Şimdi Ara

samsung d7000 ile d8000 arasında ne fark var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
16.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ha bir de 4. Tv yi Perşembe gittim almaya; tam 7 tane ölü piksel çıktı :) ellerinde tv yokmuş. Gelsin; inşallah beşincide tvime artık kavuşurum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9700

Teknik olarak fark olduğu ortada kasa farkı haricinde işlemci, görüntü kalitesi, uydu alıcısı kalitesi, tarayıcı farkı, donanım farkı ve her hangi bir özellik farkı gibi bir fark var mı? Arada 500TL gibi bir fark var. Bu farkı verip almaya değecek bir fark var mı?

Aynı : sf. (a'ynı)
    1. Benzer
    2. Başkası değil, yine o.
    3. Aralarında ayrım olmayan
    4. Eski durumunda kalmış, değişmemiş. (Kaynak Türk Dil Kurumu ,www.tdk.gov.tr ,http://tdkterim.gov.tr/bts/ )

D7000 ve D8000 de aynı işlemci kullanılıyor. Cep telefonlarından bildiğiniz ARM tabanlı bir işlemci ailesinden geliyor. İşlemcileri ARM CORTEX 'tir.

(Samygo forumunda birisi tvnin işletim sistemini hack edip sisteme girmişti. Samsung tvlerde özel bir linux işletim sistemi var ve işlemciyi sorgulayan yani "sen kimsin" denilen komut yazınca tvnin işlemcisi ve çalışma hızı çıkıyor. Bu kişi pek güvenilir olmadığı için bunu yazıp akıl karıştırmaya gerek yok. Sadece tv işlemcileri ARM Cortex tabanlı olduğunu bilmek yeterli)

Tvlerde ayrı bir uydu alıcı için ayrı bir donanımı yok. Bu sebeple olmayan bir şeyin kalitesinden konuşulamaz. Tvler uydu yayınlarını Tuner denilen bizim uydudan gelen kabloyu taktığımız kibrit kutusu kadar metal kapaklı bir elektronik parça ile alır. Tunerin tek vazifesi uydu kanallaının frekansını değiştirmek ve gelen yayını (stream data, akan görüntü bilgisini) tvnin ana işlemcisine yönlendirmektir. Tunerler arasında kalite farkı olmaz. Dijital olarak çalışan elektronik parçalardır. Sadece daha iyi sinyal alabilir veya daha hızlı kanal geçişi yapabilir , görüntü kalitesini kesinlikle etkilemez. Geriye kalan tüm uydu yayını izleme işlemleri tvnin ana işlemcisi ve yazılım tarafından yapılır. Aynı usbden film izlemekte olduğu gibi dijital olarak ses ve görüntüye çevrilir.

Servis menüsünden tvde hangi tuneri kullandığını öğrenmek (SEC/ALPS) mümkündür. Ayrıca metal kutunun üzerinde de baskı olarak Samsung (SEC) veya ALPS gibi yazar. Aşağıdaki Amerikada satılan D8000 fotosunda Samsung tuner var , tunerin sol üst köşesinde baskı olarak SAMSUNG yazısını görebilirsiniz.

Donanım farkı olup olmadığını söylemek için yine aşağıdaki gibi parça listesini görmek ve tek tek karşılaştırmak lazım. Bilmeden ezbere yok demek ne kadar doğru olur siz karar verin. Ben aynı olabileceklerini düşünüyorum ama bilgi ile tahmin aynı doğrulukta olmaz.

Herhangi bir tvnin görüntü kalitesini 3 şey belirler :

1. Tv paneli ( ekranı, doğru adı lcd modül)
    2. Ana işlemci
    3. Ana yazılımı ve çalışma ayarları

D7000 ve D8000 aynı işlemciye ve panel sahip olsalar bile farklı ayarlarda çalışıyorsa aynı görüntüyü vermezler. Samsung LCD Fabirkasında üretilen panelleri Sony ve Toshiba da kullanıyor. O tvler arasında da sadece kasa farkı var geriye kalan herşey aynı mı diyor muyuz?

Yukardaki tabloya benzer kıyaslama dosyaları internette vardır. Hatta bunların bir kısmı Samsung 'dan gelmektedir. Eğer doğru şekilde soru sorulmazsa verilecek cevap da doğru olmayacaktır. "D7000 ile D8000 arasında ne fark var?" diye basit ve muğlak şekilde sorulursa hdmi giriş sayıları , ağırlıkları , ölçüleri gibi yüzeysel cevaplar gelir. Forumda Samsung sorulmuş ama çok komik veya geçiştirme cevapları (bir kısmı da hazır cevaptır ) geldiği olmuştu , orada çalışanlar arasında da bizdeki teknoloji marketlerinde çalışanlar kadar bilgi sahibi olanlar var , hepsini teknik personel olarak görmeyin.

İki tv aynı ise neden farklı yazılımları var ? Bu soruya cevap veren bir kişi daha ortada yok. Yazılımları içinde hangi dosyaların farklı olduğunu bilmeden aynıdır deniliyor. Ben oturduğum yerden sallamadım , yazılım içindeki dosyaları çıkartıp CRC32-MD5 değerlerine bakıp 57 dosya farkı var dedim. Diğerleri neye dayanıyor merak ediyorum. Keşke , "57 dosyayı neye göre söyledin, ben konrol ettim 63 çıktı" diyen birisi olsa ben de o kişinin bilgisinden faydalansam.

Aynı model tvler arasında da görüntü farkları olabilir. Bunun sebebi panel üretiminden ve bulutlanma gibi arka aydınlatma sorunlarından kaynaklanan farklardır. Bu tamamen şansa kalmış bir durumdur. Size denk gelen tvde bulutlanma sorunu az ya da çok olabilir. Aynı model sahip bir başkası daha şanlı ise hiç bulutlanma sorunu olmaz veya sizden çok kötü bir tvye denk gelebilir. Ölü piksel de yine aynı şekilde şansa kalmıştır. "Şu markada veya şu modelde daha çok oluyor" gibi konuşmalar doğru değildir.

Tv lcd panellerinin kendine has görüntü değerleri vardır. Sadece özel cihazla tvnin görüntü ayarları doğru değerlere getirilince (calibration) birbirlerine yakınlaşırlar. Bu forumda veya başka forumlarda görüntü ayarları verildiğini görmüşsünüzdür. Bu ayarların her tvde aynı sounucu vereceğini düşünmek, doktorun sizden kan tahlili istediğinde " nasıl olsa aynı anadan babadanız" diye kardeşinizi tahlile göndermeniz gibidir.

Tvlerin bir de servis menüsü denilen ve ince ayarlarının olduğu bir gizli ayar bölümü vardır. Bilgisayarın bios-anakart ayarlarına benzer. Her modelde ve ekran ebadında bu ayarlar değişir. Yani 40" ile 46" tv aynı ayarlarda çalışmayabilir. Servis menüsünden tv modeli veya ekran ebadı değiştirilince bu ayarlar değiştirilir. Hayatında servis menüsüne birkaç kere bakmış veya bir şekilde kurcalamış olan herkes bu durumlardan heberdardır. Yine bu yüzden D7000 ve D8000 lerin tüm servis menüsü ayarlarına bakmadan iki tv aynıdır demek doğru olmaz.

Tarayıcı derken internet tarayıcısından bahsediyorsanız yine teknik olarak kalite farkı yoktur. Tvde internet gezgini ( browser ) ve internet programcıkları (Widget) var. Yalnız bazı internet hizmetleri , programcıkları ülkelerden ülkelere farklık gösterir. Örneğin Türkiye için 20 widget denilen programcık çalışıyorsa, Almanya da 30 olabilir , İngilterede 50 , Amerikada ise 100 olabilir.

Samsung D serisi tvler hala 1000 serisi yazılım kullanıyor. C serisi 1000 , 2000 derken 1 yıldır 3000 serisi yazılım kullanıyor. Bu gibi yazılım değişimlerinde tvnin yan özellikleri değişebilir. Daha fazla wigdet açar veya bazıları yazılıma dahil edilmeyebilir. Suni bir fark oluşturulabilir , aralarındaki fark kapanabilir.

500 liralık fark değip değmeyeceği sizin karar vermeniz gerken bir konudur fakat kampanya dönemlerinde aralarında 100-200 lira fark oluyor. Bu kadar fiyat farkı yok. Piyasada 1500-2000 liraya da tv varken siz 3000 lira ve üzeri bir model tercih ettiğinizde ne gibi beklentiniz varsa veya " bu fiyata değer/değmez" bakış açınızın ne olduğuna göre bu sorunun cevabı sizdedir. İki tv birbirine çoğu konuda benzer veya yakındır.

------------------------

Bu mesajda çok fazla servis menüsü geçti diye uyarı da yapmak lazım. Servis menüsü, normal kullanıcıların girmesi, kurcalaması gereken bir yer değildir. Birkaç basit değeri değiştirirseniz veya tvya yanlışlıkla otomatik renk ayarı ( Color Calibration) görüntü bozulur. Bilgisayar anarkartları ayarları kaydetmek istiyor musunuz diye sorar ama tv sormadan değişiklikleri anında yapar. Tvyi kolaylıkla bozabilirsiniz ve tv açılmaz hale gelebilir. Şakası yoktur.

samsung d7000 ile d8000 arasında ne fark var?

D8000

• quote:

Orijinalden alıntı: edi1907
    ..........

Daha önce başka bir başlıktaki saygısız tavrın ve bozuk üslubundan dolayı seni uyarmış ve bana bir daha cevap yazma demiştim.
    Daha kaç defa yazmam lazım!!!!
  • Bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü kararsız kaldım, soruma gelirsem UE-55D6500 ile UE-55D7000 arasındaki 400hz ile 800hz ve UE-55D7000 deki Micro Dimming farkı dışında fark var mı..? UE-55D7000'e 1000 fazla verip almalımıyım..?

• Sayın mastenc,

D6500 ile D7000 arasında panel , işlemci ve yazılım olarak farklılık var. Kısaca iki tvnin herşeyi farklı ve üstünlük , kalite her açıdan D7000 'de.

http://forum.donanimhaber.com/m_54897084/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55051225

başlığında daha detaylı anlatmıştım. Fiyat olarak değer mi değmez mi sizin karar vermeniz gereken bir konu. Görüntü olsun , ses gelsin diyorsanız o zaman 1000 liralık tv de aynı işi yapıyor. Beklentileriniz nedir ve kullanım amacınız nedir o öenmli.

Bu tercih sorusunu zaten D7000 almayı kafaya koyduğunuz halde içinizden bir ses "acaba" veya "o kadar para verdik 1000 lira daha da veririz ama 1000 lira da az para değil , değer mi ?" diyorsa veya birisinin size " tabi ki D7000'i al" çok daha kaliteli demesini bekliyorsanız , içiniz bu şekilde rahat edecekse o zaman Samsung D2011 kullanıcı başlıkları okuyun. Yalnız forumda bir kural vardır, buna dikkat edin. Herkes kendi tvsiniz dü nyanın en iyi tvsi olarak görebilir.

Bu arada bir hatırlatma Micro Dimming özelliğine önem vermeyin. Bulutlanma varsa bu özellik sorunu çözmez. Tvnin arka ışıklarını kısıp açmasının (dimming) yapması normal kullacıyı çok etkilemez. Samsung tvlerdeki SPVA veya MVA panellerdeki kontrast oranı ve siyah seviyesi zaten iyidir. Her tvde bulutlanma olabilir , tv dimming yapınca bunu daha az farkedebilirsiniz. Yukarda yazmıştım size denk gelecek tvde ne olacağı belli olmaz. Az-belirsiz, orta veya çok olabilir. Çok olursa sorun değil , servis değişim yapar . Az ise belli belirsiz olacağı için zaten siz şikayetçi olmazsınız. Orta olursa sorun burada başlıyor, tvnin değişimi zor olabilir.

Kolay gelsin

• Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim..

Aynen söylediğiniz gibi D7000'i kafa koydum ve söylediğiniz gibi 1000 lirayı düşünüyordum..:) Öncelikle ben Tv fazla izlemem, asıl kullanacağım şeyler PS3,Xbox360 ve Bluray filmleri daha kaliteli oynamak ve izlemek, 3D özelliği de benim için birşey ifade etmiyor çünkü gözümdeki bir sorun yüzünden 3D göremiyorum..

Yazınızdan şunu çıkartıyorum, D7000'i almalıyım değil mi..?:)
  • @ender123, eğer 5000 liraya ''Tabi daha azı da olabilir:)'' alabileceğim daha iyi perfonmasa sahipbir led tv var ise onu da alabilirim.. Vatan'ın sitesine baktım D8000 5120 lira, en iyisi onu almak sanırım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastenc -- 4 Aralık 2011; 16:44:45 >
  • bilgi olsun darty den bugün benim enişteye 55d7000 aldık 6299 gibi bi rakam vardı yüzde 20 indirim olayı varmıs bu aralar darty de 5040 liraya geldi.327 liraya da artı 2 sene garanti ekledik 4 seneye ful garanti oldu.zaten samsung türkiye garantiliydi.elemanın dediğine göre samsung türkiye garantisi elektrik dalgalanmaları ve buna benzer arızalar kapsam dışıymış.bu aldığımız ekstra garantiyle darty sorumluluğunda herşey garantiye giriyomuş.valla m.temsilcisinin yalancısıyım aynen bunu dedi.hangi darty derseniz bu esenler carrefourun hemen yanında crowne otelin hemen dibindeki dev alış veriş merkezindeki darty.2 tane vardı bi tane kaldı şu anda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasparss

bilgi olsun darty den bugün benim enişteye 55d7000 aldık 6299 gibi bi rakam vardı yüzde 20 indirim olayı varmıs bu aralar darty de 5040 liraya geldi.327 liraya da artı 2 sene garanti ekledik 4 seneye ful garanti oldu.zaten samsung türkiye garantiliydi.elemanın dediğine göre samsung türkiye garantisi elektrik dalgalanmaları ve buna benzer arızalar kapsam dışıymış.bu aldığımız ekstra garantiyle darty sorumluluğunda herşey garantiye giriyomuş.valla m.temsilcisinin yalancısıyım aynen bunu dedi.hangi darty derseniz bu esenler carrefourun hemen yanında crowne otelin hemen dibindeki dev alış veriş merkezindeki darty.2 tane vardı bi tane kaldı şu anda...

Ben sanırım 3 hafta oluyor vatan dan world kart 10 taksit 5015TL ye 55d8000 almıştım , fiyatları iyi araştırmak ve kampanyaları iyi takip etmek gerekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

quote:

bilgi olsun darty den bugün benim enişteye 55d7000 aldık 6299 gibi bi rakam vardı yüzde 20 indirim olayı varmıs bu aralar darty de 5040 liraya geldi.327 liraya da artı 2 sene garanti ekledik 4 seneye ful garanti oldu.zaten samsung türkiye garantiliydi.elemanın dediğine göre samsung türkiye garantisi elektrik dalgalanmaları ve buna benzer arızalar kapsam dışıymış.bu aldığımız ekstra garantiyle darty sorumluluğunda herşey garantiye giriyomuş.valla m.temsilcisinin yalancısıyım aynen bunu dedi.hangi darty derseniz bu esenler carrefourun hemen yanında crowne otelin hemen dibindeki dev alış veriş merkezindeki darty.2 tane vardı bi tane kaldı şu anda...

Ben sanırım 3 hafta oluyor vatan dan world kart 10 taksit 5015TL ye 55d8000 almıştım , fiyatları iyi araştırmak ve kampanyaları iyi takip etmek gerekiyor...

güzel fiyata almışsın ama d8000 de sıkıntılar varmış diye yabancı forumlarda da okudum.bence rüşdünü ispatlamış serilere yönelmek daha mantıklı.ben genelde bi ürün alırken son seriden bi öncekileri tercih ediyorum.millet kullanmış dolayısıyla bi uzun yol testi yapılmış oluyo.kaldı ki eniştenin zaten para sıkıntısı yok .bütün sülalesine 55 inç alsa yine dokunmaz ona ...bana ne anlayacağın...

• quote:

quote:

quote:

güzel fiyata almışsın ama d8000 de sıkıntılar varmış diye yabancı forumlarda da okudum.bence rüşdünü ispatlamış serilere yönelmek daha mantıklı.ben genelde bi ürün alırken son seriden bi öncekileri tercih ediyorum.millet kullanmış dolayısıyla bi uzun yol testi yapılmış oluyo.kaldı ki eniştenin zaten para sıkıntısı yok .bütün sülalesine 55 inç alsa yine dokunmaz ona ...bana ne anlayacağın...

Okuyucular için Darty deki fiyat için "büyük bir fırsat" mış gibi algılanmasın diye söyledim , yani o fiyat çok cazip bir fiyat değil yoksa sizin için "bana ne" ise bana görede "bana ne o zaman..."

D8000 de D7000 lerde olmayan hiçbir ekstra sıkıntı yok , bulutlanma , ışık sızması , ölü piksel çıkma oranları vs... satış oranlarına görede değerlendirmek lazım bu sorunlar edgeled lerin malesef ortak sorunları ve özellikle şu modelde fazla diğerinde az çıkıyor demek biraz zor ve objektif bir veri değil özellikle bu veri bizim gözlemlediğimiz, görebildiğimiz çevremizden, forumdaki yorumlardan vs... ise ...

Fiyatta aradaki farka göre karar vermek gerekir D7000 ile 8000 arasında 250-300 Tl gibi bir fark vardı, bu arada d8000 de 2 gözlük d7000 de ise 1 gözlük vardı ...

Herkese hayırlı olsun inşallah...

• quote:

Orijinalden alıntı: mastenc

@ender123, eğer 5000 liraya ''Tabi daha azı da olabilir:)'' alabileceğim daha iyi perfonmasa sahipbir led tv var ise onu da alabilirim.. Vatan'ın sitesine baktım D8000 5120 lira, en iyisi onu almak sanırım:)

Hala almadiysan tabikide 8000 serisi fiyat yakınsa eğer.
    Ama sony yede bir bak ve fikrin olsun isterim bazı firmalar indirime dahi gitmiş avrupatr.com dan bir tanıdığım sony 46 '' nx serisi 3d led aldı bi ara göz at istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merlinsonnak -- 5 Aralık 2011; 19:50:51 >
  • Tv tarihi boyunca siyah çerçeve harici televizyonlar hic tutulmamistir. Philips ile başlayan bu çağ, zaten talep olmamasından dolayı cok azalmistir. Çünkü gözü en yormayan renk siyahtir. Enine yapilan film daraltmalarinda da mutlaka siyah renk kullanılır; hic gri ile daraltma gördünüz mü siz? Hatta demem o ki; mağazada gördüğünüz Tv'lerde kullanılan dinamik modunu evimdeki TV'de sadece ilk gün kullanabildim. Çünkü gözü neredeyse yakıyor, o canlı renkler inanılmaz rahatsız ediyor. D8000 görünüş olarak güzel, yalniz ne yazık ki kullanım acısından aynı rahatlığı sağlamıyor. Tabiki bu benim görüşüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Okuyucular için Darty deki fiyat için "büyük bir fırsat" mış gibi algılanmasın diye söyledim , yani o fiyat çok cazip bir fiyat değil yoksa sizin için "bana ne" ise bana görede "bana ne o zaman..."

D8000 de D7000 lerde olmayan hiçbir ekstra sıkıntı yok , bulutlanma , ışık sızması , ölü piksel çıkma oranları vs... satış oranlarına görede değerlendirmek lazım bu sorunlar edgeled lerin malesef ortak sorunları ve özellikle şu modelde fazla diğerinde az çıkıyor demek biraz zor ve objektif bir veri değil özellikle bu veri bizim gözlemlediğimiz, görebildiğimiz çevremizden, forumdaki yorumlardan vs... ise ...

Fiyatta aradaki farka göre karar vermek gerekir D7000 ile 8000 arasında 250-300 Tl gibi bir fark vardı, bu arada d8000 de 2 gözlük d7000 de ise 1 gözlük vardı ...

Herkese hayırlı olsun inşallah...

ordaki bana ne nin yanlış anlaşılacağını aklıma gelmişti zaten. o bana ne yi sana istinaden değil eniştemin maddi olarak çok çok iyi olmasıyla bağlantılı olarak onunla benim aramdaki şekliyle söyledim.yoksa senin de fikirlerini almak önemli benim için hele ki haybeden sallayan konumunda değil bizzat kullanan durumunda olduğun için.tv yarın gelecek konu açılmışken merak ettiğim bişey var.darty de tv yi alırken tv nin yanında kumandası da vardı.alt kısmı metal üstü aydınlatmalı düz dokunmatik panel gibiydi yani lastik tuşlu değildi.orda bi an için aklıma acaba d8000 in kumandası mı diye düşündüm fakat eleman (ki çoğu zaman yanlış bilgi verebiliyolar)d7000 in dedi.dünden beri onu düşünüyorum o kumandayı başka hiçbiyerde de görmedim.sen ne dersin senin kumanda nasıl ve bilgin var mı bu konuda?

• d8000 lerde 2 gb dahili hafıza var, d7000 lerde 1.758 mb. bir fark ta ben söylemiş olayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

d8000 lerde 2 gb dahili hafıza var, d7000 lerde 1.758 mb. bir fark ta ben söylemiş olayım

Zaten görünen tek fark da o :)
    http://translate.google.com/translate?hl=ru&langpair=nl%7Cen&u=http://nl.hardware.info/reviews/2026/7/samsung-tv-line-up-voorjaar-2011-arm-cortex-a9-en-genoa-platform

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi1907 -- 5 Aralık 2011; 22:26:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mastenc

Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim..

Aynen söylediğiniz gibi D7000'i kafa koydum ve söylediğiniz gibi 1000 lirayı düşünüyordum..:) Öncelikle ben Tv fazla izlemem, asıl kullanacağım şeyler PS3,Xbox360 ve Bluray filmleri daha kaliteli oynamak ve izlemek, 3D özelliği de benim için birşey ifade etmiyor çünkü gözümdeki bir sorun yüzünden 3D göremiyorum..

Yazınızdan şunu çıkartıyorum, D7000'i almalıyım değil mi..?:)

Sayın Mastenc,

55" tv alamak istediğinize göre zaten 3500 lira üzeri para cebinizden bir şekilde çıkmış olacak. Kullanın amacınız kaliteli görüntü veren oyun konsolu veya bluray olduğuna göre hemen hemen her tv sizi memnun edecektir. Normal uydu yayını kullanan arkadaşlarımız için tv markaları ve modelleri daha büyük önem oluşturuyor. Ülkemizdeki tv kanallarının bitrate değerleri çok düşük olduğu için SD yayınlarda tvden menuniyetsizlik oluyor.

7000 ile 6500 arasında panel kalitesi, işlemci gücü ve yazılım farkı var. 3 boyut sizin için özemli olsaydı D6 serisindeki sorundan dolayı tercih etmemeniz doğru olacaktı. Hangisi tercih edeceğiniz tabi ki sizin bileceğiniz iş. Anladığım kadarıyla insan psikolojisi gereği pişman olmaktan korkuyorsunuz. Eğer 6500 alırsanız ve sorun olursa veya görüntü kalitesi size yeterli gelmezse hep " ah keşke...." 'niz olacak. Ama menun olursanız, aynı anda iki tvyi görmediğiniz için D7000 almadığınız için hiç eksiklik hissetmezsiniz. Bence ailinenizden birisine durumu anlatın ve onun tavsiyesine uyun.

Sayın Yusuftaner,

Tvlerdeki bulutlanma veya ölü piksel hakkında yaptığınız yorum akıllıca ve doğru yapılmış bir yorum.
    Her başlıkta sanki elinde tv üreticisinin üretim ve arıza raporları varmış gibi yorum yapanlar oluyor. Samsung alan LG yi , LG alan Samsungu kötülüyor veya modeller arasında kendine göre şunun bulutlanması azıdır , bunun çoktur , ölü piksel şunda çok çıkıyor diyen oluyor.

Sayın Kasparss ,

Son 1 aydır samsung D7000 ve D8000 tvlerin kutusundan metal kumanda ve 3050 model pilli 3D gözlük çıkıyor. Daha önce plastik kumanda ve 3100 model pilli gözlük çıkıyordu. Teknoloji marketleri sürekli kampanya yaptıkları için ellerinde stok olmuyor. Siz bayi veya satışı az olan bir yerden alacak olursanız kontrol edin. Eğer elde kalmış 3-4 aylık tv varsa kumandası plastik olacaktır.

• ben geçen sene c7xx mi c8xx mi diye düşünürken o psikolojiyi iyi öğrendim c7xx serisinde kullanılan basit çerçeve yüzünden, belki de 1000 tl fazla verdim ama pişman da değilim. tv, kapalıyken bile buradayım diyor metalik çerçevesiyle. zaten en iyi dizayn ödülü almıştı bu model
  • @ender123 cevabınız için teşekkür ederim, kafam çok karıştı gerçekten ve o yüzden şuan 52'' Lcd Samsung'um ile bir müddet daha idare etmeye karar verdim..

@merlinsonnak Sony'e tv lerin panelini sevmiyorum ve tabiki pahalı o yüzden pek bakmıyorum, yanlız nasıl olsa 3D olayı işime yaramıyor diye 4500 liraya KDL-60EX700'i almayı düşünmedim değil..
  • Sayın Mastenc ,

Şu an için tvniz varsa beklemek en doğrusu. Ocak 13-15 arasında CES denilen teknoloji fuarında 2012 model tvler çıkar. En azından bunları görmek ve duruma göre iyice ucuzlayan 2011 model bir tvyi almak veya 2012 model tvyi beklemek daha doğru hareket olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.