Şimdi Ara

SAMSUNG D5000-D5500 LED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.258
Cevap
21
Favori
346.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar D5000 ve d5500 alanlar varsa tvler hakkındaki izlenimlerini belirtebilirlermi.Ben hala araştırma durumundayım ve bu olay iyice can sıkar bir hale gelmeye başladı.Şimdide aklıma c750 olayı girmeye başladı.Biliyorum biri Lcd biri led (c750- d5000/d5500),biri 3d bunun yanında birinde bu özellik yok ve bu yüzden ayrı kulvarda sayılabilirler ama sadece fikir olarak danışmak istedim ;siz olsanız aynı boyut bir tv nin c750 modelini mi alırdını yoksa d5000/d5500 modelinimi?(tabi aralarında ayrıyeten 500 tl fiyat farkıda var...c750 daha pahalı haliyle) ??
  • vatan bilgisayardan %25 le 10 gün önce aldım hala gelmedi televizyon :) gittiğim izmir bornova mağazasında kalmadığı için avanslı satış yaptılar 10 gün oldu arıyorum temin edemedik diyorlar :) arkadaşlar sormak istediğimse 40d5000 de smart tv mi. yani uygulama yükleniyormu bunada.
  • bİLDİĞİM KADARIYLA D5000 LERDE SMART TV YOK. 5500 LERDE VAR. BENDE ŞUAN EVDE MODEMDEN BAĞLADIM VE KULLANIYORUM
  • quote:

Arkadaşlar D5000 ve d5500 alanlar varsa tvler hakkındaki izlenimlerini belirtebilirlermi.Ben hala araştırma durumundayım ve bu olay iyice can sıkar bir hale gelmeye başladı.Şimdide aklıma c750 olayı girmeye başladı.Biliyorum biri Lcd biri led (c750- d5000/d5500),biri 3d bunun yanında birinde bu özellik yok ve bu yüzden ayrı kulvarda sayılabilirler ama sadece fikir olarak danışmak istedim ;siz olsanız aynı boyut bir tv nin c750 modelini mi alırdını yoksa d5000/d5500 modelinimi?(tabi aralarında ayrıyeten 500 tl fiyat farkıda var...c750 daha pahalı haliyle) ??

Ben tercihimi d serisinden yana kullandım.teknosadan tv alma maceramı d5500 ile son verdim. Çünkü birşey alırken araştırma safhasında bir çok şey ile karşılaşıyor insan. bunun şu özelliği iyimiş.birisinin paneli şöyleymiş derken bu mişler muşlar uzun bir liste haline geliyor. sonra kafanızda oluşan özelliklerin hepsini içeren bi tv bulamıyosunuz.mutlaka bi kaçı eksik kalıyor. hadi bulduk diyelim bu sefer fiyatı 2 katından fazla artıyor.hal böyle olunca işin içinden çıkılmıyor.

ben d serisinden şuana kadar memnun kaldım. alırken teknosada c 6000 serisi tv de vardı.onumu alayım falan derken hem d serisinin bir sonraki seri olması hem de smart tv özelliğinin olması d serisini almaya itti beni.

benden size tavsiye önce kafanızda bi bütçe belirleyin.sonra bu bütçe aralığındaki tv leri imkanınız varsa mağazadaki görüntülerine ve özelliklerine bakıp fazlada irdelemeden karar verin.yoksa işin içinden çıkamazsınız.

ben size d serisi muhteşem kesin alın falan desem sizde alsanız belki benim kadar memnun kalmayabilirsiniz.çünkü insanların beklentileri farklı olabiliyor.

ben söyle tv nin kullandığım süre içerisinde ki yönlerinden bahsedeyim.

görüntü kalitesi sd yayınlarda güzel sayılır.sonuçta kanaldan kanala bile değişiyor görüntü kalitesi.beni tatmin etti.sonuçta tüm tv lerde böyle.
    hd yayında ise hakikaten farkediyor.bir kaç hd video açtım ve bazı kanalları hd olarak izleyorum.görüntü çok iyi.
    show tv hd kanalında yayınlanan bazı dizilerde değiştirdiğim lg5300 de panelin orta kısmında zaman zaman 1-2 saniyelik karalenme oluyordu.şuana kadar bunda rastlamadım.
    lg 5300 de görüntü ayarlarını yaparken size refarans için resimler yardımcı oluyordu.böylece daha rahat bir şekilde doğru görüntü ayarlarını yapabiliyordum.fakat d5500 de bu yok.ayarlar için değerleri teker teker oynayarak ayarladım.
    tv ilk geldiği gün görüntü lg 5300 göre sönük gelmişti. ama şuan daha iyi.kullandıkça sanki panelin görüntü canlılığı arttı.tabi birde ayarları ile bayağı bir uğraştım ve sonunda bir ayara sabitledim.yani fabrika ayarları ile kullanmıyorum.

lg 5300 de olan akıllı sensör olayı teknik servis kuruluma gelince malesef bunda böyle bir özellik yok deyince üzülmüştüm. çünkü bu özellik sayesinde görüntünün parlaklığı odanın ışık seviyesine göre ayarlanıyor. böylece herzaman net görüntü elde ediliyordu.
    ama d5500 de de bu özellik var. eco sensör olarak geçiyor.bu da teknik servis elemanlarının eksik bilgi sahibi olduklarını gösteriyor.eco sensör moduna da aldım kendisi ışık şiddetine göre tv yi ayarlıyor.güzel bir özellik bence

2 gün öce nfs ve flat out oyunlarını pc üzerinden bağlayıp oynadım. hiçbir dalgalanma göremedim.hızlı sahnelerde sorun yaratmadı.bu da tepki süresinin iyi olduğunu gösteriyor. üstelik oyun moduna da almamıştım.oyunlar için bir de oyun modu var. 1280*800 çözünürlükte 60 hz ayarlarında oynadım.oyunların full ayarları açıktı.

bir de şunu farkettim benim laptoptaki beyaz tv nin beyazı yayında kirli gibi kaldı. siyah da aynen öyle idi. lg5300 göre de daha iyi siyah veriyor.bana öyle geldi.

usb den divx ve mkv uzantılı film açtım .sorunsuz izledim. ama ilginçtir. avi formatında ki bir filmi açamadı.acaba avi formatınımı desteklemiyor ya da o an açmaya çalıştığım filmde mi sıkıntı var bilemiyorum. başka bir avi ile denemem lazım.

alt yazılarda lg 5300 de bu da bocalıyor.normal haber kanallarındaki alt yazılar iyi. sadece reklamlarda çıkan ve hızlı giden alt yazılarda geçerli. ama onu da sonradan öğrendim ki hepsi bu şekilde.araştırdığım kadarı ile kullanılan yayın kalitesi ve recevier bunda etkinmiş ki ben dijiturk hd recevier kullanıyorm. daha iyi bir recevier goldmaster 5000 gibi alıp denemek lazım.fakat onunda fiyatı 400 tl gibi.o yüzden deneme fırsatım da olmadı.

sonuç olarak ben memnunum şuana kadar. gerisi size kalmış.

• bende 40d5000 aldım daha kurdurmadım eco sensör varmış eco sensör kullanıldığında 34w gibi bir tüketimi varmış çok iyi bir özellik kullanınca bende d5000 serisi için yorumlarımı yazacam ayrıca dahili dvd c tuner alıcısı varmış ne işe yarar ben pek anlamıyorum arkadaşlar bilgisi olan varmı?
  • 40d5000 almaya gidip 40c7000 ile eve döndüm arkadaşlar. Kontrast oranı yeni d5xxx serisinde çok düşük gerçekten ve hareketli sahnelerdeki performansını çok tatmin edici bulmadım. C7000 konusunda ise ilk izlenimlerim oldukça iyi diyebilirim. Özellikle SD yayınlardaki görüntü kalitesi tatmin edici. Tivibu başvurusu yaptım, bakalım orada HD yayınlar nasıl gözükecek. C serisi bence hala D5xxx serisinin önündedir. C6000 ile D5000'i Samsung bayisinde yanyana uzun süre inceledim çeşitli testler yaptırdım ve kesinlikle C6000 üstündür bu kanıya vardım. D serisi alacaksanız bence en azından D6000'i bekleyin; 14 gün içerisinde elimizde olacak dedi yetkili satış mağazası. Samsung D5xxx serisinde ilerleyeceğine sanki bir geri adım atmış gibi... Garip.

• Bu hafta sonu tv den görüntüler koymaya çalışacam. bi kaç test yaptım görüntülerle ilgili.özellikle bulutlama (clouding) ile ilgili bi kaç program ve siyah zemin hazırlağım resimlerle ilgili denemem oldu.fotolarla beraber boş bir vaktimde koymaya çalışcam. bu arada mov uzantılı videoları da çalıştırıyor. c serileri bildiğim kadarıyla oynatmıyordu.yanlışda hatırlıyor olabilirim.ama d serileri oynatıyor bundan eminim :-)

tv yi kullandıkça daha bir çok özelliğini görüyorum.bi kaç forumda c serileri ile ilgili yazılanları okudum. c serilerinde bulutlanma olayı daha sık karşılaşılıyor gibi.acaba d serilerinde de öylemi.hatta bazı arkadaşlar hungary üretimlerindeki tv lerde bulutlanma sorunu önemsenmeyecek kadar az gibi bir teori üzerinde durmuşlar.slovenya üretimi tv lerde daha fazla bulutlanma ile karşılaşılıyor galiba demişler. benim tv de slovenya üretimi fakat bulutlanma neredeyse yok gibi karanlıkta bile zor belli oluyor. artık bilemiyorum d serilerinde belki buna ek önlem almışlar olabilir ya da benim tv denk gelmiştir.bilemicem.ancak diğer d serisi kullanan arkadaşlar gözlemlerini yazarlarsa ortaya çıkacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: yoksull

Dostlar acil bir soru:D5500 dahili uydu alıcılı mı? Bir de 100 hz.mi? Yabancı sitelerde çok farklı bilgiler var bu modelle ilgili.Dahili uydu yoksa scart bağantısı ile sd performansı nasıl acaba?İlglenirseniz sevinirim.

d5500 de dahili uydu alıcısı yok d7000 ve 8000 de var
    evet 100 hz
    ancak 100hz randıman alamazssınız çünki işlemci düşük tam 100 hz değil yani clear motion yazıyo olması lazım
    d5000 de ise daha da düşük bir işlemci var 50hz ye daha yakın diebilirim ondada 100hz yazıyo olması lazım
    ama d serisi c ye göre daha ucuza maledilmiş olacakki fiyatlar uygun tavsiye edebileceğim ürünlerdir.
  • Selam arkadaşlar 40D5500 modelini kullanıyorum. clouding olayı için geri verebilme yada değişim yaptırabilirmiyim, öyle bir imkanım varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzaa1983

Selam arkadaşlar 40D5500 modelini kullanıyorum. clouding olayı için geri verebilme yada değişim yaptırabilirmiyim, öyle bir imkanım varmı?

clouding olayı her led ve lcd de var.ama bunun miktarı önemli.eğer ekranda çok fazla var ise bu görüntü kalitesini etkileyecektir ve de en önemlisi sizi rahatsız edecektir. bunun için servisle irtibata geçin. böyle bir durum için değişim yapabiliyorlar. ama dediğim gibi miktarı önemli. çünkü o bulutlanmalar ister istemez oluyor.florosan veya ledlerin ışıklarının panele yansıması.öteki türlü hiç olmasın derseniz led ve lcd yerine plazma bakacaksınız. onunda artıları ve eksileri var.bu da başka bir konu. eğer fotoğraf koyabilirseniz gece çekilmiş ortaya çıkacaktır. benim tv de çok az köşelerden var.fotoğrafta belli bile olmuyor. gece tv nerde diye fotoda bulamıyorsunuz.fakat çıplak gözle az da olsa var.o da olması gereken kadar zaten.

• ben de araştırmalarım sonucu D5500 almaya karar verdim,kullanan arkadaşlar genelde tv den memnun, acaba bu tv yi en uygun nereden alabiliriz, şuanda fiyatlara bakıyorum 1850-1900 TL. gibi
  • Fikir vermesi açısından kullandığım ayarlar. ben memnunum bu ayarlardan
    tv=samsung ue46d5500

ayarlar:Resim modu:standart
    arka ışık: 15
    kontrast:100
    parlaklık: 45
    netlik: 25
    renk:40
    ton(y/k): y50-k50

gelişmiş ayarlarsiyah tonu:koyu
    dinamik kontrast :yüksek
    gölge ayrıntıları:-2
    gamma:0
    salt rgb modu.kapalı
    renk alanı:otomatik
    ten tonu:0
    kenar gelştirme: açık
    hareketli aydınlatma: açık
    led motion plus: kapalı

eko sensör:açık
    minumun arka ışık: 8
  • tv den bazı sd ve hd kanal fotoları çektim.onlarıda paylaşayım.şunu belirteyim.tv deki görüntü fotolardan daha canlı.telefonun kamerası ile bu kadar oldu.

http://www.dosya.tc/indirr/SbvvFR/Yeniklas_r.rar.html
  • Anneler günü kampanyasında mediamarkt'tan 40d5500'ü 1799 TL'ye aldım. Smart tv özelliği olması tercih sebebim oldu.
  • Tv den çektiğim yeni sd ve hd görüntüler var.bu resimlerin boyutu daha yüksek.fotoğraf makinesi ile çektim.yalnız resimleri çekerken tv hareketli olduğu için bazı resimler biraz blurlu gibi.tv den değil bilesiniz.fotoğraf makinesi ile çekmeme rağmen yine o canlılığı tam yakalayamıyorum.çıplak gözle daha net ve canlı bunu bilesiniz.fotolar 1024*768 çözünürlükte

yukardaki yazdığım ayarlardaki görüntüler.......

http://www.dosya.tc/indirr/qHqixg/Yeniklas_r_5_.rar.html
  • Arkadaşlar samsung firmasının tvleri için hazırladığı hd trailersler.bunları indirip tv nizde flash bellekle oynatın.tv nin performansını değerlendirebilirsiniz.motion.constrat,colour,lighting gibi özellikler için ayarlanmış videolar.bu videolarla tvnizdeki görüntülerde sorun olup olmadığınıza anlamanızda yardımcı olacaktır.normal koşullarda takılmadan görüntüde mozaiklenme, frame atlaması,blurlaşma yapmadan,renkler canlı olacak şekilde videoların oynaması gerekli.ben kendi tv mi alırken bu videoları teknosada oynatıp deneyerek aldım. özellikle c 6000 serisi ile d5500 arasında kalmıştım.ama c 6000 renkleri sanki doğallıktan uzak gibi yansıttı hissi oluşturdu.belki o an ben öyle hissettim.bilemicem.sonuçta lg 5300 maceramdan sonra alacam tv yi orada belli bir testen geçirip alma zorunluluğu oluşmuştu.sizde indirin.videoların görüntüleri çok iyi.hepsi 1080p.bazıları dolby 2.0 bazıları 5.1 ses düzeninde....

1.
    http://www.dosya.tc/indirr/ayECSL/hd_other_samsung_led_black_contrast.rar.html

diğer linkleri yükledikçe verecem

• quote:

Orijinalden alıntı: K_Storm

Arkadaşlar samsung firmasının tvleri için hazırladığı hd trailersler.bunları indirip tv nizde flash bellekle oynatın.tv nin performansını değerlendirebilirsiniz.motion.constrat,colour,lighting gibi özellikler için ayarlanmış videolar.bu videolarla tvnizdeki görüntülerde sorun olup olmadığınıza anlamanızda yardımcı olacaktır.normal koşullarda takılmadan görüntüde mozaiklenme, frame atlaması,blurlaşma yapmadan,renkler canlı olacak şekilde videoların oynaması gerekli.ben kendi tv mi alırken bu videoları teknosada oynatıp deneyerek aldım. özellikle c 6000 serisi ile d5500 arasında kalmıştım.ama c 6000 renkleri sanki doğallıktan uzak gibi yansıttı hissi oluşturdu.belki o an ben öyle hissettim.bilemicem.sonuçta lg 5300 maceramdan sonra alacam tv yi orada belli bir testen geçirip alma zorunluluğu oluşmuştu.sizde indirin.videoların görüntüleri çok iyi.hepsi 1080p.bazıları dolby 2.0 bazıları 5.1 ses düzeninde....

1.
    http://www.dosya.tc/indirr/ayECSL/hd_other_samsung_led_black_contrast.rar.html

diğer linkleri yükledikçe verecem

İndirdim bende mağazadan alırsam denicem bunu.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.