olduğu müddetçe tv izlerken ekran tazeleme hızı 50 mhz olacaktır. 100 veya 200 olmayacaktır. pc monitörleri 60 hz.ben bilgisayarı tv ye taktığım zaman infodan tv nin ekranında geliş sinyalinin 60 hz olduğunu görebiliyorum.hatta pc nin açılışı sırasında 3-4 sn yeliğine 70 hz yazıyor. ee nerde 100 den geri kalan...istesede kullanamıyor.çünkü gelen sinyal bu şekilde.teknolojide bir kural vardır. performansı yüksek olan aygıt düşük olan aygıtın hızında çalışır.yayınların mhz'i yükselmedikçe 600 hz bile alsanız 50 hz de izleyeceksiniz yayınları.

size bu tv 100 mhz değil 50 mhz dediklerinde neye göre söylediklerini rica et söylesinler. yazılım demişler.demekki o yazılımı bir yerlerde denemişler, kullanmışlar, görmüşler ya da oturup kendileri yazmışlar.bi sorun bakalım yazılım hakkında nasıl bir bilgiye sahip olduklarını.sonra da buraya yazaın bizde aydınlanalım. ben 100 hz diyorum neye göre üretivci firmanın verdiği kullanma klavuzundaki teknik bilgilere göre.ben buna inanmak zorundayım sonuçta. o zaman bende burdan bu tv aslında 400 mhz .yazılımdan ayarlarsan oluyor desem ne olcak.tabiki asparagas haber olcak.

ama şunu deneyebilirsin. 100 hz olan iki tv de aynı harektli ve hızlı sahnesi olan videoları oynatırsın.eğer hangisinde blurlaşma yoksa ya da daha azsa o tv nin hz daha iyidir. bakın yüksektir bile demiyorum. çünkü gidin piyasa da 600 hz olan plazmalar var.ama ne hikmetse hareketli sahnelerde ki performansı 50 hz olan tv lerle aynı.

bu sebeplerden ötürü hz o kadar takılma. bi de 500-600 tl lik fark hz için çok fazla. insanları şu kadar hz falan filan diye fazladan ceplerinden para alıyorlar bu firmalar ve üreticiler.

tv de ben nfs flatout crysis ve fifa 2010 oyunlarını denedim. hiçbir blurlaşma göremedim.ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim tv nin hzi görevini yerine layıkıyla getiriyor.

ben üzerinde yazan özelliklere baktıktan sonra çeşitli video ve programlarla denerim.o özellikler ne kadar görevini yerine getiriyor diye.
    ondan sonra bi değerlendirme de bulunurum.

özetlersek kafaya o kadar takılacak bi konu değil. en iyi değerlendirmeyi sizin gözleriniz yapacaktır. sonuçta görsel bir üründen bahsediyoruz. gözlerinize güvenin....

ben gözlerimle şahit oldum ki lg 5300 tv nin hz den daha başarılı d5500 ün hz'i. ikiside 100 hz diye geçiyor.

• bende 40d5000 serisi ldım tv daha kurulmadı ama genel olarak iyi diye umuyorum birde iyi bir uydu alıcısı almak stiyorum korax full hd için iyi diyolar görüntü kalitesi olsun özellikleri acaba tavsiyesi olan varmıdır önerileriniz varmıdır arkadaşlar
  • K_Storm

Dostum şu senin verdiğin videoları denedim televizyonda, HDD bağlayıp ancak videoları görmedi TV. Acaba yazılım güncellemesi falan mı var? Sen bir güncelleme yaptın mı?
  • quote:

K_Storm

Dostum şu senin verdiğin videoları denedim televizyonda, HDD bağlayıp ancak videoları görmedi TV. Acaba yazılım güncellemesi falan mı var? Sen bir güncelleme yaptın mı?

tv de iki tane usb girişi var. alttaki olanı sanırım usb2 olarak geçiyor.hdd yi oraya bağlayarak deneyebilirmisin. çünkü her iki usb ye flash bellek takılabiliyor. fakat hdd gibi aygıtları usb2 takın diyor. yani alttaki olana. çünkü hdd flash bellek ten daha fazla akım çekiyor. o usb portunun beslemesi sanırım ona göre dizayn edilmiş. ben flash bellekten taktım denedim. hepsini de gördü çalıştırdı.

bu arada benim yazılım sürümüm 1004 idi güncelleme yaptım.1007 oldu.sende tv yi güncellemediysen bir güncelle.....sonuçta güncel yazılım daha iyidir diye düşünüyorum.yoksa neden üst sürümünü yayınlasılarki?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_84

bende 40d5000 serisi ldım tv daha kurulmadı ama genel olarak iyi diye umuyorum birde iyi bir uydu alıcısı almak stiyorum korax full hd için iyi diyolar görüntü kalitesi olsun özellikleri acaba tavsiyesi olan varmıdır önerileriniz varmıdır arkadaşlar

öncelikle hayırlı olsun...kendim digiturk hd kullanıyorun.9102 diye geçiyor. vestel yapımı.beni idare ediyor.hd uydu alıcısı olarak goldmaster'ın hd 5000 ürününü genelde öneriyorlar.sizin söylediğiniz marka olan korax ta bildiğim kadarıyla iyi bir marka. bence siz fiyat karşılaştırması, teknik servis durumları gibi seçenekleride göz önüne alarak karar verin.bu arada korax hangi çipi kullanıyor bilmiyorum ama forumlarda daha önce okuduklarıma göre goldmaster hd5000 de ibm çipi olduğu söyleniyor.zaten bu hd cihazlarda görüntü kalitesi için bu çip çok önemli oluyor.

• arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum şu an için 40D5500 daha çok alan arkadaşım var.40D6000 ile rasındaki fark kanımca 3 d olayı di mi?Alacağım tv ye herhangi bir marka (BAFF veya Sunny)hd reciever kullansam görüntü kalitesinde fark olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K_Storm

quote:

Orijinalden alıntı: by_84

bende 40d5000 serisi ldım tv daha kurulmadı ama genel olarak iyi diye umuyorum birde iyi bir uydu alıcısı almak stiyorum korax full hd için iyi diyolar görüntü kalitesi olsun özellikleri acaba tavsiyesi olan varmıdır önerileriniz varmıdır arkadaşlar

öncelikle hayırlı olsun...kendim digiturk hd kullanıyorun.9102 diye geçiyor. vestel yapımı.beni idare ediyor.hd uydu alıcısı olarak goldmaster'ın hd 5000 ürününü genelde öneriyorlar.sizin söylediğiniz marka olan korax ta bildiğim kadarıyla iyi bir marka. bence siz fiyat karşılaştırması, teknik servis durumları gibi seçenekleride göz önüne alarak karar verin.bu arada korax hangi çipi kullanıyor bilmiyorum ama forumlarda daha önce okuduklarıma göre goldmaster hd5000 de ibm çipi olduğu söyleniyor.zaten bu hd cihazlarda görüntü kalitesi için bu çip çok önemli oluyor.

cihazın tabanı atlanta hd box ile aynı galiba araştırmalarımdan onu bulabildim cihazı tecih sebebim sd yayınlardaki görüntü kalitesi baya iyi

• Arkadaşlar,

40D5000 var elimde yeni değişen ve de televizyon gecenin bir yarısı kendi kendine açıldı. Kapattık sabah baktığımızda yine açıldığını gördük..Sürekli yapmaya başladı bunu..Benzer birşeyi yaşayan var mı? Televizyonda otomatik açma ve kapatma ile ilgli hiçbir ayar yapılmamıştı. Televizyonların bir tarafında sürekli birşeyler çıkıyor. Ya ölü pikseli ya fazla bulutlanma ya bu tip dengesiz durumlar...Arızalı veya düşük kaliteli ürünleri kasten mi yolluyorlar buralara acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOREMORSE -- 12 Mayıs 2011; 14:54:44 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.